mikähän auttaisi?

Niskan retkahdusvammaan ja aivovammaan liittyvät aiheet laidasta laitaan

mikähän auttaisi?

ViestiKirjoittaja paasi » 16 Elo 2009, 01:31

Tässä on jo reilu vuosi yritelty selvittää mistä moinen johtuisi ilman että mitään selviää. Niskat revähtivät pahasti festareilla vuosi sitten juhannuksena ja tästä eteenpäin onkin seurannut pelkkä tuskan taival. Lukuiset yksityiset lääkärireissut, pään mri, kaularangan mri.. antibiotti kuureja, kipulääkkeitä ilman mitään apua. just otin lyrica+panacod.. eipä auttanut. ortopedi, neurologi, psykiatri tietysti arvauskeskusta unohtamatta. julkinen fysiaterapia, sähköhoito,kylmähoito, vesihoito, akupunktio ja ties mitä...kaikki ihmettelee et mikä tää juttu on eikä ymmärrä et kuinka kovat kivut ovat. Eli oireet ovat verrattavissa 40 asteen kuume tilaan + voimat pois + raajoja heikottaa + kuin joku olisi ottanut hermoista kiinni molemmissa ohimoissa ja puristaisi niitä kaikin voimin + kuin niska olisi tulessa + erinäköiset särky ja puristus ja ahdistus tilat päässä + lukuiset näiden pitkäkestoisuuden aiheuttamista psyykkisistä oireista jotka tosin ovat jo parempaan suuntaan.. Voiko nämä kaikki johtua tuosta niskan revähdyksestä? ns. whiplash? töissä käynyt kyllä joka päivä mutta yhtä helvettiä se on ... nyt sanottiin sitten vielä irti töistäkin viikon päästä.. no saavatpahan ainakin niskat levätä hetken :)
paasi
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 14
Liittynyt: 16 Elo 2009, 01:22

Hei !

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 16 Elo 2009, 09:56

hei Paasi,
Tervetuloa palstalle!

Jos luet käyttjäjesittelyistä esim. meikäläisen, Pandoran, Fedjan ja/tai Alarian/Nanin yms. tarinat, niin huomaat, et oireisto on hyvin monimuotoista. Mutta paljon on yhteistä, valitettavasti.

Pandoran tarina on uusin ja hyvin tiivis esitys, joka sisältää paljon oirekuvauksia, vinkkejä arjessa selviytymiseen sekä siihen, miten estää oireiden paheneminen ja saada hoitoa. Kannattaa kahlata se läpi ehdottomasti! Kuullaan. =)

Tsemppiä sunnuntaihin. Meikä taitaa viel jatkaa tirsoja hetkeks.
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja Pandora » 16 Elo 2009, 17:30

Kuullostaa valitettavan tutulta. Itselläni on tosiaan kuumeinen ja todella uupunut olo, jos rasitan itseäni liikaa.

Tuli mieleen paheneeko sulla nuo oireet rasituksesta vai onko ne joka päivä samanlaiset? Miten lepo vaikuttaa, rauhoittuuko oireet parissa kolmessa päivässä?

Aiheuttaako tietty liike huonoa oloa?
Pandora
Kiivas niskoittelija
Kiivas niskoittelija
 
Viestit: 240
Liittynyt: 01 Heinä 2009, 23:21

minä vaan.

ViestiKirjoittaja paasi » 18 Elo 2009, 00:29

Niin rasitus ehkä pahentaa vähän ja kun on makuullaan niin taas hieman paranee.. muuten tää on samanlaista siitä hetkestä kun aamulla avaa silmät, siihen hetkeen, kun illalla menee nukkumaan.. jos on nukkunu huonosti ja valvoo pitkään sitten tulee jo rytmihäiriöt mukaan sekä tuntuu et sekoaa :D... oon jo melkeen menettäny toivon tän suhteen mutta päivä kerrallaan mennään.
paasi
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 14
Liittynyt: 16 Elo 2009, 01:22

Toivoa ei menetetä

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 18 Elo 2009, 01:24

Meitä on paljon "toivottomia",mutta kummasti sitä vaan monet toipuu. Mutta se vaatii kunnon diagnoosin ja kuntoutuksen. Itsestään nämä vakavat vammat ei tuppaa paranemaan. Mutta toivoa varmasti paremmasta kunnosta on. Ihan ensimmäiseksi pitäisi päästä lääkärille, joka ottaa tuon vamman vakavasti ja osaa myös kuntouttaa sen. Vaihtoehtoja ei ole valitettavasti monia meillä Suomessa. :(

Mutta tutustu ihmeessä palstan antiin ja funtsitaan sit, kun olet ehtinyt lueskella juttuja, että voitaisko myö täällä helppiä sua jotenkin lääkäreiden ja kuntoutusmuotojen suhteen. Oletko tällä hetkellä jossain hoidossa? Onko craniosacraaliterapia tai kraniaaliset hoidot ylipäänsä tuttuja? Jossei, käyppä kurkkaamassa hoidot/kuntoutus -ketjusta CST-tietoa. Sillä minut on leivottu elävien kirjoihin. Hidasta on ja homma on kesken, mutta valoa näkyy! Ehkä sinäkin hyötyisit moisesta kuntoutuksesta. Kuullaaan! Nyt täytyy välillä nukkua, et jaksaa taas. :)
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

Re: mikähän auttaisi?

ViestiKirjoittaja fedja » 19 Elo 2009, 11:29

paasi kirjoitti:Niskat revähtivät pahasti festareilla vuosi sitten juhannuksena ja tästä eteenpäin onkin seurannut pelkkä tuskan taival. Lukuiset yksityiset lääkärireissut, pään mri, kaularangan mri.. antibiotti kuureja, kipulääkkeitä ilman mitään apua. just otin lyrica+panacod.. eipä auttanut. ortopedi, neurologi, psykiatri tietysti arvauskeskusta unohtamatta. julkinen fysiaterapia, sähköhoito,kylmähoito, vesihoito, akupunktio ja ties mitä...kaikki ihmettelee et mikä tää juttu on eikä ymmärrä et kuinka kovat kivut ovat. Eli oireet ovat verrattavissa 40 asteen kuume tilaan + voimat pois + raajoja heikottaa + kuin joku olisi ottanut hermoista kiinni molemmissa ohimoissa ja puristaisi niitä kaikin voimin + kuin niska olisi tulessa + erinäköiset särky ja puristus ja ahdistus tilat päässä + lukuiset näiden pitkäkestoisuuden aiheuttamista psyykkisistä oireista jotka tosin ovat jo parempaan suuntaan.. Voiko nämä kaikki johtua tuosta niskan revähdyksestä? ns. whiplash?

Voi hyvinkin johtua niskasta. Minä muistan itselläni olleen pari vuotta sitten tuollaisia kuumeen kaltaisia tiloja. Minulla ohimoissa puristaa jatkuvasti ja psyykeseenkin vaikuttaa paljon retkahdusvamma. Psyykeoireet voivat johtua itse vammastakin. Tietenkin tuollainen tila, että kukaan ei tiedä asiasta lisää kyllä melkoisesti ahdistusta.

Näissä vammoissa MRI ei monestikaan näytä mitään.

Suomessa on muutama lekuri, joka ymmärtää tätä vammaa ja ei olisi ihmeissäsi oireistostasi. Ortopedit, neurologit ja psykiatrit ovat minun kohdalla olleet aika pihalla. Muutama fysiatri on tajunnut jotain. 1 fysiatri ja yksi neurologi enemmän. Haluatko sinä näistä tietoa? Tärkeää olisi, että löytäisit lääkärin, joka tajuaisi ja ymmärtäisi oireistosi ja saisit oikean diagnoosin ja oikeanlaista hoitoa.

Helpottaako lepäily oireistoa?
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja Mansku » 21 Elo 2009, 21:36

Todellakin, jos vain mahdollista hankkiudu Ortoniin Lindgrenin tutkittavaksi. Vaikeaa päästä sinällään kun ko. lääkärille ei voi varata suoraan aikoja vaan on saatava esim. joltain fysiatrilta lähete ja valitsevat sitten potilaansa. Kuulostaa kyllä moneltaosin tutulta, itselläkin oli aluksi kovasti kuumotusta mm. niskassa > tulehdustila sekä roppakaupalla todella sekavia oireita (luulin jo tulevani hulluksi..). Kannattaa myös etsiä käsiinsä pätevä osteopaatti, joka luultavasti osaa kertoa hieman kropan tilasta ja auttaa käsittelyllä. Itselläni ollut paras apu. Vinkkinä myös jos tuntuu että esim. lääkkeet vaikuttaa oudosti, voi kyseessä olla myös aivovammaa. Itse huomasin lääkkeiden vaikutusten menevän aivan miten sattuu, jonka jälkeen en edes uskaltanut mitään käyttää. Löytyihän sieltä sitten se nuppivammakin.

Jokatapauksessa toivoa on niin tutkimuksiin kuin paranemiseenkin :) yleensä eteneminen alkaa siitä kun pääsee alan asiantuntijan pakeille ja saa kartoitettua mikä itseä oikein vaivaa ja mitä sille voisi tehdä. Orton rocks!
"Menneelle et voi enää mitään, keskity siis tähän päivään ja tulevaan, niihin voit vaikuttaa ja tehdä jokaisesta päivästä paremman."
Mansku
Vakkariniskoittelija
Vakkariniskoittelija
 
Viestit: 126
Liittynyt: 23 Helmi 2009, 12:49
Paikkakunta: Espoo

ViestiKirjoittaja paasi » 14 Loka 2012, 19:20

Löytyipäs tämä vanha teksti täältä :)

kerkesin jo kirjoittaa uuttakin.
http://niskavamma.munfoorumi.com/viewtopic.php?t=884
paasi
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 14
Liittynyt: 16 Elo 2009, 01:22


Paluu Yleinen keskustelu - (Whiplash ja aivovamma)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron