Tinnituksen poisoppimishoito TRT

Niskan retkahdusvammaan ja aivovammaan liittyvät aiheet laidasta laitaan

Tinnituksen poisoppimishoito TRT

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 15 Huhti 2009, 18:44

Minulla piikitettiin v. 2003 ensimmäisen kaatumisen jälkeen lihaksia trigger-pisteisiin, jotta "lihasjännitys, joka ylläpiti korvien soimista", laukeaisi. Latvalan Kyösti (fysiatri) uskoi siis näin. Ei auttanut, vaikka puudutettiin 5 kertaa koko helvetin ranka (n. 7 piikkiä molemmin puolin kaikkiin päälihaksiin + pään lihaksiin), myös purentalihakset, kaula jne. hoideltiin.

Myös siskoni 24/7 jatkuvaa pistosta kurkussa yritettiin puuduttaa pois - karmein seurauksin - meinasi tappaa itsensä siitä seuranneen kobventuneen kivun takia. Kuulemma oli "palava miekka kurkussa". Onneksi se piikittämisen provosoima kipu lieveni sit viikkojen aikana...

Tässä ketjussa lisätietoa triggerpisteistä.
http://niskavamma.munfoorumi.com/viewtopic.php?t=225&highlight=

Itkin tota korvien soimista ja lukkoilua noin 2 kuukautta ja sit aloin miettiä, että kaiken voi oppia pois...Niinpä aloin soveltamaan Jonathan Hazellin kehittämää poisoppimishoitoa (Tinnitus Retraining Therapy=TRT). Totuinkin siihen niin hyvin, että nyt kun tinnitusta ei juurikaan ole, pitää totutella siihen.

Muutama linkki tinnituksen poisoppimisesta:

http://www.tinnitus.org/home/frame/translations/Fin08/THC1Fin.htm
http://www.tinnitus.org/home/frame/translations/finnish-TRT1.htm
http://www.tinnitus.org/home/frame/THC1.htm

CST:n jälkeen on ollut jopa kuukausien jlk jaksoja, kun korvat ei soi! Ehkä siksi, että ongelma on tullut koko ajan kuulohermosta, ei lihaksista. Liekö sitten ollut "kuormittunut" tai kärsinyt venähdysvammasta tai ehkä se arpikudos on häirinnyt sen toimintaa. Ei voi tietää. Pääasia, että toimii nyt.

Ps. CST:llä lähti siskon kurkkukipu - mutta 8 kuukautta meni. Kipu tuli kuulemma 10. aivohermon kuormituksesta kuuden angiinan + nielurisaleikkauksen + lievän whiplash-vamman kylkiäiseksi.
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

Paluu Yleinen keskustelu - (Whiplash ja aivovamma)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa