Ilta-sanomat TÄNÄÄN 3.1.: Elämää vakuutuslääkärien armoilla

Tiedota ajankohtaisista asioista ja tapahtumista palstan muille jäsenille!

Ilta-sanomat TÄNÄÄN 3.1.: Elämää vakuutuslääkärien armoilla

ViestiKirjoittaja fedja » 03 Tammi 2009, 11:13

Ilta-Sanomat Plus, 3.1.2009, Puheenaihe 9, s.64-s.65

"Elämää paperilääkärien armoilla:
Puheenaihe. Vakuutuspäätökset ratkaisee käytännössä pieni vakuutuslääkärien joukko, joka kouluttaa itse itsensä. Monet kysyvät ovatko he vain vakuutusyhtiön kirstunvartijoita. Tapaturma-asioissa suomalaisten usko oikeusturvaan on romahtanut."

Esimerkkitapauksina:
- 2 aivovammaista, jolla ainakin toisella myös niskavamma (Tapaus Helanen)
- Polvivammainen

Lainauksia jutusta:
Kyllähän juttu liippaa Whiplashejä samoin kuin muitakin vammaryhmiä.

Tässä poimintoja:
"Vakuutusturva on pelkkä vitsi, ihmisillä ei ole oikeusturvaa vakuutusyhtiöltä tai Kelalta korvauksia hakiessaan." (Työtapaturman uhri P.Salo)

"Kyllä osa kollegoista antaa sellaisia lausuntoja, etten tiedä, ovatko he vakuutusyhtiöiden osakkaita vai muuten maksamia." (Ortopedi I. Tulikoura, IS haastattelu huhtikuu 2007)

"Voimattomuuden ja epäoikeudenmukaisuuden tunne iskevät hylkäyspäätöksen saaneisiin korvauksenhakijoihin erityisesti siksi, ettei vakuutuslääkärien tarvitse perustella kannanottojaan. Paitsi Helasen, myös esimerkiksi Petri Salon kuitenkin tarvitsee - kaikin mahdollisin keinoin."

"O.Tenovuo asiantuntijalehdessä 2006:
Lääkärin kertoma tapaus: Sivutoiminen vakuutuslääkäri totesi potilaan paperien perusteella työkykyiseksi, mutta kun hän sattumalta hoiti myöhemmin samaista potilasta yksityislääkärinä, diagnoosi oli päinvastainen."

"Koska mitei kaikkien suomalaisten mielestä terveydenhuollossa kaikki on päin p:tä, alkaa olla kriisikeskustelun paikka." (Vakuutuslääkäri I. Torstila)

Tuija Brax:in kommentteja:
"...olen perustanut työryhmän pohtimaan ratkaisukeinoja korvauspäätösjärjestelmän kehittämiseksi."
- Erinomaista. Vielä jos ratkaisukeinot keksitään ja viedään käytäntöön. Onhan tämän aiheen ympärillä aikaisemminkin ollut puhetta, muttei tekoja.
"On harkittava, miten muuttaa vakuutusoikeus nykyistä läpinäkyvämmäksi. Yksi idea on, että potilasta hoitavalla lääkärillä olisi jatkossa mahdollisuus esittää vastaväite oikeuden asiantuntijalääkärille. Jääviyskritiikin kitkemiseksi yksi hyvä keino voisi olla asiantuntijalääkärien sidonnaisuuksien julkinen rekisteri."

"Asiat pitäisi puida yksistään siivilioikeudessa" (P.Salo)

Whiplashvammaisia kiinnostavaa jutussa oli maininta KKO:n ennakkopäätöksestä reilu viikko sitten:Työntekijälle aiheutui betonilattialle kaaduttuaan aivovamma, vaikka se ei näykkään magneettikuvissa. Vakuutusyhtiö määrättiin maksamaan korvaukset.

Whiplash-vammaisella on joissakin tai aika monessakin tapauksessa myös aivovamma. Näissä tapauksessa lähes poikkeuksetta kuvissa ei näy mitään. Ja onhan ed. mainittu päätös eteenpäin Whiplash-vamman tunnustamiseen. Aivovamman parissa ovat tehneet töitä pitempään ja nyt ovat päässeet tuohon pisteeseen. Miksei sitten Whiplash-vammankin kanssa.
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

Paluu Ajankohtaista nyt!

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron