Kuinka kauan tension neck kestänyt yhtäjaksoisesti?

Niskaongelmat, jotka eivät selkeitä retkahdusvammoja: Tapaturman seurauksena tulleet - Kulumat/rappeumat - Välilevyongelmat - Tension neck - Muut niskavaivat

Kuinka kauan tension neck kestänyt yhtäjaksoisesti?

ViestiKirjoittaja adalmiina » 04 Kesä 2011, 18:28

Viikkoja? Kuukausia? Niin pahana,ettei pysty normaaliin elämään/työhön? Itselläni kolmas kuukausi sairaslomaa menossa,ja pikkuhiljaa olotila normalisoitumassa...kenties.Kuinka monella jännitysniskadiagnoosin saaneella on yhtä pitkiä sairausjaksoja? tk-lääkärini esim. ei ole tavannut työuransa aikana ketään muuta tension neck-diagnoosin saanutta,jolla tilanne jatkunut yhtäjaksoisesti näin pahana... :cry:
adalmiina
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 11
Liittynyt: 31 Touko 2011, 18:12

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 04 Kesä 2011, 23:47

Moi!

Mitä pidempään tila on kehittynyt ja pahentunut, sitä pidempään se tyypillisesti kestää korjaantua. Toki poikkeuksiakin on. Vaikkei minulla ollut tension neck, vaan retkahdusvamma, jonka sain ensimmäisen kerran 2004 kaatuessani prätkällä meni tilan korjaantumiseen vuodet 04-06 ja nyt myöhemmin uuden onnettomuuden jlk 2008-2011. Oikeastaan vasta nyt alkaa olla hiljalleen "terveempi" olo.

Kroonistuneena kivut ja muut oireet voivat ymmärtääkseni kestää kuukausia. Tuttavapiirissä on pari, jotka ovat olleet poissa työelämästä 3-6 kk:tta tn:n takia mutta eivät kyllä tension neck -diagnoosilla enää loppuvaiheessa. Kela kun ei ole suostunut maksamaan sairauspvärahaa. Lopulta diagnoosiksi oli muutettu joku psyykkinen vaiva - molemmilla. En tiedä, kuinka yleistä tämä on mutta ilmeisesti 3 kk:n jlk alkaa olla melko hankalaa perustella Kelalle työkyvyttömyyttä, vaikka sellainen oikeasti vaivaa.

Kolme kuukautta tuntuu olevan myös siinä mielessä tietty raja, että sen aikana moni ehtii käydä kertaa ensimmäiset 15 fysioterapiassa ja tilanne alkaa usein helpottamaan sen ansiosta.

Nämä ovat varmasti hyvin yksilökohtaisia asioita mutta jos esimerkiksi puoli vuotta menisi tension neck -diagnoosilla, eikä mitään muutosta parempaan tapahdu, itse olisin huolissani, onko hoito sopivaa vai missä lienee vika? Enkä nyt tarkpita sitä, että kyse olisi muusta vammasta/taudista, vaan sitä, onko kuntoutus oikein sovitettu potilaan tilanteeseen.

Onko sulla välillä selkeästi parempia jaksoja? ne kertovat toki etenemisestä. :)
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere


Paluu Yleinen keskustelu - (Muut niskavammat ja niskavaivat)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa