Poliittinen osasto

Aihe vapaa

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 20 Huhti 2010, 22:50

Kaisa kirjoitti:Ehdottomasti täytyy ensin käydä kohdat 1-5 läpi ennenkuin on mitään mahiksia kuutosen toteuttamiseen. Kuutoskohdassa olisin Fedjaa vähän vaatimattomampi ja lisäisin yhden a:n viimeisen sanan loppuun. Olisi vähän pienempi urakka edessä.

Mielestäni muuten lapsen lihottaminen on vähintäänkin yhtä järkyttävää kuin koiran lihottaminen.

Tosin tämä uutisähky ja toinen toistaan järkyttävämpien asioiden näkeminen turruttaa niin, että huomasin äsken, kun luin netistä Iltalehteä, että minua järkytti Korkeasaaren flamingojen kohtalo enemmän kuin sen tapetun liikemiehen kohtalo. Aika pelottavaa?


Tiedätkö hei sama juttu! Mä itkin niitä flamingoja melkein tunnin... Tiedä sit kuinka normaalia, mut niin nyt tein. :( Otti niin paljon pannuun, että KAIKKI kuoli. Voi hitto sitä tyyppiä, joka ne jätti sinne ulos. Tiesittekö, että flamingot voi elää jopa 40-50-vuotiaiksi? Mä en...

Ja juu, lasten ja eläinten lihottaminen saa kyllä kovat sanktiot täältäkin. Sitä se teettää, kun ottaa lemmikin itsekkäästi itselleen iloksi, eikä osaa asettaa sille mitään rajoja ja vaatimuksia. Lahjoo ja pitää tyytyväiksenä ja kiinnyttää itseensä ylettömillä herkkumäärillä. Ja en siis DD tarkoita sitä, että olisit niin tehnyt, mutta monet tekee. :(
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 20 Huhti 2010, 22:53

Kaisa kirjoitti:Islantilaisten kekseliäisyys on verratonta. Rahat loppuivat, niin tosiaankin syytävät vielä tuhkatkin isosta uunistaan. Nyt ei maajussien tarvitse pohtia lannoitusasioita, kun taivaalta kohta sataa laariin.

Islantilaisten kannattaa tuotteistaa tuhka ja laava jollain tavalla, esimerkiksi miten olisi tuhkasilli? Oh´ Boy miten hyvää.


Ehdottomasti! Kaikki on käännettävissä eduksi! :D Onhan tuo aika harvinaisuus, mitä ny on tapahtunut...
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 27 Huhti 2010, 12:52

Hesari tänään: Kuolinapu päätettiin sallia Ruotsissa

Sama juttu YLEn sivuilla: http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/04/ ... 33795.html
Ruotsin hoitohenkilöstö auttamaan kuolemaa haluavien loppua
julkaistu eilen klo 14:55, päivitetty tänään klo 08:39

Ruotsin terveydenhuoltohenkilökunnan on avustettava kuolemaan vakavasti sairasta henkilöä, joka itse kykenee päättämään haluavansa lopettaa häntä elossa pitävän hoidon. Sosiaalihallituksen ohjeistus on seurausta halvaantuneen naisen tekemästä vetoomuksesta. Päätös avaa mahdollisuuden muidenkin kuolemansairaiden ihmisten kuolinavulle.

Ruotsin tiedotusvälineiden mukaan täysin liikuntakyvytön 32-vuotias ruotsalaisnainen oli pyytänyt sosiaalihallitukselta päätöstä, jotta häntä hoitava henkilökunta voisi auttaa naista kuolemaan. Nainen on syntymästään saakka kärsinyt vakavasta neurofibromatoosista, joka on edennyt niin pitkälle, että nainen on kokonaan halvaantunut, eikä kykene hengittämään itse.

Nainen on kuitenkin täysin tajuissaan ja tietoinen tilastaan. Hän sanoo vetoomuksessaan, että pysäyttäisi hengityskoneen itse, jos kykenisi liikkumaan ja saisi lääkityksen, joka estäisi tukehtumisen aiheuttaman mielenkuohun.

Sosiaalihallitus ei tee päätöksiä yksittäisistä hoitotapauksista. Sosiaalihallitus on kuitenkin antanut ohjeen, jonka mukaan hoitohenkilökunta ei saa antaa potilaalle sellaista hoitoa, mitä tämä ei halua.

Jos potilas esimerkiksi toivoo, että häntä elossa pitävä hengityskone sammutetaan, henkilökunnan on toteutettava toive. Hyvään hoitoon kuuluu, että näissä tilanteissa potilas saa esimerkiksi unilääkettä tai morfiinia, sosiaalihallitus ohjeistaa.

Kuolinavun edellytys on, että potilas kykenee itse päättämään kohtalostaan ja on tietoinen päätöksen merkityksestä. Potilaiden ei tarvitse välttämättä olla sairautensa viimeisessa vaiheessa. Kuolinavun antamiseen riittää, että hän toivoo elämää ylläpitävän hoidon lopettamista.Minusta tämä on hyvä päätös ja Ruotsi on monia muita länsimaita edellä tässä. Jos potilas on parantumattomasti sairas ja vakaasti haluaa päättää elämänsä ja kärsimyksensä, mutta ei siihen itse pysty, minusta on inhimillistä lääkäreiden antaa kuolinapua. Mitäs muut ovat asiasta mieltä?
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

ViestiKirjoittaja Emmä » 27 Huhti 2010, 20:59

Hieno homma. Espanjalainen elokuva "Meri sisälläni" sai miettimään tätä asiaa aikalailla.
Tämä on kyllä lajissaan niitä, että omalla kohdallaan jokainen toivoo, ettei joutuisi kitumaan, mutta omaiset saattavat viimeiseen asti pitkittää. Irti päästäminen ja siitä vastuun ottaminen taitaa olla rankkaa. Luulen, että Suomessakin on jo käytössä jotain noista ja jonkinlaista hoitotestamenttia voi itselleenkin tehdä.
Emmä
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 16
Liittynyt: 17 Huhti 2010, 19:50

ViestiKirjoittaja Kaisa » 28 Huhti 2010, 07:51

Joo, kyllä Suomessa on jo hoitotestamentti, jossa voi esittää toiveensa tällaisen tilanteen varalle ja passiivinen kuolinapu on käytössä siten, että lopetetaan elämää pitkittävät, turhat toimenpiteet, esimerkiksi vanhuksen kohdalla niin, ettei anneta antibioottia keuhkokuumeeseen, elvytyskielto jne.

Ehkä tuo tilanne, että nuori ihminen on hengityskoneessa ja pyytää itse sammuttamaan sen, ei ole ihan tavanomainen tilanne. Sitä joudutaan varmaan pohtimaan, koska se kuolema tulee heti koneen sammuttamisen jälkeen.

Muutoin tietenkin ihmisellä täytyy olla oikeus päättää itse asiasta.

Pelottavia juttuja ovat olleet nämä sairaat sairaanhoitajat, jotka ovat itse päättäneet vähentää ihmisten kärsimyksiä.

Kyllä tässäkin asiassa on "monta monessa".

Omasta kokemuksesta tiedän, miten vaikeaa on jo päätös lemmikkieläimen loppupiikistä, saati sitten, että olisi kyseessä läheinen ihminen.
Kaisa
Vakkariniskoittelija
Vakkariniskoittelija
 
Viestit: 81
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 09:55

Re: Poliittinen osasto

ViestiKirjoittaja JT » 11 Joulu 2013, 18:11

Tämä uutinen taitaa sopia tänne?

Kuntien järjetön byrokratia: Lääkärin pitää todistaa, ettei amputoitu jalka ole kasvanut takaisin
- Jos seudulla liikkuu häiritsevä tai pelottava karhu, pitää hakea lääkärintodistus, että karhun kohtaaminen olisi lapselle vahingollista, jos siis haluaa saada lapselleen kunnan tarjoaman koulumatkakyydityksen.

- Invalidisoitunut tarvitsee määräajoin lääkärintodistuksen, että esimerkiksi amputoitu tai synnynnäisesti puuttuva raaja on edelleen puuttuva. Esimerkiksi invapysäköintilupaa varten tarvitaan lääkärintodistus, ja siinä on määräajat eli luvat pitää uusia.Onhan tämä tällainen, jatkuva todistusten hankkiminen, tullut varmasti monelle täälläkin kovin tutuksi. Itsellänikin on Kelaan toimitettuna vasta reilu 50 B-lausuntoa, ja siihen sitten lisäksi C ja E-lausunnot. Onhan noita muutama jo kertynyt.

Sitten tämä byrokratioan verkosto, se ei vaan lakkaa hämmästyttämästä. Viimeksi tänään, kun Kelasta tuli kirje että pitäisi saada kuntoutushakemuksia varten kuntoutussuunnitelma julkiselta puolelta. No, onhan tuosta sille julkisen puolen kuntoutusohjaajalle mahdollisesta tarpeesta mainittu jo helmikuussa, ainoa kannanotto tähän mennessä oli että "kyllä se omalääkäri varmasti tämän osaa hoitaa". Käytännössä suunnitelmaa on käyty ainoastaan Käpylässä läpi, mutta sehän ei julkiselle puolelle kelpaa.

Homma meinasi mennä hieman koomiseksi, kun vastausaikaa oli annettu jopa viikko. Siis, viikossa olisi pitänyt saada tehdyksi kuntoutussuunnitelma, eli saada niputettua monialainen kuntoutustyöryhmä, mukaanlukien omalääkäri. Eikä yllätä, asiakkaan vastuulle koko hoito.

Siinäpä sitten soittelukierrosta, kuntoutusohjaaja toteaa ettei hän ota kantaa kuin selkäydinvammaisten tilanteisiin, toteaa myös sen että aivovammaisillekin tälle toiminnalle olisi kysyntää. On kuulemma jopa suunniteltukin jotain. Siinä sitten kysymään että ehtisikö tämä suunnitelma toteutua nyt viikon sisään, kun sellainen aikaraja oli annettu? Vastaus oli, että "varaa omalääkärille aika, teette sen sitten siellä yhdessä".

Yhtään ei homma helpottanut, kun tiesin jo ennestään etten tulisi saamaan aikaa tälle vuodelle. Aikaa varatessa sairaanhoitaja kysyi suurinpiirtein nuo kaikki samat jutut, monialaisesta työryhmästä lähtien, ketä kaikkia sinne tulisi, onko kaikki paperini heillä, tietääkö omalääkäri tilanteeni jne. Aikamme jutusteltuamme, alkoi jo miettimään että riittääköhän 20 minuttia, vai varataanko suosiolla pari peräkkäistä aikaa. Mainitsin kyllä että "ehkä viidessä tunnissa saisimme asiat jotenkin järjestykseen", naurahti ja sanoi kyllä uskovansa että tässä pyörityksessä saa helposti nuo tunnit kulumaan. Kun ei tuota yli 600 sivun nippua ihan hetkessä läpi käydä, siten että osaisi vielä järkevästi kartoittaa kuntoutustarpeen jne...

Kelaan sitten soittaessani, kerroin kuulumiset. Kuten sen ettei heidän tarjoamaansa aikarajaan mennessä saada mitään aikaiseksi, menee väkisin ensi vuodelle. Sitten minun olisi vielä pitänyt osata arvioida kauanko sen tammikuun tapaamisen jälkeen kestää ennenkuin omalääkäri on asian sanellut, sanelu purettu tekstiksi, teksti käynyt omalääkärillä tarkistettavana, matkannut lääkäriltä Kelaan ja Kelassa osannut siirtyä oikeaan paikkaan. Hyvä ettei Kelan virkailija mieltään pahoittanut kun mainitsin etten voi tuollaista tietää, juurikin tuosta tiedonkulusta johtuen. Arvioida sitten piti, niin kuvittelisin ettei ainakaan alle viikon perille tule, hyvä jos kahdessa. Tätä se virkailija sitten epäili, sanoin minäkin epäileväni että voi siihen kolmaskin viikko mennä... Lisäaikaa onneksi suostui kirjoittamaan hakemukseen joulukuun ensiviikosta tammikuun loppupuolelle.

Että näin Keski-Suomen suunnalla, julkinen puoli toimii todella tehokkaasti! PDT_Armataz_01_37
JT
Kiivas niskoittelija
Kiivas niskoittelija
 
Viestit: 202
Liittynyt: 16 Elo 2012, 12:07
Paikkakunta: Keski-Suomi

Edellinen

Paluu Kaikenlaista turinaa ja porinaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa