korsettitreeni

Fysioterapia - Manipulaatiohoidot - Muu kuntoutus - Kirurgia - Lääkkeet - Luontaishoidot - Elmotinin fysioterapiavinkit

korsettitreeni

ViestiKirjoittaja julia » 31 Maalis 2014, 17:59

Liikuntani on erittäin rajoitettua leikkauksen jälkeisen kuntoutuksen ajan. Sain OMT-fysioterapeutiltani niin erinomaisen vartalon syvien lihasten harjoituksen, että tätä suosittelen kaikille - lämpimästi:

Seiso pienessä haara-asennossa peilin edessä. Oikaise selkä suoraksi ja vedä ihan vähäsen alavatsaa sisään (ei mitään megasisäänvetoa koko mahaan). Koukista kädet kyynärpäistä ja ala liikuttaa käsiä vuorotellen vartalon vieressä kuin yrittäisit voittaa kävelykilpailun pelkillä käsiliikkeillä. Liikuta käsiä niin nopeasti kuin pystyt samalla kun pidät koko vartalon, lantion ja yläkropan puolestaan paikalla. Aloita käsien liikuttelu ensin niin hitaasti, että vartalo varmasti pysyy paikalla ja lisää sitten vasta nopeutta. Kontrolloi peilistä, että mikään muu kuin kädet eivät liiku, koska vain silloin työskentelet vartalon syvillä lihaksilla pitäessäsi itsesi paikalla.

Tätä kannattaa kokeilla ekalla kerralla ihan vaan pikku hetken, sillä seuraavana päivänä voi olla maha ja selkä muuten kipeä. Yllättävän tehokas liike ja tehtävissä missä vain, miten pitkään, miten usein kuin haluaa ja pystyy. Ei siis tartte tehdä mitään rankkaa lankkua, tällä liikkeellä voi treenata rapakuntoinenkin.

Etenin harjoitteen kestossa kolmessa viikossa 10 sekunnista 70 sekuntiin ja vartalon syvien lihasten pito on huikeasti parempi, ryhti parempi, selkä ei enää petä ja mahan muoto muuttunut. Liikutan käsiä edelleen hyvin hitaasti tavoitteenani ensin kahden minuutin keston saavuttaminen, sitten vasta alan kokeilla, pysyykö lihasten pito nopeuden lisääntyessä.
julia
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 17
Liittynyt: 06 Tammi 2014, 20:04

Re: korsettitreeni

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 31 Maalis 2014, 19:41

Tuo muuten kuulostaa oikein hyvältä! Ja on niin matalatehoinen harjoitusliike, että menee aika varmasti juuri syville lihaksille!
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

Re: korsettitreeni

ViestiKirjoittaja kojootti » 01 Huhti 2014, 11:06

Tuota pitää kokeilla!!!
kojootti
kojootti
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 446
Liittynyt: 03 Maalis 2011, 14:34


Paluu Hoidot ja kuntoutus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron