Työtapaturma liikenneonnettomuudessa - Vakuutusasiat

Kuntoutustukipäätökset, eläkepäätökset - KELA - Eläkevakuutusyhtiö - Vakuutusyhtiö - Vakuutuslääkärit - Vakuutusoikeus/valituslautakunnat

Työtapaturma liikenneonnettomuudessa - Vakuutusasiat

ViestiKirjoittaja mariela » 25 Tammi 2011, 18:28

Minulla vammautuminen tapahtui työmatkalla autokolarissa. Eli kahden vakuutusyhtiön välissä ollaan: toinen oman työnantajan Työtapaturmavakuutus ja toinen kolarin aiheuttaneen vastapuolen Liikennevakuutus.

Työtapaturmavakuutushan on tässä tilanteessa ensisijainen korvaaja vammautuneelle. Sieltä olenkin saanut tähän asti lääkärikäynnit sekä fysioterapiahoidon korvaukset. Vakuutusyhtiö on korvannut myös työnantajalleni menetettyä työaikaa sairaslomistani sekä kun olen työajalla joutunut käymään fyssarin hoidoissa.

Liikennevakuutusyhtiö on korvannut minulle suoraan vain alussa korvauksen kivusta ja särystä sekä turmassa hajonneet vaatteet.

Nyt kuitenkin sain päätöksen Liikennevakuutusyhtiöltä. Päätöksen sisältö on, että eivät aio enää korvata Työtapaturmavakuutusyhtiölle korvauksia, joita puolestaan sieltä on minulle maksettu. Liikennevakuutusyhtiö ei pidä oireiluani tapaturmasta johtuvana vaan muuna sairautena (HAH!!!). Eli he pesevät kätensä nyt tästä.

Kysymys kuuluukin, kannattaako minun valittaa Liikennevakuutusyhtiölle nyt heidän päätöksestään? Mietityttää, jos en reagoi tähän, mitä seurauksia sillä voi olla jatkossa. Työtapaturmavakuutushan on edelleen minulle ensisijainen korvaaja, mutta heikentyykö asemani jos toinen vakuutusyhtiö kiistää vammani johtuvan tapaturmasta.

Kuntoutukseni on vasta alussa joten joudun varmasti taistelemaan Työtapaturmavakuutuksen kanssa ennen pitkää. Lisäksi ei sitä tiedä, kuinka pysyväksi haitta jää silti ja joudutaanko tästäkin taistelemaan. Retkahdusvammasta johtuvan niskan toiminnallisen häiriön lisäksi minulla on kuvissa näkyvä välilevyn repeämä yläniskassa ja yhteyttä kolariin on melko vaikea kiistää.
mariela
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 63
Liittynyt: 11 Marras 2010, 15:05

ViestiKirjoittaja torvelo » 25 Tammi 2011, 20:17

Toki valitat. Oireesihan alkoivat kolarin jälkeen, vai kuinka.
torvelo
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 522
Liittynyt: 23 Loka 2010, 17:49
Paikkakunta: keskinen Suomi

ViestiKirjoittaja mariela » 25 Tammi 2011, 21:32

Dii-i, näin se taitaa täytyä tehdä..

Siis päätöshän on väärä, koska oireet nimenomaan alkoivat kolarista ja fysiatri on ne retkahdusvammasta johtuviksi vahvistanut.

Toisaalta en tuolta Liikennevakuutuksesta ole (vielä ainakaan) mitään korvauksia hakenut, vaan Tapaturmavakuutuksesta... Siksi ajattelin, että tarviiko ryhtyä väittelemäänkään ton Liikennevakuutuspuolen kanssa.
Mutta jos vakuutusyhtiöt sitten joka tapauksessa tappelevat kuitenkin näistä korvauksista keskenään, tietty olisi suotavaa että molemmat yhtiöt myöntäisivät kolarin ja oireiden yhteyden...

Tarvinnee soittaa tuolle vakuutusvirkailijalle ja tiukata päätöksen perusteista tarkemmin, sekä mitä muita todisteita muka tarvitsevat kun eivät usko lääkärin lausuntoa.
mariela
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 63
Liittynyt: 11 Marras 2010, 15:05

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 25 Tammi 2011, 22:47

Jep, pyydä kaikki potilas/asiakasasiakirjat kirjallisina ja ole vielä erityisen tarkka, mitä ja miten sanot puhelimessa. Pahimmassa tapauksessa kaikki sanomasi kirjataan ylös ja sitä voidaan käyttää miten vaan vy:n sisäisissä meetingeissä. Eli tiukka ja asiallinen, eikä mitään viittauksia henkiseen harmitukseen, pahaan oloon tms. Been the, done that.

Ehdottomasti kannattaa valittaa, jo ihan varmuuden vuoksi. Periaatteesa sun tapauksessa luulis olevan hankala pestä kädet tästä jutusta, jos on löytynyt repeämä MRI:ssa, joka on otettu haaverin jälkeen! Mutta näissä asioissa mikään parhainkaan todiste ei aina riitä, valitettavasti. :(

Tsemppiä polullesi! :)
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja mariela » 01 Helmi 2011, 12:58

No niin, vihdoin viikon soittelun jälkeen sain korvauskäsittelijän edes langan päähän. Kyllä on vaikeaksi tehty heidän tavoittaminen ja soittopyyntöihin ei tietenkään vastata... uusia vakuutuksia kyllä möisivät, mutta muuten "asiakaspalvelua" turha yrittää saada...!

Ilmoitin että en päätöstä hyväksy. Nyt täytyy toimittaa sinne vielä uusi lääkärinlausunto tuosta välilevyn repeämästä, josko se vaikuttaisi vielä heidän tulkintaansa asiasta. Kysyin mikä on peruste siihen, että fysiatrian erikoislääkärin diagnoosi retkahdusvammasta sivuutetaan. Ei ollut muuta selitystä, kun että heidän lääkärinsä näin on päättänyt.

Jos eivät katso tilannetta muuttuneeksi uuden lääkärinlausunnon jälkeen, niin sen jälkeen virallinen valitustaho on Liikennevahinkolautakunta. Taitaa olla yhtä tyhjän kanssa se valitustie..??
mariela
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 63
Liittynyt: 11 Marras 2010, 15:05

ViestiKirjoittaja fedja » 01 Helmi 2011, 13:38

mariela kirjoitti:Ilmoitin että en päätöstä hyväksy. Nyt täytyy toimittaa sinne vielä uusi lääkärinlausunto tuosta välilevyn repeämästä, josko se vaikuttaisi vielä heidän tulkintaansa asiasta. Kysyin mikä on peruste siihen, että fysiatrian erikoislääkärin diagnoosi retkahdusvammasta sivuutetaan. Ei ollut muuta selitystä, kun että heidän lääkärinsä näin on päättänyt.

Jos eivät katso tilannetta muuttuneeksi uuden lääkärinlausunnon jälkeen, niin sen jälkeen virallinen valitustaho on Liikennevahinkolautakunta. Taitaa olla yhtä tyhjän kanssa se valitustie..??

Kannattaa pyyttä asiakirja lääkärin päätöksestä/puumerkistä.

Kannattaahan tuo valittaa, vaikka aika heikosti on ollut Liikennevahinkolautakunnan ratkaisuja asiakkaan puolesta vakuutusyhtiötä vastaan. En tiedä yhtäkään. Jos on oikeusturvavakuutus, niin ilmeisesti liikennevahinkotapauksessa asian voi viedä käräjille, siellä on suulliset todistajat, mutta se kannattaa tehdä hyvän lakimiehen kanssa.
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja torvelo » 01 Helmi 2011, 16:26

Valittaa, tietysti, ei anneta vakuutusyhtiöiden päästä liian helpolla. Vaikka lähes satavarmasti muutoksenhaku elimissä tulee hylsy, niin eteenpäin vaan, vakuutusoikeuteen. Valviraakin voi tökkästä, hakemalla valitus lupaa (ymmärtääkseni menee näin). Varmasti asiat "pitkissä" kantimissa, kun tiedetään tän "hyvinvointi" yhteiskunnan "oikeusturva" :lol: .
torvelo
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 522
Liittynyt: 23 Loka 2010, 17:49
Paikkakunta: keskinen Suomi

ViestiKirjoittaja Ippe » 02 Helmi 2011, 15:02

Tiedoksi, että vakuutusoikeuslakia ollaan muuttamassa.

Jos jotakuta kiinnostaa lukea, niin löytyy eduskunnan sivuilta hallituksen esityksistä 2010 nro 281.

Mielenkiintoinen 39 sivuinen tietopaketti.
Ippe
Kiivas niskoittelija
Kiivas niskoittelija
 
Viestit: 155
Liittynyt: 07 Loka 2010, 11:32

ViestiKirjoittaja mariela » 11 Maalis 2011, 17:15

Nonniin, viime kertomasta on asia edennyt niin, että myös Työtapaturmavakuutus on antanut päätöksen, että eivät enää korvaa fysioterapiaa (=eikä siis jatkossa mitään muutakaan, kuten lääkärikäyntejä, työnantajalleni poissaoloani työstä, ym).

Olen tehnyt tuosta asiasta nyt valituksen Tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakuntaan. Lääkäri varoitti, että tämä on minun osaltani lähinnä muodollisuus: juuri koskaan asiat eivät siellä muutu miksikään. Saavat vain 6 kk lisää vetkutteluaikaa asian käsittelyssä. Aika törkeetä touhua...

Tämä on siis vain pakollinen väliaskel siinä, että jos haluaa lähteä asian kanssa oikeuteen. Rippuu tietenkin kuntoutumisen kulusta jatkossa sekä siitä, miten isot asiat ovat pelissä, kannattaako siihen taisteluun lähteä.

Liikennevahinkolautakuntaan pitäisi tehdä myös valitus, tuon Liikennevakuutusyhtiön toiminnan johdosta.
mariela
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 63
Liittynyt: 11 Marras 2010, 15:05


Paluu Vakuutusoikeudelliset asiat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron