Vaivaisakan kuulumiset 1,5 vuotta leikkauksen jälkeen

Fysioterapia - Manipulaatiohoidot - Muu kuntoutus - Kirurgia - Lääkkeet - Luontaishoidot - Elmotinin fysioterapiavinkit

Vaivaisakan kuulumiset 1,5 vuotta leikkauksen jälkeen

ViestiKirjoittaja Vaivaisakka » 09 Marras 2010, 19:44

Hei vaan!

Joku ehkä muistaakin tarinani, joka löytynee vielä tältä palstalta.
Itselläni leikattiin kaularanka toukokuussa 2009 ja nyt puolitoista vuotta leikkauksen jälkeen voin sanoa toipuneeni niin hyvin, että koko kaularankaepisodi on jo taaksejäänyttä elämää.

Töissä olen ollut täysipäiväisesti, ja yhden kerran olen ollut parin päivän saikulla jouduttuani kolariin. Niska hieman tärähti siinä yhteydessä, mutta implantti on pysynyt paikallaan, eikä mitään ihmeellisempää kolarin jälkitilaa ole tullut ilmi.

Hermosäryt ovat käytännössä poistuneet kokonaan ja kaikki muutkin siihen liittyneet vaivat.

Oikean käden puristuvoima nyt on mitä on (hermo oli kauan ja hartaasti pinteessä), mutta sen verran kuitenkin voimaa löytyy, että pärjään normaalielämässä.

Eli tässä sitä mennään seuraavaa episodia odotellessa (kaularangassani on vielä kaksi muuta kohtuullisen suurta, mutta toistaiseksi oireetonta protruusia). 8)

T. Vaivaisakka
Vaivaisakka
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 36
Liittynyt: 22 Touko 2009, 21:27

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 09 Marras 2010, 22:23

Moi, Vaivaisakka!

Mietinkin, miten sulle ja toiselle samaan aikaan leikatulle on sen jälkeen kuulunut. Kiva kuulla, että kaikki on mennyt noin hyvin! Sulla tais juurikin olla kipuja leikkauksen jälkeen, muistaakseni?

Tuo implantti kiinnostaa kyllä erityisesti. Onko siitä sovittu minkälaista seurantaa ja miten kauan sen uskotaan kestävän? Muutenkin kaikki mitä osaat implantista ja implanttileikkauksista kertoa, kiinnostaa. Tiedätkö esim. minkä verran niitä Suomessa on nyt tehty, jne?

Tuosta oikean käden puristusvoimasta vielä. Vahingoittuneiden hermojen kasvaminen niskasta käteen asti kestää kolmisen vuotta, joten tilanteesi ei pitäisi olla lopullinen. Mulla meni runsas kolme vuotta leikkauksesta, ennen kuin yhtäkkiä sormien ojennus alkoi pikku hiljaa toimia. Siihen asti sormien ojennus ei onnistunut käytännössä ollenkaan. Näin ollen sulla tilanteen pitäisi parantua vielä tuosta, mutta ennen kuin kolme vuotta tulee täyteen, mitään merkittävää tuskin tapahtuu. Malta odottaa vielä parisen vuotta, niin näet minkälaiseksi kätesi kuntoutuu. Ja sitä odotellessa yritä tietysti käyttää kättä aktiivisesti, jotta hermosto saa ärsykkeitä.
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu


Paluu Hoidot ja kuntoutus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa