Hyvä Terveys -lehti - kysymys

Aihe vapaa

Hyvä Terveys -lehti - kysymys

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 19 Maalis 2009, 15:58

Tietääkö joku, onko Hyvä terveys -lehdellä joku yhteys Suomen lääkäriliittoon tai Diodecimiin tms., kun eivät kuulemma julkaise ollenkaan vaihtoehtoisista menetelmistä juttuja? Kysyin tähän syytä päätoimittajalta, odotan innolla vastausta.

Siinä valossa, että vaihtoehtohoitojen käyttö on kaksinkertaistunut muutaman vuoden sisällä ja että ne ovat monesti ainoa toimiva ja sivuvaikutukseton hoitomuoto, on typerää oll kirkjoittamatta tällaisista jutuista. Usko perinteiseen koululääketieteeseen lienee horjunut jo ihan riittävästi, ja potilaita (lukijoita) luulisi kiinnostavan vaihtoehdot? Olenko ihan väärässä?

Ps. Toisaalta, jos slogan on "Luota tutkittuun tietoon", niin mitä lehdeltä voi odottaa?!

http://hyvaterveys.fi/
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

Vastaus on täällä...

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 19 Maalis 2009, 17:28

"Tämä on normaali toimituksellinen linjavalinta, johon vaikuttaa luonnollisesti myös se, että lehtemme taustavaikuttajia ovat Duodecim ja Tieteen Tiedotus.

Emme toki jätä vaihtoehtohoitoja aivan kokonaan käsittelemättä, vaan puntaroimme silloin tällöin niiden mahdollisuuksia, kuten viimeksi numerossamme 1/09.

Meillä on parikin juttutyyppiä, joissa haastatellaan ihmisiä heidän sairautensa valossa. Whip lash -vammaan liittyen meillä on ollut juttu ja haastattelu, joten se aihe ei tällä hetkellä ole ajankohtainen".

--
Niinpä tietysti ... ;)
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

Re: Vastaus on täällä...

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 19 Maalis 2009, 17:43

tahdonvoimaa kirjoitti:Meillä on parikin juttutyyppiä, joissa haastatellaan ihmisiä heidän sairautensa valossa. Whip lash -vammaan liittyen meillä on ollut juttu ja haastattelu, joten se aihe ei tällä hetkellä ole ajankohtainen".


--
Koitan kaivaa tämän jutun jostain esiin. Olisi mielenkiintoinen nähdä, mitä ko. taustaryhmällä toimiva lehti on siitä kirjoitellut. Tietääkö joku, mistä numerosta löytyisi/ onko lehteä sattumoisin tallella? Olisi kiva nähdä, kuka on ollut jutun asiantuntija ja minkä tason vammasta on ollut kyse.
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

Re: HyväTervey ja Duodecim

ViestiKirjoittaja fedja » 19 Maalis 2009, 23:29

HyväTerveys 1/2009 löytyy ainakin kirjastosta.

Laitoin maakuntakirjastoon kyselyn kaikista Whiplash tai niskavamman sisältävistä lehdistä, kun netissä sitä ei päässyt tekemään. Katotaan mitä löytyy.

Ja sitten vähän kommentointia HyväTerveys - lehdestä. Se tosiaan on Duodecim:n, Tieteen Tiedotus ry:n ja Helsinki Media Oy:n yhteistyön hedelmä. Kaikkea uutta oppii.

Duodecim Vuosikertomus 1998

- Katso kohdat Julkaisut tai Tiivistelmä
- Vuosikate 1,7miljoona mummon markkaa tuolloin

Hyvä Terveys. Suomalainen Lääkäriseura Duodecim ry:n, Tieteen tiedotus ry:n ja Helsinki Media Company Oy:n välillä on sopimus, jonka mukaan yhdistykset toimivat Hyvä Terveys -lehden julkaisijoina ja Helsinki Media lehden kustantajana.


Kansalaisille Duodecim-lehdestä popularisoitu versio. Ei ole ihme, ettet saanut juttua läpi. Harhauttava ulkoasu tällä lehdellä. Ainakin minua on harhauttanut luulemaan lehdestä jotain ihan muuta. Olen ajatellut sen olevan saman tyylinen media kuin Seura, Anna, Voi Hyvin, yms. Kun kerran Duodecim ry ja TT ry vastaavat sisällöstä, niin kannattaisi heidänkin alkaa tutustumaan CST-hoidon tieteelliseen perustaan.

Kansa maksaa itse, että heitä valistetaan koululääketieteellisin näkemyksin ja samalla vielä pönkittää koululääketieteen valtaa entisestään tukemalla yhdistyksiä taloudellisesti. Erittäin onnistunut business. :?
Viimeksi muokannut fedja päivämäärä 26 Maalis 2009, 22:45, muokattu yhteensä 1 kerran
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

No ohohh...

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 20 Maalis 2009, 03:29

Kaikkeen sitä törmää!

Toihan vähän sama kuin myisi kakkaa mutta pettäisi tavallaan sen ilkeän tuoksun hajuvedellä, jotta se menee paremmin kaupaksi. Aika rankkoja kuvioita taustalla, joista en tiennytkään mitään, enkä jaksanut ottaa selvää...

Mielenkiintoista Fedja, kiitos. Mä oon kanssa luullut, että toi on ihan yleisaikakausilehti. Hämäävä visu!

Kuinka koomista, että tarjosinkin juuri tuohon lehteen ensimmäisenä CST-juttua. Ajattelin, että siinä olisi heille jotain uutta... ;) Ja mitä CST:n tieteelliseen perustaan tulee, niin sitähän on tutkittu pitkään ja mm. Sutherland on julkaissut lukuisia tutkimuksia vaikuttavuudesta. Voin joskus kaivaa.
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere


Paluu Kaikenlaista turinaa ja porinaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron