Työkyvyttömyyseläkkeelle...help?

Kuntoutustukipäätökset, eläkepäätökset - KELA - Eläkevakuutusyhtiö - Vakuutusyhtiö - Vakuutuslääkärit - Vakuutusoikeus/valituslautakunnat

Työkyvyttömyyseläkkeelle...help?

ViestiKirjoittaja alaria » 03 Joulu 2009, 10:33

Jatkan edelleen taisteluani työkyvyttömyyseläkkeestä.

Työeläkeyhtiön toimeksiannosta tehty töihinpaluusuunnitelma päätyi siihen, että minua ei voida enää auttaa ammatillisella kuntoutuksella. Eli sama mihin lääkärit on aikoja sitten päätyneet.

ONKO MITÄÄN TEHTÄVISSÄ...??? Vaikka kannan mitä lääkärintodistuksia on kuin hakkaisin päätä seinään. Mulla menne hermot...! En pärjää yksin kotona edes arjessani ...

Mitä voisin tehdä, että saisin asiaani eteenpäin??? Nyt on hyvät neuvot tarpeen ... Aivan mahdoton tilanne HELP!
Viimeksi muokannut alaria päivämäärä 21 Huhti 2010, 09:58, muokattu yhteensä 1 kerran
alaria
Kiivas niskoittelija
Kiivas niskoittelija
 
Viestit: 190
Liittynyt: 10 Helmi 2009, 10:05

ViestiKirjoittaja Kirsikka » 03 Joulu 2009, 23:07

Raha-asioissa ei voi auttaa, sillä kassa maksaa ansiosidonnaista sitten kun ehtivät. Kannattaa tutkia nettisivuja, mitä päivää juuri nyt käsittelevät.
ainakin mun liiton sivuilla on päivitys, missä mennään. "Näinä" aikoina tieto käsittelystä on varmaan jokaisen työttömyyskassan sivuilla.

Jos olet avioliitossa tai avoliitossakin, miehesi on elätettävä sinua.

Jos hän tienaa äärimmäisen vähän, voi kääntyä sosiaalitoimiston puoleen toimeentuloasiassa. Kannattaa kääntyä vammaispalvelun sossun puoleen, joka toivottavasti on jo selvittänyt sinun tilannetta kotikunnassa?? Ellei ole, nyt kiireen vilkkaan hoitamaan asiaa. Vammaissossu, jos ei käsittele toimeentulo-asiaa, kääntää sellaisen puoleen, joka hoitaa toimeentuloasioita. Kannattanee pyytää vammaissossua hoitamaan asiaa puolestasi, varaamaan aikaa jne. Esim. mulla oli sekä sosiaaliohjaaja että aikuissosiaalityöntekijä miettimässä mun taloudellista tilannetta.
** Joka tilanteessa on näytettävä "CV", siis lääkärinlausuntoa.
Parhain on yleensä E- tai vastaava, jossa kuvaillaan tapausta, diagnosoidaan tai annetaan haittaluokka-aste.

Jos jaksat, voit tutkia toimeentulo-asiaa netistä, löytyy googlella toimeentulolaskuri.Käsittääkseni on ainakin kahta eri toimeentulo-mahdollista.
Perustoimeentulo (sisältää pakolliset menot), ennalta ehkäisevää ja öö, tais olla myös kolmas, jota en muista, siitä taisi olla myös puhetta.
Tämä kunnalta.

Jos on taloudellista ongelmaa muuten, velkaneuvojalle on varattava aika. On muutenkin hyvä käydä läpi taloudellista tilannetta, vaikkei olisikaan konkurssissa.

Oma jaksaminen ja kuntoutus... se on sitä palvelusuunnitelman tekemistä ja toteuttamista. Kunnan kanssa sovittelua, että antaisivat lääkärin määräämät hoidot. Joissain hoidoissa on omavastuut, joissain ei.
Yritä saada toimintaterapiaa kotiisi, se helpottaa ainakin hiukan arjessa jaksamista.

Kelalta voi yrittää hakea asumistukea, mutta yleensä sitä ei saa, jos toinen tienaa hiukankin. Laskuri on siitäkin Kelan sivuilla.

Tosi paljon voimahalauksia, sillä tiedän miltä tämä tuntuu.
Juuri on kaikkein heikoimillaan, pitäisi jaksaa eniten!

Vedät henkeä välillä ja käyt asioita yksi kerrallaan. Toimit kuin robotti ja etkä anna periksi. Jankkaat asioita niin, että saat selville "kaiken" mitä tarvitsee. Pyrit toimimaan vain asiantuntijoiden kanssa, ja niidenkin jutut tarkistat toisesta ja jopa kolmannesta paikasta.

Siinä toimintamallia. Toivottavasti saat huomenna veronpalautusta!!
Kirsikka
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 60
Liittynyt: 26 Heinä 2009, 11:08
Paikkakunta: Hiukan yli KehäIII:n

ViestiKirjoittaja alaria » 04 Joulu 2009, 10:49

Kiitos Kirsikka,

ei tässä nyt muu auttane, kun yrittää selvittää mitä puolisen elätyksen lisäksi on saatavilla. Jotenkin vaikuttaa, että kaikki säästöt pitää kuluttaa ensin olipa ne puolison, omia tai lasten tulevien varalle ... kylläkin kassan pohja alkaa näkymään ...
Kaikki tuntuu ja on niin epävarmaa ...

Työeläkeyhtiö jaksaa toistaa joka päätöksessä, ettei vastineessani ole koskaa mitään uutta, joka muutaisi heidän kantaansa.

Onko kukaan saanut muutosta työeläkkeiden muutostenhakulautakunnasta?
Viimeksi muokannut alaria päivämäärä 21 Huhti 2010, 09:59, muokattu yhteensä 1 kerran
alaria
Kiivas niskoittelija
Kiivas niskoittelija
 
Viestit: 190
Liittynyt: 10 Helmi 2009, 10:05

ViestiKirjoittaja Kirsikka » 04 Joulu 2009, 14:59

Jep,näin se menee. Kaikki säästöt menee elämiseen, niin omat kuin puolison,
siksi tuo avioeroprosentti on aivan valtava vammautuneiden piirissä.
"Kunhan" puoliso tajuaa, että hän joutuu maksamaan vakuutuslaitosten puolesta vammautuneiden kulut monia vuosia. Onneksi sulla on se 500 päivää ansiosidonnaista edes tulossa.

Lautakunta-sana tarkoittaa juuri sitä, ettei sieltä tule oikeudenmukaista päätöstä, vaan seurataan vakuutusyhtiön päätöstä, oli vakuutusyhtiö mikä tahansa. Hoitavan lääkärin, oli sitten dosentti tai tohtori, lääkärintodistukset eivät kelpaa lautakunnissa edes vessapapereiksi, ehkä niistä voi tehdä jotain muistiinpanolappusia??

Oikeasti ja rehellisesti, ei kannata odottaa lautakunnan myönteistä päätöstä.

Tuli mieleen, että vuoden alusta kannattaa viilata verokorttia ylöspäin.
Veronpalautukset tulevat sitten aikoinaan.

Jos teillä on asuntolainaa, kannattaa miettiä, mikä on oikea vaihe jäädyttää lainanmaksu ja maksaa vain korkoja. Mun mielestä viimeistään silloin, kun aletaan ostamaan ruokaa kortilla ja kortimaksut alkavat hipoa pilviä. Ainakin pelkät korot Nordeassa sopii vuosi kerrallaan.

Tsemppiä!
Kirsikka
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 60
Liittynyt: 26 Heinä 2009, 11:08
Paikkakunta: Hiukan yli KehäIII:n


Paluu Vakuutusoikeudelliset asiat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa