Voimakas tärinä niskassa ja päässä

Niskan retkahdusvammaan ja aivovammaan liittyvät aiheet laidasta laitaan

Voimakas tärinä niskassa ja päässä

ViestiKirjoittaja körmyniska » 27 Elo 2011, 21:08

Voimakas tärinä niskassa ja päässä :?

Voisiko joku kertoa omista kokemuksistaan tai tiedoistaan mikä kumma minulla mahtaa olla vaivana?

Sairastan EDS:ää eli sidekudos-sairautta. Niveleni ovat yliliikkuvat joten niskaan ilmestyi jo varhain kulumia ja välilevyn pullistumia. Nyt ulkomuoto muistuttaakin jo kuuluisaa kellonsoittajaa.

Kaikenlaista vaivaa on ollut vuosien varrella ja niska-takaraivokipu jatkuvaa. Uusi kummajainen on kuitenkin tullut entisten lisäksi: Vaihdoin kolestroli lääkityksen jonkin aikaa sitten Lipitoriksi ja mielestäni niskani on ollut entistä kivuliaampi ja heikompi, joten en meinaa jaksaa pitää päätäni pystyssä päiväsaikaan. Minulla on jo ennestään tukikaulus, jota olen nyt käyttänyt.

Mutta jo kolmena yönä olen herännyt syvästä unesta siihen, että niska ja myös pää tärisevät kuin epilepsia kohtauksessa nopeasti ja ravistaen voimakkaasti. En ymmärrä mitä tämä on ja minkä alan specialisti ylipäätänsä voisi auttaa asiaa?

Itse luulen, että kyse on jostain hermosta joka on jumissa ja tekee nämä voimakkaat tärinä kohtaukset. Onko kellään ollut vastaavaa? Mitä tämä voi olla? :oops:
körmyniska
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 1
Liittynyt: 27 Elo 2011, 20:44

ViestiKirjoittaja fedja » 27 Elo 2011, 21:41

Joskus kolestoroli lääke voi aiheuttaa vakavia sivuvaikutuksia, esim. haimatulehduksen, ja esim. tuttavalla jonkin lihasten toimintaa vaurioittaneen pysyvän ongelman. Toivottavasti ei kohdallasi ole niistä kyse, mutta pitäisikö sinun keskustella lääkärisi kanssa, että kannattaisko kokeilla lääkkeen lopettamista joksikin aikaa ja katsoa häipyykö tärinänoireet vähitellen? Kannattaa joka tapauksessa ottaa vakavasti oireesi.

http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=164
Suosittu kolesterolilääke, Lipitor, alentaa kolesterolia ja suojaa sydäntä, mutta lisää riskiä kuolla muihin tauteihin. Lipitor ei estä aortan läpän ahtautumista, kuten on uskottu, eikä sitä tulisi määrätä siihen tarkoitukseen (lue lisää). Lipitor vähentää veren ubikinonin pitoisuutta yli 40 %, mikä voi olla syynä sivuvaikutuksiin. Jos käytät statiineja, ota ihmeessä suojaksi ubikinonia vähintään 100 mg päivässä.


Ainakin tuo ubikinoni olisi tärkeä lisäravinne statiinilääkkeen kanssa.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ubikinoni

16.6.2007
Tässä ketjussa yhden haimatulehduksen saaneen kokemuksia. Oireena mm väsyminen ja univaikeudet.
http://www.foorumi.info/hiilaritietoise ... php?t=2864
PFIZERIN TUNNUSTUS

Lähetin toukokuun lopussa sähköpostilla sairauskertomukseni liitteineen Lipitorin maahantuojalle Pfizer Oy:lle. Pfizer:n lääketurvallisuusyksikön päällikkö soitti pari päivää myöhemmin. Kerroin, että kaikki terveysongelmani (haimatulehdus, lihaskivut, muistin huononeminen, näön huononeminen, huono nukkuminen +väsymys, nenän limakalvojen turvotus) ovat parantuneet lääkkeen lopetuksen jälkeen. Pfizerin k.o. pällikkö totesi, että kaikki kertomani ongelmat ovat tyypillisiä statiinin haittavaikutuksia. Hän kertoi edelleen, että Lipitorin käyttäjien riski sairastua ennemmin tai myöhemmin haimatulehdukseen on välillä 1 prosentti - 1 promille (ei siis vuodessa vaan pidemmällä tarkastelujaksolla)


Ja tän linkin mukaan statiinien ja fibraattien yheiskäytöllä voi olla vakavia vaikutuksia. Laitoin linkin, jotta voit tuon tsekata, ettei kohdallasi ole tuosta kyse.
http://www.hus.fi/default.asp?path=1,46 ... ,1319,6660
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18


Paluu Yleinen keskustelu - (Whiplash ja aivovamma)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron