Vakuutuslääkäreiden pätevyydestä ja koulutuksesta

Tietoa niskan retkahdusvammasta/aivovammasta. Ehdota hyviä linkkejä palaute-osiossa!

Vakuutuslääkäreiden pätevyydestä ja koulutuksesta

ViestiKirjoittaja fedja » 26 Maalis 2012, 17:14

"Lääkärinlausuntojen yhtenäistämiseksi laaditut toimintakyvyn arvioinnin Facultas-suositukset valmistuivat pari vuotta sitten. Lääkäri voi hyödyntää niitä arvioidessaan eläkkeenhakijan toimintakykyä.

Arviointisuositukset kattavat toistaiseksi mielialahäiriöt, alaselän ja niskan sairaudet sekä suurten nivelten sairaudet ja kroonisen kivun. Suositusten vaikutusta esimerkiksi lääkäreiden kirjoittamien B-lausuntojen laatuun ei vielä tiedetä. Koulutusta lääkäreille on järjestetty.

Vaikka vakuutuslääkärin sana painaa, hän ei tee eläkepäätöstä, vaan sen tekee viime kädessä vakuutusyhtiön johtaja. Vakuutuslääkärit ovat vakuutuslääketieteen erityispätevyyden suorittaneita erikoislääkäreitä. Pätevyyden myöntää Lääkäriliitto, joka myös vastaa koulutuksen sisällöstä ja valvonnasta.

Erityispätevyyden saadakseen lääkärin on osallistuttava eläkeasioista päättämiseen esimerkiksi vakuutusyhtiössä kolmen vuoden ajan vähintään 20 tuntia viikossa sekä suoritettava teoreettista koulutusta vähintään 60 tuntia. Muutamissa yliopistoissa, esimerkiksi Helsingissä, lääketieteen perusopintoihin sisältyy vakuutuslääketiedettä 0,6 opintopisteen verran."
http://ohjelmat.yle.fi/akuutti/arkisto/ ... tuslaakari

Facultas-suositukset
http://www.tela.fi/?pid=1207907597
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

Paluu Artikkelit, kirjallisuus, linkit - (Whiplash ja aivovamma)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron