Voiko niskavaivat aiheuttaa jalkaoireita?

Niskaongelmat, jotka eivät selkeitä retkahdusvammoja: Tapaturman seurauksena tulleet - Kulumat/rappeumat - Välilevyongelmat - Tension neck - Muut niskavaivat

Voiko niskavaivat aiheuttaa jalkaoireita?

ViestiKirjoittaja peppi » 23 Helmi 2011, 00:30

Olen ihan uusi täällä ja tietämätön aiemmista keskusteluista ja en suoraan sanoen jaksanut etsiskellä asiasta tietoa, mutta tietäisikö joku viisaampi, että voiko niskavaivat/retkahdusvammat aiheuttaa jalkaoireita? Jalkateräni tuntuu välillä löysältä ja välillä taas jäykältä. Kyseessä on aina vasen. Kun venytän sitä niin se venyy enemmän kuin oikea. Myös polvi tuntuu pettävän helposti. Jännää on se että juokseminen on monesti helpompaa kuin kävely. Olen käynyt aivojen MRI:ssä kun pelkäsin jotain neurologista. Täysin puhtaat oli kuvat. Niskasta tämän on kyllä epäilty johtuvan. Oikeastaan koko vasen puoli on jotenkin heikompi ja väsyy helpommin. Niskakin naksuu ja paukkuu! Niskan vasemmalla puolella takana on lihas/jänne joka on kovempi kuin oikealla ja pää viihtyy mielummin kallellaan oikealle. Olen rampannut lääkäreillä nyt koko edellisen syksyn ja tosi rankkaa tällainen!:/
Niska ei varsinaisesti kipeä.. Niin että voiko tosiaan tuollaisia jalkaoireita olla ja mistä apua??
peppi
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 7
Liittynyt: 03 Marras 2010, 16:29
Paikkakunta: Vaasa

ViestiKirjoittaja fedja » 23 Helmi 2011, 20:47

Tervetuloa peppi!

Voi niskavaivat aiheuttaa jalkaoireita. Niitä on allekirjoittaneella.

Onko sinulla ollut kaatumista, putoamista, tapaturmaa tai kolaria, jossa olisit saanut niskan retkahdusvamman?

Oletko saanut fysioterapiaa tai OMT-terapiaa? Oletko kokeillut hierontaa, akupunktiota tms.?
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja peppi » 23 Helmi 2011, 23:25

Sain lähetteen fysioterapiaan (10 kertaa) jossa selkää ja niskaa hierottiin ja ihmettelin kyllä että eikö fysioterapeutti katso yleensä edes ryhtiä tai kysele mitään. Eipä paljoa kysellyt. Ei varsinaisesti auttanut mitenkään paitsi että hieronnan jälkeen olo oli hieman rentoutuneempi! En ole OMT-fysioterapiaa kokeillut

Todella turhauttavaa tämä! Olen pelännyt koko tämän ajan jotain vakavaa, mutta lääkärissäkin melkein nauretaan kun yritän selittää kuinka raskasta on kaiken maailman kummallisten oireiden kanssa.

Sellasta on myös ollut että on jotenkin raskasta kannatella kehoa. Elikkäs tuntuu kun vaikka istuu koneella että jos ottaa vaikka kahvikupin vierestä niin pitää koko kropalla kiskoa se. Ihan outoa. Keinuvaa oloa, ahdistusta, keskittymisvaikeuksia, levottomuutta ja vapinaa on ollut! Ei niinkään puutumisia tai särkyjä. Kiusallisena vaivana on pään tärinä ja nykiminen. Ei siis näy ulospäin, mutta todella ahdistavaa katsoa peilistä ku ajattelen että nyt nykäisee. Myös leuka paukkuu ja on löysä. HUuhhuh

Heinäkuun lopulla kaaduin pyörällä mielestäni aika rajusti. Päätäni en lyönyt eikä tullut mitään aivotärähdystä. Vatsalleni kuitenkin kaaduin eli oli aika kova tärähdys. Tuostakin olen lääkäreille maininnut, mutta he eivät oikein usko vaivojen johtuvan siitä. Viikko kaatumisen jälkeen tuli yhtäkkiä töissä todella epätodellinen ja heikko olo. Vaikea kuvailla, mutta lähdin kotiin ja lepäilin ja sitten se olo oli viikon pois ja alkoi uudestaan ja sitten sitä on menty yli puoli vuotta erilaisten oireiden kanssa.

Olen opiskelija vaasasta niin olisi kiva tietää löytyykö minkäänlaista apua täältäpäin?

Kiitos! On ihanaa kun on ihmisiä ketkä välittää :) Vaikka luulisi lääkäreiden olevan niitä!
peppi
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 7
Liittynyt: 03 Marras 2010, 16:29
Paikkakunta: Vaasa

ViestiKirjoittaja CH » 23 Helmi 2011, 23:47

peppi kirjoitti:Kiitos! On ihanaa kun on ihmisiä ketkä välittää :) Vaikka luulisi lääkäreiden olevan niitä!


Älä muuta turise! Valitettavasti näitä niskatarinoita lukiessa vaikutelma on aina sama: lääkärit eivät ymmärrä eivätkä näin ollen välitä :cry:
Ja helposti siinä alkaa epäillä omaa mielenterveyttään, kun tulee toinen toistaan kummallisempia oireita, joita kukaan ei ymmärrä. Sinun oireesi voivat hyvinkin johtua kaatumisesta! Kyllä se pää retkahtaa ilman varsinaista kolautustakin. Etelä-Pohjanmaalta tiedän vain yhden fysioterapeutin, jota uskallan suositella. En ole itse käynyt hänellä, mutta tiedän hänen olevan innokas ja pätevä: http://www.tep.fi/naytapalvelu.php?id=4 ... sioterapia
Tärkeää olisi varmaan pistäytyä myös osaavalla fysiatrilla. Osaisikohan joku vinkata sellaisen Vaasasta päin?
CH
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 280
Liittynyt: 06 Helmi 2009, 20:11

ViestiKirjoittaja peppi » 24 Helmi 2011, 15:17

Kiitos tästä linkistä! pitääpi kokeilla soittaa tonne ja kysellä vähäsen. Olisi kiva jos olisi muita joilla olisi tullut näitä jalkaoireita ja miten olette toimineet niiden kanssa? Toki täällä on varmaan käytä tästäkin keskustelua, mutta en ole vielä löytänyt mitään osuvaa..

Helpottavaa kun apu on kuitenkin näin lähellä! :)
peppi
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 7
Liittynyt: 03 Marras 2010, 16:29
Paikkakunta: Vaasa

ViestiKirjoittaja Ippe » 24 Helmi 2011, 15:55

Hei Peppi!

Kuvailemasi jalkaoireet ovat tuttuja minullekin. Itselläni oikea jalka on ollut heti tapaturman jälkeen kömpelö, voimaton. Muutamia kertoja jalka on pettänyt kokonaan. 2008 todettiin koko oikea puoli voimattomammaksi.
Tilanteeni on mennyt viimeaikoina huonompaan suuntaan. Jalat (molemmat) ja kädet ovat varsinkin aamuisin herätessä todella kipeät. Liikkeelle päästyä kivut hellittävät, mutta jalat puutuvat helposti.

Fysiatrin mukaan kaikki oireeni sopivat niskasta johtuviksi.
Ippe
Kiivas niskoittelija
Kiivas niskoittelija
 
Viestit: 155
Liittynyt: 07 Loka 2010, 11:32

ViestiKirjoittaja fedja » 24 Helmi 2011, 20:21

Peppi, jos vaan millään pääset, niin käy hyvällä retkahdusvammaspecialisti fysiatrilla Tampereella ja jatka hoitoa sitten Vaasassa.

Tuossa mitä kuvaat noita oireita, niin voisi ajatella, että sinulla on autonominen hermosto häiriötilassa. Se voi aiheuttaa noita tärinöitä, raajojen väsymistä yms.

Tässä on hiukan viitteitä, minkälaisia liikkeitä meille joillekin annetaan hermoston rauhoittamiseen ja pää kannattelulihaksiston parantumiseen.
http://niskavamma.munfoorumi.com/viewtopic.php?t=421

Minkälaisia jalkaoireita sinulla on?
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja peppi » 01 Maalis 2011, 15:39

Oikea jalka on täysin normaali. Vasen jalka tuntuu jopa suoraan seistessä heikolta ja jotenkin taistelee että jaksaisi kannatella itseään. Koko kropan vasemman puolen nivelet rutisevat ja narisevat. Nilkka tuntuu löysältä, aivan kuin se olisi vähän irti. Ei silti yhtään kipeä. Kun kävelee niin vasemman jalan pitää tehdä hirveesti töitä ettei se kompastele. Harrastan luistelua joten kun nilkkaa pitää ojentaa se heiluu vaan ja tuntuu voimattomalta ja kömpelöltä. Olen pelännyt oireiden alettua vaikka mitä kummallisuuksia. Eniten MSää.

Tänään lenkillä vasen jalka/jalkaterä puutui kokonaan ja palautui sitten n. 10 min kuluttua normaaliksi. Tämä oli ensimmäinen kerta kun jalka puutuu tollai yhtäkkiä. Oireet kestäneet siis heinäkuun lopulta asti..

Ärsyttää kun sanotaan että kuvittelen ja lääkärit pistävät kaiken paniikkihäiriön piikkiin. Kas kun en ole koskaan kuullut että paniikkihäiriö aiheuttaisi rutinaa ja kompastelua.. :D Oireet alkoivat muutenkin sellaiseen aikaan että ei ollu mitään huolia ja on sen verran vaikeita aikoja joskus ollut että erotan paniikkioireet muista oireista.

Ongelma tässä on se että rahatilanne on aika heikko näin nuorella ja tuo apu näyttää olevan joka paikassa aika kallista :/ Pitäisikö tässä käydä vielä selkäranka/kaularanka yms. kuvauttamassa?
peppi
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 7
Liittynyt: 03 Marras 2010, 16:29
Paikkakunta: Vaasa

ViestiKirjoittaja fedja » 01 Maalis 2011, 16:10

Oletko kokeillut sellaista jaksoa, ettet tee mitään rajua, että helpottaako oireilu? Jos sinulla on retkahdusvamma, niin juoksu on aika raju harrastus.

Kokeile vaikka 2-3 vk sellaista jaksoa, jolloin et juurikaan kanna mitään raskaampaa, teet vain kevyempää urheilua (esim. rauhallinen kävely, rauhallinen vesiveoimistelu), että helpottaako oireet.

Jos vasemman puolen oireisto on tullut pikku hiljaa tuon kaatumisen jälkeen, niin hyvinkin voisi jonkinlainen retkahdusvamma sinulla olla.

Onko niska/pääkipuja, pistelyä/puutumista päässä/raajoissa yms?
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja peppi » 13 Maalis 2011, 20:20

Olen kokeillut olla tekemättä mitään eikä se juuri vaikuta parempaan tai huonompaan suuntaan. Ja kun kerran tykkään urheilla niin olen tehnyt sitä vaikka väkisin.. Ei se kyllä vaivoihin auta, mutta hieman rentouttaa. Tietysti välillä vähän hankalaa tuon jalan kanssa.

No ei ole ollut sellaista puutumista että tunto lähtis kokonaan tai että olis yhtäkkiä sillein että "nyt puutu kyllä oikea käsi" (paitsi silloin lenkillä se vasen jalkaterä ja taas tällä viikolla uudestaan lenkillä puutui tämä sama jalkaterä, palaa normaaliksi heti kun sen antaa levätä)
Muistan tosin syksyllä että naama tuntu jotenkin puutuneelta aina välillä. Tai sellaselta kumman tuntuselta. Ja yöllä puutuilee tosi usein kyllä jalat ja kädet, mutta ne on aina puutunut ja uskon että johtuu mun kummallisista nukkumaasennoista. Särkyjäkin ollut tosi vähän. Kerran oli sellanen jakso että oli takaraivo + silmät aivan sairaan kipeinä! Myös pieniä pistoksia ollut selässä, niskassa ja päässä..

Tällä hetkellä suurimpana ongelmana tuo vasen jalka, vapina (vasemmalla puolella) ja pään "löysyys" ja rutina..

huhhuh, loppuukohan tämä koskaan? :/
Keskiviikkona olis aika ihan omalle lääkärille että pääsisin nyt varmuudeks kuvauttamaan loputki.. Turhauttava olo!
peppi
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 7
Liittynyt: 03 Marras 2010, 16:29
Paikkakunta: Vaasa

ViestiKirjoittaja peppi » 17 Maalis 2011, 22:15

Esim tänän kävelin aika pitkän matkan n. 4km niin nyt vasemmasta säärestä tuosta edestä särkee ja jalka on tosi väsynyt ja pökkelö. onko kenelläkään samaa?

Lääkäri vain sanoi että aivojen MRI on paras mahdollinen tutkimus joka poissulkee neurologiset vauriot, sairaudet yms.
eli luultavasti tuo niska se sitten on joka vaivaa. Koitti hartioita ja niskoja ja sanoi että vasen puoli enemmän jumissa. Sain lähetteen fysioterapiaan ja kaularangan röntgeniin, että saa nyt nähdä onko näistä apua!
peppi
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 7
Liittynyt: 03 Marras 2010, 16:29
Paikkakunta: Vaasa

ViestiKirjoittaja Ippe » 18 Maalis 2011, 00:50

Hei Peppi!

Itselläni on oikea jalka ollut tapaturmastani saakka kömpelö, pettävämpi, väsyvä ja voimaton.

Ortonin fysiatri oli ensimmäinen lääkäri, joka otti asiakseen tutkia sitä, vaikka monille sitä olen yli 3 vuotta valittanut kaiken muun lisäksi.
Hän totesi, että mikäli johtuisi selästä, olisi vain muutamiin tiettyihin lihaksiin vaikuttanut. Nyt koko jalan lihaksisto ei toimi niinkuin pitäisi, niin päätteli johtuvan niskasta. Lisäksi hän huomasi jaloissani olevan pienen pituuseron. Eli tämän perusteella toteaisin, että jalkaoireet voivat johtua niskastakin.
Ippe
Kiivas niskoittelija
Kiivas niskoittelija
 
Viestit: 155
Liittynyt: 07 Loka 2010, 11:32


Paluu Yleinen keskustelu - (Muut niskavammat ja niskavaivat)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron