Uus ukko esittäytyy!!!

Niskaongelmat, jotka eivät selkeitä retkahdusvammoja: Tapaturman seurauksena tulleet - Kulumat/rappeumat - Välilevyongelmat - Tension neck - Muut niskavaivat

Uus ukko esittäytyy!!!

ViestiKirjoittaja juoppis » 27 Syys 2012, 19:21

Moro!Polvi remontin takia vastaavanlaisella keskustelupalstalla jo oleva ja nyt tulin tänne ku kävi pyöräily onnettomuus :( 8.9 lähin pyörälenkille niiku niin monesti !Sipoossa immersbyn tiellä auto ajo takaa päälle!Tulos=kaularangassa murtuma,lapaluussa pinehkö murtuma!Nooo olis voinuu huonomminki käydä!Lääkäreitten mielestä kävi hyvä tuuri :) :) sanoivat et oli milleistä kiinni :) Eli ekä viikko peijaksessa sitte 15.9 leikattiin töölössä!5j6 nikama laitettiin yhteen ja välilevy välistä pois!Nyt kotosalla ja välillä vitut...ja välillä iha jees!Ei hirveitä kipuja mitä ny selkä jotenki jumittelee ja pieniä vihlomisia mutta ei kyllä leikatulla alueella!Sairista vuoden loppuun ja toivottavasti pääsisin tammikuussa jo varatuille ja osaks maksetuille matkoille(thaimaa,japaniin skimpaa)TIETTY lekureilta kyselin töölössä onko mahkuja lähtee ja totesivat et mikspä ei jos vaan luutuu hyvin!Aikameinaa vähä tulla pitkäks ku ei pääse hirveitä liikkuu mut onnneks saan tehä kävelylenkkejä :) Onks muita ns saman laisia kohtalontovereita...kauan kesti tulla ns JIIRIIN :) t.juha ps:Tottuuks tähä kaulatukeen ikinä,pitäny vast reilu 2vk ja jo iha kypsä :o
juoppis
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 11
Liittynyt: 27 Syys 2012, 18:53

ViestiKirjoittaja juoppis » 27 Syys 2012, 19:41

Tai lähinnä kiinnostas tietää ku joutuu pitää tätä tukee sen 12vk ja toka kontrolli olis joulukuun alussa!Eli sitte alkas kuntoutus!4vk olis ekan reissun alkuun...riittääköhä...miten heikkoon happeen varmaanki niskalihakset menee????
juoppis
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 11
Liittynyt: 27 Syys 2012, 18:53

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 29 Syys 2012, 15:31

juoppis kirjoitti:Tai lähinnä kiinnostas tietää ku joutuu pitää tätä tukee sen 12vk ja toka kontrolli olis joulukuun alussa!Eli sitte alkas kuntoutus!4vk olis ekan reissun alkuun...riittääköhä...miten heikkoon happeen varmaanki niskalihakset menee????

Moikka, juoppis!

Mulla on kanssa aikanaan "hitsattu" kaksi nikamaa niskasta yhteen, mutta en joutunut pitämään kaulatukea. Ilmeisesti sä joudut sen murtuman takia pitämään kaulatukea? Eli sulla on joku kaulanikaman murtuma myös siellä luutumassa?

Onpa kyllä vaikea ilman omaa kokemusta lähteä arvailemaan, miten heikkoon happeen sulla ne niskalihakset menee. Luulis niiden neurokirurgien tietävän, harmi etteivät kertoneet omaa mielipidettään.

Jos niillä niskalihaksilla on pientäkin käyttöä, niin se voi pitää ne ihan hyvässä kunnossa. Riippuuko sulla niska ja pää sitten ihan sataprosenttisesti sen tuen varassa, vai jännittyykö ne lihakset edes jonkin verran?

Pelkkä isometrinen niskalihasten kevyt jännittelykin saattaisi estää mahdollisen heikentymisen, mutta eikö fysioterapeutti sulle mitään sitten ohjannut siellä? Eli aloitetaanko kuntoutus todellakin vasta, kun tuki otetaan pois? Ehkä voisit saada leikkausosaston fyssarin vaikka puhelimen päähän kysyäksesi, omin neuvoin ei varmaan ole syytä mitään alkaa tekemään...
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

ViestiKirjoittaja juoppis » 05 Loka 2012, 13:37

En saanu töölön fyssarii kiinni mut hoitsu sen verran osas sanoo et ku en sentään ns liikunta kiellossa ole niin kyllä niskalihakset vähän mukana on päivän touhuissa!Kyselin kans hartia jumeista joita tulee niin totes et kuuluu asiaan ku on tää HIMMELI :D kaulassa 24h pällistelee menee :) Ja joo mulla on kaulatuki ku tosiaan on murtumat 5ja6 nikamassa!En sitte tiiä joko ekan kontrollin jälkeen saa alkaa kuntoutella!Ainaki ku 3v sitte tehtiin jalkaan het polven alapuolelle osteotomia(luu poikki ja suoristus ja raudoilla nippuun)niin yllätyin et het piti vaan kepeistä päästä eroon ja painoo rohkeesti jalalle mikä oli mulla hankalaa ku 2vk katkasusta jalka ei toiminu lainkaan ku hermot meni jotenki jumiin!4cm lähti reidestä lihasta pois!Eli het ku oli alkanu luutuu ni piti kepit jättää pois(6vk muistaakseni).29pv olis eka kontrolli ni toivottavasti on alkanu luutuu ja sais jo ruveta kuntouttelee :D :D
juoppis
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 11
Liittynyt: 27 Syys 2012, 18:53

ViestiKirjoittaja juoppis » 27 Tammi 2013, 00:00

No niin :D Kaulatuki jäi töölööseen 18.12!Kyselin kuntoutukseen yms pääsyä mut ei kuulemma vielä!Laskettelu reissun peruin lääkäreitten kehotukesta mut sentään thaimaaseen sukeltelemaan pääsin!Oon paljon kävely lenkkii kaulatuen kanssa tehny(päivittäin)ja lumien tultua hiihtäny(400km)eli pytyn harrastamaan!Niska on vielä kovin jäykka ja paukkuu välillä ilkeästi!pientä kipuilua jos en ota buranaa ja panadolia!MUTTA jotenki tää n5kk on menny aika sumussa,poissaoleva olotila...ihan kun olis pienes hipsus/kankises vaikka en juurikaan ota!Ei osaa relata..käyn ylikierroksilla,vähä vaikee selittää mut en oo oma itteni :shock: Välillä tuntuu etten nää mitään,silmälääkärin mukaan kaikki kuulemma ok vaikka näkö on huonontunut kolarin jälkeen :cry: TIETÄSKÖ joku johtusko tää olotila niskajumista,päänki löin kolarissa niin ette kypärä halkes kahtia!Toisinaan ku niskassa rusahtaa niin et oikeen säikähtää ni pää tulee kipeeks!28pv töölööseen ja aika varmaan saikku jatkuu ps:kylläpä oli naurettavat korvaukset vak.yhtiöltä kivusta ja särystä...iha lievä tapaus ja leikkauski oli iha simppeli juttu eikä jää kuulemma MITÄÄN vaivaa :lol: ONNEKS on aikaa tapella vak.yhtiön kera :lol:
juoppis
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 11
Liittynyt: 27 Syys 2012, 18:53

ViestiKirjoittaja juoppis » 27 Tammi 2013, 00:11

Vähä lisystä!Enkä oo vielä lääkäreille tästä olotilasta mitään maininnut koska en edes tajunnut/huomannut ekaan n4kk itte mitään!Kuulostaa varmaan oudolta mut jotenki oli niin ns PÖNTTÖ sekasin!Vasta 1kk sitte lapset,vanhemmat ja lähiystävät sanoivat et oon jotenkin poissaoleva!No mutta nyt pitää mainita asiasta ja eiköhän sit tutkita tarkemmin!
juoppis
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 11
Liittynyt: 27 Syys 2012, 18:53

ViestiKirjoittaja Orkidea » 27 Tammi 2013, 01:20

Kiva kuulla, että niskan paraneminen on edistynyt hyvin :) Kävelyt ja hiihdot kuullostavat melkoisilta suorituksilta vammasi huomioonottaen, joten niska on varmasti toipunut hienosti! Jos/kun olet lyönyt pääsikin onnettomuudessa ja nyt on oireistoa, suosittelen käymään asiansa osaavalla neurologilla tutkimuksissa varmuuden vuoksi, jotta mahdollisen aivovamman mahdollisuus saadaan selvitettyä. Oletan että olet Helsingin seudulta, joten suosittelen hakeutumaan joko Huhmarin tai Turkan tutkimuksiin Ympyrätalon Mehiläiseen.
Orkidea
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 515
Liittynyt: 07 Loka 2010, 13:46

ViestiKirjoittaja juoppis » 27 Tammi 2013, 12:12

Röntgenkuvissa on paljon päästä otettuja kuvia!Peijaksen kertomuksen mukaan tehty vartalon,pään ja niskan TT-kuvaus!Voisko jotaki ollu jäädä huomaamatta vai voiko tää olotila muodostua pikkuhiljaa?No eiköhä toi selvii!Toivottavasti!Mitenköhö vakuutusyhtiö mahtaa asiaan suhtautua?onneks mun asiaa hoitaa mukavan tuntunen hehkilö ja jopa sanoi ettei missään nimessä vielä töihin jos vähääkään niska jumissa/kipeä!Hänellekkään en ole poissaolevasta olotilasta maininnut,mutta huomenna soitan!
juoppis
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 11
Liittynyt: 27 Syys 2012, 18:53

ViestiKirjoittaja Orkidea » 27 Tammi 2013, 12:44

No itselläni ei TT-kuvissa näkynyt mitään, mutta tarkemmista kuvauksissa olikin sitten selvät löydökset. Kyllä vakuutuksen pitäisi korvata, mutta kannattaa tietysti varmistaa ensin, kun nuo neurologin tutkimukset eivät ole ihan halpaa lystiä...
Orkidea
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 515
Liittynyt: 07 Loka 2010, 13:46

ViestiKirjoittaja juoppis » 27 Tammi 2013, 13:45

Laitoin jo sähköpostia ifi:lle asiasta!tiedän et saisin vastauksen ku jaksais selata/lueskella mutta mitä sulta(orkidea)löyty ja mistä syystä?Mitä ne tarkemmat kuvaukset on,jotaki hermorata juttujako????
juoppis
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 11
Liittynyt: 27 Syys 2012, 18:53

ViestiKirjoittaja Orkidea » 27 Tammi 2013, 14:32

Täältä julkiselta puolelta ei taida löytyä juuri mitään tästä minun tapauksestani. Jouduin noin 10 kuukautta sitten pahoinpitelyn uhriksi ja sain siinä rytäkässä pahan niskan retkahdusvamman lisäksi aivovamman. TT-kuvissa (otettu tosin vasta 1,5 viikkoa pahoinpitelyn jälkeen) ja magneettikuvissa (otettu tasan kk vamman jälkeen) ei näkynyt mitään mainitsemisen arvoista. Oireita kuitenkin oli, joten neurologi lähetti Turun Pulssiin traktografia-kuvaukseen, jossa sitten löytyikin selkeät näytöt aivovammasta. Tuon lisäksi neurologi määräsi neuropsykologiset testit, ja näiden perusteella diagnisoitiin alkutilanteen mukaan vaikea-asteinen aivovamma. Tuo siis kuvaa lähtötilannetta ja arvio voi hyvinkin muuttua vielä ajan kanssa. Kyseessä on ns. diffuusi aksonivaurio, jossa itse vamma on vain alkusysäys ja tilanne voi tosiaan muuttua vielä pitkäänkin onnettomuuden jälkeen.
Orkidea
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 515
Liittynyt: 07 Loka 2010, 13:46

ViestiKirjoittaja juoppis » 27 Tammi 2013, 15:11

Tarkemmin/keskittyneemmin kun tätä foorumia lueskelee löydän itsestäni paljon jännitysniska ja retkahdusvamman oireita!Näköhäiriöitä,toispuoleista jumia/kipua enemmän,autolla ajaessa kaasujalka väpättää useesti,rutina/pauke niskassa,takaraivo kipuilua jne....olo ihan epätodellinen!En edes tajunnut yliajajallalta mitään vaatia,soittivat viikko leikkauksen jälkeen poliisilta ja ei sillo moisia asioita tajunnut!Sen mainitsin että jos vaikka anteeksi pyytäisi:)Eipä oo kuulunu mitään!Meinaan huomenna soittaa ja kysyä voinko vielä ns nostaa kissan pöydälle,vaikka se raha nyt ei tee terveeks mut auttasha toi ees jotenki!Onneks sentään pystyn harrastaa,jos en vois olisin jo varmaan narunjatkona!Ja ei multa liikuntaa kielletty,raskaat nostelut kylläki!Ei niin asiat pyöri päässä ku saa raitista ilmaa ja hikoilee kunnolla:) ps ja jos mun jutustelu kuulostaa iha diipadaapalta ni oloki on sen mukane :lol: :shock: :o
juoppis
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 11
Liittynyt: 27 Syys 2012, 18:53

ViestiKirjoittaja juoppis » 29 Tammi 2013, 15:49

Neurogirurkille passittivat tarkempiin pään tutkimuksiin!Fysioterapeutille x10krt,suositelkaas jotaki mikä taitaa niskajumit vantaalla ja hyvät hoidot!onko kellään kokemuksia tikkurilan mehiläisestä!Menee vak.yhtiön piikkiin eli yksityiselle ni pääsis nopeesti!
juoppis
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 11
Liittynyt: 27 Syys 2012, 18:53

ViestiKirjoittaja juoppis » 29 Tammi 2013, 15:56

Myös hki alueelta suosituksia!!!!
juoppis
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 11
Liittynyt: 27 Syys 2012, 18:53

ViestiKirjoittaja Rautanaula » 29 Tammi 2013, 16:31

http://www.kuntoutus-karppinen.net/

Tuolta on moni saanut avun. Itse en ole käynyt, mutta olen kuullut paljon hyvää. Esim. anoppi kärsi niskavaivoista yli 20 vuotta, kävi tuolla neljä kertaa ja pysyi täysin oireettomana pitkään. Eikä oireet ainakaan tähän mennessä ole palanneet mitenkään kovin pahoina takaisin.
Rautanaula
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 376
Liittynyt: 23 Loka 2012, 13:43

Seuraava

Paluu Yleinen keskustelu - (Muut niskavammat ja niskavaivat)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa