Lukemattomat oireet, really?

Niskaongelmat, jotka eivät selkeitä retkahdusvammoja: Tapaturman seurauksena tulleet - Kulumat/rappeumat - Välilevyongelmat - Tension neck - Muut niskavaivat

Lukemattomat oireet, really?

ViestiKirjoittaja neverknow » 03 Elo 2012, 10:28

Heippa,

Elikkäs uutena täällä ja aivan pihalla :O

Ensin lekuriin hakemaan allergia lääkkeitä "homeentyllistä ilmaa duunipaikalla" samalla sain lähetteen poskiontelo + keukokuviin..tällöin poskionteloissa kevyttä painetta, johon en edes jaksanut reakoida vaan lähete odotteli 2,5 viikkoa, ennen kuin paine yltyi sietämättömäksi ja levisi parissa vuorokaudessa möys korviin ja otsaan. Lämpöily oli alkanut jo ennen tätä.. sellaista abut 37,2 `c ja normisti minulla lämpö n. 36`c iltaisin.

Poskiontelotulehdusta ei kuitenkaan löytynyt vaan lekuri totesi "jäykäthartiat ja niska" ..ihmettelin diagnoosia, sillä tiedän mielestäni milloin niskat/hartiat ovat jumissa..Sain kuitenkin Dolan nimistä relaksanttia kuurina ja lähetteen fyssarille.

Yllättäen oireet alkoivat peheta ja huimaus (kuin kävelisi ponppuinnassa/maa pettää alta) tunne valtasi aamusta iltaan..Näköhäiriöt (mustiapiteitä/läpinäkyviä kuplia/näkö ei tarkenna koneella), muistihäiriöt, paniikinomaiset oireet joita ei ole ennen ollut (kuten: jaloissa ja käsissä kihelmöi, sitten puutuu, kylkeen pistää oikealle ja sitten tuntuu ettei henkikulje ja ottaa rintaan vasemmalla), Korvissa soi ja tinnitus yllätää välillä..myös kasvot tuntuivat aikaajoin oudoilta ja puhe saattoi mennä sössötykseksi. Aloin myös säikähtämään asioita ja oksetti vähän väliä. Muitakin oireita varmasti oli mutten jaksa nyt muistaa..

Sitten pääsin fyssarille, joka totesi kaulan, purenta, kyljen ja ylä rintalihasten olevan pahassa jumissa. Fyssarilta lähtiessä en pysynyt lainkaan pystyssä ja oksennus meinasi tulla lattialle..fyssari ohjasi varaamaan seuraavan ajan omt fyssarille.

Seuraavana päivänä lähdin uudestaan lekuriin saattajan kera kun julkisilla liikkuminen tässä huimauksessa pelotti. Lääkäri teki joitain neurologisia testejä, muttei ähtenyt tarkemmin tutkimaan..otti dolan lääkkeet pois ja tilalle 600 buranaa 3x/pv. Testi jossa laitetaan silmätkiinni ja kädet eteen kaatoi minut taaksepäin.

seuraavalla viikolla omt fyssari ei suostunut hoitamaan minua tässä kunnossa ja näillä oireilla. Teki jonkun testin ja käski takasin lääkäriin ja kehoitti kuvauttamaan pään..Seuraavana päivänä lääkäri, jolta sain lähetteen neurologille ja otettiin paljon labroja, keuhkokuvat ja pissatesti (näistä tulokset maanantaina). Niin ja paripäivää sitten jostain ihmeestä pamahti ns. flunssa..helteellä, allergialääkkeet ja buranakuurikin päällä? meni nenätukkoon, aivastelin ja koko selässä + korvissa tuntui. Parissa päivässä tämä nyt ohikin melkeen meni..ja lima oli kokoajan tosi liikkuvaa, vaikka maku ja hajuaisti meni.

Taustalla konttori työskentelyä, ei parhaalla ergonomialla, sekä niskaan puskee ei niin puhdasta ilmaa..Toisaalta juhanaksen tienoilla, sain autossa niskoihin/kaulaan osumaa, kun meinattiin ajaa kolari ja lentelin takapenkillä, jonka jälkeen niskat kipeytyi..Toisaalta tänä koko aikana niskat ei ole kovin kipuilleet..enempi tällä hetkellä kaula oikealtapuolen (pää myös kenossa) ja alaselkä kettuilee myös..selkä varmaan menny tästä oudosta kävely tyylistä..kuin toinen jalka ei toimisi normista vaan näyttää siltä kuin kävelisin p##kat housussa :D

Onko muilla vastaavia oireita? tai näitä kaikkia..voisiko olla retkahdusvamma vai vaan jumi? vai jotain ihan muuta? Lääkäri heitti epäilyn borreloosista..Verenpaineet hiukan matalalla about: yläpaine 100 alapaine 60 ja pulssi reilun 90...Välillä enemmän ja välillä vähemmän oireita..myös vatsan toimminta tuntuu hiukan jumittavan ja olo pahenee töissä tietokoneella..aamuisin paempi olo..niin ja väsymyss on kovaa..myös joitain pakkoliikkeitä tulee välillä ja tuntuu että lihakset liikkuu vähän kuin olisi elohiiriä pitkin kroppaa..huoh..nämä oireet tekee hulluksi :roll:
neverknow
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 22
Liittynyt: 03 Elo 2012, 09:57

ViestiKirjoittaja anzqu » 03 Elo 2012, 12:46

Retkahdusvammalle kuulostaa, osittain jopa aivoperäiselle.

Kaikki oireesi pystyn itsekin allekirjoittamaan vaikkakin osa on minulla paljon lievempiä ja silti diagnoosina tällä hetkellä kaularanka/aivorunkovamma + diffuusi aksonivaurio, kaikki kolariperäisinä. Ja ensimmäinen kolari, joka oli käytännössä nollanopeuksilla (toinen auto heittelehti autoni etukulmaan ollessani risteyksessä), teki rakenteellisesti pahemmat vauriot kuin jälkimmäinen 80km/h peräänajokolari, jossa taas otti osumaa aivorunko.
anzqu
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1221
Liittynyt: 31 Maalis 2011, 17:43

ViestiKirjoittaja neverknow » 04 Elo 2012, 08:27

Hyvä kuulla että kaikki voi selittyä niska\kaula alueelta..lääkäri kun heitti tosiaan borreloosi epäilyn..pelottaa se tiistain neurologi..ottaako tosissaan vai vai...
neverknow
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 22
Liittynyt: 03 Elo 2012, 09:57

ViestiKirjoittaja anzqu » 04 Elo 2012, 20:39

Borreoloosihan on tutkittavissa ihan verikokein. Muista mainita lääkärissä tuo juhannuksen läheltä piti -tilanne, ihminenhän voi saada pahojakin vammoja pelkästä ravistusliikkeestä.
anzqu
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1221
Liittynyt: 31 Maalis 2011, 17:43

ViestiKirjoittaja neverknow » 04 Elo 2012, 21:44

Juu maanantaina tulee tulokset verikokeista ja myös borreloosi otettiin. Aiemmin ollut pää kenossa, nyt muutaman päivän hartiat totaalisessa epätasapainossa..mutta nyt kun tarkemmin katsottiin ystävän avustuksella niin vinossa koko yläkroppa niin että toinen puoli kehosta työntyy eteen..ja selkä painunut notkolle. Huomaa hyvin esim. rintojen kohdalta..toinen jalka tuntuu myös lyhyemmältä ja myös näyttää..sainkin toisella puolella vinkkiä että mahdollisesti kyse si-nivelestä..
neverknow
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 22
Liittynyt: 03 Elo 2012, 09:57

ViestiKirjoittaja anzqu » 05 Elo 2012, 20:24

Pitää olla kyllä sokea lääkäri, jos ei kunnon ryhtivirhettä huomaa. Johan tuollainen voidaan lukea mekaanisesti syntyneeksi skolioosiksi :roll:

Niskavaivojen kanssa pitää osata vaatia, vaatia ja vielä kerran vaatia, muutoin ei tunnu hoitoa tulevan.
anzqu
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1221
Liittynyt: 31 Maalis 2011, 17:43

ViestiKirjoittaja neverknow » 05 Elo 2012, 20:46

Toivotaan että neurologi huomaa tiistaina..en tiedä mitä se neurologi ajattelee tästä :D Mutta siis viime lääkäri käynnillä oli pääkenossa muttei ranka vinossa..eteni vasta tähän tilaan ja samalla kenopäisyys katosi.
Tuntuu että aina kun katsoo aamulla peiliin on kroppa johonkin suuntaan vinksallaa..arvoituksena aina että mihin..
neverknow
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 22
Liittynyt: 03 Elo 2012, 09:57

ViestiKirjoittaja fedja » 06 Elo 2012, 13:17

Onko sinulla nuo tulehdukset menneet ohi. Ja tuliko nuo tulehdusoireetkin kolarin seurauksena?

Yritä löytää niskoihin ja niskarevähdyksiin perehtynyt fysiatri, jotta voidaan tutkia, että onko niska aiheuttamassa ongelmaa kuinka paljon.

Jos on noita tulehduksia, niin hyvä nekin on tutkia, koska jotkut bakteeri- tai virustaudit voivat myös aiheuttaa jäykkyyttä. Kannattaa käydä CFS palstalla kyselemässä myös, jos on pitkittynyttä flunssaa tai tulehdustilaa. Negatiivininen borrelioosi testitulos ei pois sulje borrelioosia, mikäli muistan oikein CFS foorumin keskusteluista.

http://cfs.gehennom.org/
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja neverknow » 06 Elo 2012, 18:32

Heippa,

Perus tulehdusarvot otettiin silloin kun ekan kerran sain relaksantit ja fyssari lähetteen..silloin arvot ei olleet koholla. Ns flunssa, joka oli todella outo (lima valuvaa, ohi parissa päivässä) on ollut lähinnä aivastelua, tai pään ollessa tietyssä asennossa yskimistä, jota silloin tällöin edelleen. Tänään loppui antibiotit, jotka eivät vieneet korvakipuja (määrätty välikorvan mahdolliseen tulehdukseen ja lämpöilyyn), kuumeilua tai kohinaa pois..ja tinnituskin vaan lisääntynyt hurjasti. Tosin yleis huimakseen auttoi luultavasti..edelleen epävarmaa ja epätodellista oloa kylläkin.

Tänään tuli myös testien tulokset..poskiontelot ultrattiin varmuudelta -> puhtaat..keuhkot kuvattiin (josko flunssa syynä) -> puhtaat
Verikokeet muuten puhtaat (myös borreloosi) mutta lasko=senkki koholla..

Tänään pitkästä aikaa "paniikkikohtaus" -> itku tuli töissä ja vessaan piiloon..ei tosin niin paha kuin aiemmin..voiko muuten hormoonitoiminta myös heittää ? tai sopiiko mihinkään diagnosiin :D Kuukautiskierto ja kuukautist oudot..pms oireet puuttuivat ja tulivat vasta vuodon loputtua..itku kohtauksia ja tunteiden heittoa myös havaittavissa..

Jalkojen ja käsien puutuminen helpottanut aika hyvin, mutta puutumis oireet lisääntynyt kallossa ja poskessa..myös hikoilukohtauksia tullut..
neverknow
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 22
Liittynyt: 03 Elo 2012, 09:57

ViestiKirjoittaja fedja » 06 Elo 2012, 22:01

Retkahdusvamma + aivovamma voi joskus sekoittaa elimistön niin, että tulee lämpöilyä ja vastaavaa. Hormonitoiminnat voivat myös häiriintyä, jos on aivovammaa tullut. Alkoiko menkkahäiriöt kolarin jälkeen? En tiedä voiko niskavamma aiheuttaa poskiontelon tulehdusta, tulehdusarvojen nousua yms. Niskavamma ja aivovamma voivat aiheuttaa verenpaineen säätelyssä häiriöitä. Niskavamma voi aiheuttaa Nenän tukkoisuutta, tinnitusta, huminaa, epätodellista oloa, huimausta, yms. Tuntuis, että sinun olis kyllä hyvä päästä aivolisäkehormonien hormonimittaukseen. Minun amatöörimäinen arvio. Onko sinulla kilppariarvot otettu? Kortisolin vähyyttää voisi testata kyypakkauksen avulla. Jos en ihan väärin muista, niin alhainen kortisoli ja paniikki voivat liittyä yhteen, mutta tuolla CFS foorumilla voisivat tietää.

Suosittelen kyllä, että samalla kyselet CFS foorumilta myös apuja, koska sinulla noita tulehdusjuttuja myös. Sieltä aika kivasti saa vastauksia.

On merkittävää, että ovatko tulehdusoireet ja hormonihäiriöt alkaneet aika pian kolarin seurauksena (tai olet huomannut ne silloin), vai onko niitä ja tulehdusta ollut ennen kolaria. Jos ovat kolarin jälkeen oireet alkaneet, niin silloin kolari voi olla merkittävä oireiden aiheuttaja. Tietenkin voi tulla eri juttuja päälle käinkin. Lisätutkimuksiin sinun pitäisi päästä.

Tässä noista aivolisäkkeen hormooneista. Voit kysyä vaikka terkkalääkäriltä, että voisivatko ottaa noita. Onko sinulla tutkittu näitä neurologin toimesta, jos kerran menkkahäiriöitä on?
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyski ... i=dlk00996
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja neverknow » 07 Elo 2012, 05:56

Kiitos CFS vinkistä! Olen näyttävästi selittänyt epäselvästi :roll: mutta siis poskiontelotulehdusta ei koskaan ollut vaan luulin paineen päässä johtuvan siitä..poskionteloissa oli vain turvotusta, muttei merkkiäkään tulehduksesta.

Hormoonitoiminta on kyllä heitellyt minulla aiemminkin..autossa lentelyn aikaan oli kierto kesken ja se pitkittyi kuitenkin selkeästi normaalista poiketen ja vuoto oli outoa, jopa niin outoa että pelkäsin olevani raskaana, vaikka se viimein alkoi (pahoinvointi osa syynä tähän). Epäilen että oli ovuloimaton kierto.

Tänään neurologille, josko hän osaisi auttaa..
neverknow
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 22
Liittynyt: 03 Elo 2012, 09:57

ViestiKirjoittaja fedja » 07 Elo 2012, 11:39

Mulla saattaa mennä asiat ja tarinat sekaisin, enkä muista kaikkia yksityiskohtia, varsinkin kun olen nyt väsynyt, joten ehkä sanoit ihan selkeästi, mutten vaan muistanut.

Toivottavasti saat apua. Ja jos et saa, niin sitten vaan pitää etsiä apua muualta.
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja neverknow » 07 Elo 2012, 13:56

Neurologi totesi ettei ole aivoperäistä että ihan täysjärkisiä ollaan..ei ottanut mitään kantaa runkoon tai käskenyt mihinkään testeihin. Rombergin testi edelleen vahvasti positiivinen, mutta sanoi sen johtuvan niska jumista ja ettei retkahdusvammaakaan epäile. Kulma niin laaja-alaiset oireet ettei tule aivoista, ja vain aivot ovat hänen osa-alueensa.
neverknow
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 22
Liittynyt: 03 Elo 2012, 09:57

ViestiKirjoittaja fedja » 07 Elo 2012, 18:56

Laittoiko sua eteenpäin, jos hänellä ei ollut vastauksia, että mistä voisi johtua? Mitä oli mieltä tulehduksista yms.

Suomessa on luultavasti yksi neurologi, joka osaa oireiden perusteella tunnistaa retkahdusvamman, joten välttämättä ei kannata luottaa neurologien retkahdusvammaosaamiseen.
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja neverknow » 07 Elo 2012, 20:26

Oli laittanut lääkärille lausunnon että voidaan jatkaa omt fyssarilla hoitoa..ei puhunu tulehduksista jne. yhtään mitään, oli tosi tarkka että hänelle kuluu vain aivojen toiminta. Katsotaan nyt kun perjantaille aika, että suostuuko omt hoitamaan, kun viimeksi vaati jatkotutkimuksia ja puhui päänkuvauksesta. Lääkäri halus kuitenkin ottaa mut käynnilleen vielä torstaina. Katsotaan yleiskuvaa ja tätä minun uutta muotoa, jota hän ei ole vilä nähnyt "notkoselkä, toinen hartia ylempänä, näyttäis lantiokin olevan vinossa niinkuin koko yläkroppakin".. ja puhui että kohonnutta senkkaa pitäisi kontrolloida. Itsellä tulee mieleen myös selkärankareuma oireista..reumaa tutkittu kyllä aiemminkin polvien jne. vuoksi. Akilesjännekin alkaa taas vihoittelemaan "pidemmän" jalan plella, jolle painoni tuen..
neverknow
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 22
Liittynyt: 03 Elo 2012, 09:57

Seuraava

Paluu Yleinen keskustelu - (Muut niskavammat ja niskavaivat)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron