Osaava lääkäri Helsingissä?

Fysioterapia - Manipulaatiohoidot - Muu kuntoutus - Kirurgia - Lääkkeet - Luontaishoidot - Elmotinin fysioterapiavinkit

ViestiKirjoittaja Sätkynukke » 20 Touko 2012, 22:04

Heräs mielenkiinto sanasta hormoni :D . Ei musta apua tohon sun varsinaiseen kysymykseen ole mut siis onko sulla hormonitoiminnassa jotain häikkää, jonka sä epäilet/tiedät johtuvan niskoista?

Sätkis
Sätkynukke
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 20
Liittynyt: 19 Touko 2012, 13:12

ViestiKirjoittaja Orkidea » 20 Touko 2012, 22:54

Jansku kirjoitti:Jep, kova tälli voi muuttaa hormonitoimintaa
Hyvä pointti, kiitos muistutuksesta! :) Minähän olen ollut tosi väsynyt tuon viimeisen, pari kuukautta sitten sattuneen retkun jälkeen ja rytmihäiriöt ovat tällä hetkellä päivittäinen seuralainen. Olenkin miettinyt, että johtuvatko nuo niskasta vai tulevatko ne mahdollisesti aivoista, mutta nyt tulikin mieleen, että täytyy poiketa labrassa otattamassa kilpirauhaskokeet... kilppari tekee minulle juurikin samoja oireita, mutta ei ole tullut mieleen, kun lääkitys on ollut kauan tasapainossa. Pitää siis muistaa pyytää lähete ja poiketa labrassa jonain aamuna, kun onnistun heräämään riittävän ajoissa... :roll: Eihän ne tietty välttämättä kilpirauhasesta johdu, mutta parempi tarkastaa kuitenkin, se on joka tapauksessa tässä yhtälössä se helpoimmin hoidettava juttu.
Orkidea
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 515
Liittynyt: 07 Loka 2010, 13:46

ViestiKirjoittaja Sätkynukke » 21 Touko 2012, 09:52

Toihan kuulostas siltä kuin sulla olis aivolisäkkeen vajaatoiminta.

"Hormoni- ja seksuaalitoimintojen muutokset

Elimistön hormonitoimintoja säätelevä aivolisäke sijaitsee aivojen etuosan pohjassa ja saattaa silloin tällöin vaurioitua aivovammojen yhteydessä. Häiriöt voivat koskea vain joitain hormoneja tai koko aivolisäkkeen toimintaa. Oireiston luonne riippuu siitä, mikä hormonitoiminta on häiriintynyt ja kuinka paljon. Kilpirauhashormonin vajaatoiminta aiheuttaa väsymystä, palelua, hidastuneisuutta ja sydämen hidaslyöntisyyttä. Kortisolin eli ns. stressihormonin vajaus aiheuttaa mm. väsyneisyyttä, rasituksensietokyvyn heikkoutta ja lihasheikkoutta. Monet oireet ovat siis samankaltaisia kuin aivovammoissa esiintyy muutenkin. Niinpä hormonihäiriöitä ei osata usein epäillä kun niihin mahdollisesti liittyvät oireet arvioidaan itse vammaan liittyviksi. Vammamekanismin ja oirekuvan perusteella voi usein päätellä kuinka mahdollista hormonitoiminnan häiriö on, ja sellaisen mahdollisuus on yleensä melko helposti selvitettävissä verikokeilla. Jos aivolisäkkeen toiminta on pysyvästi häiriintynyt joudutaan hormonikorvaushoitoa yleensä käyttämään pysyvästi.

Sukupuolihormonien toimintahäiriöt saattavat aiheuttaa haluttomuutta ja impotenssia sekä naisilla kuukautiskierron häiriöitä. Näitä oireita saattaa esiintyä keskushermostovaurioiden jälkeen myös ilman, että hormonitoiminnassa todetaan selviä häiriöitä. Oireenmukaista hoitoa (mies- tai naishormoneja, erektiohäiriölääkkeitä) voidaan usein menestyksellisesti käyttää hoitona. "

Lainaus tuolta: http://ohjepankki.vsshp.fi/fi/tulosta/5286/25373/ (en osaa toistaseks tehdä hyperlinkkiä, joten siittä vaan kopioimaan :-))

En tiedä tarjoaako toi yhtään mitään sellasta mitä et jo tiennyt. Sulla taitaa olla jo hyvin hallussa toi hormonijuttu, mut aina on kiva googlettaa . :lol:

(Eikun katos, esikatselu näyttää et toi oliskin klikattavana linkkinä heti. Aika kiva juttu, mä en olekaan siis totaalisen tumpelo, vain krhm.. hölmö.)

Sätkis
Sätkynukke
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 20
Liittynyt: 19 Touko 2012, 13:12

ViestiKirjoittaja fedja » 21 Touko 2012, 12:50

Huhmar on varmaan lähimpänä tuota mitä etsit, mutta liekö löytyy parasta asiantuntijaa tuolla saralla. Asiantuntijan olisi hyvä olla endokrinologi, joka ois perehtynyt myös aivovammaan kunnolla. Huhmar varmasti ymmärtää jotakin noiden hormonijuttujen päälle. Ehdotti minulle tuon antidiureettihormonin mittaamista suolisto-ongelmien ja suuren nestepoiston vuoksi, mutta ohjasi menemöön arvojen ja mittausten kanssa tänne paikalliseen keskussairaakaan endokrinologille.

Mää olen tosi luiseva nykyään, kun on lähtenyt tavaraa luiden ympäriltä niin paljon, mutta taitaa johtua ihan siitä, että on noita suolisto-ongelmia niin paljon ja hiilareita tulee syötyä niin vähän.
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja fedja » 21 Touko 2012, 18:06

Tuo antidiureettinen hormoni olis kyllä myös hyvä mitata, varsinkin, kun sulla on ollut tuota vessassa ravaamista. Muistanko väärin, että osa noista kokeista sinulta otettiin jossakin vaiheessa. Huhmaren vastaanottohinta on kyllä iihanan suolainen nykyään. Lähentelee kolmeasataa euroa :shock: :shock: :shock:
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja fedja » 21 Touko 2012, 22:52

Joo. Huhmaren hinta tuntuu nousevan koko ajan. Yhteistyö kyllä hänen kanssaan pelaa sitten lääkärikäynnin jälkeenkin hyvin, mutta täytyy sanoo, että en enää ymmärrä tuollaista kiskomista. Noilla hinnoilla ei auteta enää kovin pienituloisia. Onko sitten aitoa auttamishaluakaan enää, vaan palvelu pelaa, jos maksat oikein kunnollla. Nostaa hintoja, kun on kerran vara. Mutta taitaa nämä kaksi neurologigurua Helsingissä tietää oman arvonsa.
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja anzqu » 22 Touko 2012, 10:27

Jansku kirjoitti:Ja kun kysyin miksi ei julkinen lääkäri näitä osaa, jos kerran on ihan oppikirjajuttuja, kohautti vain olkapäitä ja sanoi, no me täällä halutaan parantaa.

Repesin :lol: Nyt alan ymmärtää keskussairaalan neuron ylilääkäriä, joka vissiin oli jossain suojatyössä odottelemassa omaa eläkeikäänsä... Hankalaoireinen retku oli hänelle vain niin veemäinen tapaus, että määrätään pilleripurkki ja kirjataan polilta pihalle. Hoitakoot muut, kun hän ei käsitä eikä ymmärrä. Eikä kyllä jaksanut konsultoidakaan.
anzqu
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1221
Liittynyt: 31 Maalis 2011, 17:43

Hormoneista Ksantelasma (Xanthelasma)

ViestiKirjoittaja Kirsikka » 14 Syys 2012, 23:47

Onko kellään hormonit muodostaneet silmäluomeen
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyski ... i=dlk00829

kolarin jälkeen? Tai onko jollain muuten vaan rasvasolujen häiriö? ilmankos paino nousee..
Kirsikka
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 60
Liittynyt: 26 Heinä 2009, 11:08
Paikkakunta: Hiukan yli KehäIII:n

ViestiKirjoittaja Rautanaula » 10 Elo 2013, 20:20

Jansku, meilläpäs on ihmeen samat vaivat :shock: Mullakin on vajis. Plus sitten nää niskahommat, selkähommat + mahahommat :roll:
Rautanaula
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 376
Liittynyt: 23 Loka 2012, 13:43

ViestiKirjoittaja alaria » 21 Elo 2013, 10:54

"Osaako joku kertoa Pk-alueella hyvän lääkärin, joka osaa yhdistää niskavamman ja hormonitoiminnan ja määrätä oikeanlaiset kokeet?"

Hei!

Itse olen käynyt Huhmaren Helenalla ja varsdinaisesti hormooneja on tutkinut Matti Välimäki Ava lääkärikeskluksessa.

Minulla itselläni aivolisäke vahingoittui kolarissa ja sen seurauksena koko hormoonitoiminta on jokseenkin sekaisin. Nyt kahden vuoden jälkeen lääkitys on vihdoinkin saatu kohalleen ja jotkin asiat ovat nyt lähempänä normaalia.

t. Alaria
alaria
Kiivas niskoittelija
Kiivas niskoittelija
 
Viestit: 190
Liittynyt: 10 Helmi 2009, 10:05


Paluu Hoidot ja kuntoutus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa