Notkoselän treenaaminen suoremmaksi

Muut vammat/sairaudet kuin niskaongelmat (Selkäsairaudet, fibromyalgia, reuma, jne.)

Notkoselän treenaaminen suoremmaksi

ViestiKirjoittaja Minsqu91 » 13 Syys 2013, 20:54

Minulle on nyt sekä hieroja että omt-ft sanoneet, että niskaongelmieni osasyynä on keskimääräistä notkompi selkä. Notkoselän takia ryhtini ei ole se mitä pitää, ja myös vaistomaisesti yrittämäni suorempi asento rasittaa niskaani. Kumpikaan ei kertonut vielä miten voin treenata selkääni suoremmaksi, vaan säästivät vinkit ensi kertaan. Mutta onko teillä antaa mitään vinkkejä tän selän kunnostamiseen, jotka voisin aloittaa jo nyt?
Minsqu91
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 75
Liittynyt: 23 Huhti 2013, 10:00

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 14 Syys 2013, 13:50

Niinkuin Jansku sanoi, syvät lihakset tarviis saada toimimaan optimaalisesti. Homma on aika monimutkainen ja vaiheikas, joten paras on antaa fyssarin tutkia ja toimia sitten hänen ohjeidensa mukaan.

Jos nyt kuitenkin haluat jo jotain itse kokeilla, vilkaisepa tätä fyssarilopputyötä: http://niskavamma.munfoorumi.com/viewtopic.php?t=411

Sen lopussa on heidän tekemänsä "selkä kuntoon pienin askelin" -opas, jossa on muutamia perusliikkeitä, jotka uskoakseni ovat turvallisia. Jätä kuitenkin rajummilta tuntuvat liikkeet pois ja tee vain kohtuukevyeltä tuntuvia liikkeitä. Jos tunnet liikkeessä kipua, se liike on syytä lopettaa.

Kokeile varovasti ja tee korkeintaan joka toinen päivä. Jos liikkeet ovat joillekin lihaksille liikaa, takapotku voi tulla jopa vasta 2 viikon päästä.
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu


Paluu Yleinen keskustelu - (Selkävammat ja selkävaivat + Muut sairaudet)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron