Whiplashgruppens film o nyhetsblogg, referointia

Tietoa niskan retkahdusvammasta/aivovammasta. Ehdota hyviä linkkejä palaute-osiossa!

Whiplashgruppens film o nyhetsblogg, referointia

ViestiKirjoittaja fedja » 24 Loka 2009, 10:01

http://blogg.whiplashgruppen.info/

Tässä ketjussa on referointia Kian ja Chrisin ruotsinkielisistä blogikirjoituksista. Suhtautukaa asiasisällön käännöksiin siten, että ne voivat sisältää tulkintavirheitä.

Keskustelua aiheesta löytyy niskavamma-foorumilta Vamman tunnistus, diagnosointi, hoitoon pääsy - (Whiplash) -ketjusta.

Blogikirjoitus (julkaistu 7.10.2009)
http://blogg.whiplashgruppen.info/?p=1389
Whiplashoperationer

Ruotsissa Lundin sairaalassa haettiin 3 miljoonaa kr. tutkimukselle, jossa oli tarkoitus seurata erilaisen hoitometodien vaikuttavuutta niskavamman/Whiplash-vamman saaneille. Tarkoituksena oli metodeina ottaa mukaan triggerpistekirurgia ja yläniskan jäykistysleikkaus. Näin ei sitten tapahtunutkaan, vaan tutkimussuuntaa muutettiin. Tutkimuksessa haluttiinkin tutkia metodia, jossa puristuksissa olevia hermoja vapautetaan niskassa.

Blogikirjoituksessa niskan retkahdusvamman saaneet jaetaan kahteen luokkaan.

A. Niskan retkahdusvammaisiin, joilla vamma ei näyt Röntgen-kuvissa
- Näitä potilaita on operoitu blogikirjoituksen mukaan triggerpistekirurgialla Nebraskassa Åke Nystömsin toimesta

B. Niihin, joilla päävamma ja kognitiiviset oireet aiheuttavat suurimpia vaikeudet, ja joilla yläniskan instabiliteetti näkyy Röntgen-kuvissa
- Näille potilaille on tehty yläniskan jäykistys operaatioita Montazemin toimesta. Spina Center jäykistysleikkaukseen menevät kuuluvat tähän ryhmään.

Blogin kirjoittavat haluavat selvittää mitä tapahtui 10 ruotsalaiselle potilaalle, jotka lähetettiin triggerpistekirurgiaan Skånen alueelta Nebraskaan. Blogista löytyy linkki Åke Nystömsin puhelinhaastatteluun, jossa asiaan haetaan vastausta.

Blogissa kerrotaan myös, että Whiplashkomissionen poisti WAD 4 luokituksen 2005. Blogin kirjoittavat kysyvät Whiplashkomissionen puheenjohtajalta miten diagnosoidaan vammautuneet, jotka ennen kuuluivat WAD 4 luokkaan. Kysymys on esitetty 4 vuotta sitten, mutta kysymyksen esittäjät eivät ole vastausta aiheeseen vielä saaneet.

Kirjoituksessa tuodaan vielä esille, että niskan retkahdusvammaisia ei saisi pitää yhtenä yhtenäisenä ryhmänä, vaan heidät tulisi diagnosoida sen mukaan minkälainen vamma heillä on (kuvaus ylhäällä miten). Whiplash sana pitäisi blogikirjoittajien mielestä poistaa kokonaan retkahdusvamman diagnosoinnista, koska se ei kuvaa vammaa tarpeeksi hyvin.

http://blogg.whiplashgruppen.info/?p=1389

Kiitokset DD:lle käännösavusta ! Smile
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

Paluu Artikkelit, kirjallisuus, linkit - (Whiplash ja aivovamma)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron