Taplasta sentään jotain

Kuntoutustukipäätökset, eläkepäätökset - KELA - Eläkevakuutusyhtiö - Vakuutusyhtiö - Vakuutuslääkärit - Vakuutusoikeus/valituslautakunnat

Taplasta sentään jotain

ViestiKirjoittaja alaria » 23 Marras 2009, 09:42

Hei,

Tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunnasta tuli sentään x:n kuukauden ansionmenetyskorvaus ja vähän oikeudenkäyntikuluista!

Muutoin on tosi omituista, ettei TAPLAn päätöksessäkään tarvitse perustella asiaa mitenkään. Toistivat vain vakuutusyhtiön käsittämättömät ja täysin tuulesta temmatut perustelut.

Alkaa pikkuhiljaa nyppiä tämä ainainen odottaminen ja se, ettei ole mistää tulevasta mitään varmaa, jonka varaan voisi elämäänsä rakentaa.
Viimeksi muokannut alaria päivämäärä 21 Huhti 2010, 09:56, muokattu yhteensä 1 kerran
alaria
Kiivas niskoittelija
Kiivas niskoittelija
 
Viestit: 190
Liittynyt: 10 Helmi 2009, 10:05

ViestiKirjoittaja Kirsikka » 24 Marras 2009, 11:24

No onneksi olkoon vaan.

Sentään oikeasti "jotain", koska yleensä Taplasta ei tule yhtään mitään, siis yleensä yksyhteen vakuutusyhtiön päätöksen mukaan..

Plussaa siis 3 kk:n ansiomenetyskorvaukset.

Mulla on myös aivan toivoton olo, jotenkin ettei tätä voi uskoa todeksi, miten
ihmisiä kohdellaan tilanteessa, jossa ollaan heikoimmillaan.
Täytynee ajatella, että tämä vain "välivaihe", joka kestää ja kestää..
ehkä vielä kolme vuotta tai enemmän.

En uskalla edes ajatella, että jos oikeudenkäynnissä häviäisin terveydenmenetysten, lääkärikäyntien ja taloudellisen menetyksen jälkeen.

Tsemppiä meille!!
Kirsikka
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 60
Liittynyt: 26 Heinä 2009, 11:08
Paikkakunta: Hiukan yli KehäIII:n

ViestiKirjoittaja Kirsikka » 24 Marras 2009, 11:30

Yritän elää tällä periaatteella:

- kuntoutan itseäni parhaani mukaan.
- pidän välillä "lomaa" sairaudesta - kalenterissa tyhjää jonkun aikaa, kännykkä ja netti pysyy kiinni ja yritän painua konkreettiselle lomalle.
Siis sukulaisiin, bonus-risteilyille jne.
- ulkoistan suurimmat huolet/asiat lakimiehelle.
- yritän kuitenkin setviä asioita vammaispalvelun, sosiaalityöntekijän ja Kelan kanssa.
Kirsikka
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 60
Liittynyt: 26 Heinä 2009, 11:08
Paikkakunta: Hiukan yli KehäIII:n

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 24 Marras 2009, 19:02

Kuulostaa, Kirsikka, hyvältä suunnitelmalta. Ja kyllä se on tuttua se toivoton tunne, ja fiilis siitä, että mitenkähän sitä käy. Mäkin mietin jossain vaiheessa, että se on piakkoin pakko kämppä myydä ja käyttää ne rahat elämiseen ja kuntoutukseen.

Ei se kieltämättä näin vaikeaa sais olla. Ja samoin mustakin tuntui aika halpamaiselta, että vaikeassa tilanteessa olevaa ihmistä potkitaan vielä maassakin. Minkäänlaista "armoa" ei oikein systeemiltä voi odottaa, pakko sitä vastaan on vaan taistella. Toivottavasti sulla läheiset on tukena, ettei ihan yksin tarvitse jaksaa kaikkea kantaa?

Minusta toi Helasenkin tapaus on aika uskomaton esimerkki. Siinä sentään koko tapaturma ja sen jälkeinen loukkaantuminen tallentui jopa nauhalle televisiokameroiden ansiosta, ja silti vakuutusyhtiö kiistää loukkaantumisen ja vammat. Ton Fedjan laittaman tiedon perusteella 3,5 vuoden taistelun jälkeen vasta jääkiekkomaalivahti Helanen sai hänelle kuuluvan työkyvyttömyyseläkkeen. Jos noinkin selkeiden todisteiden perusteella vakuutusyhtiöllä on otsaa kieltäytyä korvauksista, niin on helppo ymmärtää miten vaikeeta se on meillä, joilla ei ole kuvanauhaa näyttää loukkaantumisesta ja sen jälkitilanteesta... :evil: :shock: :evil:

Tsemppiä sulle, Kirsikka! Ja pura rauhassa tänne tuntojasi, jos se yhtään helpottaa. Muun muassa sitä varten tämä palsta on olemassa.
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 24 Marras 2009, 19:27

Jep, ja Helasen tapauksessa hieman jelppi asemansa julkisuudessa, mut silti oli kohtuuttoman hankalaa. Hippokampuksen Jari Jokinen siellä on sparrannut taustalla taistelun ajan ja on Helanen itsekin suht aktiivinen näissä asioissa. Harmittaa niin vietävästi, että tästä uhrin poitkimisesta n tullut Suomessa ihan hyväksyttävää ja enemmänki sääntö kuin poikkeus. Surkeeta.
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja alaria » 25 Marras 2009, 11:29

Kirsikka kirjoitti:
...Täytynee ajatella, että tämä vain "välivaihe", joka kestää ja kestää..
ehkä vielä kolme vuotta tai enemmän.

En uskalla edes ajatella, että jos oikeudenkäynnissä häviäisin terveydenmenetysten, lääkärikäyntien ja taloudellisen menetyksen jälkeen.

Tsemppiä meille!!


Hei Kirsikka,

Kiitos rohkaisevista sanoista. Lakimieheni sanoi, että menee ainakin 2 vuotta vammautumisesta, että saadaan juttu vireille puoluettomalla maaperällä=käräjäoikeus, vuosi että juttu tulee käsittelyyn ja vuosi, että juttu pyörii hovioikeudessa. Jos 4 vuodessa juttu menee kaikki nämä vaiheet läpi, voi olla kuulemma hyvillään!

Jotenkin meidän pitää ajatella, että voitamme viimepelissä.

sitkeyttä meille!
Viimeksi muokannut alaria päivämäärä 21 Huhti 2010, 09:57, muokattu yhteensä 1 kerran
alaria
Kiivas niskoittelija
Kiivas niskoittelija
 
Viestit: 190
Liittynyt: 10 Helmi 2009, 10:05

ViestiKirjoittaja alaria » 25 Marras 2009, 11:35

DirtyDeeds kirjoitti:... Ja samoin mustakin tuntui aika halpamaiselta, että vaikeassa tilanteessa olevaa ihmistä potkitaan vielä maassakin. Minkäänlaista "armoa" ei oikein systeemiltä voi odottaa, pakko sitä vastaan on vaan taistella. ...

Minusta toi Helasenkin tapaus on aika uskomaton esimerkki. ...Vaikuttaa, että joka kierroksella vakuutusyhtiö kuvittelee, että heikommat tippuu kelkasta ja että oikeutta ei saa elli sitä itse tai sitkeä omainen hae.

Tapaus "Helasia" on tällä palstalla ja tuttavapiirissä uskomattoman monta.

Silloin, kun itsellä on parempi päivä voi tukea muita ja muutoin ottaa kaiken saadun tuen vastaan.
alaria
Kiivas niskoittelija
Kiivas niskoittelija
 
Viestit: 190
Liittynyt: 10 Helmi 2009, 10:05


Paluu Vakuutusoikeudelliset asiat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron