Oireita,oireita...

Niskaongelmat, jotka eivät selkeitä retkahdusvammoja: Tapaturman seurauksena tulleet - Kulumat/rappeumat - Välilevyongelmat - Tension neck - Muut niskavaivat

Oireita,oireita...

ViestiKirjoittaja Sappe&Jappe » 02 Syys 2012, 00:03

Moikka!

Uusi täällä ja neuvoja vailla :)

Olen tässä lueskellut muiden kirjoituksia ja monet oireet täsmäävät itseeni, mutta tässä nyt lista oireistani, joiden epäilen johtuvan niskasta.

Olen 25-vuotias, perusterve nainen. Hartiat jumittanut niin kauan kuin muistan, mutta nyt alkanut ilmetä outoja oireita.

2010 työskentelin kahvilassa, jossa tarjottimien kantaminen aiheutti vasemman lavan takana särkyä ja vasemman käden puutumista. Tätä jatkunut siitä asti ja viime vuonna, kun lapa oli todella paha ja vaikutti jo nukkumiseen kävin useasti lääkärissä, josta lopulta sain lähetteen fysioon ja fysiatrille. Fysio totesi 6käyntikerran jälkeen, ettei osaa auttaa ja fysiatri käski tulla uudemman kerran jos oireet vielä pahenee.... :O

Migreeniä ollut teini-iästä asti, kaava lähes aina sama: Näköhäiriöt-> Särky alkaa, yleensä särkykohta selkeästi havaittavissa-> Särkypuolen käsi, sekä kieli puutuu ja puhe mongertaa-> Oksennus ja tutisuttava vilu
-> särky helpottaa.

Päänsärkyä päivittäin, aiheutuu mm. vilkkuvista valoista, auringosta, liikkuvan kohteen katselusta yms.

Nyt näihin uusimpii oireisiin listattakoon seuraavat:

- Huimausta, kävellessä tuntuu kuin maa joustaisi.
- Kallonpohjassa ja ohimoilla paineen tunnetta.
- Jos en itse aja autoa, alan hikoilla ja voida pahoin.
- Tietokoneella istuessa, alkaa huimata ja tulee huono olo.
- Vasen lapa edelleen kipeä, tällä hetkellä taas todella pahana:
- Lapaa särkee, autolla ajaessa pidän kauhukahvasta kiinni jolloin käsi
on yläviistoon ja olo helpottuu.
- Selällä maatessa alkaa käsi puutua.
- Tietokoneella istuessa nojaan yleensä vasemmalla kädellä pöytään,
jolloin käsi taas puutuu.
- Pikkurilli ja nimetön "kramppaa".


Kivut levinnyt nyt jo selässä oikeaankin lapaan, hartioihin, vasempaan kylkeen (kylkiluiden kohdalla arkaa), ja sitten huolesuttavin aihe RINTAPISTOT!!
Huonossa ryhdissä istuessa pistää tasaisesti vasenta rintaa, välillä myös hengittäessä pistää, palleassa närästyksen oloinen polte ja tänään taas sain ylimääräisiä sydämenlyöntejä, kun sohvalla istuessani venyttelin niskaa painamalla leukaa rintaa vasten ja tunsin kuin puukoniskun rinnassani. Voiko siis myös nämä rintaviiltelyt johtua niskasta/lavasta???


Pari pientä kolaria on taustalla, mutta tuoreimmastakin jo yli 10v aikaa.

Alkukesällä istuin puutarhatuolissa puolimakuulla, jolloin niskani nojasi tuolin selkänojan yläreunaan. Koirani oli vieressäni ja jostain kumman syystä nirhaisi minua kylkeen. Tottakai pomppasin penkistä kuin ohjus ja niskaan sattui kun kolahti selkänojaan. Samana iltana alkoi rintaani sattua ja menin lääkäriin. Lääkäri totesi, että rintalihas on revähtänyt ja löi kortisoonin. Tuosta tapahtumasta asti on kivut taas vaivannut enemmän.
Olenko siis voinut kolauttaa tuon niskani tuossa rytäkässä?
Muistan harmaasti fysioni maininneen jotakin kuudennesta nikamasta ja ongelmasta sillä alueella. Tarkemmin en muista mitä hän sanoi, mutta niskassani on kohta joka rutisee ja paukkuu, muistaisin että fysio olisi juuri tuota kohtaa koittanut saada naksahtaamaankin... ja tuo samainen kohta myös kolahti tuohon tuolin selkänojaan...

Olen käynyt mielessäni jo kaikki mahdolliset sairaudet läpi ja pelko valtaa aina kun päästää ajatukset juoksemaan liiakseen :/ Lääkäristä ei apua ole ollut, tunnen vain itseni vainoharhaiseksi pöllöksi kun juoksentelen siellä kuulemassa ettei minua mikään vaivaa :)
Sappe&Jappe
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 1
Liittynyt: 01 Syys 2012, 23:09

ViestiKirjoittaja torvelo » 02 Syys 2012, 08:09

enenpiä tutkimatta veikkaus että niskaperäistä. en usko että muulta osin vakavampaa. paitsi että voihan nämä näennäisesti terveen oloiset niskat olla sitten loppujen lopuksi vakavia. kuten allekirjoittaneella.

-torvelo-
torvelo
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 522
Liittynyt: 23 Loka 2010, 17:49
Paikkakunta: keskinen Suomi

ViestiKirjoittaja kojootti » 02 Syys 2012, 13:26

Hei! Kyllähän rintaviiltelyt voivat johtua niskasta tai sitten oireet ovat saaneet aikaan stressimahan joka myös voi aiheuttaa jos jonkinlaista oiretta (kokemusta on :roll: ). Oletko saanut lapojen hoitoon ihan tavallista hierontaa? Tai esim TNS hoitoa (= sähköimpulsseja) ? Säännöllinen voimistelu ja hieronta voisivat kuitenkin auttaa siihen.

Mitä taas niskaan tulee niin enpä menisi kokeilemaan mitään ennekuin selviää onko niskaan tullut vaurioita ; kulumavikoja tai kolareista johtuvia. Eikö fysiatri määrännyt mitään kuvia otettavaksi? Taidat olla liian nuori :? ...

Niskavaivat voivat alkaa vuosienkin jälkeen tapaturmasta ja koirasi aiheuttama juttu ei varmaankaan parantanut asiaa. Joskus se voi olla hyvin pienestä kiinni. Oireet sinänsä kuulostavat kovin tutuilta ja niskaperäisiltä mutta lapojen väliä voisit tosiaan yrittää hoitaa aluksi tavallisella hierojalla. EI MITÄÄN MANIPULAATIOITA mihinkään.
kojootti
kojootti
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 446
Liittynyt: 03 Maalis 2011, 14:34

ViestiKirjoittaja anzqu » 02 Syys 2012, 17:05

Niskat niskat... Staattinen työ tekee hallaa ja tarjottimen kantamista en voisi niskaoireilevana kuvitellakaan. Jo pelkästään käden varaan nojaaminen vie kädestä tunnon.

Veikkaisin, että jos tilaasi alettaisiin tutkia kunnolla, niin diagnoosi olisi vähintään TOS. Oirekuvasta päätellen sinulla on käsien hermotus puristuksissa ja taatusti koko rintaranka täysin jumissa niska-hartiaseudun lisäksi.

Eikä tuo migreeniherkkyyskään mikään leikin asia ole. Taatusti tekee oman sekoituksensa koko soppaan.
anzqu
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1221
Liittynyt: 31 Maalis 2011, 17:43


Paluu Yleinen keskustelu - (Muut niskavammat ja niskavaivat)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron