Hormonaaliset häiriöt

Niskan retkahdusvammaan ja aivovammaan liittyvät aiheet laidasta laitaan

Hormonaaliset häiriöt

ViestiKirjoittaja Mansku » 11 Touko 2010, 22:07

Kyselenpä nyt muiltakin, onko teillä tullut vastaan aivovammaan liittyen hormonaalisia häiriöitä? Tietenkin on hyvinkin loogista että myös hormonitoiminta sekoilee, koska hermosto säätelee kokonaisuudessaan ihan kaikkea. Itselläni on nyt tullut eteen kuukautisten sekoilu, välillä alkavat kierron 24 päivä ja välillä 32. Viimeisimpänä metkuna se että menkat ovat nyt kestäneet kolmatta viikkoa putkeen (yksi päivä taisi olla välissä). Edellisissä oli sama juttu, sitten välissä n. 10 päivää ja taas menkat. Lääkäri oli sitä mieltä että ainoastaan pillereillä saa homman takaisin kuntoon, mutta mielelläni en niitä taas aloita koska aikanaan tuli kokeiltua useaakin merkkiä kaikkine sivuoireineen.

Kokemuksia?
"Menneelle et voi enää mitään, keskity siis tähän päivään ja tulevaan, niihin voit vaikuttaa ja tehdä jokaisesta päivästä paremman."
Mansku
Vakkariniskoittelija
Vakkariniskoittelija
 
Viestit: 126
Liittynyt: 23 Helmi 2009, 12:49
Paikkakunta: Espoo

No ehkä..

ViestiKirjoittaja Kirsikka » 16 Kesä 2010, 12:09

tämä on älytön juttu, mutta..
Olen saanut tämän vuoden hoitoa piukan lantiopohjalihaksen takia.
Lantiopohjalihasta voisi verrata siihen, että käsi olisi jännnityksessä koko ajan, ei ole hyväksi pidemmän päälle, koska toiminta alkaa falskaamaan jne. Siksi tiukkuutta hoidetaan sähköllä.

No joka tapauksessa hoidossa on selvinnyt, että jos "ajattelen" jotain syvällistä, esim. ruokalistaa, tunto lantiopohjalihaksesta katoaa...ja sähkömittariin pitää laittaa lisää voltteja.
Aika huvittavaa. Blondi, joka ei voi tehdä kahta asiaa, ajatella ja olla vaaka-asennossa.

Aivot hoitaa tätäkin hommaa, en tiedä, onko se hormonaalista, mutta tahdosta riippumatonta kuitenkin.

Mukavaa kesää :)
Kirsikka
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 60
Liittynyt: 26 Heinä 2009, 11:08
Paikkakunta: Hiukan yli KehäIII:n

ViestiKirjoittaja fedja » 04 Heinä 2010, 22:28

Kirsikka,

Jännä ja mielenkiintoinen havainto. Hyvä, että joskus sattuu nämä kummallisuudet mittareihin.
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja fedja » 17 Loka 2011, 13:18

Kilpirauhashormoneista.

S-TSH ollut 5-10v sitten 1.34-2, ja tällöin S-T4-V 12-13. Sitten S-TSH kasvanut 2008-1010 vällillä 2:sta 3.3:een, ja S-T4-V 11-13. Viimeisin arvo tänä vuonna oli sitten S-TSH 1.38 ja S-T4-V 17.6, joka lääkärin mukaan erinomainen.

Onko matalahko S-T4-V ok? Entäs tuo S-TSH nousu, mistäkähän tuollainen säännöllinen nousu voi johtua, ja mistä kertoo. Käytin yhdessä välissä ruususuolaa, voiko johtua siitä.

Vaikuttaako nuo arvot olevan ok?
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja Orkidea » 17 Loka 2011, 15:38

Fedja, viimeisimmät arvosi näyttävät tosiaan hyviltä, olettaen, että kokeet on otettu aamulla ennen klo 10 ja ilman piristeitä (kahvi, tupakka jne). Matala T4-V tarkoittaa, että hormoonitasot ovat aika alhaiset ja siten aineenvaihdunta hidasta. Et maininnut labran viitearvoja (vaihtelevat paljonkin labroittain), joten niistä saisi paremman kuvan tilanteesta. TSH puolestaan nousee, kun aivolisäke käskyttää kilpirauhasta tuottamaan enemmän hormonia ja on yleensä ensimmäinen merkki alkavasta vajaatoiminnasta. Nouseva TSH ja laskeva T4-V kulkevat siis yleensä käsi kädessä. TSH on terveillä yleensä välillä 1-2, mutta TSH:n yläraja on monissa labroissa 4.2 tai jopa korkeampi, mutta endokrinologini mukaan yli 2.5 arvot tulisi tutkia tarkemmin. Arvosi ovat heitelleet aika paljon, joten ensi kerralla kannattaisi pyytää ottamaan kilpirauhasen vasta-aine kokeet. Toisaalta myös kokeiden ottoaika voi vaikuttaa arvoihin paljonkin, näin ainakin itselläni.
Orkidea
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 515
Liittynyt: 07 Loka 2010, 13:46

ViestiKirjoittaja alaria » 18 Loka 2011, 08:22

Minun kohdallani aivovamma on pannut koko aivolisäkkeen ja siitä riippuvan hormoonitoiminnan ihan sekaisin. Syynä on aivolisäkkeen vaurio.
alaria
Kiivas niskoittelija
Kiivas niskoittelija
 
Viestit: 190
Liittynyt: 10 Helmi 2009, 10:05

ViestiKirjoittaja Orkidea » 18 Loka 2011, 18:38

^ Ikäviä noi aivolisäkkeen häikät, mutta onneksi asia selvisi ja saat nyt siihen hoitoa, vointisi tulee varmasti paranemaan huomattavasti lähiaikoina :)
Orkidea
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 515
Liittynyt: 07 Loka 2010, 13:46

ViestiKirjoittaja alaria » 19 Loka 2011, 09:20

Yritä saada lähete endroginologille ja siitä se sitten lähtee eteenpäin.
alaria
Kiivas niskoittelija
Kiivas niskoittelija
 
Viestit: 190
Liittynyt: 10 Helmi 2009, 10:05

ViestiKirjoittaja Orkidea » 19 Loka 2011, 11:58

Joo, endokrinologi on oikea osoite, jos epäilee, että on enemmänkin häikkää hormoneissa. Kilpirauhanen on ainakin yksi, joka pistää 'termostaatin' epäkuntoon, mutta toisaalta uskoisin, että ihan niskan ärsytyskin voi tehdä tuollaista. Minulla kilpirauhasen hoito nosti normaalilämmön vajaasta 36:sta 37 tuntumaan, mutta ei poistanut hikoilu/palelukohtauksia.
Orkidea
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 515
Liittynyt: 07 Loka 2010, 13:46

ViestiKirjoittaja fedja » 19 Loka 2011, 12:06

Minullakin tuo ruumiinlämpö on laskenut nykyään melkein 36, kun aiemmin ollut lähempänä 37.
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja Orkidea » 19 Loka 2011, 12:10

fedja kirjoitti:Minullakin tuo ruumiinlämpö on laskenut nykyään melkein 36, kun aiemmin ollut lähempänä 37.
Kannattaa tosiaan pyytää ne vasta-ainekokeet, kun sinulla on noi arvot hyppineet niin paljon. Niistä selviää onko sinulla autoimmuunikilpirauhastulehdus, joka vähitellen tuloaa kilpirauhasen. En usko, että sinulla on ainakaan aivolisäkeperäistä, koska TSH on jatkuvasti looginen suhteessa T4-V:hen. Kilpirauhanen voi kyllä aiheuttaa vaikka mitä kummallisia oireita, joten se voisi selittää paljon...
Orkidea
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 515
Liittynyt: 07 Loka 2010, 13:46

ViestiKirjoittaja fedja » 26 Loka 2011, 23:37

Kiitos Orkidea vastauksesta. Antioksidanttiklinikan lekuri haluaa, että otan nuo vasta-aineet, mistä just mainitsit. Huomenna pitää käydä kysymässä tk:ssa, että mitä Ao-klinikan lekurin haluamia kokeita suostuvat ottamaan siellä, ja mitkä jää itse maksettaviksi.
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18


Paluu Yleinen keskustelu - (Whiplash ja aivovamma)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 1 vierailijaa