Ennestään niska pahana, ja uusi retkahdus :(

Niskan retkahdusvammaan ja aivovammaan liittyvät aiheet laidasta laitaan

Ennestään niska pahana, ja uusi retkahdus :(

ViestiKirjoittaja Zafi » 08 Tammi 2013, 22:57

Niin, että eipä nyt kuulu kovin hyvää vieläkään. Entiset ongelmat on edelleen olleet päällä, niska ja selkä pahana, ja nyt sitten onnistuin vielä eilen liukastumaan lasten pulkkamäessä ja kaatumaan suoraan naamalleni. Ja jotta olisi saanut mahdollisimman pahaa jälkeä aikaan, oli tietysti vielä puhelin korvalla, eli kaaduin sitten koukussa olevan käteni päälle, jolloin niska retkahti pahasti taaksepäin, poskeen sattui ja sitä kuumotti pitkään, iskun seurauksena.

No, niskaan tietysti sattui tosi kipeästi heti retkahtaessa, kun oli jo ennestään huonona, ja eilinen ilta oli aivan yhtä tuskaa. Uni ei meinannut millään tulla, lääkityksestä huolimatta, kun mikään asento ei ollut hyvä. Tämä päivä on mennyt väkisin eteenpäin asenteella, ja reilulla lääkityksellä. Lääkäriin en mennyt, sillä odotan jo muutenkin magneettikuvaukseen pääsyä, aika on ensi viikolla. Mutta jos tämä jatkuu näin pahana huomennakin, pakkokai se on mennä..

Nyt alkaa vaan olla jo mitta täysi, montako iskua pitää yhden ihmiset niskaan tulla? Tämä oli jo se kolmas..Kaksi autokolaria ja nyt tämä :(
Zafi
Zafi
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 21
Liittynyt: 25 Syys 2012, 21:07

ViestiKirjoittaja kojootti » 10 Tammi 2013, 18:00

Tosi paksa juttu :( , Olisko mahdollista saada aikaistettua sitä magneettiaikaa??
kojootti
kojootti
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 446
Liittynyt: 03 Maalis 2011, 14:34

ViestiKirjoittaja Zafi » 10 Tammi 2013, 20:38

Ehkä olisi ollut parempi mennä lääkäriin heti, mutta olen nyt vaan koittanut pärjätä. Eilinen oli vähän parempi, mutta tämä päivä on ollut aivan kamala :( Ihme vihlaisuja niskassa/takaraivolla, päätä ei pysty taivuttamaan sivulle minkään vertaa, tuntuu olevan kaikki kaulan/niskan/hartioiden lihakset krampissa. Jalat ja kädet on omituisen vetelät, ja puutuu, varsinkin kädet tuntuu tosi oudoille.
Aamulla kun herää, tuntuu ettei olisi nukkunut koko yönä, vaikka välillä onkin saanut unen päästä kiinni..

Nyt kyllä alkaa tuntua sille, ettei tästä tule enää yhtään mitään! Olin vähän positiivisemmalla mielellä ennen tätä uutta retkahdusta, kun kesti jopa ihan pientä liikuntaakin, mutta nyt mennään taas takaisin alaspäin niin että kohina käy :evil: Tuntuu, että hermotkaan ei enää kestä mitään, ennen purin kaiken ärtymyksen ja suuttumuksen liikunnalla, mutta sekin on menetetty peli, niin mitä sitten?

Anteeksi tämä valitusvirsi, mutta yritän olla tiuskimatta ja näyttämättä perheelle miten vaikea on olla, puran sitten tänne..
Zafi
Zafi
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 21
Liittynyt: 25 Syys 2012, 21:07

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 10 Tammi 2013, 21:15

Voi surkeata, Zafi, enpä osaa muuta sanoa. :( Koita jaksaa, toivottavasti asiat helpottuvat pian!
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

ViestiKirjoittaja Nasu » 11 Tammi 2013, 10:36

Yhdyn edellisiin kommentoijiin :( Eihän noissa tilanteissa voi sen mahdollisen lääkärille menon vuoksi kuin koittaa rauhoittaa tilanne siksi aikaa, kun oireet helpottavat. Itse liukastuin ja kaaduin voimalla katuun kolmisen vuotta sitten, ja muistan, kun jo jonkin verran helpottuneet oireet palasivat rytinällä takaisin. Niinhän se on, että kun vammakohta saa uuden iskun, niin reaktiohan siitä seuraa.
Nasu
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 53
Liittynyt: 11 Touko 2011, 11:53

ViestiKirjoittaja CH » 11 Tammi 2013, 10:56

Voi itku! Jaksamista!!
CH
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 280
Liittynyt: 06 Helmi 2009, 20:11

ViestiKirjoittaja Zafi » 11 Tammi 2013, 12:32

Kiitos kaikille tsempeistä, eihän tälle mitään voi, ja toivossa on elettävä, ettei pidemmän päälle pahentanut enempää tilannetta. Jospa tästä taas noustaan, välillä vaan tuntuu, että uppoaa tähän suohon kokonaan, ja en ole löytänyt mitään muuta ärtymyksen purkamiskeinoa, kun rankka liikunta ei enää tule kyseeseen, päähän ottaa tämä kierre, kun tekisi mieli liikkua, ja kun ei voi, ottaa vielä enemmän päähän...

Mutta en nyt enempää valita, eihän sekään mitään auta :roll:

Mukavata viikonloppua kaikille, jospa sitä saisi vähän mieltä ylös, kun ei ole työt tuomassa lisärasitetta..
Zafi
Zafi
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 21
Liittynyt: 25 Syys 2012, 21:07

Re: Ennestään niska pahana, ja uusi retkahdus :(

ViestiKirjoittaja sannika00 » 10 Tammi 2014, 12:43

Uusi kirjoittelija liittyy palstalle ja ajattelin kirjoitella tähän ketjuun. Olen ennestään selkävaivainen, mutta puoli vuotta sitten ajoin nokkakolarin. Kolarissa sain piiskaniskuvamman molempiin suuntiin. Tästä en sitten ole toipunutkaan, kuvattu on MRI:ssä, mutta en käsitä löydöksiä/ termejä. Uusi piiskanisku vamma kera kovan aivotärähdyksen sain joulun aikaan kaaduttua vasten pöytää. Takaraivo osui pöytään ja siitä lattiaan. Minut kaadettiin. MRI kuvat otettu ja siellä näkyi pieni sirumurtuma vitos välissä ja muita edellisiä löydöksiä. Täytyy sanoa, että olo on tukala edelleen. Meidän alueen sairaalan lääkärit ovat vähätelleet asiaa, kun taas yliopistollinen sairaala ollut päinvastaista mieltä. Uusinta kuviin menossa kahden viikon päästä, siihen asti kauluri käytössä.
Minule on myös varattu kipustimulaattori leikkaus ensi viikolle vanhan vammani vuoksi. Olen odottanut sitä kauan ja nyt tunnen, etten ole ollenkaan leikkauskuntoinen. Kaksi lääkäriä siirtäisivät leikkausta ja kaksi sitä mieltä, että samaan hengenvetoon vaan. Leikkaus olisi tarkoitus tehdä paikallispuudutuksella.
Mitä mieltä olette ?
sannika00
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 8
Liittynyt: 10 Tammi 2014, 12:19

Re: Ennestään niska pahana, ja uusi retkahdus :(

ViestiKirjoittaja lasse » 15 Tammi 2014, 14:59

Vaikea sanoa.. Kyllä yliopistosairaaloiden lääkärit ovat ammattilaisia, kun vertaa aluesairaaloiden puoskareihin. Jotenki olen oppinut sen, että asiantuntevat lääkärit ovat harvassa. Mulle kävi joskus niin kun valitin niskavaivojani, että lääkäri alkoi mm. kuuntelemaan stetoskoopilla keuhkojani ja totesi, ettei minua mikään vaivaa?! Tätä ihme tutkimista jatkuikin siihen saakka kunnes sain vinkin asiantuntevasta lääkäristä?

Tavallaan kuitenkin vinkkinä vois sanoa, että jos et koe olevasi leikkauskuntoinen, niin kannattaisi ehkä kuunnella sisäistä ääntä? Ja arvostan myös yo-sairaaloiden lääkäreiden ammatilllista osaamista korkealle. Veikkaanpa vielä, että ne kaksi lääkäriä jotka siirtäisivät leikkausta, edustavat enemmän inhimillisiä ja henkisiä arvoja? Ja ne kaksi jotka leikkausta suosivat ovat ehkä kovien arvojen lekureita?? Spekulaatiota... Voimia!!
lasse
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 6
Liittynyt: 23 Marras 2012, 10:34

Re: Ennestään niska pahana, ja uusi retkahdus :(

ViestiKirjoittaja sannika00 » 18 Tammi 2014, 11:12

Täällä kolmatta päivää neurostimulaattori leikkauksesta toipuneena. Lääkärit siis päättiät, että samoilla toipumisilla mennään ja pääsin vähän neurologin asiantuntemusta asioihin kokemaan samassa leikkaussalissa. Mulla tuo niska/päävamma on niin uusi, että odotellaan ja katsellaan. Kuvia ei nyt pystytä ottamaan, mutta niiden aika tulee varmasti vielä. Eli taivutuskuviin niskan osalta heti kun se on mahdollista. Täytyy sanoa, että pelotti aivan julmetusti ja asentoa sai hakea jonkun tovin ennenkuin oli suht hyvä. masullaan maaten siinä leikkauksen ajan, no niskat väsyi ja kädet puutui niin ettei tavarat pysyneet käsissä hetkeen tuon jälkeen. Leikkauskivut on aina kovat, niin kuin nytkin. Jännää on se, että ok stimu auttaa hermokipuun, mutta sykkii pitkin selkäydintä alhaalta ylös. Tämä on ihan normaalia ja menee ohi. Nyt pari viikkoa vain hipsutellaan ja lääkitään niin niskaa, selkää kuin päätäkin. Huimaus on lisääntynyt, aivan kuin olisi ruotsin laivalla keinumassa, ällö olo ja oksetus myöskin. Neurologi oli vähän varovaisesti sitä mieltä, että pää pitänee tutkia, kun niin kauan olin tajuton ollut kaatumisen jälkeen. Eli mulla alkaa pitkä pitkä toipuminen ja pyydänkin nyt lähetettä muualle sairaalaan. Olin sanonut leikkaavalle lekurille, etten anna oman sairaanhoitopiirin puoskareiden edes koskea minuun, hyvä vastaus eihän tässä kaupungissa olekaan sellaista joka sinun tilaasi ymmärtäisi. Joten hyvä, että hän tiedostaa ongelmani ja pääsen varmaan muualle kovinkin kivuttomasti. Leikkaava lääkäri on toisesta kaupungista ja erikoisalan osaaja.
Mutta summasummarun, kaikki meni pienten alkuvaukeuksien kautta hyvin ja nyt odotellaan ja levätään. Lepoa ei voi nyt aliarvioida, koska se on erityisen tärkeää.
sannika00
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 8
Liittynyt: 10 Tammi 2014, 12:19

Re: Ennestään niska pahana, ja uusi retkahdus :(

ViestiKirjoittaja kojootti » 19 Tammi 2014, 15:52

Onneksi leikkaus on nyt takanapäin. Lepoa , lepoa vaan, toivottavasti kaikki menee hyvin. Onpa hyvä, että sait tollasen lääkärin joka ymmärtää missä mennään!! Voimia toipumiseen!!
kojootti
kojootti
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 446
Liittynyt: 03 Maalis 2011, 14:34


Paluu Yleinen keskustelu - (Whiplash ja aivovamma)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron