Hyviä hoitoja/hoitajia niska-/selkävaivaisille

Fysioterapia - Manipulaatiohoidot - Muu kuntoutus - Kirurgia - Lääkkeet - Luontaishoidot - Elmotinin fysioterapiavinkit

Hyviä hoitoja/hoitajia niska-/selkävaivaisille

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 23 Helmi 2009, 18:11

Hyviä hoitoja/hoitajia niska-/selkävaivaisille

Perustin tällaisen keskusteluketjun. Ajattelin, että voitaisiin kerätä yhteen paikkaan käyttäjien kokemuksia hyvistä hoidoista ja hyvistä hoitajista, jotta muutkin löytäisivät helpommin avun.
Hyvistä hoidoista/hoitajista voisi kertoa ainakin nimen ja kaupungin/paikkakunnan, ja mielellään vielä yhteystiedot. Lisäksi lyhyt kertomus omista kokemuksista hoidosta/hoitajasta olisi hyvä lisä.

Niska- ja selkävaivaisille sopii varmaan hyvin myös monet niistä hoidoista/hoitajista, jotka ovat retkahdusvammaisille hyviä, joten voit myös tarkistaa tämän toisen ketjun: Hyviä hoitoja/hoitajia retkahdusvammaisille

Osteopatia/osteopaatit:

Mansku kirjoitti:Tosiaan, semmoinen kaveri kuin Harri Paasonen / osteopaatti ja urheiluhieroja. http://www.020300200.com/yritykset/809529/Tmi.Harri+Paasonen/

Erittäin hyvä tyyppi, toimii kehoa kunnioittaen ja ei tee mitään väkisin ja miettii kunnolla mistä mikäkin johtuu. Helsingissä Postitalossa olevassa lääkärikeskuksessa ottaa vastaan ja toimii siis itsenäisenä yrittäjänä. Luultavasti kysyy kun soittaa että mistä sait hänen tietonsa :D niin ainakin mulle kävi. (sanokaa että Hannalta, älkää netistä). Meillä kun tuppaa olemaan muitakin kaveripiirissä jotka käy hänellä. Höyhentää varmaan mut tästä hyvästä kun näin julkisesti huutelen, mut toisaalta jos siitä on hyötyä kaikille osapuolille, niin ei muuta kuin anti mennä vaan! Kunhan vaan muistatte jättää mullekin aikoja vapaaksi ;)

DirtyDeeds kirjoitti:Jos pelkäät, että ajat loppuu kesken, niin laitetaan tähän vinkiksi toinenkin hyvä osteopaatti pääkaupunkiseudulta eli:

http://www.kolumbus.fi/juha.kairenius/index.htm

Tällä kaverilla aikoinani kävin ja pätevä kaveri, sekä fysioterapeutti että klassinen osteopaatti. Mulla tosin ei ole retkahdusvammaa, niin en tiedä hänen pätevyyttään siinä. Tuolta hänen sivuiltaan kuitenkin huomasin, että kaveri on opiskellut myöhemmin sekä neuraalikudosjuttuja että kraniaaliosteopatiaa. Ja kraniaaliosteopatia ja sen johdannaisethan ovat yleensä retkahdusvammaisille hyviä hoitoja. Joten tämä Kaireniuksen Juha vois olla hyvä "retkahtaneillekin"... :wink:
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 23 Helmi 2009, 18:17

Klassinen osteopatia, Turku

Toinen hyvä klassisen osteopatian edustaja, jolla olen käynyt, on Tarja Kaskimäki, Turku. Tarjan käsittelyn jälkeen ranka oli aina pehmeämpi ja mukavampi kuin ennen käsittelyä. Hänen tiimissään näyttää olevan nykyään paljon muitakin osaajia, mutta heistä minulla ei ole kokemusta. Tarja on sekä fysioterapeutti että klassinen osteopaatti, ja taisi olla vielä homeopaattikin.

Tarjalla lopetin käymisen ainoastaan siitä syystä, että hänelle oli jonoa ja ajan sai aina korkeintaan kahden viikon päähän. Kipuineni en voinut niin pitkään odotella... :(

Tarja Kaskimäki, http://www.kuntoutustiimi.fi/

Edit 21.3.2012: Sellainen lisäys, että Tarjan fysioterapia- ja kuntoutusosaamista en voi niska- tai selkävaivaisille suositella, kuntoutuksen ohjausta kannattanee hakea jostain muualta. Sen sijaan klassisen osteopatian pehmeä käsittely oli mielestäni hyvää ja ammattitaitoista.
Viimeksi muokannut DirtyDeeds päivämäärä 21 Maalis 2012, 20:47, muokattu yhteensä 1 kerran
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

ViestiKirjoittaja timovk » 26 Elo 2009, 14:55

Osteopaatti Martti Koutonen, Kajaani ja Sotkamo

Ajattelin kertoa tässä oman tapaukseni ja kokemukseni em.osteopaatista. Josko siitä joku saisi apua ja mahdollisesti täältä saisin itsekin lisää osviittaa sille mitä pitäisi tehdä parantuakseen lopullisesti!

Syksyllä 2008 sain huimauskohtauksen, jossa tuntui kuin huone olisi pyörinyt ympäri. Kohtauksen aikana oksensin. Kovin pyörrytys meni ohi minuuteissa, mutta voimakas silmävärre jäi.
Menin terveyskeskukseen, jossa lääkäri teki erilaisia testejä mm.paikallaan marssimista ja kääntyilyä sängyllä. Lisäksi hän konsultoi kurkku-,nenä- ja korvatautilääkäriä.
Diagnooksiksi annettiin tuolloin vestibularis neuronitis. Sain pahoinvointilääkkeitä ja minulle kerrottiin, että menee ohi muutamassa viikossa.

Kului muutama päivä ja kykenin jo hyvin nousemaan jalkeille ja liikkumaan itsekseni. Epävarma olo, keinuva tunne ja huimaus jäivät.
Varsinkin kun käännyin sängyssä vasemmalle kyljelle tuli n.10 sekunnin kuluttua lyhyt kohtaus, jossa tuntui huimaavalta ja "kelluvalta".
Koska oireilu jatkui hakeuduin neurologille, joka lähetti magneettikuvaukseen. En kokoni vuoksi mahtunut kuvauslaitteeseen (!), joten otettiin TT-kuvat.
Mitään aivoperäistä ei löytynyt ja neurologi päätyi diagnoosiin: hyvänlaatuinen asentohuimaus ja kehotti hakeutumaan kurkku-, nenä- ja korvalääkärille.

Sain terveyskeskuslääkäriltä lähetteen joulukuussa ja pääsin keskussairaalan tohtori Kotimäen vastaanotolle. Hän oli harvinaisen empaattinen ja pätevän tuntuinen lääkäri, joka sängyllä minua pyöriteltyään yhtyi käsitykseen hyvänlaatuisesta asentohuimauksesta ja paikansi "vamman" vasemmalle.
Hän teki manööverit ja antoi kotiin ohjeet manöövereiden tekemiseen.Samalla kerroin hänelle, että kävellessä tuntuu huimaavalta ja epävarmalta (kuten olisi keinuvassa laivassa). Kotimäki kehoitti kääntymään esim. osteopaatin puoleen, koska kertoi, että niska oli jännittynyt huimauksen johdosta.

Muutaman viikon kuluttua ei enää tuntunut kylkeä vasemmalle kääntäessään huimausta.
Epävarmuus ja huimaava tunne kävellessä tai ajoittainen nopeasti kääntyessä, ylös- tai alas katsottaessa eiin tuleva epävarma "huimaus" kuitenkin jäi.

Lisäksi kärsin erilaisista selkävammoista: alaselkä jumittui ajoittain ja särki kovastikin,lapaluun seudulla oli pistävää kipua (auto-onnettomuus 15 v sitten) ja hartiat jumittuivat päivittäin.
Työni vuoksi istun tietokoneen ääressä 8-10 tuntia päivittäin.

Kävin fysioterapiassa 15 kertaa ja lisäksi akupunktiossa 10 kertaa. Mielestäni fysioterapeutin antama hieronta pahensi niskan oireita, tosin helpotti hiukan selän alueen vammoja.
Akupuntiosta en saanut huimausoireisiin apua.

Sitten löysin koulutetun osteopaatin eli Martti Koutonen http://www.osteopaattikoutonen.com/ , jolla on myös hierojatausta. Hän on erittäin empaattinen ja asiansa osaava ammattilainen,
joka on tutustunut lääketieteeseen ja opiskellutkin sitä.
Koutosen luona kävin säännöllisesti 1-2 kertaa viikossa. Hän sai alaselkäni säryt ja jäykkyyden katoamaan täysin hoidollaan ja antamalla jumppaohjeita.
Myös muut selkävaivani lähes katosivat. Niskan jäykkyys väheni huomattavasti, säryt niskasta lähes loppuivat.
Myös lähinnä kävellessä tuntuva epävarma ja keinuva tunne on väheni ja nykyisin se on jopa ajoittain kokonaan poissa!

Voin täydestä sydämestäni suositella Martti Koutosen palveluja kaikille, joilla on ongelmia selän, hartioitten ja niskan alueella!

Tämä niskasta johtuva heitehuimaus näyttää olevan sitkasta lajia ja olisikin mukavaa kuulla onko täällä jollain kokemusta asiasta ja mahdollisista parannuskeinoista.

- Timo

Martti Koutonen, http://www.osteopaattikoutonen.com/
timovk
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 6
Liittynyt: 26 Elo 2009, 13:51

Hyvää fysiatria Oulusta

ViestiKirjoittaja rautaniska » 13 Huhti 2010, 22:24

Olisin kysellyt hyvää fysiatria Oulusta, onko kokemuksia kellään? Kiitosh.

Jaa..oiskohan täällä, fedja ainakin kehui http://www.fysio.com

Onkohan ODL:ssä tai Terveystalossa minkäslaisia fysiatreja...? Meinaan kun saamani lähete pitänee käyttää jommassakummassa...
rautaniska
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 33
Liittynyt: 03 Helmi 2010, 14:10

ViestiKirjoittaja fedja » 15 Huhti 2010, 17:20

Ollaankohan me ainoita keskisuomalaisia palstalla Rautaniska (Ouluhan on keskellä Suomea).

Fysion fysiatria on kehuttu monelta suunnalta. Sitä, että on perusteellinen ja ottaa tosissaan. Oman vamman kohdalla tuo fysion fysiatri oli paras fysiatri Oulussa, mutta tätä oireistoa ei ymmärtänyt kunnolla, eikä edelleenkään ymmärrä tarpeeksi hyvin. Kävin hänellä tammikuun lopussa C-lausunnon takia. Vastaanotolta jäi hyvä maku, mutta sieltä tuli aika virheellinen C-lausunto. Oli laitettu esim. "niskan liikkeet normaalit", vaikka niskaa ei mitenkään vastaanotolla tutkittu, vaan käynti oli "haastattelukäynti". Tällä hetkellä C-lausunnon korjaukset ovat kestäneet hänelleä 1.5kk, vaikka olen 3-4krt kysellyt asiaa Mehiläisestä. Kela on hylännyt sen takia lausunnon, joten en sen takia kovin paljon häntä osaa kehua.

Toisaalta minulla sattuu tuollaisia juttuja lääkäreitten kanssa sen verran paljon, joten lääkärin hyvyyttä en osaa arvioida vain minun kokemuksen kautta.
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja rautaniska » 15 Huhti 2010, 22:02

Joo, me ollaan fedja ainoat niskavaivaiset (jos minut nyt yleensä lasketaan mukaan) Oulun seudulla :wink:

Kyllä se on itelläkin ollut niin että itse on saanut oikean diagnoosin tehdä kun lääkärissä on käynyt, tosin ei niska-asioissa

Ei kyllä kuulosta kauheen hyvältä tuollainen lausuntojen antaminen "perstuntumalta"...

En kyllä nyt ymmärtänyt että kummassa kävit...Fysiossa vai Mehiläisessä?
rautaniska
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 33
Liittynyt: 03 Helmi 2010, 14:10

ViestiKirjoittaja fedja » 15 Huhti 2010, 22:37

Mehiläisessä fysiatrilla, joka työskentelee myös Mediterapiassa (fysio.com).
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja gindan » 24 Marras 2010, 19:29

Onkohan kenelläkään suositella Helsingistä ensinnäkin fysiatria, joka tuntisi niskan alueen oireistoa, ei retkahdusvammaa vaan ihan kroonista. Työterveysden kautta pääsen käyttämään Mehiläisen erikoislääkäreitä konsultaationa, joten jos joku tietäisi jonkun sieltä. Tai myös jos tietää jonkun Mehiläisen fysiatrin, josta ei ole mitään hyötyä, niin tämäkin tieto olisi arvokasta :)

Toisekseen olen ajatellut kokeilla kiropraktikkoa tähän hätään. Onko suosituksia Helsingistä tai pääkaupunkiseudulta yleensä?
Avatar
gindan
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 41
Liittynyt: 22 Marras 2010, 19:22
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja fedja » 25 Marras 2010, 01:57

Suojajännitys -ketjussa Whiplash -osiossa oli suositeltu hyvää osteopaattia.
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 25 Marras 2010, 02:09

Katsopa tätä ketjua. Siinä eräs jännitysniskainen sai apua fysiatri Markku Tunniselta ja hänen suosittelemaltaan neurologilta.

http://niskavamma.munfoorumi.com/viewt ... c&start=15
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

ViestiKirjoittaja fedja » 25 Marras 2010, 02:13

Entäs DirtyDeeds se Lahden jäsenkorjaaja Timo jotakin...uskaltaisko sitä suositella. Vaikuttaa kuvauksien perusteella hyvältä.
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 25 Marras 2010, 02:29

fedja kirjoitti:Entäs DirtyDeeds se Lahden jäsenkorjaaja Timo jotakin...uskaltaisko sitä suositella. Vaikuttaa kuvauksien perusteella hyvältä.

No, jännitysniskaisille nyt ainakin uskaltaa suositella Timo Maarasta, pätevä jannu! Yhteystiedot löytyy osoitteesta Kuntonetti.org.
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

ViestiKirjoittaja alaria » 25 Marras 2010, 08:23

Hei gindan,

Mehiläisessä minua hoiti aluksi ortopedi Juha Nevalainen, joka tunnisti heti niskan retkahdusvamman. Kuitenkin hän on trauma ortopedi ei fysiatri.

Fysiatrian puolella pari nimeä, jotka ovat tuoneet minulle apua, Toinen nimi Carl-August Lindgren Ortonissa. Hänelle ajan saaminen vaatii kylläkin sisua todella paljon, sillä ne ovat kiven alla.
Viimeksi muokannut alaria päivämäärä 15 Marras 2017, 14:14, muokattu yhteensä 1 kerran
alaria
Kiivas niskoittelija
Kiivas niskoittelija
 
Viestit: 190
Liittynyt: 10 Helmi 2009, 10:05

ViestiKirjoittaja millakiss » 09 Helmi 2011, 17:47

Karl-August Lindgren on lähtöisin Siilinjärveltä. Oli täällä fysiatrian ylilääkärinä aikoinaan.
Ajat on varmaan kiven alla, mutta kandee tilata...onpahan sit jo tilattu eikä vasta "pitäisi varata listalla."
millakiss
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 69
Liittynyt: 11 Tammi 2009, 23:45

Osteopaatti Matti Hänninen, Tampere

ViestiKirjoittaja Finnbalance.com » 16 Elo 2011, 11:12

Hei!

Olen käynnyt 7 v säännöllisen epäsäännöllisesti Matilla hoidoissa. Vaivani ovat SI-nivel ja ristiluu.


Apu on ollut korvaamaton!
Suosittelen! :)
Ystävällisin terveisin
Assi
Finnbalance.com
Finnbalance.com
Yritys tai mainostaja
Yritys tai mainostaja
 
Viestit: 3
Liittynyt: 16 Elo 2011, 08:04

Seuraava

Paluu Hoidot ja kuntoutus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa