Outoja oireita

Niskaongelmat, jotka eivät selkeitä retkahdusvammoja: Tapaturman seurauksena tulleet - Kulumat/rappeumat - Välilevyongelmat - Tension neck - Muut niskavaivat

Outoja oireita

ViestiKirjoittaja chiari » 24 Elo 2012, 13:02

Vasemmassa korvassa ollut vuoden ajan ajoittaista lievää särkyä, poksahtelua ja ääniherkkyyttä. Välillä oireet poissa ja tulevat taas uudelleen. Huimausta myös ajoittain joka tuntuu kävellessä tietynlaisena epävarmuutena ja keinuttavana. Näköhäiriöitä jo useamman vuoden päivittäin (valoilmiöitä,joskus myös toisen silmän osittainen näönhämärtyminen hetkeksi). Magneettikuvissa ja korvalääkärissä/silmälääkärissä ei oireita selittävää löytynyt vuosi sitten. Lievä chiari Malformaatio rakennepoikkeavuus todettiin kuvista mutta neurokirurgi ei pitänyt näitä oireita siihen liittyvänä. Nyt uutena oireena alkanut muutaman sekunnin kestävä aaltomaisesti etenevä paineentunne/kiristys oikealla puolella suunnilleen nenän sivulla posken suuntaisesti. Ilmenee kun puren hampaita yhteen voimakkaasti, nielaistessa tai päätä kääntäessä sivulle. Oire ei tule kuitenkaan jokakerta eikä siihen liity kipua. Pientä lastani kanniskelen melko paljon joten niskahartiaseutu on koetuksella mutta eikai sekään tällaista aiheuta??
chiari
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 1
Liittynyt: 29 Huhti 2012, 22:49

ViestiKirjoittaja fedja » 24 Elo 2012, 13:47

Kyllä niskaongelma voi aiheuttaa mainitsemiasi oireita. Mutta, olisikohan sinun hyvä saad toisen lääkärin arvio tilanteesta. Chiari voi luultavasti kalvoärsytyksen takia ärsyttää niskan toimintaa, mutta joku kalvospesialisti lekuri tai fyssari voisi vastata siihen asiantuntevammin. Jos sinulla on se chiari malformation ja oireita on, niin kannattaa kyllä pitää mielessä, että kyllä se chiarikin voi aiheutta ne tai olla osasyyllinen. Onko sinulla ollut mitään kaatumista, putoamista, peräänajokolaria tai muuta kolaria jossakin vaiheessa elämää. Luin joskus aikoinaan tuosta chiarista. Chiaria pidetään pääosin ilmeisesti sisäsyntyisenä, muistaakseni, mutta luin arvioita, joissa chiarin epäiltiin tulleen retkahdusvamman seurauksena.

En tiedä onko tästä ketjusta mitään apua, mutta linkkaan tänne
http://niskavamma.munfoorumi.com/viewtopic.php?t=160
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18


Paluu Yleinen keskustelu - (Muut niskavammat ja niskavaivat)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa