Switch to full style
Muut vammat/sairaudet kuin niskaongelmat (Selkäsairaudet, fibromyalgia, reuma, jne.)
Lähetä vastaus

CRPS-monimuotoinen kipuoireyhtymä

28 Helmi 2014, 21:32

Löytyiskö täältä ketään joka sairastaa CRPS-kipuoireyhtymää.
Parhaiten sairauteen pääsee tutustumaan kotisivujen kautta: www.suomencrps-yhdistys.fi
Crps voi tulla kaatumisesta, nilkan nyrjähdyksestä, leikkauksen jälkeen jne. Kipu on luonteeltaan polttavaa, kiristävää, laavamaista, tuntuu kuin pissa menisi housuun ja tuntuu, että kenkiin kaadetaan kiehuvaa vettä vaikka sukkiakaan ei ole jaloissa. Tai että jalkoja poltetaan nuotiossa tai jalkapohjia hakataan kepeillä.
Tässä sairaudessa prakaa myös lämmönsäätelyjärjestelmä. Milloin on kuuma ja milloin jäätävä kylmyys. Usein neuvotaan, että laita villasukat jalkaat. MUTTA kun se kylmyys ei ole jaloissa vaan aivojen lämmönsäätelykeskuksessa.

Diagnosoituja CRPS-sairastavia valtakunnassamme on varovaisen laskelman mukaan n. 2000. Osa on lieviä ja pieni osa sairastaa vaikeaa taudin muotoa.
Kuulun siihen joukkoon, jolla crps2 on 24/7. Sairauden sain ekasta selkäleikkauksesta joka ei mennyt kuin Strömsössä.
Siinä läks ekana työkyky (alle 30-vuotiaana), sitten liikuntakyky ja lopuksi toimintakyky.

Vaan eihän tässä auta, kuin pysyä elämänsyrjässä kiinni. Tehdä sitä mitä vielä voi eikä narista niistä asioista mihin ei enää kykene.
Asenne ratkaisee aina!

Re: CRPS-monimuotoinen kipuoireyhtymä

18 Maalis 2014, 21:08

moi kiss

sain myös creppi diagnosin talvella. tullut vammautuneeseen käteen ja fysiatri kirjoitti lausunnossaan että toinen takajalka oireilee myös. toisaalta tuntuu että koko vasenpuoli prakaa. on myös lämmönsäätelyt mitä sattuu. mutta en tiedä mikä johtuu mistäkin, on myös autonomisen hermoston toiminta häiriö ja nyt odotttelen viimeisitä lausuntoo neurologilta. jonkin sorttinen aivorunkovamma ja ainakin selkäytimen venähdys.
noilla crps sivuilla paljon tietoa.

-torvelo-
Lähetä vastaus