Tapaturmavakuutus. Mitä korvaa?

Kuntoutustukipäätökset, eläkepäätökset - KELA - Eläkevakuutusyhtiö - Vakuutusyhtiö - Vakuutuslääkärit - Vakuutusoikeus/valituslautakunnat

Tapaturmavakuutus. Mitä korvaa?

ViestiKirjoittaja fedja » 03 Elo 2009, 20:11

Siskon tapaturma tapahtui matkalla töihin.

Tällöin työnantajan vakuutus ei korjaa esim. pyörälennossa rikkimenneitä vaatteita, koska sairaalassa niitä ei tarvinnut leikata irti :shock:. Kivusta ja särystä ja rikkimenneistä vaatteista saa kuulemma korvausta liikennevakuutuksesta, kun törmäyksen toisena osapuolena on auto.

Tuosta sitten tulikin mieleen, että onkohan tapaturmavakuutuksissa paljonkin eroja. En ole koskaan itse jaksanut niitä vertailla.

Matkavakuutuksessa on sellaisia pykäliä, että fysioterapiaa ei korvata, jos ei ole ollut leikkausta. Sekin kuulosti tosi hullulta. Onkohan tapaturmavakuutuksessa vastaavaa?

Saako tapaturmanvakuutuksen haltija mennä suoraan yksityiselle hoidattamaan vammaansa kysymättä vakuutusyhtiöltä? Tarkoitan mahdollisia 2. ja 3. käyntejä.

Onko yksityinen tapaturmavakuutus ja työnantajan vakuutus hyvinkin erilaisia in general? Vai riippuuko aina firmasta ja yksityisestä tapaturmavakuutuksesta?
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja Pandora » 03 Elo 2009, 20:19

Tapiolan tapaturmavakuutuksessa vakuutuksen ottaja maksaa aina itse ensin lääkäri ja fysiatrikäynnit ja korvaus haetaan jälkikäteen, josta voi tulla myös hylkäävä päätös.

Isommissa kuluissa kuten magneettikuvauksessa ja fysikaalisessa hoidossa voidaan hakea maksusitoumusta etukäteen.

En ole kuullut, että lupaa pitäisi hakea 2.-3. lääkärissä käyntiin.
Pandora
Kiivas niskoittelija
Kiivas niskoittelija
 
Viestit: 240
Liittynyt: 01 Heinä 2009, 23:21

Pohjolan matkatapaturma/tapaturma

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 03 Elo 2009, 20:54

Pohjolan yksityinen ja matkatapaturmavakuutus korvaa fysioterapian vain leikkauksen tai kipsauksen jälkeen. Perseestä. Meinasin leikauttaa kyynärpään vain siksi, että olisin saanut fyssarit takas vakuutuksesta. ;) Nyt en saa mitään.

Työtapaturma olisi korvannut kaiken. Itsekin loukkaannuin työmatkalla. Pohjola kuitenkin oli eri mieltä, koska liukastuin koulutustilaisuuden luokkahuoneajan ulkopuolella, vaikkakin suorittaessani työtehtävää ja virassa! Tästä tulkinnasta tapellaan nyt Vakuutusoikeudessa.

Riippuen työnantajan vakuutuksesta, mutta pakollisen lakisääteisen työtapaturmavakuutuksen alaisena voi marssia suoraan hoitoon, ja laskut ja vähintään E-lausunnot menee suoraan vakuutusyhtiöön, kun pyytää. Tietty näitä ylläreitä voi sit sattua, niinkuin itselleni, eli "ei ollut työtapaturma". Noh, minä sanoin, et korvatkaa jostain muusta hoidot, turha lähettää mulle laskuja maksettavaks ja sitten uudestaan korvaushakemukset sisään mut eri osastolle. No, matkatapaturmaosastolle menivät sit firman sisällä ja siellä sit hoidettiin. Hyvä niin. Yrittivät kyllä mulle ne kovasti laittaa... ;)[/b]
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja fedja » 03 Elo 2009, 21:58

Ilmeisesti työmatka kuuluu työtapaturmavakuutukseen, joka työnantajalla on lakisääteinen?

Tapaturmavakuutuslaitosten liitto
www.tvl.fi
Tapaturmavakuutuslaitosten liitto (TVL) on lakisääteisen tapaturma-vakuutuksen keskuselin, jonka päätehtävä on koordinoida lakisääteisen tapaturmavakuutuksen toimeenpanoa. Suomessa lakisääteistä tapaturmavakuutusta harjoittavan vakuutusyhtiön on oltava TVL:n jäsen.

Mikä on työtapaturma?
Tapaturmalla tarkoitetaan äkillistä, ennalta arvaamatonta ja ulkoisen tekijän aiheuttamaa tapahtumaa, josta on seurauksena vamma tai sairaus.

* Kyseessä on siis työntekijän tahdosta riippumaton tapahtuma, eli se on henkilön kannalta odottamaton ja yllättävä.
* Äkillisyys tarkoittaa tapahtuman yhtäkkisyyttä ja nopeutta (esim. kaatuminen, putoaminen, törmäys).
* Ulkoisella tekijällä tarkoitetaan vahingoittuneesta riippumatonta seikkaa, joka aiheuttaa vahingon, esimerkiksi kadun liukkaus, kuoppa tiessä, päälle kaatuva esine, käteen osuva terävä esine.

Tapaturman tulee sattua joko työssä - eli työtä tehdessä - tai työstä johtuvissa olosuhteissa . Työstä johtuvilla olosuhteilla tarkoitetaan erilaisia tilanteita varsinaisen työnteon ulkopuolella. Tällöin tapaturma korvataan vain joko työpaikalla, työpaikkaan kuuluvalla alueella, matkalla kotoa työhön ja päinvastoin tai työntekijän ollessa työnantajan asialla sattuneena.

TV. Meneekö sinun juttusi kokonaan yksityisestä matkavakuutuksesta, joka ei ole työnantajan/yrittäjän työtapaturmavakuutus? Ylläolevan mukaan pitäisi mennä työtapaturmavakuutuksesta.
Viimeksi muokannut fedja päivämäärä 03 Elo 2009, 22:16, muokattu yhteensä 2 kertaa
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

Lakisääteinen työnanatajan tapaturmavakuutus - Sairaanhoito

ViestiKirjoittaja fedja » 03 Elo 2009, 22:00

Lakisääteinen työnanatajan tapaturmavakuutus - Sairaanhoito

Vahingoittuneen työntekijän asemaan ei ole tullut toimintatapa- tai muita muutoksia. Vahingoittuneelle korvataan edelleen julkisen sektorin hoidosta häneltä peritty asiakasmaksu. Hän saa sairaanhoidon ja lääkkeet maksutta, kun hän esittää työnantajaltaan saamansa vakuutustodistuksen hoidon antajalle. Jos vahingoittunut hakeutuu jatkohoitoon yksityisen sektorin hoitolaitokseen, hänen tulee edelleen huolehtia yhdessä hoitolaitoksen kanssa siitä, että vakuutuslaitos on antanut etukäteen maksusitoumuksen hoidon kustannusten korvaamisesta.

Tää on jotenkin hassua, että yksityisen sektorin lääkärissäkäyntiin pitäisi olla etukäteen maksusitoumus.

Ai no löytyi vielä tarkennusta. Johtuukohan tuo Tapiolan menettely siitä, että niillä ei ole sopimuksia yksityisten lääkärikeskusten kanssa? Alla olevan tekstin mukaan yksityinen vastaanottokäynti korvataan ilman maksusitoumusta.
Vahingoittuneelle korvataan julkisen sektorin asiakasmaksu. Julkisen sektorin hoitolaitokselle suoritetaan tietyin edellytyksin täyskustannusmaksu, joka kattaa sairaanhoidon tuottamisesta aiheutuneet todelliset kustannukset.

Yksityissektorin hoidoista vain kiireellinen sairaanhoito ja yksittäinen vastaanottokäynti vähäisine toimenpiteineen (esimerkiksi röntgentutkimus, kipsaus) korvataan ilman maksusitoumusta aiheutuneiden tarpeellisten kustannusten mukaan. Muussa tapauksessa jatkohoitoon, esimerkiksi tähystystutkimuksiin ja magneettikuvauksiin, on aina pyydettävä etukäteen vakuutuslaitoksen maksusitoumus ja niistä suoritetaan korvaus maksusitoumuksen mukaisesti.


Fysikaalinenkin pitäisi tämän tekstin mukaan kuulua joukkoon
Korvattavan sairaanhoidon käsitteeseen ei ole tullut muutoksia. Sairaanhoitona korvataan työtapaturman aiheuttaman vamman tai sairauden taikka ammattitaudin takia tarpeellinen lääkärin antama tai määräämä hoito (esimerkiksi lääkärinpalkkiot, röntgenkulut, leikkauskulut ja fysikaalisen hoidon kulut), sairaanhoidosta aiheutuvat välttämättömät matkakulut sekä lääkkeet ja sidostarpeet. Sairaanhoitona korvataan myös apuvälineitä.
Viimeksi muokannut fedja päivämäärä 03 Elo 2009, 22:10, muokattu yhteensä 1 kerran
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

Lakisääteinen työnanatajan tapaturmavakuutus - Muut

ViestiKirjoittaja fedja » 03 Elo 2009, 22:06

Lakisääteinen työnanatajan tapaturmavakuutus
Muut korvaukset
Korvauksena maksetaan lisäksi

* haitta-, vaate- ja opaskoiralisää
* korvausta lisääntyneistä kodinhoitokustannuksista
* ansionmenetyskorvausta fysikaalisen hoidon ajalta
* perhe-eläkettä leskelle ja lapsille ja
* hautausapua kuolinpesälle.


Esinevahingot

Työtapaturman aiheuttamia esinevahinkoja ei pääsääntöisesti korvata lakisääteisestä tapaturmavakuutuksesta. Poikkeuksen tähän tekevät lain nojalla ainoastaan työtapaturman yhteydessä särkyneet silmälasit, kuulokojeet, hammas- ja muut proteesit sekä tukisidokset ja liivit. Lisäksi korvataan sairaanhoitokuluina vaatteet tai jalkineet, jotka on jouduttu rikkomaan hoidon antamiseksi.
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja Pandora » 03 Elo 2009, 23:26

Maksusitoumus takaa asiakkaalle sen, että hoitoon mennessä lasku menee suoraan vakuutuslaitokselle ja vakuutuslaitos sitoutuu maksamaan hoidon.

Mikäli maksusitoumusta ei hae niin on riski, että asiakas menee kalliiseen hoitoon ja korvausta haettaessa vakuutuslaitoksen lääkärit ovat sitä mieltä, että hoidontarvetta ei olekaan ja he eivät suostu maksamaan laskua.

Vakuutusyhtiöhän voi olla aivan erimieltä lääkäreiden kanssa siitä, että onko hoito tarpeellinen tai liittyykö se itse tapaturmaan.
Pandora
Kiivas niskoittelija
Kiivas niskoittelija
 
Viestit: 240
Liittynyt: 01 Heinä 2009, 23:21

Hello!

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 04 Elo 2009, 13:29

Hei,

Meikäläinen on noista vakuutusasiosta täysin tietoinen mutta valitettavasti Suomi ei ole näissä asioissa oikeusvaltio. Mun casin piti mennä aivan selkeästi lakisääteiseen työtapaturmavakuutukseen, vaan kun vastapuolella on Pohjola, niin kaikki on mahdollista. Pohjola ja tapaturma-asioiden ltk perustivat kielteisen päätöksensä "tulkintaan" ei lakiin.

Perusteena oli, että "yleisten elämänkokemussääntöjen mukaan" varsinaisen luokkahuoneosuuden jlk sattunut tapaturma on työntekijän vapaa-aikaa, ei työaikaa, vaikka olin työssä, esimiehen määräämässä työtehtävässä ja vieläpä työmatkalla eli seminaariristeilyllä. Siis, mitä v---a? Niinpä! Olisi vain pitänyt valehdella alusta asti, että kaaduin seminaarihuoneessa kesken koulutuksen. Vaan kun on rehellinen.

Tappelin (juristin avustuksella) tosta jo vuoden ja hävisin sekä Pohjolalle että valituslautakunnalle, nyt katsotaan, mitä Vakuutusoikeus sanoo (käsittleyaika 14 kk) ja sitten aloitan valittamisen alusta ihan periaatteessa, jos/kun sekin puoltaa Pohjolaa.

Pitäkööt tunkkinsa. Minä, molemmat firmani, perheeni ja ystäväni ollaa sanottu jo hei hei Pohjolalle ja pidetty huoli, että tappio heille on vuositasolla on ainakin 50 kertaa se, mitä olisi ollut fyssareiden korvaamisesta eli about 2000 euroa. Kaiken kaikkiaan paska laitos, josta ei ole mitään hyvää sanottavaa.

Sitten tilanne vasta onkin kinkkinen, jos joudun pysyvästi pois työelämästä ja jonkun pitäisi korvata jotain... Todennäköisesti olen täysin tyhjän päällä ja sossun luukulla, joten en edes viitsi ajatella sitä vaihtoehtona. Köysi kiristyy kaulassa joka päivä.
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja Zarru » 30 Tammi 2010, 21:44

Niinpä. Mitä korvaa?

Mulla kyseessä siis vapaa-ajan tapaturma jonka varalta työnantaja oli myös meidät vakuuttanut Tapiolassa.

Mulle sanottiin joskus että sairaalassa halki leikattuja vaatteita mun vakuutus ei korvaa, syytä en tiedä.

Muuta en ole saanut kuin tapaturmaeläkettä Tapiolasta toistaiseksi, ja toki joitakin muitakin asioita Tapiola on korvannut, kuten nyt Käpylän jakson.

Tiukilla olen kun on maksettavana iso hammaslääkärimaksu jonka Tapiola lupasi hoitaa kun hammas irtosi onnettomuuden seurauksena, mutta sitten ei homma mennytkään kuten oli sovittu :evil:

Nyt mietin mitä voin siis hakea? Ja miten? Eli koskeeko esim. kosmeettisen haitan tai väliaikaisen haitan korvaukset vain liikennetapaturmia?

Kyselinkin asiaa jo Hippokampuksen sivuilla. Mullahan kyseessä siis hevostapaturma.
Zarru
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 74
Liittynyt: 28 Maalis 2009, 22:29


Paluu Vakuutusoikeudelliset asiat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron