Sydänoireet, puristus/pistely kämmenissä - heräily nukkuessa

Niskaongelmat, jotka eivät selkeitä retkahdusvammoja: Tapaturman seurauksena tulleet - Kulumat/rappeumat - Välilevyongelmat - Tension neck - Muut niskavaivat

ViestiKirjoittaja gindan » 22 Huhti 2011, 15:12

Kuulostaa ikävältä tuo nukkumisongelma. Toivottavasti saat jotain apua ensi viikon lääkärivisiitillä.

Itselläni tuntuu olevan myös pahempi vaihe menossa. Olen saanut nyt useamman näitä syke nousee - huimaa -kohtauksia. Tuntuu yhdellä sanalla sanottuna pelottavalta. Kävin keskiviikkona lääkärissäkin, mutta mitäpä siellä olisi osattu sanoa. Lepäile... sairaslomalla siis eilisen.

Toivottavasti tämä johtuu niskasta, koska muuten alkaa olemaan vaihtoehdot vähissä. Lääkäreiden näkökulmasta ainakin seuraava vaihtoehto on korvien väli.

Sen verran sain eilen aikaiseksi että sain hommattua itselleni ajan fysiatrille ensi keskiviikoksi. Toivon tosiaan että hän toteaisi vaivani ainakin mahdollisesti niskaperäiseksi. Jos vastaus on että ei johdu niskoista, minulla on tosiaan pallo hukassa.

Epätietoisuus on tukalaa. Ja kun tämä huimaus todella estää normaalin toiminnan niin se vain lisää tätä kurjuutta.
Avatar
gindan
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 41
Liittynyt: 22 Marras 2010, 19:22
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja nocebo » 25 Huhti 2011, 09:29

Päivitänpä tilaa. Ei hyvää päivää, miten vammaiselta kaiken tämmöisen jälkeen voi itsensä tuntea. Naputtelen silti, jos joku vaikka jossain vaiheessa näkee tässä kaikessa jonkun punaisen langan, minkä myötä kaikesta tästä voisi parantua. Mistä prkleestä siis kyse???

Samalla saan pidettyä itselleni kirjaa, jotta voin kertoa tiistaina soittavalle lekurille, mitä on tapahtunut.

Olen alunperin valittanut jo yli 1.5v sitten lääkärillä käviessäni tuota hartian päällä olevaa "imusuonta", joka kipeä. Lääkäri merkannut tulehdustilaksi jo tulloin. Tämä selvisi Mehiläisen papereista, jotka olen toimittamassa omalle lääkärilleni. Nyt viimeisen parin kuukauden aikana, tuo on ollut kipeämpi kuin koskaan. Täysin kosketusarka. Vasemman hartian puolella pahempi, mutta oikeankin puolella täysin identtinen imusuoni (vai mikä ikinä onkaan) myös kipeä.

Lääkäriystäväni (jonka kanssa vietin su-ma -iltaa), totesi että kyseessä ei vaikuttaisi olevan lihas, koska kipu on niin paikallista nimenomaan tuossa imusuonessa, mutta sanoi ettei pysty ilman ultraääntä olemaan asiasta varma.

Ystäväni totesi myös, että kämmenien/käsivarsien pistely kuulostaisi rannekanavien ahtaumalta ja suositteli lastoitusta ranteen taittumisen estämiseksi (+ tietysti mainitsemaan asiasta tiistaina soittavalle lekurilleni)

Perjantai 22.4 - Lauantai 23.4

Yritetty uni: 0200-1200.
Saatu uni: 0515-0745 + puolivalveista koiranunta 1300-1530.

Tila: Järkyttävä närästys alkoi yöllä (närästi ensimmäistä kertaa elämässäni), järkyttävä yökkäily + syljentä pöntön edessä, oksetus, röyhtäytti muttei tuntunut onnistuvan, vatsahapot polttivat hurjasti. Yritin nukkua istuvilteenkin, ei onnistunut. Lihasnykimisiä. Nexiumin tuoteseloste mainitsi, että konsultoi lääkäriä/apteekkia, jos syöt diatsepamia (joka siis bentso, kuten Oxamin joten jätin Oxaminin ottamatta)

Lääkkeet: Aamulla 2.5mg Orloc, 20mg simvastatin, aamuyöllä 23.4. närästyksen tms alettua 2x 20mg Nexium (joita löysin sattumalta lääkekaapista)

Olin jättänyt Buranat sekä Sirdaludit, sillä en n. 5pv syömisestä huolimatta ollut huomannut minkäänlaista eroa näiden napsimisella. Paitsi että Sirdalud (2x2mg ennen nukkumaanmenoa), ilman Oxaminia johti todella epämielyttävään olotilaan (totesin muutamaa päivää aikaisemmin, varmaan 20-21.4 yö)


Lauantai 23.4 - Sunnuntai 24.4

Yritetty uni: 0000-xxxx
Saatu uni: 0000-1200

Tila: Jätin muut lääkkeet eilisen vatsaoireilun takia. En myöskään ollut huomannut Buranan/Sirdaludin auttavan yhtään mitään. Nukahtamisessa vaikeutta. Heräsin muutaman kerran siihen että "vedän henkeä sisään", ihan kuin olisin ollut hengittämättä hetken? Vastaavaa probleemia on ollut silloin tällöin, Oxaminista riippumatta.

Yhtenäiset, loistavat yöunet ja vointi sen mukainen sunnuntaina! Päivä energinen ja käväisin 1.5 tunnin ripeällä kävelylenkillä tyttöystävän kanssa. Vatsavalmistunut lääkäriystävä vietti iltaa kanssani, meni XBoxin parissa. Muutama annos alkoholia illan aikana.

Lääkkeet: Ennen nukkumaanmenoa (lauantaina 23.4.) 1x 15mg Oxamin.


Sunnuntai 24.4 - Maanantai 25.4

Yritetty uni: 0600-0800. 1100-1300.
Saatu uni: 0600-0645.

Tila: Nukahdin nätisti, mutta heräsin 45min myöhemmin kämmenien ja käsivarsien puristukseen (ja pieneen pistelyyn), kylmään hikeen sekä ripeään (90-100) pulssiin. Lisäksi niska kipeä niskarangasta. Lekuriystäväni suosituksesta, kokeilin herättyäni 0645 käsiin rullaluistelusuojia, jotka siis pitävät ranteet suorana (ja vähentävät rannekanavien ahtautumista).

Nappasin betasalpaajan ja vaivuin hetkeksi koiranuneen, kunnes samat oireet kiskoivat jälleen ylös. Näiden lisäksi, myös kurkku tuntui turvonneelta ja vatsa meni selkeästi sekaisin. Rannesuojista/suoristamisesta ei siis apua. Mittasin testiksi verenpaineetkin, sillä puristus tuntui niin voimakkaalta. Paineet olivat täysin kunnossa. Käsien puristus, niskarangan kipu sekä niskarangan kipu alkoivat helpottamaan kun nousin ylös, mutta vaivaavat vielä reilu tunti heräämisenkin jälkeen.

Väsyttää ja olisi suurta luksusta nukkua, mutta koska minun on herättävä tiistaina klo 09 duuniin, en voi ottaa Oxaminia ja koomata sen avulla iltapäivään. Pakko valvoa. Argh. :cry:

Päivitys #1, klo 10 Nyt 2h heräämisen jälkeen, buranan napsittuani niska ei enää särje. Ranteita puristaa silti, mutta pienemmältä alueelta - "sivuilta".

Päivitys #2, klo 1310: Rättiväsyneenä koitin nukkua, mutta heräsin jatkuvasti niskan ja käsien puristukseen, myös lihasnykimisiä. Yritin rakentaa asennon, missä olisin voinut nukkua vatsallani, mutta sepäs alkoi vaan yskittämään + muutamia kertoja pallea nytkähteli yksinään aiheuttaen nopean sisäänhengityksen. Niskat taas kipeät ja ranteita puristaa.

Looginen päätelmä sanoisi, että paine niskassa (makaaminen), aiheuttaa hermoärsytyksen joka kiihdyttää elimistön toimintaa (esim. sydämen tykytys, hikoilu ym), aiheuttaa virheellisiä hermoimpulsseja suoraan lihaksille (lihasnykimiset). Myös kunnon huonontuminen selittyisi sillä, että sydän saa vahvemmin hermoimpulsseja kuin kuuluisi, jolloin pulssi nousee enemmän kuin pitäisi.

Mutta miten aiheutuu puristava tunne käsissä? Erityisesti nuo lihakset kyynärvarressa, mitkä taittavat rannetta alaspäin.

Ja mitä sitten - voiko tälle kaikelle tehdä jotain? Ja missä/kenen hoidossa?

Oxamin rauhoittaa keskushermostoa, joten tuntuu täysin loogiselta, että sen avulla saan nukuttua.

Lääkkeet: 1x 20mg Simvastatin, tykytysten jälkeen klo 0645 2.5mg Olcor, heräämisen klo 08 jälkeen 1x 400mg Burana niskasärkyyn.


Tässä vaiheessa en voi kuin koputtaa puuta, että Olcor on pitänyt sydämentykyttelyt poissa ja että en kärsi huimauksesta, mikä esim. gindania kiusaa...

Komppaan muuten tuon mainitsemasi pelottavuuden, vaikka mistään paniikista ei kyse olekkaan. Ihan vaan epätietoisuus yhdistettynä paheneviin oireisiin. Eniten ketuttaa kuitenkin se, etten saa nukuttua luonnollisesti.

Täytin Auronin ( www.auron.fi ) - esitietokyselyn. Huomenna varaan ajan tuonne, oli lääkäriltä lähetettä tai ei.
nocebo
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 15
Liittynyt: 14 Huhti 2011, 18:25

ViestiKirjoittaja gindan » 27 Huhti 2011, 20:26

Kuinkas sinun tilanteesi on edennyt? Saitko mitään uutta selville lääkäriltä?
Avatar
gindan
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 41
Liittynyt: 22 Marras 2010, 19:22
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja nocebo » 27 Huhti 2011, 21:17

Fysioterapeutti totesi testiensä jälkeen ongelmien olevan hermoperäisiä ja halusi että käyn heidän (Auron) Mikael Falckin luona, joka kuulemma hermo-ongelmiin erikoistunut. Konkreettisesti sain venyttelykiellon, jotta hermosto rauhottuisi mahdollisimman paljon. Lihaksiston / nikamien kanssa ei ongelmia, vaikka selästä särkeviä nikamia löytyikin (th5-9).

Lekuri soitti päivän myöhässä ja kerkesin käymään fysioterapiassa tätä ennen. Koitetaan vaihtaa oksamiini johonkin toiseen neuropaattiseen kipuun tarkoitettuun, väsyttävään lääkkeeseen jotta saisin nukuttua ilman oksamiinia. Lääkäri lupasi kirjoittaa myös lähetteen fysioon, jotta saan tuon pienen osan summasta Kelalta takaisin. Käynti taisi olla 69e. Ja seuraava 77e... eech!

Toukokuun aikana tiedossa magneetti, uusi käynti fysioterapiaan sekä holterointi. Tämän jälkeen lääkäriin uusiksi. Ja uusiksi myös siinä tapauksessa samantien, jos uusi lääke ei fudaa - oksamiinillä kun saisi jatkaa.

Arpajaiset kesken siis.
nocebo
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 15
Liittynyt: 14 Huhti 2011, 18:25

ViestiKirjoittaja gindan » 28 Huhti 2011, 21:37

Kuulostaa siinä määrin positiiviselta tuo tilanteesi että jollain on edes jotain hajua siitä, missä voisi olla vika. Toivottavasti siihen löytyy myös apu.

Ja lisää tutkimuksia on tulossa.. itsellekin tuo holterointi tehty sekä pää kuvattu magneetilla. Eivät tietenkään auta oireisiin, mutta onhan se hyvä poissulkea sydänperäiset ja muut "vakavammat" syyt. Jos oikein arveluttaa tuo sydän, koita saada lähete ultraan. Jos sekin on ok, niin sitten voit olla levollisin mielin sydämen suhteen.
Avatar
gindan
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 41
Liittynyt: 22 Marras 2010, 19:22
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja nocebo » 30 Huhti 2011, 16:57

Ei jumaleissön. :D

Olen nyt nukkunut kaksi yötä ILMAN oksamiiniä varsin hyvin. Ensimmäisenä iltana tuli nautittua alkoholia sen verran (~6 annosta) etten viitsinyt napsaista...

Seuraavana päivänä olin yllättävän agressiivinen/kiukkuinen + metallinen maku suussa muutamia kertoja. Satuin jälkikäteen bongaamaan ko. asioita listattuina bentsojen vierotusoireina.

Joten nukuin seuraavan yönkin ilman. Lämpötyyny niskan alla.

Heräsin muutaman kerran ja kädet tuntuivat turvonneilta ja nivelet kohmeisilta, lihasvoima käsissä ihan nollissa. Niska ei vaivannut, mutta yllätyksekseni alaselkä/ristiselkä helvetin kipeä. Heräsin/pyörin vaivan selän takia, mutta kerkesin nukkua kyllä 7-8 tuntia ennen tuota.

Oli miten oli, ensi yö ilman oksamiinia ja katotaan miten käy.

Tuo niskalla oleva hermo/imusuoni on ihan yhtä kipeä kuin aina ennenkin.
nocebo
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 15
Liittynyt: 14 Huhti 2011, 18:25

ViestiKirjoittaja hmpniemi » 30 Huhti 2011, 18:14

nocebo kirjoitti:Vasemman hartijan solisluiden välissä oleva jänne/imusuoni on niin pirun kipeä nykyään. Tämä on ollut kipeä jo oireiden alkamisesta saakka (lähes 2v), mutta se on tällä hetkellä selkeästi kipeämpi kuin aikaisemmin, jopa kosketusarka. Erityisesti tämän huomaa kun painaa oikeaa korvaa, oikeaa olkapäätä kohden ja koskettaa tuota jännettä/imusuonta.


Hei, nocebo kuulostaa ikäviltä oireilta, mutta tutuilta. Tosin nukkumaan olen pystynyt jotenkuten. Olen kyllä heräillyt järjettömään pahoinvointiin ja sekavaan oloon ja myös tuohon hengenvetoreaktioon. Sanoisin, että niskaperäistä.

Minulle todettiin TOS-oireisto ja jännitysniska 7kk jahkailun jälkeen lääkäreiden toimeista. Tämä kuulostaa tyhmältä, mutta yritä olla stressaamatta ja usko että kaikki johtuu niskoista. Kun stressaat niin stressitasosi on kokoajan niin korkealla, että et saa nukutuksi ja hermosto temppuilee.

Olen käynyt OMT-fysioterapeutilla, joka kertoi tarkasti mikä hermo aiheuttaa mitkäkin oireet. Hän totesi myös samalla, että kaulalihakseni ovat jatkuvassa krampissa ja syvät niskalihakset eivät toimi oikealla tavalla. Eli pään liiike tapahtuu kaulan ohjauslihaksilla, kun se liike kuuluisi tapahtua niskan syvillä lihaksilla.

Tuo solisluun kipu ja oireilu viittaa mielestäni TOSsiin eli hermojen/verisuonten puristustilaan. Kun katsot esimerkiksi tästä: http://bodybrowser.googlelabs.com (Vaatii Firefox 4:n) niin solisluun välistä menee aikamoinen nippu hermoja ja verisuonia, ei tarvitse olla monen millin heitto, että oireita alkaa tulla, kun lihas kiristää tai painaa hermoja/verisuonia.

En ole mikään asiantuntija, mutta puhun omasta kokemuksesta. Veikkaan, että oma tilanteeni johtui liiasta työnteosta, samanaikaan tehdystä remontista ja stressaamisesta.

Koita jaksella vaikka se välillä mahdottomalta tuntuukin!
hmpniemi
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 16
Liittynyt: 26 Loka 2010, 12:29

ViestiKirjoittaja gindan » 30 Huhti 2011, 18:30

Tuo solisluun kipu ja oireilu viittaa mielestäni TOSsiin eli hermojen/verisuonten puristustilaan. Kun katsot esimerkiksi tästä: http://bodybrowser.googlelabs.com (Vaatii Firefox 4:n) niin solisluun välistä menee aikamoinen nippu hermoja ja verisuonia, ei tarvitse olla monen millin heitto, että oireita alkaa tulla, kun lihas kiristää tai painaa hermoja/verisuonia.

Mielenkiintoista sinänsä... itselläni nimittäin on sellainen poikkeama luustossa että vasemman puoleinen 1. eli ylin kylkiluu puuttuu, jonka seurauksena(?) myös solisluut ovat hieman epäsymmetrisesti sijoittuneet. Voisikohan tälleinen rakenteellinen seikka toimia altistavana tekijänä erilaisille hermostollisille jutuille... kunhan mietiskelen ääneen.
Avatar
gindan
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 41
Liittynyt: 22 Marras 2010, 19:22
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Orkidea » 30 Huhti 2011, 22:12

gindan kirjoitti:
Tuo solisluun kipu ja oireilu viittaa mielestäni TOSsiin eli hermojen/verisuonten puristustilaan. Kun katsot esimerkiksi tästä: http://bodybrowser.googlelabs.com (Vaatii Firefox 4:n) niin solisluun välistä menee aikamoinen nippu hermoja ja verisuonia, ei tarvitse olla monen millin heitto, että oireita alkaa tulla, kun lihas kiristää tai painaa hermoja/verisuonia.

Mielenkiintoista sinänsä... itselläni nimittäin on sellainen poikkeama luustossa että vasemman puoleinen 1. eli ylin kylkiluu puuttuu, jonka seurauksena(?) myös solisluut ovat hieman epäsymmetrisesti sijoittuneet. Voisikohan tälleinen rakenteellinen seikka toimia altistavana tekijänä erilaisille hermostollisille jutuille... kunhan mietiskelen ääneen.


En osaa vastata kysymykseesi, mutta minulla on taas päinvästainen tilanne eli normikylkiluiden lisäksi ylimääräinen pari kylkiluita eli ns. kaulakylkiluut. Ja minulla on siis hermot ja solisvaltimot jäävät puristuksiin molemmin puolin. Hoitona tähän on tarjottu kaulakylkiluiden ja ensimmäisten kylkiluiden poistoa, mutta tämän toimenpiteen pitkäaikaisennuste on aika huono, eli pidemmän päälle leikkauksesta ei ole monille apua, pikemminkin päinvastoin.

Jos sinulla on vaikeuksia pitää käsiä kohoasennossa (esim. hiusten pesu), voi hyvinkin olla kyseessä TOS. Itse olen kuitenkin päättänyt, että leikkaukseen en mene ja käsioireet ovatkin rauhoittuneet aika mukavasti nyt pitkän levon aikana... tosin oireet palaavat heti jos käsillä tekee jotain liian raskasta tai on liian pitkään tietokoneella.
Orkidea
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 515
Liittynyt: 07 Loka 2010, 13:46

ViestiKirjoittaja nocebo » 03 Touko 2011, 01:38

Viisi päivää ilman oksamiinia ja saanut nukuttuakin. Lääkäri määräsi triptylin tilalle, mutta en ajatellut edes hakea sitä ennen kuin on tarvetta.

Olen heräillyt kämmenien/sormien puristukseen/turvotukseen, mutta niskakivut ovat vuorostaan poissa. Olin reilun viikon poissa tietokoneelta...

Käsissä ei ole puutumista eikä juurikaan pistelyä, mutta heikkoutta ja kankeutta. Puristusvoima ihan nollissa.

Vaikka vappuna tuli otettua, heräsin samaan probleemiin promilleista huolimatta.

11.5. uusi käynti fysioterapiaan, katsotaan jos silloin selviäisi jotain. Ja jos sen magneetin saisi vihdoin bookattua...

Radiologi-ystäväni kertoi, että magneettikuvauksessa ei oikeastaan saada kuvattua kaulan ja hartian välistä aluetta - siis juuri tätä kohtaa, missä nuo symmetriset kosketusarat alueet ovat. Prkl.
nocebo
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 15
Liittynyt: 14 Huhti 2011, 18:25

ViestiKirjoittaja nocebo » 03 Touko 2011, 12:57

Takaisin Virroilla. Heti ensimmäinen yö Virroilla meni suht heikosti. Tykytyksiä minkä betasalpaaja pitää kurissa, mutta kohonneen pulssin huomaa silti. Niska- & hartiasärkyä. EI käsien puristelua/pistelyä eikä kohmeista voimatonta tunnetta sormissa.

Ihan kuin eri sänky/tyyny aiheuttaisi erilaisia oireita? Viittaa mielestäni niskaan/lihaksistoon.
nocebo
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 15
Liittynyt: 14 Huhti 2011, 18:25

ViestiKirjoittaja nocebo » 07 Touko 2011, 22:40

Viimeiset yöt heräillyt useita kertoja, kun käsiä - erityisesti sormia ja niveliä särkee ja vihloo. Sama puristuksen tunne tuntuu käsivarsissa.

Sormet tuntuvat yöllä herätessä äärimmäisen kohmeilta (hankala ja raskas liikuttaa, ei lihasvoimaa)
nocebo
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 15
Liittynyt: 14 Huhti 2011, 18:25

ViestiKirjoittaja posi+iivinen » 18 Touko 2011, 12:44

nocebo kirjoitti:Seuraavana päivänä olin yllättävän agressiivinen/kiukkuinen + metallinen maku suussa muutamia kertoja. Satuin jälkikäteen bongaamaan ko. asioita listattuina bentsojen vierotusoireina.

Joten nukuin seuraavan yönkin ilman. Lämpötyyny niskan alla.


Luin "sairaskertomuksesi" läpi.

En usko, että sinulla on rannekanavan ahtaumaa. Käsissä voi pistellä ihan niskasta johtuenkin. Neurologi osaa kyllä selvittää karpaalitunnelisyndrooman.

Mutta veikkaan, että ranteet paranee jos niskakin saadaan kuntoon.

Kaikista noista kuvauksista päätellen sullakin on serotoniinivajausta. Toi sun kuvauksesi alkoholista ja sen jälkeisestä olotilasta vahvistaa.

Kannattaa pistää serotoniini tasot kuntoon aivan ensimmäiseksi. Siihen auttaa ruokavalio ja lääkitys.

Statiinien käyttö kyllä harkitisin kahteen kertaan ellei se hyperkolestrolemia nyt aivan kamalan vaikea ole. Ruokavaliomuutoksillakin voi kolestroliin vaikuttaa, jäisi ainakin yksi lääke pois.
posi+iivinen
 

Re: Sydänoireet, puristus/pistely kämmenissä - heräily nukku

ViestiKirjoittaja Curccu » 08 Kesä 2016, 08:12

Hei!

Onko päivitystä tilanteesi, koska minulla on tullut samanlaisia oireita noin 1kk ajan sen jälkeen kun aloitin hack kyykkäämisen salilla... Olisi mielenkiintoista kuulla onko syytä löydetty?
Curccu
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 1
Liittynyt: 08 Kesä 2016, 08:08

Edellinen

Paluu Yleinen keskustelu - (Muut niskavammat ja niskavaivat)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa