Hilavitkuttimia ja muita apuvälineitä

Fysioterapia - Manipulaatiohoidot - Muu kuntoutus - Kirurgia - Lääkkeet - Luontaishoidot - Elmotinin fysioterapiavinkit

Hilavitkuttimia ja muita apuvälineitä

ViestiKirjoittaja CH » 10 Loka 2009, 12:25

Tuki- ja liikuntaelinjuttuja surffatessa sitä törmää joskus vaikka minkälaisiin apuvälinemainoksiin. Ajattelin kerätä tähän ketjuun kommentoitavaksi muutamia sellaisia. Kuka tietää, vaikka niistä olisi jollekin hyötyä!

1) "Ryhtipumpussa" kalskahtaa tv-shop, tai ehkä sen mainos vain on liian amerikkalainen:

http://www.posturepump.com/

2) Tänään (10/10/09) oli mielenkiintoista ennaltaehkäisyasiaa Hesarissa:

TURVATAKKI PEHMUSTAA KAATUMISEN

- Keksijät toivovat ilmatyynytakista niska- ja lonkkavammojen ehkäisijää

Mustan kangastakin hihansuuhun on piilotettu sormenpään kokoinen nappula. Kun siitä painaa, käynnistyy moottori, joka pumppaa pulleiksi huppuun ja takin sivuille kätketyt ilmatyynyt. Tavallisesta takista tulee turvatakki 15 sekunnissa.

Ryhmä Aalto-yliopiston ja Stanfordin yliopiston opiskelijoita kehitteli kaatumisvammoja estävän takin harjoitustyönä. Tehtävänanto tuli Suomen turva-alan kattojärjestöltä Finnsecuritylta.

Kaatumisista tulevat vammat aiheuttavat vuosittain jopa neljä miljoonaa menetettyä työpäivää.

"Tämä on maailmanlaajuinen ongelma, johon ei ole ollut mitään tuotetta", Finnsecurityn toimitusjohtaja Jouko Laitinen sanoo.

Turvatakin prototyyppi on tehty suojaamaan niska- ja lonkkavammoilta. Kaatumiset aiheuttavat vammoja etenkin vanhuksille, mutta opiskelijat kauppaisivat ilmatyynytakkia myös tavallisille työssäkäyville aikuisille.

"Kun lähtee aamulla töihin ja parkkipaikka näyttää olevan peilijäässä, voi napista painaa suojauksen päälle", keksijäryhmässä mukana ollut markkinoinnin opiskelija Anna-Leena Vasamo pohtii.


Toimittaja testaa takkia:
Tekniikka tuo takkiin hieman ylimääräistä painoa. Parasta on se, etteivät edes täyteen pumpatut ilmatyynyt näy päällepäin. Sitten kellahdus kivilattialle. Takaraivo kolahtaa betoniin pehmeästi, eikä kyljissäkään kolise.

Mulle tuosta takista olisi voinut olla kovastikin hyötyä 11 vuotta sitten... :roll:
CH
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 280
Liittynyt: 06 Helmi 2009, 20:11

Turvatakki

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 10 Loka 2009, 14:08

Mielenkiintoinen löytö. Voisi toimia erinomaisesti, mikäli kuluttaja näkee kaatumiset oikeana uhkana (suurin osa ei) sekä tietenkin muistaa käyttää itse turvatoimintoa ja jos tarjolla on riittävän trendikkäitä malleja. Tän voisi yleistää suurempaan kategoriaan turvavyö, pelastusliivit, heijastimet jne., mikä hankalaoittaa käyttöä asenneongelmien takia tietyissä kuluttajaryhmissä.

Tuotteena hyvä, markkinointinäkökulmasta väitän, että käytön yleistyminen vaatii suuria asennemuutoksia niskavamma-asioihin ja kaatumisiin. Erinomainen tuote, uniikki ja ei vielä kilpailijoita! Myy varmasti kaikkialla muualla, muttei Suomessa. Tai Suomessa myy niissä piireissä, joissa ollaan jo kerran kaaduttu tai tiedetään ko. loukkaantumisten riskit. Hyvä löytö! Vaatii paljon markkinointi/viestintäosaamista tiimiltä. :)

Voisin itsekin käyttää!
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja CH » 10 Loka 2009, 15:29

väitän, että käytön yleistyminen vaatii suuria asennemuutoksia niskavamma-asioihin ja kaatumisiin.


Joo, liukastuminen ei varmasti ole monenkaan pelkolistalla ykkössijalla! Itse jutussakin mainitaan ensimmäisenä vanhukset, joiden oletetaan kaatuilevan ja myös kärsivän siitä enemmän. Hyvä, että tätä kuvaa yritetään laajentaa, koska vammautumisriski ei varmaan ole nuoremmilla yhtään sen pienempi - paitsi ehkä lonkkamurtumatapauksissa. (Tosin eräs 20-vuotias miespuolinen opiskelukaverini liukastui yhtenä talvena ja mursi lantionsa (!)) Enkä kyllä ihmettele sitä, että kaatumista ei osata pelätä. Kun tälli tulee, tsekataan äkkiä paikat: päähän vähän sattuu, mutta jalat & kädet toimii, joten eiköhän se pääkoppakin siitä... Kun välitöntä vammantunnetta ei synny, luulee selvinneensä säikähdyksellä. Mutta aina se ei menekään niin.
CH
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 280
Liittynyt: 06 Helmi 2009, 20:11

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 10 Loka 2009, 18:04

Niinpä! Siis vanhukset ainoastaan kaatuilee. Ja lapset sekä päihtyneet, mutta heitähän ei ikinä satu. ;) Tää on kyllä kumma juttu, kun ajatellaan, ettei kaatumisessa voi loukata mitenkään itseään. Kai se juontaa juurensa siitä, että suurin osa selviää nimenomaan pikkumuksahduksella ja nousee muitta mutkitta ylös täysin kunnossa. Ja kun lääkäreiden mielipidekin on se, että kaatuminen on lähes aina harmiton juttu (paitsi vanhuksille) niin minkäs teet. Tikataan vähän takaraivoa ja that's it.

Putoamiseen aletaan jo suhtautua eritavalla, mikäli se tapahtuu riittävän korkealta. Todellisuudessa putoaminen niskoilleen vaikka sängystä tai tuolilta vaikuttaa viattomalta, vaikka seuraukset voi olla jo aika rankkoja. Monet lapsena pudonneet tai pahasti kaadunneethan oireilee vasta aikuisena, mutta eihän tota syy-seuraus suhdetta mitenkään voida luotettavasti todistaa.
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere


Paluu Hoidot ja kuntoutus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa