Kinesiologia

Tietoa niskan retkahdusvammasta/aivovammasta. Ehdota hyviä linkkejä palaute-osiossa!

Kinesiologia

ViestiKirjoittaja fedja » 16 Heinä 2009, 15:54

http://www.kinesiologia.fi/mitaonkin.php
Mitä kinesiologia on?
Lyhyesti: Kinesiologian päätarkoitus on auttaa ihmistä luomaan ja ylläpitämään kokonaisvaltaista tasapainoa. Kinesiologia tulee kreikankielisestä sanasta îkinesis îeli liike ja viittaa lihaksien tutkimiseen.

Kinesiologian avainoivallus on kehossa olevan energeettisen epätasapainon löytäminen. Tämän oivalluksen tekivät kiropraktikot huomatessaan, että ylijännittyneen lihaksen vastapelaaja osoittautui aina heikoksi. Kinesiologian kehittäminen sai varsinaisesti alkunsa, kun George Goodheart Jr. ,D.C., alkoi 60-luvulla järjestelmällisesti yhdistellä heikkojen lihasten etsintää ja tekniikkoja, joiden avulla heikkoja lihaksia voidaan vahvistaa. Tämän myötä on kehitetty monia kinesiologisia menetelmiä, joille on yhteistä ainakin lihasten testaaminen ja joiden tavoitteena on tasapainon saavuttaminen monesta eri näkökulmasta katsottuna.

Kinesiologian ydinfilosofian lähtökohtana on ajatus, että yksilön oman hyvinvoinnin ainoa autenttinen tietolähde on yksilö itse.

Alkuperäisestä sovelletusta kinesiologiasta on kehitetty lukemattomia menetelmiä joista Suomessa käytetään tällä hetkellä Oppimiskinesiologia (joka sisältää Aivojumppa -Brain Gym Æ), Touch For Health Æ, Hyperton-X, Three In One Concepts (One Brainô), Neural Organization Technique, ohjelmia Tanskasta sekä Skotlannista kuten mm. Health and Balance through Body Wisdom.


------------------------------------
http://www.finnaturopatia.fi/kinesiologia.html
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

Kinesiologia , kriittinen tarkastelu

ViestiKirjoittaja fedja » 16 Heinä 2009, 16:00

Kriittistä näkökulmaa kinesiologiseen hoitoon.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Soveltava_kinesiologia

Skeptikko James Randi testasi Isossa-Britanniassa vuonna 1991 esitetyssä tv-sarjassaan James Randi Psychic Investigator soveltavan kinesiologian lihastestin luotettavuutta. Hänen vieraanaan oli Ison-Britannian kuuluisin kristalliparantaja Soozi Holbeche, joka käytti menetelmää paljastaakseen, miten koehenkilön vasemman käsivarren lihas reagoi oikeassa kädessä pideltyyn parantavaan kristalliin. Sokkotestissä Holbeche valitsi kristallin sijaan rotanmyrkyn parantavaksi aineeksi.

http://www.youtube.com/watch?v=lDTuoXygZKk

------------------------------------------------------------------

http://www.evl.fi/kkh/kuo/klk/uu/aivoju ... ologia.htm
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18


Paluu Artikkelit, kirjallisuus, linkit - (Whiplash ja aivovamma)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa