Switch to full style
Niskan retkahdusvammaan ja aivovammaan liittyvät aiheet laidasta laitaan
Lähetä vastaus

Tieto kalvoston toiminnasta löydettävä jostakin

19 Tammi 2009, 03:56

Näistä kalvojutuista ja neuraalikudoksen testauksista täytyy olla ihan faktaa kirjallisuudessa tai artikkeleina.

Se pitää kyllä jostakin kaivaa esiin, että on sitten oikeasti jotakin muuta kuin mutu, millä puolustautuu.

20 Tammi 2009, 01:41

Kiusasin tänään kiropraktikkoani tästä aiheesta. Kyselin nimenomaan kirjallisuutta ja artikkelilinkkejä. Hänellä ei ollut tietoja tällaisista. Eikä näyttänyt hirveän isona asiana pitävän, eli ei ole niidenkään koulutuksessa sitten paljon näitä asioita. :shock:

Täytyyköhän tätä juttua sitten lähestyä kraniaaliosteopatian ja vastaavien suunnasta? Siellähän taitaa aika lailla juttua näistä olla. Amazonissakin niitä kirjoja on, mutten oikeen viitsi investoida siihen.

CST-puolelta tietoa...

22 Tammi 2009, 20:51

Mäkin voin kysästä, kun meen ens kerran fyssarille. :) Nämä on niin mielenkiintoisia juttuja. Tossa mun hankkimassa opuksessa oli ihan vaan perustietoa kalvoista ja niiden toiminnasta. Keskittyi kallon/selkäytimen ja poikittaisten kalvojen esittelyyn, eikä kovin tarkasti...

Kirja oli siis:
KRANIO-SAKRAALITERAPIA: PEHMEÄN JA SYVÄLLE MENEVÄN KEHOTERAPIAN OPPIKIRJA

Ei kuulu koulutukseen

22 Tammi 2009, 20:53

Nääs noi kalvot. Kyllä se sinne CST-osaajien kouutukseen kuuluu, koska heillä kaikki lähtee solutasolta. Sen sijaan perusfyssari oppii vaan lihakset, nikamat ja päähermot...

28 Tammi 2009, 21:14

Osteopaattien pitäisi kyllä kalvostoasioista olla perillä. Nykyään monet fysioterapeutit ovat tietoisia neuraalikudoksen kireydestä.

Somty:n (Suomen Ortopedisen Manuaalisen Terapian Yhdistys ry) kurssikalenterissa tälle vuodelle löytyy tällaisia kursseja:
- Fascial system
- Neuraalikudoksen mobilisointi peruskurssi (NKM I)
- Neuraalikudoksen mobilisointi jatkokurssi (NKM II)

Joten OMT:iltä pitäisi periaatteessa jotain tietoa löytyä. Tässä nyt mietityttää, että onkohan CST ainoa suuntaus, joka ottaa huomioon dura-tason kireyden hoidon. Sinnehän voidaan raajamobilisoinnilla osittain vaikutta, mutta esimerkiksi minun tapauksessa vaikutus neuraalikudoksen mobilisointi raajojen kautta oli olematon. Sen sijaan CST:hen kroppa reagoi.

Se käsitys on, että fyssareilla tästä asiasta on huomattavasti enemmän tietoa kuin lääkäreillä (fysiatrit, neurologit, ortopedit).

DD. Kyllä sen kiron pitäisi asiasta perillä olla. Fysioterapialehden CST-jutun mukaan Stillin ja Sutherlandin oppilaat kehittivät nykyisin tunnetun ortopedisen manuaalisen terapian ja kiropraktiikan. Heppu Still aikaan erotti kraniaalisen pulsaation ja huomasi poikkeavuudet siinä aivokalvontulehduksen aikana. Samainen heppu havaitsi aivokalvontulehduspotilaiden olon helpottavan, kun kevyellä otteella kraniosakraalisen rytmin tahdilla myötäili kallon tai kehon muiden luisten osien liikkumista.
Lähetä vastaus