Facebook ryhmä fluorokinoloniantibioottien vahingoittamille

Muut vammat/sairaudet kuin niskaongelmat (Selkäsairaudet, fibromyalgia, reuma, jne.)

Facebook ryhmä fluorokinoloniantibioottien vahingoittamille

ViestiKirjoittaja weedee » 26 Syys 2014, 22:13

Oletko syönyt fluorokinoloni antibioottikuurin (siprofloksasiini, norfloksasiini, ofloksasiini, levofloksasiini, grepafloksasiini tai trovafloksasiini) ja kärsit nyt pitkäaikaisista ja vaikeista jänne-, nivel- tai hermosto vaurioista?

Tuotenimiä ovat mm. Tavanic, Ciprofloxacin, Norfloxacin, Avelox, Tarivid jne

Lääkärit vähättelevät oireitasi eivätkä usko niitä tämän lääkkeen aiheuttamaksi? Tervetuloa mukaan.

Jos asia koskettaa sinua tai lähiomaistasi, liity Suomen ensimmäiseen Facebook tukiryhmään "Sano EI fluorokinoloniantibiooteille" ja jaa kokemuksesi kanssamme joille käynyt samoin.
weedee
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 3
Liittynyt: 26 Syys 2014, 21:58

Re: Facebook ryhmä fluorokinoloniantibioottien vahingoittami

ViestiKirjoittaja weedee » 27 Syys 2014, 11:21

Tässä oma tarinani:

Olen kärsinyt yli 4 kuukautta fluorokinoloni antibiootin aiheuttamista vammoista. Olen 36 vuotias, aiemmin terve mies ilman perussairauksia.

Sain toukokuun 2014 lopussa Ciprofloxacin kuurin (2x750mg) viikon kestäneeseen virtsavaivaan. Labrakokeet olivat puhtaat. Ciprofloxacin antibiootti kuuluu fluorokinoloni antibioottien ryhmään, joissa vaikuttavana aineena on siprofloksasiini, norfloksasiini, ofloksasiini, levofloksasiini, grepafloksasiini tai trovafloksasiini. Yleisiä tuotenimiä Suomessa ovat mm. Tavanic, Tarivid, Ciproxin, Siprion, Norfloxacin, Avelox jne.

Muutamassa päivässä Ciprofloxacinin aloittamisesta ilmaantui voimakasta pahoinvointia, huimausta, toispuoleista silmäkipua ja kylmyyden ja kuivuuden tunnetta toisessa silmässä. Lopetin käytön 4,5 päivän jälkeen ja ilmoitin asiasta lääkärilleni.

Oletin tietenkin, että ongelmat poistuisivat kun lääkkeen ottaminen oli lopettu. Seuraavien päivien ja viikkojen aikana molemmat polvitaipeeni, polvet, pohkeeni, nilkat, jalkaterät kipeytyivät niin, etten pystynyt kävelemään kipujen takia paria sataa metriä pidemmälle, harrastamaan liikuntaa tai edes ajamaan autoa. Jouduin jäämään pois töistä yli kuukaudeksi jatkuvan kivun takia. Kevyt fyysinen rasitus (esim loivaan ylämäkeen kävely) sai minut haukkomaan henkeä ja tuntumaan, että pyörryn siihen paikkaan. Lisäksi alavatsaan, käsivarsiin ja reisiin ilmaantui voimakas polttava tunne. En ole kokenut koskaan aiemmin tälläisiä oireita.

Lääkkeen lopettamisesta on nyt kulunut yli 4 kuukautta. Molemmissa nilkoissani on sisäkehräsen takana ja alla polttava/kirvelevä kipu. Kipu alkaa kun nousen aamulla jalkojen päälle ja jatkuu koko päivän, istuessa helpottaa. En pysty kävelemään edes kahta kilometria ilman, että sisäkehräsen alla alkaa helvetillinen polte ja kirvely.
Ranteissa, lonkassa, polvien sisäsyrjillä sekä jalkaterissä tuntuu satunnaisia, minuuttien pituisia kipuja jotka häviävät, mutta tulevat takaisin.
Lisäksi alavatsan ja sisäreisien ihoa polttaa edelleen jatkuvasti useita kertoja päivässä. Tuntuu siltä kuin iho kiehuisi. Kaikki nämä oireet alkoivat päivien kuluessa siitä, kun aloitin Ciprofloxacin antibiootin ottamisen ja jatkuvat edelleen vaikka lopetin lääkkeen ottamisen yli 4 kuukautta sitten.

Minua on tutkinut näiden oireiden takia silmälääkäri, psykiatri, psykologi, fysioterapeutti, yleislääkäri, ortopedi, neurologi, reumatologi. Minusta on otettu useita verikokeita. Vasen nilkkani on magneettikuvattu elokuun lopussa, molemmat nilkat + akillekset katsottu ultraäänellä muutama päivä sitten. Kaikki verinäytteet ja kuvantamistutkimukset ovat olleet normaalit. Reumalääkärin mukaan tulehduksellista sairautta ei ole. Kuulen jatkuvasti lääkäreiltä kuinka harvinaista on, että fluorokinolonit aiheuttaisivat mitään jännevaivoja. Useimmat lääkärit eivät ole haitoista ikinä kuulleetkaan. Hermosto oireisiin kukaan ei kommentoi mitään.

Kukaan lääkäreistä ei suostu myöntämään selvää yhteyttä fluorokinoloni hoidolla ja kipujen alkamisella.

Ainoastaan kaksi ortopedia on todennut, että kipuni johtuu todennäköisimmin fluorokinolonin aiheuttamasta jännetulehduksesta, mutta heilläkään ei ole mitään parannusta koska kuvissa ei näy mitään operoitavaa.

Ymmärrän, että fluorokinoloneille on paikkansa vaikeiden, hengenvaarallisten infektioiden hoidossa, mutta yleislääkärit määräävät niitä ihmisille liian helposti. Uskon, että Suomessa on pieni mutta kasvava joukko ihmisiä, ketkä kärsivät tietämättään vaurioista, minkä fluorokinoloni antibiootti on aiheuttanut.
weedee
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 3
Liittynyt: 26 Syys 2014, 21:58

Re: Facebook ryhmä fluorokinoloniantibioottien vahingoittami

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 27 Syys 2014, 11:56

Huhhuh, onpa aika myrkky! Ja jos se tuollaista aiheuttaa, pitäisi se ehdottomasti kieltää.

Toivottavasti saatte tuotakin asiaa riittävästi julkisuuteen, että jotain tapahtuisi. Ilman julkisuutta asiat eivät tunnu korjaantuvan... :shock:
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

Re: Facebook ryhmä fluorokinoloniantibioottien vahingoittami

ViestiKirjoittaja weedee » 27 Syys 2014, 19:44

DirtyDeeds,

Ei varmasti tulla kieltämään kokonaan. Fluorokinoloni antibiootteja on ollut markkinoilla yli 30 vuotta ja niillä saadaan - ironista kyllä - pelastettua monen ihmisen henki.

Mutta törkeästi samalla pimitetään ihmisiltä tuhoisat haittavaikutukset minkä riski näihin aineisiin liittyy. Ja lääkäristä on turha rukoilla apua kun osuu kohdalle, kuten monet ovat huomanneet.
weedee
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 3
Liittynyt: 26 Syys 2014, 21:58


Paluu Yleinen keskustelu - (Selkävammat ja selkävaivat + Muut sairaudet)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa