selkäviat ja raskaus.. vinkkejä, ajatuksia??

Muut vammat/sairaudet kuin niskaongelmat (Selkäsairaudet, fibromyalgia, reuma, jne.)

selkäviat ja raskaus.. vinkkejä, ajatuksia??

ViestiKirjoittaja maria86 » 14 Huhti 2012, 22:33

Oon täältä bongaillu muutamia joilla on lapsia sairauksista huolimatta. Voi olla väärä paikka kysellä, mutta tuolta mammapalstoilta harvoin lukee mitään sairauksia/omia rajoitteita raskauden aikana. Kertokaa kokemuksia? Ollaan miekkosen kanssa jo pidempään haluttu lasta, mutta tämä selkä pelottaa! Yksi lääkäri sanoi v. -09 että halvausriski, toinen lääkäri, että ei mitään ongelmaa.

eli alaselän magneetissa jotai tämmöstä ja niskan röntgen: pullistuma/rappeuma pääsee painamaan durapussia, hermojuurikanavat kaventuneet, selkäranka tekee taaksepäin mutkan, kaularangan taaksepäin kaareutuminen ja mahdollinen ligamenttivamma. Jotain pientä niskassa vielä oli, mutta magneettikuvattu ei. Oireina alaselän kivut, lapaluiden välinen alue AINA kipeä ja kireä, niskat jumissa, huimaus, puutumisoireita, jalkoihin toisinaan kipusäteilyä, pää voi tuntua painavalta, käsiä ei kärsi pitää pitkään ylhäällä. Ja muutama esimerkki mikä laukaisee kivut ja voimattomuuden, eli pyykkien laitto kuivumaan/verhojen ripustus (kädet väsyy, niska jumittuu samantien) kumara-asento, vaikka vain imurointi.. alaselkä kipu, kohta voimattomuus. Lista on pitkä, mutta siis kumara-asennot, käsien pitäminen ylhäällä, kavereiden vauvojen vaipanvaihdot tai pukeminen ei onnistu ollenkaan huonossa asennossa.

miten teillä vaikuttanut raskausaikaan/synnytykseen? Entä arki sitten, miten se sujuu pienen vauvan kanssa? Halu on tulla äidiksi, mutta pelot, että mitä jos kroppa ei kestäkkään.
maria86
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 36
Liittynyt: 03 Loka 2011, 21:56

ViestiKirjoittaja anzqu » 15 Huhti 2012, 12:05

Tahdonvoimaa on retkahdusvamman jälkeen saanut kaksoset, hänen tarinastaan löytyy tästä ketjusta:

http://niskavamma.munfoorumi.com/viewtopic.php?t=588

Nämä ovat nyt sellaisia asioista, joihin ei varmaan kenelläkään ole oikeaa vastausta. Tosin tuttavapiirissäni on ihminen, jolla on todella pahoja selkävikoja ja myös selkärankareuma ja hänellä vammat aiheuttivat pidemmän aikaan keskenmenoja. Elimistö suorastaan hylki raskautta. Mutta kuitenkin tämäkin henkilö sai lopulta kaksi ihanaa lasta, mutta sen jälkeen on terveys romahtanut entisestään. Mutta terveysongelmat eivät välttämättä liity raskauksiin.

Luin tuota oirelistaasi läpi ja osa oireista on sellaisia, että esim. tukivyö raskauden aikana voi auttaa, mutta enhän minä mikään lääkäri ole. Olen itse saanut 3 lasta ja raskauksien johdosta lannerankaan on tullut pahat kulumat alimpiin nikamiin ja etenkin viimeisessä raskaudessa olotila oli jo aika kivulias. Selkä jäi pysyvälle notkolle ja reilu vuosi nuorimman syntymän jälkeen pääsinkin piipaa-autoajelulle noidannuolen vuoksi.

Mutta vauvan voi hoitaa muuallakin kuin kumarassa hoitopöydän ääressä. Itse asiassa koko hoitopöydän ikä on aika lyhyt. Jos selkää haluaa säästää, niin vauva sängyn päälle ja itse polvilleen lattialle. Nopeasti oppii pukemisen sylissä ja imetykseen on olemassa tyynyjä ja voihan sitä sängyssäkin imettää. Keinoja on.

Mutu-tuntuma sanoo, että sinun kannattaisi keskustella esim. fysioterapeutin kanssa mitä neuvoja heillä olisi raskausajalle, ettei entuudestaan oireileva selkä/niska pahene. Tietysti vaarana on pitkäaikainen vuodelepo, mutta parikymmentä viikkoa on pieni uhraus lopputuloksesta. Ja onhan lapsella isäkin :)

Vilkaiseppas olisiko jossain esim. selkärankareuma tai skolioosipalstoilla raskauskeskusteluja. Sieltä voisi saada todella arvokkaita neuvoja.
anzqu
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1221
Liittynyt: 31 Maalis 2011, 17:43

ViestiKirjoittaja Miracle » 15 Huhti 2012, 18:15

Kahden lapsen äitinä ja tällä hetkellä niskaa potiessa ja lisäksi vauvakuumeillessa tiedän ettei omalla kohdalla mahdollista. Tämän niskakipu on jotain aivan kamalaa ja jos olisi vielä pieni vauva hoidettavana... Kuumeilua se ei estä silti, ja toipumisesta on toiveita. :)
Miracle
Vakkariniskoittelija
Vakkariniskoittelija
 
Viestit: 94
Liittynyt: 25 Tammi 2012, 20:40

ViestiKirjoittaja maria86 » 15 Huhti 2012, 21:53

kiitti vinkeistä :lol: käynpä lukasemassa mitä siellä sanotaan. Tukivyöstä muistaakseni fysikaalinen sanoi että se voi auttaa. Vaikea saada tietoa, jokaisella tuntuu olevan hieman eri mielipide. No, fakta on se, että tämä kuumeilu ei taida hellittää aikoihin ja jatkan kyselyjä jos pääsen erilaiseen kuntoutukseen :)
maria86
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 36
Liittynyt: 03 Loka 2011, 21:56


Paluu Yleinen keskustelu - (Selkävammat ja selkävaivat + Muut sairaudet)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa