Tietotekniikka- ja taloustrendien pohdintaa...

Aihe vapaa

Tietotekniikka- ja taloustrendien pohdintaa...

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 26 Maalis 2010, 16:51

Fedja perusti tuossa aikaisemmin tähän osioon jo tuon "Poliittisen osastonsa" ketjun ilmiselvästi propagandatarkoituksessa. Sen vastapainoksi päätin perustaa tämän ketjun, jossa levitän omanlaistani propagandaa... :P :twisted: :P

Ajattelin siis kirjoitella tietotekniikka- ja taloustrendeistä, näitä kun (entisen) ammattini puolesta on tullut aika lailla seurailtua. Teen sen pääasiassa omaksi huvikseni ja omia ajatuksiani jäsentääkseni. Kaikenlainen kommentointi ja vasta-argumentointi on tietysti hyvin tervetullutta, ja mielelläni luen, jos joku muukin haluaa kirjoitella näistä aiheista omia näkemyksiään. Kirjoitan siis milloin sattuu huvittamaan, jos sattuu huvittamaan. Todennäköisesti kirjoitan myös enimmäkseen vähän mitä sattuu... :twisted::twisted::twisted:

Ja miten tämä aihe liittyy niska-palstaan, kysytte? :?: :roll: :?: Vastaus kuuluu, että ei mitenkään... :twisted:
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

Tapaus Google

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 26 Maalis 2010, 17:32

Tapaus Google

Jokainen meistä internetissä liikkuvista tuntee Googlen ja jokainen vähän väliä "googlaa" jotain. Google on yksi niistä harvoista yrityksistä, joiden toiminta perustuu täysin internettiin ja joka on pystynyt tekemään liiketoiminnastaan voitollista. Suurin osa näistä ns. dotcom-yhtiöistä on haihtunut alkuinnostuksen ja pääoman huvetessa kuin savuna ilmaan. Yksi merkittävistä poikkeuksista on Google. Toinen vastaava on nettikauppa Amazon, jolla on poikkeuksellisen upea palvelunsa netissä.

No, takaisin Googleen. Jokainen tuntee Googlen hakupalvelut internetissä, mutta moniko on asiaa ajatellut yhtään pidemmälle? Pienenä kuriositeettina tästä hakupalveluasiasta voisi lukijalta kysyä esimerkiksi, että tiedätkö miksi esimerkiksi tätä palstaa nuohoamaan ilmestyy yön pimeinä tunteina Google-bot? Eli Googlen automatisoitu robotti, joka jostain syystä lukee palstaa? Miksi? VASTAUS: Googlen pitää jatkuvasti päivittää tietokantoihinsa hakutietojaan, jotta sen haut löytävät internetistä käyttäjien kaipaamia tietoja ja se pystyy tarjoamaan ajantasaisia ja huisin nopeita hakutuloksia. Tästä syystä Googlen täytyy jatkuvasti nuohota kaikki internetin sivut ja niiden tiedot, analysoida ne ja tallettaa tarvittavat tiedot kantaansa, jotta hakutoiminnot toimisivat totutulla tavalla. Ja kun se on internetin kaikkien sivujen olennaisimmat tiedot kantoihinsa tallettanut, sen täytyy aloittaa se uudestaan ja tutkia muuttuneet, lisätyt ja poistetut tiedot...

Googlen hakutoiminto on ilmainen ja rahoitettu siis mainostuloilla. Google Ads muuten vilkkuu tälläkin palstalla, sekin on yksi osa sen mainostulojen generoinnista. Mainokset ovat siis se ydinosa Googlen businesstä, niillä se saa tulonsa ja voi tarjota tietokoneen käyttäjille ilmaisia palvelujaan.

Entäs sitten GMAIL? Googlen tarjoama mainio ja ilmainen nettisähköposti? Gmailin käyttöliittymä ei ole ehkä aivan maailman paras, mutta toiminnoiltaan se on kyllä mielestäni erinomainen. Mutta moniko Gmailin käyttäjä on huomannut sen oikeassa reunassa vilkkuvat mainokset? Ja sen, että ne mainokset muuttuvat sen mukaan, minkälaisia viestejä luet tai kirjoitat? Toisin sanoen, Google analysoi viestisi ja siitä löytyvien sanojen perusteella se muokkaa siihen oikeaan reunaan potentiaalisia sinua kiinnostavia mainoksia. Yes, you guessed right, it's Google Ads! :shock: :D :shock:

Kirjoitapa Gmailissa kaverillesi viesti, jossa valitat, että paikkoja kolottaa ja pitäisi varmaan mennä hierojalle. Arvaapa minkälaisia mainoksia ruudun oikeaan reunaan ilmestyy? :P 8) :P

Entäs sitten Google Chrome? Google kehitti hetkessä tyhjältä pöydältä erinomaisen ja nopean uuden nettiselaimen nimeltään Google Chrome!

Samoin Googlella on meneillään projekti, jossa luovat kokonaan uutta käyttöjärjestelmää ja voit olla varma, että Microsoftilla Windows-käyttöjärjestelmineen on sen jälkeen tarvittu jonkun verran nitroja normaalia enemmän. Tulevan käyttöjärjestelmän nimeä en nyt muista, mutta Google on kertonut sen olevan alunperin nettikäyttöön suunniteltu käyttöjärjestelmä. Nämä aikaisemmathan, Windowsit ja Applen tuotokset jne. on alunperin kirjoitettu työaseman käyttöjärjestelmiksi ja niihin on sitten pikku hiljaa lisätty internet-ominaisuudet. Niitä ei kuitenkaan ole alunperin internettiä varten suunniteltu ja ovat turhan raskaita. Googlen tavoite on, että heidän käyttöjärjestelmäänsä käyttävät tietokoneet käynnistyvät ja ovat internet-yhteydessä MUUTAMASSA SEKUNNISSA! Voitko kuvitella Windows- tai muun nykyisen käyttöjärjestelmäsi käynnistyvän niin nopeasti, ellei se ole lepotilassa eli jo suoraan muistissa?

Onko Android tuttu nimi? Android on Googlen kehittämä ilmainen käyttöjärjestelmä mobiililaitteille kuten älypuhelimille, ja tukee täysin mm. kosketusnäyttöteknologiaa. Markkinoilla on jo usean valmistajan kosketusnäyttöisiä puhelimia, joita pyörittää Googlen Android-käyttöjärjestelmä. Tämän avulla Google pyrkii saamaan mainoksensa myös mobiililaitteisiin. Google Maps tietysti auttaa tässäkin pyrkimyksessä.

Ja oletko jo lukenut, että Androidista on tehty jo TV:hen ja digiboxiin sopiva versio? Sovelluskehittäjät saavat näinä kuukausina käyttöönsä Googlelta ohjelmistokehityspaketin, jolla voivat tehdä sovelluksia tulevaisuuden televisioihin. Eli varo, Google pyrkii olohuoneeseesi ja valloittamaan myös rakkaan telkkusi...

Yhteistyökumppaneina Googlella on tässä TV-projektissaan Sony ja Intel. Lisäksi Logitech on valjastettu mukaan tekemään tarvittavat langattomat kauko-ohjaimet ja vastaavat näille uusille Google-telkuille...

Sitten on tietysti Google Docs ja Google Earth ja ties mitä olennaista, mitä en ole muistanut mainita. Eikö ole ihmeellistä mitä kaikkea Google on ehtinyt tehdä aika lyhyessä ajassa? Ja tietysti Googlen tavoitteena on myös skannata digitaaliseen muotoon kaikki maailman kirjat... :?: :shock: :?:

Unohdinko jotain olennaista?
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 26 Maalis 2010, 17:46

Kiitos DD! Tässä muodossa ja tyylissä nämä ovat todella valaisevia. Mä ainakin oon lopen kyllästynyt lukeen niin vaikeasti kirjoitettuna IT-juttuja, ettei niistä hiffaa sanaakaan.

Sun kirjoituksilles riittää varmaan lukijoita, ja ehdotan, että perustaisit blogin! :D Sinne olis niin paljon helpompi löytää ja oikeassa ympäristössä homma rokkais todella.. Please, mieti. :)
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 26 Maalis 2010, 18:03

tahdonvoimaa kirjoitti:Kiitos DD! Tässä muodossa ja tyylissä nämä ovat todella valaisevia. Mä ainakin oon lopen kyllästynyt lukeen niin vaikeasti kirjoitettuna IT-juttuja, ettei niistä hiffaa sanaakaan.

Sun kirjoituksilles riittää varmaan lukijoita, ja ehdotan, että perustaisit blogin! :D Sinne olis niin paljon helpompi löytää ja oikeassa ympäristössä homma rokkais todella.. Please, mieti. :)

Hyvä niin, ja kiitoksia!

Blogiin varmaan löytäis helpommin, mutta vähän pelkään antaa pirulle pikkusormea... :twisted: :twisted: Siihen vois jäädä koukkuun ja tuntea velvollisuudekseen skrivata säännöllisesti, eikä mulla energiat millään nyt riittäis siihen. Tässä ei ehkä tarvii niin velvollisuudentuntoisesti kirjoitella, eikä mulla ole niin suurta väliä - ainakaan NYT ei tunnu siltä - löytääkö nämä kirjoitukset niin hirveästi lukijoita. Kunhan pääsee itse vähän jäsentelemään asioita, mutta täytyypä katsoa. Ehkä mä jossain vaiheessa siirrän nämä blogiin, jos alkaa siltä tuntua.

Entäs sitten itse kirjoituksen substanssi? Tulikos jotain muuta mieleen Googlesta? Mua kiinnostaa myös, miltä nämä asiat näyttävät ei-tietotekniikka-ammattilaisten silmissä?
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 26 Maalis 2010, 20:28

Ymmärrän täysin, mitä tarkoitat pikkusormen antamisen kanssa! Mulla on ainakin käynyt niin, että oon joutunut tietoisesti oikein vähentään bloggailua. Mitä enemmän siellä aletaan kommailla, sitä enemmän siihen joutuu panostaan, ja sitä enemmän tulee taas painetta kirjoittaa lisää uusia juttui. Siihen todellakin jää koukkuun. ;) Mut nyt olen kyllä vähentänyt melkoisesti reagointia kommentteihin, vaikka olisi kuinka kivaa ja mielenkiintoista settiä, ja pistänyt energiat tuohon toisentyyppiseen duuniin.

Substannssi oli eri jees. Tietenkin mielellään vois kuulla lisää noista eri G-palikoista sinänsä. Eli vaiks kertoilla Googlen eri ratkaisuista syvällisemminkin. Etenki selainasia oli varsin mielenkiintoinen.

Samoin kaikki sosiaaliset mediat kiinnostaa aina. Muutamia mitkä tuli Itselleni mieleen on tuo Slideshare, joka on vielä varsin tuntematon, vaikka perusajatus toki on tuttu. Samoin LinkedIn tuntuu nostaneen päätään aikamoisesti ja kehittyneen varsinkin sisällön osalta..

Tietty myös FB kiinnostaa ns. markkinoijan näkökulmasta. Eli mitä kaikkea siellä page-tasolla todella pystyykään hihhuloimaan.

Ja yleisesti SeO ja SeM on mun suosikkeja, joista ei ikinä voi tietää liikaa. :) Tällaista tuli mieleen noin ex-tempore. Komppaan tätä ketjua aivan kympillä!!! Todella mielenkiintoiselta vaikutti eka pätkä. Kiitos ihan hirveesti! :)
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja fedja » 26 Maalis 2010, 23:10

En ollut huomannut tuota, että Gmail:ssa viestit analysoidaan kirjoittaessa. Miten tämä on mahdollista? Tehdäänkö tuota kautta viestien sisältöseurantaa käyttäjien tietämättä? Miten voimme olla varmoja, ettei minua seurata? Miten säilytän netissä yksityisyyden?

Onko maailman seuraava ylivaltias Google, joka meidän näkymättömissä hallitsevat sitä mitä tietoa löydämme yms? Mistä voin olla varma, ettei Google vuoda tietojani Supolle, FBI:lle, CIA:lle tai tai tai...

Olisi mukava tietää CIA:n ja Googlen yhteyksistä. Samoin CIA:n ja Facebookin yhteydestä. Yhteyksiä niillä kuulemma on yhden radio-ohjelman mukaan. Kertojana asiasta Petteri Järvinen, jossa noista asioista puhutaan. En tiedä mikä kirja se näistä on:
http://www.pjoy.fi/kirjat/index.html

Facebookissa rekisteröitynyt antaa rekisteröityessään fb:lle täydet oikeudet materiaaliinsa. Miten tämä voi olla mahdollista?

Kohta oikeasti ihmisellä ei ole yksityisyyttä mistään. Kaikki on paikannettavissa reaaliaikaisesti yms. Tervetuloa piip-piip teknologia piip-piip välkky-välkky maailma!

GOOGLELLE KILPAILIJOITA HALUAN!!!
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja CH » 27 Maalis 2010, 00:04

fedja kirjoitti:Onko maailman seuraava ylivaltias Google, joka meidän näkymättömissä hallitsevat sitä mitä tietoa löydämme yms? Mistä voin olla varma, ettei Google vuoda tietojani Supolle, FBI:lle, CIA:lle tai tai tai...

Facebookissa rekisteröitynyt antaa rekisteröityessään fb:lle täydet oikeudet materiaaliinsa. Miten tämä voi olla mahdollista?


Niinpä! Tuo kuulostaa todella pelottavalta, enkä käsitä, mitä tuo käytännössä tarkoittaa - ja silti vain feisbuukkailen rauhassa onnellisen ymmärtämättömänä ;) Kyllä se aina takaraivossa on, että mitä jäävätkö esim. yksityisviestit muka todella yksityisiksi. Kuvien kanssa olen ottanut sen linjan, että en kuole häpeään, jos joku kuvistani yhtäkkiä ilmestyisi jonnekin väärään paikkaan... :P
CH
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 280
Liittynyt: 06 Helmi 2009, 20:11

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 27 Maalis 2010, 00:08

fedja kirjoitti:En ollut huomannut tuota, että Gmail:ssa viestit analysoidaan kirjoittaessa. Miten tämä on mahdollista? Tehdäänkö tuota kautta viestien sisältöseurantaa käyttäjien tietämättä? Miten voimme olla varmoja, ettei minua seurata? Miten säilytän netissä yksityisyyden?

No niin, nyt saatiin Fedjakin hereille. Hienoa! "Käyttäjien tietämättä"? Mitä - etkö sinä tiennyt? Etkö lukenut niitä pienellä painettuja monen sivun pituisia ehtoja, jotka hyväksyit?

No joo, näinhän se menee. Ei oikein kukaan jaksa niitä ehtoja lukea, mutta siellä olet todennäköisesti Googlelle antanut siihenkin luvan. Tuskin explisiittisesti juuri tuohon sana-analyysiin, mutta yleisemmin. Ja sillä Google saa paremmin kohdennettua nettimarkkinoinnin oikeille henkilöille ja mainostajille Google pystyy tällä menettelyllä tuottamaan lisäarvoa. Ja pystyy tietysti tällä lailla differoimaan oman mainospalvelunsa muihin kilpailijoihin nähden.

fedja kirjoitti:Onko maailman seuraava ylivaltias Google, joka meidän näkymättömissä hallitsevat sitä mitä tietoa löydämme yms? Mistä voin olla varma, ettei Google vuoda tietojani Supolle, FBI:lle, CIA:lle tai tai tai...

Tätä ylivaltiaan asemaa monet pelkäävät ja Google taas pyrkii kaikin keinoin pitämään etumatkansa muihin ja hyödyntämään määräävää markkina-asemaansa.

Niin, etkö muuten tiennyt, että Google on itseasiassa CIA:n business-haara? :shock: No joo, vitsi vitsinä. Huomasitko Googlen äskettäisen vetäytymisen Kiinan markkinoilta? Yhtenä isona syynä Googlen reagointiin ja kapinointiin Kiinan sensurointikoneistoa vastaan oli juuri hakkerointiyritykset kiinalaisten toisinajattelijoiden Gmail-tileihin. Google uskoo Kiinan viranomaisten olevan lopulta näiden vakoiluyritysten taustalla ja se vaikuttaakin todennäköiseltä. Toisin sanoen Kiina on halunnut päästä lukemaan kiinalaisten toisinajattelijoiden sähköposteja. Kiinahan on harrastanut pitkään myös hyvin organisoitua teollisuus- ja talousvakoilua länsimaissa erityisesti pyrkiessään saamaan kiinni länsimaiden etumatkaa.

Googlen tietoturva oli ilmeisesti niin hyvä, ettei vakoiluyritykset onnistuneet - ainakaan mainittavassa määrin.

Nyt liikutaan itse asiassa tietoliikenteen alueella ja se ei ole kuulu allekirjoittaneen erikoisalaan, joten seuraavaan kannattaa suhtautua sen mukaisesti. Ja korjata saa, jos tietää paremmin. Googlen tietoturva on uskoakseni toiminut hyvin Gmail-tilien välillä lähetetyissä sähköposteissa, koska silloin sähköpostien ei tarvitse poistua Googlen servereiltä. Jos sen sijaan sähköpostin vastaanottaja käyttää eri sähköpostijärjestelmää, se ei olekaan enää automaattisesti suojattu. Päinvastoin.

Kun sähköpostit kulkevat internetissä, ne kulkevat sähköpostiserveriltä toiselle kunnes saavuttavat vastaanottajan. Jokainen sähköpostiserveri joutuu siis vähintäänkin väliaikaisesti tallettamaan lähetetyn viestin ennen kuin se toimittaa sen seuraavaan osoitteeseen. Ja oletuksena sähköpostin sisältö ei ole mitenkään kryptattu, vaan se on täysin luettavissa. Toisin sanoen jos ja kun CIAlla tai muulla tiedustelupalvelulla on sähköpostiservereitä verkossa, ne voivat lukea kaikki niiden kautta kulkevat sähköpostit. Turvassa ovat ainoastaan sellaiset sähköpostit, jotka on kryptattu tietyllä vain lähettäjän ja vastaanottajan yhteisesti luomalla avaimella. Käytännössä siis jotakuinkin kaikki avoimessa internetissä liikkuvat sähköpostit ovat luettavissa.

Muistatteko, että jossain vaiheessa lehdissä kirjoiteltiin, että Ruotsin tiedustelupalvelu oli lukenut suomalaisten sähköposteja? Tämä mahdollistui sillä, että Suomen tietoliikenne suureen maailmaan päin kulki suurelta osaltaan Ruotsin läpi. En muista yksityiskohtia, mutta tällaisestä oli julkisesti jonnin verran juttua.

Eli jos käytät sähköpostissasi sanoja terrorism, jihad, bomb jne. ja lähetät sähköpostia Yhdysvaltoihin, on aika todennäköistä, että CIAn tietokoneet poimivat viestisi tarkistettavaksi. Juuri siksi, että avoimen internetin kautta lähetetyt sähköpostit ovat luettavissa...

Tässä aiheeseen liittyvä uutinen: http://www.tietokone.fi/uutiset/gmailin ... va_paranee
Gmailin tietoturva paranee
Jatkossa salaus on aina päällä

17.1.2010 12:53

Google parantaa Gmail-sähköpostin tietoturvaa. Gmailin turvaongelmat ja Kiinan hakkerihyökkäykset ovat olleet viime päivinä otsikoissa, ja turvamuutos tuli hyökkäysuutisen jälkeen. Googlen mukaan muutosta ei kuitenkaan tehdä hyökkäysten vuoksi.


Edelleenkin siis ymmärtäisin, että jos lähetän sähköpostia Gmail-tilistäni jonkun henkilön Hotmail-tiliin, viesti on sillä välillä avoimessa internetissä sen välittäneiden sähköpostiserverien luettavissa. Joku tietoliikenne-expertti voi korjata, jos olen tässä väärässä.

Ja miten sitten maailmanlaajuisesti toimivat yritykset estävät sen, ettei niiden sähköposteja lueta eivätkä yrityssalaisuudet paljastu maailmalle? Yritykset huolehtivat siitä, että niiden sähköpostit liikkuvat vain sen omassa sisäverkossa, vaikka se sisäverkko joiltain osin käyttäisikin internetin palveluita. Nimitys VPN eli Virtual Private Network ( http://fi.wikipedia.org/wiki/VPN ) tarkoittaa sitä, että avoimen internetinkin päälle voidaan luoda virtuaalinen yksityinen verkko, joka on suojattu. Tätä VPN:ää yritykset käyttävät tietoturvallisuuden varmistamiseksi. Edellä mainitusta linkistä asiasta voi lukea lisää Wikipediasta.

fedja kirjoitti:GOOGLELLE KILPAILIJOITA HALUAN!!!


Näin ne monet muutkin sanovat, joten et ole mielipiteinesi yksin... :twisted: :roll: :twisted:
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 27 Maalis 2010, 02:20

Fedja huomenta! ;) Joo, et säilytä mitenkään yksityisyyttä täysin, jos haluat suosituimpia palveluntarjoajia hyödytää. Sorry. :( Se tietomäärä mitä ihmisestä verkon käytön seurauksena tiedetään, on jotain aivan järkyttävää. Ei sitä tahdo edes ajatella.

Tuskin ne Googlella analysoi viestisisältöjä sinänsä, mutta sana-analyysia todellakin tekevät jatkuvasti? Ja sit tietty nämä varoittavat meilit on varmaan asiat erikseen, mut tuskin nyt kukaan suunnittelee terroristi-iskua Gmailissaan? Luulis käytettävän jotain varmempia kanavia vai hähä? Tunnustaako joku tietävänsä.

DD, tiedätkö mä en ees ole huomannut noita mainoksia Gmailissa. Oon vissiin sokea tai immuuni niille. Mut nyt kun sanoit, niin toltta maar. Siellähän ne hyörii ja pyörii... ;)

Kryptaamisesta tuli mieleen Brownin Murtumaton Linnake. Suosittelen lukemaan/kuuntelemaan. Tosi mielenkiintoinen. :)
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 27 Maalis 2010, 02:33

Tiedätkö DD, mulla on taas lisätoive. ;) Myös VPN, IMAP, POP, salaustekniikat yms. karseet käsitteet on eri mielenkiintoisia. Varmaan jokainen, joka asentaa sähköpostia törmää niihin ja mietii mitä ne on. Vaikka kuinka niistä lukis verkosta, niin ne aukene sillain kokonaisuutena. Mä tuun oleen niin tän ketjun vakkarityranni. Keksin koko ajan lisää sellaist, mistä ois kiva kuulla ammattilaiselta suomeksi...

Tsorge. Ei paineita. ;) :D
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 27 Maalis 2010, 12:26

tahdonvoimaa kirjoitti:Tuskin ne Googlella analysoi viestisisältöjä sinänsä, mutta sana-analyysia todellakin tekevät jatkuvasti? Ja sit tietty nämä varoittavat meilit on varmaan asiat erikseen, mut tuskin nyt kukaan suunnittelee terroristi-iskua Gmailissaan? Luulis käytettävän jotain varmempia kanavia vai hähä? Tunnustaako joku tietävänsä.

Tunnustan tietäväni yhden tavan. Vähän aikaa sitten tuli julkisuuteen esimerkiksi yksi tapaus, jossa jihadistit olivat käyneet keskusteluja mielenkiintoisella tavalla. Olivat käyttäneet yhtä ja samaa sähköpostitiliä, jonne kirjoittivat viestinsä luonnoksena ja tallettivat sen luonnoksen siis sinne sähköpostitiliin. Sen jälkeen muut kirjautuivat samaan tiliin (sama käyttäjätunnus, sama salasana), lukivat viestin ja vastasivat jättämällä oman "luonnoksensa". Näitä sähköposteja ei siis koskaan lähetetty, koska halusivat yllättäen välttää sähköpostien sieppaamisen ja kiinnijäämisen. :shock: Näiden tapausten kanssa eri maiden turvallisuuspalvelut ovatkin hikoilleet reilusti, näiden paljastaminen kun ei ole ihan helppoa...
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 27 Maalis 2010, 13:12

tahdonvoimaa kirjoitti:Samoin kaikki sosiaaliset mediat kiinnostaa aina. Muutamia mitkä tuli Itselleni mieleen on tuo Slideshare, joka on vielä varsin tuntematon, vaikka perusajatus toki on tuttu. Samoin LinkedIn tuntuu nostaneen päätään aikamoisesti ja kehittyneen varsinkin sisällön osalta..

Tietty myös FB kiinnostaa ns. markkinoijan näkökulmasta. Eli mitä kaikkea siellä page-tasolla todella pystyykään hihhuloimaan.

Nyt taitaa olla sitten parempi selventää hiukan mistä näkökulmasta mä maailmaa katson ja seuraan. Markkinointi ei ole mun erikoisalaa, joten katson myös tätä sosiaalisen median kehittymistä vähän toisesta näkökulmasta.

Mun erikoisaloja tietotekniikan alueella on ohjelmistokehitys, projektijohtaminen ja strateginen johtaminen. Ohjelmistokehityksen alueella edelleen sellaisia tiettyjä keskittymisalueita mulla on ollut mm. olio-ohjelmointi, client-server-järjestelmät ja relaatiotietokannat. Lisäksi strategisen johtamisen alueella vois mainita mun erityisen kiinnostusalueen eli yrityssuunnittelun tai yleisemmin organisaatiosuunnittelun. Tätä aluetta tosin olen päässyt käytännössä soveltamaan lähinnä vain hyvin rajoitetussa muodossa eli projektien ja hankkeiden organisoinnissa.

Talouspuolelta mulle tutuinta puuhaa on yritystutkimus tilinpäätösanalyyseineen. Tämä alue tuli erityisen tutuksi ensimmäisinä varsinaisina työvuosina, jolloin rakensin eräälle pankille yhdenlaiseen tilinpäätösanalyysiin perustuvaa ohjelmistoa. Tässä yhteydessä mulle tuli siis tutuksi rahoittajan eli pankin näkökulma yritystutkimukseen ja riskien hallintaan.

Matematiikan yhteydessä tuli luettua aika paljon myös kansantaloustiedettä ja siten markkinoiden toiminta suuremmassakin mittakaavassa on aina mua kiinnostanut. Kansantaloustieteen, organisaatiosuunnittelun ja johtamisen näkökulmasta on myös mielenkiintoista seurata esimerkiksi Kiinan ja Pohjois-Korean tilannetta. Kiinaa voi tietyllä tavalla verrata jättimäiseen yritykseen, jossa on vielä jäljellä varsin autoritäärinen johtamiskulttuuri. On mielenkiintoista seurata, miten Kiinan yhteiskunta hitaasti muuttuu ja varsinkin nyt markkinatalousuudistuksien vauhdittamana alkaa hitaasti mutta varmasti siirtyä länsimaiden suuntaan. Siinä autoritäärinen kulttuuri alkaa pakosta hitaasti omaksua pala palalta demokraattisia piirteitä ja tätä prosessia voi verrata tilanteeseen, jossa yrityksessä aletaan siirtyä vanhakantaisesta johtamiskulttuurista kohti nykyaikaista asiantuntijaorganisaation johtamismallia. Monet piirteet työntekijöiden tai kansalaisten motivoinnista lähtien muistuttavat toisiaan sekä demokratiassa että asiantuntijaorganisaation johtamisessa. Tällä lailla olen sekoittanut kansantaloustieteen, organisaatiosuunnittelun ja johtamisen oppeja seuratessani erilaisten suljettujen yhteiskuntien kehitystä. (Tiesittekö muuten, että Nicolae Ceauşescu haki johtamisoppinsa suurelta osin Pohjois-Koreasta?)

Eli vähän näistä näkökulmista mä katson asioita ja sikäli mun näkökulmani on varmasti aika erilainen kuin markkinointi-ihmisen. Mutta ehkä mä keksin jotain markkinointi-ihmistäkin kiinnostavaa näkökulmaa jossain vaiheessa. :wink:

Sosiaalisista medioista ainakin Facebook ja Twitter on Kiinassa kiellettyjä, mutta internet ja chatit ovat kuitenkin huomattavasti edistäneet tiedonkulkua Kiinassa valtion sensuurista huolimatta. Yhteiskuntien kehittymisen näkökulmasta sosiaalisilla medioilla ja siten tiedon kululla on varmasti jatkossakin suuri merkitys.


tahdonvoimaa kirjoitti:Ja yleisesti SeO ja SeM on mun suosikkeja, joista ei ikinä voi tietää liikaa. :) Tällaista tuli mieleen noin ex-tempore. Komppaan tätä ketjua aivan kympillä!!! Todella mielenkiintoiselta vaikutti eka pätkä. Kiitos ihan hirveesti! :)

Sivistäpä mua vähän. Mitä ovat Slideshare, SeO ja SeM?

IMAP ja POP? Ajattelin enemmän vedellä tässä ketjussa suuria linjoja ja välttää ihan nippelitietoa, mutta otetaan tämä lyhyesti. Kyseessä on yksinkertaisesti kaksi eri tiedonsiirtoprotokollaa, joilla sähköpostipalvelusta voidaan lukea ja lähettää sähköposteja muuta kautta kuin alkuperäisen sähköpostiohjelmiston kautta. Erityisesti mobiililaitteissa kuten puhelimissa tämä on tietysti kätevää.

IMAPin ja POPin ero? POP siirtää viestit käytettävään laitteeseen ja ne poistuvat alkuperäisestä postista. Jos luet sähköpostisi vain yhdestä laitteesta, voit käyttää POP-standardia. Tällä standardilla jos luet ensin sähköpostisi puhelimesta ja sen jälkeen yrität lukea niitä tietokoneelta, koet ikävän yllätyksen. Puhelimeen siirrettyjä sähköposteja ei enää löydykään tietokoneen kautta.

Jos haluat lukea sähköpostisi vapaasti milloin miltäkin laitteelta, pitää käyttää IMAPia. Silloin sähköpostit pysyvät serverillä ja näkyvät samanlaisina minkä tahansa laitteen kanssa. Esimerkiksi mä luen sähköpostini sekä tietokoneelta, kannettavalta iPod Touchilta että puhelimesta aina tilanteen mukaan. Jotta kaikki pysyy synkronissa, mun pitää tietysti käyttää mobiililaitteissa IMAP-protokollaa.

Täältä voi aiheesta lukaista lisää: http://fi.wikipedia.org/wiki/IMAP ja http://fi.wikipedia.org/wiki/POP3
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 27 Maalis 2010, 15:46

Mitä käsite "tietotekniikka-ammattilainen" oikeasti tarkoittaa?

Ajattelin selventää vähän tätäkin, koska monesti maallikot kuvittelevat, että tietotekniikka-ammattilainen on sama asia kuin mikrotukihenkilö. Multa ainakin kaikki alkaa aina kysellä apua mikrotietokoneensa kanssa, enkä mä ole todellakaan erikoistunut siihen. Se on oma spesiaalialueensa ja vain pieni osa tietotekniikka-ammattilaisista on mikrotukihenkilöitä, jotka voi soittaa paikalle, kun oma työasema oikuttelee... :P

Erilaisissa tietotekniikkaprojekteissa pitää aina koota sopiva henkilöstö juttua toteuttamaan ja silloin pitää varmistaa, että porukassa on riittävästi asiantuntemusta kaikista projektissa tarvittavista osa-alueista. Jos ei ole, käytetään vaikka ulkopuolista konsulttia täydentämään osaamista.

Tietotekniikka on niin laaja alue, että kukaan ei voi osata kaikkea. Sen takia pitää aina koota sopiva iskuryhmä, joka homman hoitaa. Esimerkkinä joku voi olla tietokantaspesialisti ja keskittynyt tietyn tietokantatuotteen fyysisiin ominaisuuksiin. Tällaista kaveria käytetään tarvittaessa, kun pitää saada tietokannan suorituskyky viritettyä huippuunsa. Tälle kaverille voi olla paljon käyttöä myös tiettyä ohjelmistoa kehitettäessä, jos ohjelmistokehitysporukka ei muuten saa tietokantahakuja riittävän tehokkaiksi ja nopeiksi.

Ja sanomattakin on selvää, että esimerkiksi tällaisen tietokantaspesialistin ja mikrotukihenkilön osaamisalueet ovat täysin erilaisia, eikä näitä kavereita voi vaihtaa päittäin. Sama mulla, jos työelämässä mä joudun tappelemaan työasemani kanssa, eikä se suht vähällä vaivalla selviä, en mä rupea sen kanssa kovin pitkään tappelemaan. Kyllä mä soitan myös mikrotukihenkilön paikalle ja annan sen käyttää spesiaaliosaamistaan ja mä keskityn sillä aikaa johonkin muuhun. Multa voi tulla kyselemään apua, jos haluaa optimoida SQL-kyselynsä mahdollisimman tehokkaaksi tai saada projektisuunnitelmansa kuntoon, mutta musta ei ole paljon hyötyä, jos ihmettelee mitkä tietokoneen ajurit toimivat minkäkin tulostimen kanssa ja miksi etätulostus ei enää pelitä... :P
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 27 Maalis 2010, 19:54

Kiitos! :) Ja sulla on just mielenkiintoinen näkökulma. Ainakin mun mielestä. Mut mä oonkin markkinointi-ihminen, joka on opiskellut laskista, vakuutustiedettä ja organisaatioita enkä viestintää ja psykaa pelkästään, niin kuin ehkä 90 prossaa markkinointiekonomeista.

Menee nyt vähän aiheen vierestä, mut antaa mennä. Kyllä, haistoit aivan oikein rivien välistä, että mun mielestä jokaisen markkinointityypin pitäis hallita myös talouspuoli, johtaminen ja organisaatiot ainakin jossain määrin. Jos tehdään yrityksen liiketoimintaan liittyviä päätöksiä (markkinointi)strategian tasolla, niin pitäis kyllä ymmärtää numeroistakin jotain. Ja tietenkin yleisesti liiketoimintaymmärrystä ei voi koskaan olla liikaa. Mutta valitettavan harvaa kiinnostaa markkinoinnin "kovat puolet". Kaikkihan haluaa mainostoimistoon tekee jotain kivaa kuten konseptisuunnittelua tai jotain viestintäpuolta tai visuaalisen suunnittelijan aisapariksi. Ja monet markkinointi-ihmiset suorastaan pelkää sit tuota ns. kovaa puolta. Etenkin nyt sähköisten markkinointitoimenpiteiden kulta-aikana niin ei voi olla. jos meinaa markkinointihommassa pärjätä johtajana tai päällikkönä. No, eipä ole kyllä mullakaan sähköisen markkinoinnin erityisosaamista tarpeeksi, mutta enpähän mä toimikaan suuryrityksen markkinointijohdossa. Ja onneksi voin delegoida nuo asiat sellaiselle, joka todella hallitsee ne.

Mut siis summa summarum, mielenkiintoista juttua tässä ketjussa DD. Vaikka osa menee multa ohi korkeelta ja kovaa, niin osan ehkä kuiteskin hiffaa. Sori, mä elin siinä käsityksessä, että oisit painottanut opintoja nimenomaan sähköiseen markkinoinnin puoleen, siksi heittelen noita search engine optimizing ja search engine marketing juttuja. Mutta itse asiassa tooooosi mielenkiintoista, että ootkin piinkova tietotekniikka-ammattilainen. :)
.
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere


Paluu Kaikenlaista turinaa ja porinaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron