Chiari-vamma ja craniosacraaliterapia

Fysioterapia - Manipulaatiohoidot - Muu kuntoutus - Kirurgia - Lääkkeet - Luontaishoidot - Elmotinin fysioterapiavinkit

Chiari-vamma ja craniosacraaliterapia

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 03 Maalis 2009, 00:20

Pakko kirjoittaa tänne asiasta, joka kiinnostaa varmasti joidenkin Chiari-lasten vanhempia ja muitakin Chiari-potilaita. OmaCST- fysioterapeuttini Tampereella on hoitanut erittäin menestyksekkäästä kahta Chiari-lasta craniosacraaliterapialla, eikä leikkauksia ole tarvittu.

Toinen oli pieni vauva ja toinen jo 5-vuotias poika. Ilmeisesti muutkin CST-terapeutit ovat voineet itsensä moiseen kouluttaa, joten kannattanee tutustua tähän ennen kuin lähdetään tekemään rajuja leikkauksia niskaan/kallonpohjaan. Kyseessähän on rakenteellinen viba, ja CST:lla pystytään vaikuttamaan näihin rakenteisiin. Apu riippuu tietenkin yksilöstä.

Ohessa muutama linkki.

http://www.conquerchiari.org/subs%20onl ... sue%203(11)/Craniosacral%20Therapy%203(11).asp

http://www.chiariconnectioninternational.com/lifestyle3.php

http://www.medhelp.org/posts/show/286503

Jos osaaja Tampereella kiinnostaa, kysy yksityisviestillä tiedot.
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

Mikä on Chiari epämuodostuma?

ViestiKirjoittaja fedja » 04 Loka 2009, 17:18

Chiari tyyppi 1 malformaatio eli CM1

http://www.ms-liitto.fi/index.phtml?s=376
Chiari tyyppi 1 epämuodostumassa (malfomaatiossa) pikkuaivojen alaosa työntyy kallonpohjan suuresta aukosta (Foramen magnumista) luiseen selkäydinkanavaan. Tilannetta kutsutaan myös nimellä pikkuaivoherniaatio tai ektopia. CM1:ssä todetaan usein kalloluun takakuopan ahtautta ja joskus kallo-kaularankaliitoksen luisen rakenteen poikkeavuutta. Pikkuaivojen luisuminen foramen magnumin alapuolelle johtaa pikkuaivokudoksen painumiseen sekä aivoselkäydinnesteen kiertohäiriöihin.

CM1 todetaan usein vasta aikuisiällä ja on oirekulultaan lievin Chiari malformaatio. CM1:lle diagnostisena löydöksenä pidetään pikkuaivojen työntymistä vähintään 3 5 mm:n verran alaspäin foramen magnumin tasosta (Kuva 1.). Tavallisimmin CM1:een sopivia oireita todetaan vasta silloin, kun pikkuaivojen sijainti on vähintään 5 mm foramen magnumin tason alapuolella. Toisaalta magneettitutkimuksessa todettu pikkuaivoherniaatio voi olla myös täysin oireeton. Kohtauksellinen, suhteellisen vähäisen ponnistuksen aiheuttama päänsärky on tavallisin CM1:n oire.
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 04 Loka 2009, 18:15

On nämä retkut jänniä. Kaikki MS-oireet, migreeni, Chiari ja vielä Sjögrenin tautioireet sopii täydellisesti ... Mä joskus kysyinkin tätä Chiari-vammaa fyssarilta ja totesi saman: oireisto voi olla samanlaista, siellä kallonpohjassa kun liikutaan. Aikamoista! Ois aika mielenkiintoista tietää, että oisko retkahdusvammamekanismilla ja Chiarioireilla jotain syy-seuraussuhdetta. Koska Chiariin ja retkuvammaaan molempiin kuitenkin liittyy selkäydinvammaoireistoa... Hmm ...
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere


Paluu Hoidot ja kuntoutus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron