Pika-apua hartiajännitykseen??

Niskaongelmat, jotka eivät selkeitä retkahdusvammoja: Tapaturman seurauksena tulleet - Kulumat/rappeumat - Välilevyongelmat - Tension neck - Muut niskavaivat

Pika-apua hartiajännitykseen??

ViestiKirjoittaja Miracle » 05 Maalis 2012, 19:19

Onko olemassa mitään pika-apua alkavaan hartiajännitykseen? Niskan retkahdusvamma on alkuperäinen diagnoosi, ja varmaankin pari kuukautta olin yhteensä saikulla, ja tänään palasin töihin. Työpäivä oli lyhyt, vain neljä tuntia, ja se meni ihan ookoo. Kipuja ei ollut, jännitystä ei ollut, vähän varoin niskaa kuitenkin. Nyt alkuillasta on hartiat alkaneet jännittyä, ja meinaa paniikki iskeä, millä saan sen pian pois? Ihan solisluita vihloo hengittäminen... Onko mitään poppaskonsteja, yritän tietoisesti rentoutua mutta jännitän koko ajan. Alkuun retkahdusvammassa oli niin hirvittävä suojajännitys ja elämä oli tosi tuskaista, että pelkään sen palaavan. Nyt pitäisi siis pian saada jännitys pois, lääkeapua mulla ei ole, venytyksiä en saa vielä tehdä. Fysioterapiasta on muutamia kotiharjoitteita miten niskaa kuntoutan, mutta venyttely on vielä kielletty. Hartiat ja niska kaikkineen on nyt ihan kylmät.

Help! :shock:
Miracle
Vakkariniskoittelija
Vakkariniskoittelija
 
Viestit: 94
Liittynyt: 25 Tammi 2012, 20:40

ViestiKirjoittaja anzqu » 05 Maalis 2012, 20:00

Äkkiseltään tulisi mieleen lämpötyyny, kaurapussi tai vastaava niskaan.
anzqu
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1221
Liittynyt: 31 Maalis 2011, 17:43

ViestiKirjoittaja Miracle » 05 Maalis 2012, 20:04

^Sellasen keksinkin laittaa, kun sain sen niskavamman, tilasin sellasen hartioille laitettavan jollain jyvillä täytetyn kylmä/lämpötyynyn. Tuntuu ainakin ihan hyvältä. :)
Miracle
Vakkariniskoittelija
Vakkariniskoittelija
 
Viestit: 94
Liittynyt: 25 Tammi 2012, 20:40

ViestiKirjoittaja Miracle » 05 Maalis 2012, 22:32

Jansku kirjoitti:muista hengittää pitkään pallealla, niin se lisää hapen virtaamista lihaksiin hartia-niska-alueellakin.

Ohho, tarvii hetki miettiä miten se tapahtuu...

Ton jyvähartiatyynyn lämmitin jo kaks kertaa, auttaa sen aikaa ku on lämmin ja alkaa kivistää ku jäähtyy. Hitto en kyllä kestä jos noi nyt jämähtää jumiin! Huomena on viikon rankin työpäivä... Noh, työhönpaluupalaveri pitää sopia huomenna, on joku ihan uusi käytäntö, jo parin viikon saikulta. Eka jo pelästyin et mitä tarkottaa mut ei vissiin kuitenka huono juttu. Katotaan vaan tarviiko työhön perehtymistä uudelleen ja vaikuttaako sairasloma työntekoon, onko sairasloma johtunut työstä, pitääkö työnkuvaa muuttaa ja niin edelleen.
Miracle
Vakkariniskoittelija
Vakkariniskoittelija
 
Viestit: 94
Liittynyt: 25 Tammi 2012, 20:40


Paluu Yleinen keskustelu - (Muut niskavammat ja niskavaivat)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa