Välilevyn pullistumat rintarangassa

Muut vammat/sairaudet kuin niskaongelmat (Selkäsairaudet, fibromyalgia, reuma, jne.)

Välilevyn pullistumat rintarangassa

ViestiKirjoittaja Rautanaula » 29 Touko 2013, 21:38

Kirjoitin jo tuolla omassa ketjussani tästä, mutta laitan tännekin vähän kysymyksiä yms. jospa joku osaisi vastata ja muutkin saisivat hyötyjä.

Eli multa löydettiin rintarangan MRI:ssä TH 7-8-välistä pieni välilevyn pullistuma vasemmalle. Lääkäri jätti minut aika tyhjän päälle ja netistä olen sitten vasta opiskellut, että pullistuma voi pahimmillaan johtaa vaikka halvaukseen saakka. Yleensä pullistumat ilmeisesti kuitenkin vetäytyvät vähitellen, mutta aikaa se vie.

Olen eniten huolissani siitä, mitä pienen lapsen nostelu tekee selälleni - ei varmaan kovin hyvää. Lääkärit ei ole multa nostelua kieltäneet, koska nostelun täysi ulkoistaminen nyt ei vaan olisi mahdollista. Tänään kun nostin tyttöä syöttötuolista, rintarangasta kuului kova rusaus oikealta puolelta. Nyt oikeeta(kin) puolta jomottaa. En tiedä, mitä siellä on tapahtunut. Kädet ja jalat ainakin pelaa, että ei vissiin ihan hurjia kuitenkaan :roll:

Mulle kelpaisi esim. ohjeet, miten lasta kannattaa nostaa, millaiset liikkeet ovat hyväksi selälle ja mitä liikuntaa kannattaa välttää. Tällä hetkellä oireina ovat kovat lihaskivut rangan molemmin puolin pullistuman kohdalla, kivut vasemmassa kyljessä ja koko selän jumitus etenkin työpäivän jälkeen. Puukonisku selästä läpi rintaan on onneksi kadonnut, eikä enää tarvitse nukkua puoli-istuvassa asennossa. Mutta, voiko tämä pullistuma vielä tästä "pahentua", ja mitä sen ympäristössä olevat kulumat vaikuttavat?

Tärinää OMT-fyssari kehotti välttämään, eli veneessä tuskin tulee ainakaan tänä kesänä istuskeltua :?
Rautanaula
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 376
Liittynyt: 23 Loka 2012, 13:43

ViestiKirjoittaja Rautanaula » 30 Touko 2013, 15:03

Kiitti Jansku :)
Rautanaula
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 376
Liittynyt: 23 Loka 2012, 13:43

ViestiKirjoittaja Rautanaula » 30 Touko 2013, 18:26

Kävin naprapaatilla tänään, hän rusautteli multa rintarangan yläosaa auki pullistumaan saakka, sen alempaa ei voinut avata sen pullistuman takia. Tuntuis, että auttoi jo tuokin vähän. Yläosassa pelkästään oli vissiin kaikki nivelet lukossa, kun se 5-6 rusausta kuului :D Nyt on selkä paljon suoremmassa, eikä tunnu niin "väsyneeltä". Kunpa vaan saisin ne loputkin lukot auki, niin olo olisi varmaan ihan erilainen :?
Rautanaula
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 376
Liittynyt: 23 Loka 2012, 13:43

ViestiKirjoittaja Rautanaula » 10 Kesä 2013, 20:41

Voi hitto, minkä virheen menin tekemään viikonloppuna. Olin katsomassa lauantaina yhtä keikkaa ja tuli siinä sit tanssittua ja hypittyä jonkun verran. OMT-fyssari on mua kyllä varoittanut hyppimisestä, mutta kun selkä oli vähän parempi nii sit innostuin liikaa.

Nyt on selkä aivan h-vetin kipeä vasemmalta, sieltä pullistuman kohdilta vasempaan kylkeen asti. Eilen selkä oli ihan ok ja luulin, että hyvinhän se meni. Tänä aamuna sit heräsin kauheisiin kipuihin. Ei se mitään, kestän kyllä kivut, mutta pelottaa että onko se pullistuma nyt pahentunut siellä vai onko "riehuminen" ärsyttänyt vain sitä aluetta :? Lääkäri kyllä käski tosiaan liikkumaan niin paljon kuin sielu sietää, kaipa tuo sit oli vaan ohjeiden noudattamista... :roll: Vaikka en takuuseen menekään siitä, oliko se ihan oikee neuvo kyseiseltä lääkäriltä. Hän oli kuitenki sitä mieltä, ettei pullistuma voi tuosta pahentua. No, ei kai tässä auta kuin nappailla relaksanttia ja toivoa, että kipu rauhoittuu päivien kuluessa... Ja en kyllä todellakaan enää pompi missään tänä kesänä :oops:
Rautanaula
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 376
Liittynyt: 23 Loka 2012, 13:43

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 10 Kesä 2013, 21:16

Auts! :(
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu


Paluu Yleinen keskustelu - (Selkävammat ja selkävaivat + Muut sairaudet)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa