Niskaongelmat, nieluongelmat ja hampaiden narskuttelu

Niskaongelmat, jotka eivät selkeitä retkahdusvammoja: Tapaturman seurauksena tulleet - Kulumat/rappeumat - Välilevyongelmat - Tension neck - Muut niskavaivat

Niskaongelmat, nieluongelmat ja hampaiden narskuttelu

ViestiKirjoittaja Jessica » 11 Huhti 2011, 21:26

Elokuussa 2010 sairastin enteroviruksen, johon siis kuului korkea kuume ja erittäin paha päänsärky ja pahat kurkku- ja niskakivut. Koko syksy oli muutenkin uusien tautien sairastelua koska olin tuolloin päiväkodilla töissä. Kaikki lasten taudit tuntuivat tarttuvan.

Syyskuussa ollessani terve, huomasin naksutuksen niellessäni. Tuntui, kuin jotain muljuisi kurkussa joka kerta kun nielaisin. Kyseessä ei ollut närästys, vaan siis ihan jonkin palasen muljuminen nielussa. Samalla alkoivat järkyttävät päänsäryt, jotka eivät hellittäneet millään. Kävin lääkärillä ja minut ohjattiin heti MRI-kuvauksiin, joiden jälkeen kuitenkin todettiin että "kaikki on ok". Lääkäri antoi lähetteen fysioterapiaan, ja sieltä tulikin sitten lopulta 500 euron lasku, josta KELA korvasi noin 40 euroa muistaakseni. Fysioterapeutti antoi jotain venyttelyohjeita, jotka eivät kyllä ole vieläkään auttaneet, enemmänkin pahentaneet asiaa.

Naksutusta nielussa oli kuitenkin yhä. Oire meni ohi hetkeksi ja palasi taas aina pariksi päiväksi tai viikoksi. Tätä jatkui aina helmikuuhun 2011 asti. Lopulta nielussa alkoi tuntua painetta ja en saanut nieltyä enää ollenkaan. Lääkäri lähetti labraan ja tuloksena oli hiiva kurkussa. Pahin paine kurkussa saatiin hoidettua lääkekuurilla pois.

Vasta hierojalla helmikuussa 2011 minulla välähti. Hieroja puhui niskajäykkyydestäni ja kipeistä poskistani. Epäili heti hampaiden narskuttelua ja tottahan se oli. Tiesinhän minä siitä itsekin, mutta en osannut ajatella asiaa. Stressaan aina ja se näyttäytyy unissani. Uni on kevyttä ja näen aina unta, joka yö. Jännitän hampaita yhteen todella lujaa, ja aina aamulla herätessäni saan suurinpiirtein irrottaa kieleni hampaiden välistä ;) En niinkään narskuttele, vaan lyön hampaita yhteen ja puristan niitä lujaa yhteen.

En siltikään osannut yhdistää hampaiden narskuttelua nielumuljumiseeni. Vaikka hiiva oli huolehdittu nielusta pois, oli yhä pahaa muljumista. Kaulani ultrattiin, ja todettiin vain kaksi pientä 1mm x 5mm kokoista vaaratonta kystaa. Muuta ei löytynyt, ei kasvaimia ei syöpää.

Toissa viikolla huomasin käteni ja pääni tärisevän jatkuvasti. En ollut treenannutkaan, joten en ymmärtänyt mistä oli kyse. Vapisin siis ihan kauttaaltani ja jännitin hampaita yhteen päivälläkin ollessani hereillä. Lääkäri tutki kilpirauhasarvojani, kaikki oli ok. Liikatoimintaa ei ollut verikokeiden mukaan, vaikka oireet viittasivatkin siihen.

Perjantaina puhuin lääkärin kanssa puhelimessa. Hän oli sitä mieltä, että muljuminen nielussa johtuisi hampaiden narskuttamisesta ja leuan jännittämisestä. Tästä voisi johtua tärinätkin. Ehdotti joogaa tai muuta rentouttavaa liikuntaa (harrastan ratsastusta ja painojen nostamista), jotta saisin rentoutettua kaulan lihakset.

Eli tämänhetkinen diagnoosi: stressi johtaa leuan jännittämiseen yöllä ja leuan jännittäminen johtaa nielussa muljumiseen ja muihin lihaskipuihin.

Viikonlopun yli ehdin iloita siitä, että vihdoin kaikkeen löytyi selitys, kunnes eilen illalla haukotellessani kilpirauhasen kohdalla tuntui voimakas vihlonta ja nieleminen oli hetken ajan erittäin kivuliasta. Tuntui kuin jokin palanen olisi tullut eteen niellessä ja nieleminen vihloi.

Aamulla kaikki oli suht koht kunnossa, mutta nyt en tiedä kuvittelenko, vai onko koko kaulani/kurkkuni ihan turvoksissa.
En enää KEHTAA enkä JAKSA rampata samalla lääkäriasemalla. Siellä hoitajat jo nauraa ja osoittaa kun vaikutan ihan luulotautiselta. Ja yhden viikonlopun sain jo luulla olevani terve.

Voiko tuollainen äkillinen vihlonta ja jatkuva paine ja muljuminen oikeasti johtua vain niskajäykkyydestä? Voiko?
Jessica
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 3
Liittynyt: 11 Huhti 2011, 21:08

ViestiKirjoittaja japexs » 13 Huhti 2011, 18:16

Kyllä sinulla on kaularankalla paha ongelma siellä ihan kallonpohjanikama ei ole oikealla paikalla, painaa selkäytimen ympärillä olevaa vaaleta aluetta, joka on meidän ääreishermosto. Suomen lääketiede ei sitä MRI-kuvissa vaaleena näkyvää aluetta ymmärä, meidän oireet migreenit, MS-ongelmat, parkinsonin taudit, ym... johtuu just kaularankalta, siellä välilevypullistuma ym nikama lukko painaa ääreishermosto aluetta, minä nimitän sitä meidän valokuituverkoksi...selkäydin on pääväylä, mutta siitä valkeesta suoja-alueesta lähtee viestintä ympärikehoa. Sit kun on jotakin vialla niskassa ja painaa ääreishermostoon, tulee silmäoireita, nielasuongelmia, hampaiten purentaongelmia, poskissa lihaksien kiristystä, nielukipeä...ym nämä johtuu kolmoshermosta, joka kulkee just ylänikamien kohdilla.

Valitettavasti Suomen lääkärit, eivat saa näitä tulkita ihmisille, koska hyvävelijärjestelmä pitää huolen mitä, lääkäreille opetetaan ja mitä saa potilaalle kertoa. Jos meille kerrotaisiin totuus mikä aiheuttaa, pitäisi heti laittaa 350 000 ihmistä työelämästä eläkkeelle kaularangan takia. Vakuutus yhtiöt haluvat kerätä vain hyvää osinkoa, eikä korvata liikennne vahinkoissa särettyjä kaularankoja. Nyt tällä tavalla saadaan ihmisille syötettyä lääkkeitä, jotka ei paranna meitä ollenkaan, vaan lievittävät oireita. Se olisikin liijan helppoo ja halpaa, jos hoidettaisiin se ongelman aihettaja ja sit loppuisi ongelmat ja ihminen voisi elää ihan normaalia tervettä elämää. Nyt ei osata edes hoitaa oireitakaan, koko tieto taito lääketieteessä rapistuu, lääkärit eivät ymmärä, kuin Buranan ja kortisoonin...

Sitten ihmisistä tulee oireitten kanssa uusia ongelmia, tulee masennusta, mielenterveys järkyy ja se ongelman tuottaja kaularangalla vain pahenee ja pahenee... lopulta oireet pahenevat...tulee kasvaimia, halvausta, lopulta tuonela korjaa satoa.

No ei pidä kuitenkaan liikaa masentua tähän kirjotukseen, vaikka se totta,mut mut yritähän jaksella, et ole ainut tässä paska maailmassa, meitä vertaisia on tosi paljon paljon.....Eli ollaan melkein kaikki samassa veneessä.

Mut omasta kokemuksesta lopettaisin ratsastus harrastuksen ja painon noston, pehmeellä alustalla reipas rento kävely hyvä liikunta niskaongelmia kärsivälle. :roll:
japexs
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 59
Liittynyt: 08 Huhti 2009, 19:50

ViestiKirjoittaja Jessica » 13 Huhti 2011, 20:09

No ratsastusta en kyllä lopeta. Sitä oon harrastanu pikkulapsesta ja mitään muuta elämässäni ei ole.
Kävely/lenkkeily on taas huonompi homma polviongelmieni ja yliliikkuvien nivelteni takia. Ratsastus taas hyvä niihin vaivoihin.

Voiko tästä nyt seurata jotain vakavaa? Osaako tällaisen vaivan todeta joku muun alan ammattilainen? Jäsenkorjaaja, naprapaatti...?
Jessica
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 3
Liittynyt: 11 Huhti 2011, 21:08

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 13 Huhti 2011, 23:20

Moikka, Jessica!

Alkoiko sulla tuo oireilu tosiaan pelkän entero-viruksen jälkeen? Eli sulla ei ollut sitä ennen mitään niskaongelmaa pohjalla, vai?

Asiantuntijoista kysyit. Kokeilepa vaikka fysiatrian erikoislääkäriä tai halutessasi voit marssia myös suoraan OMT-fysioterapeutin juttusille. Jälkimmäinen voi sun niskan mahd. liikerajoitteet korjata, mitkä eivät yleensä pelkällä hieronnalla laukea. Parhaimmassa tapauksessa olosi saattaa parantua huomattavasti jo 1-2 hoitokerralla. Näitä mä sulle ensimmäiseksi suosittelisin!
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

ViestiKirjoittaja Jessica » 15 Huhti 2011, 18:22

Niskaongelmat ja hampaiden narskuttelut on aina ollut ongelmana. Ihan pikkulapsesta asti mitä muistelen.
Nielemisen yhteydessä naksuminen tuli kuitenkin ongelmaksi enteroviruksen jälkeen vasta.

MUOKS// Tosiaan fysioterapeutti sanoi täälläpäin niin, että mulla ongelmana enemmänkin tuo yliliikkuvuus, eikä niinkään jumit, ainakin hartiaseudulla. Sanoi että venyttely voi olla pahaksikin minun kohdallani.

KUITENKIN...Niskalle antoi venyttelyohjeeksi venytellä esim. pyyhkeen avulla kahta nikamaa irti toisistaan. En nyt muista tarkalleen miten asian määritteli...
Jessica
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 3
Liittynyt: 11 Huhti 2011, 21:08

ViestiKirjoittaja campus » 28 Loka 2011, 18:51

DirtyDeeds kirjoitti:Asiantuntijoista kysyit. Kokeilepa vaikka fysiatrian erikoislääkäriä tai halutessasi voit marssia myös suoraan OMT-fysioterapeutin juttusille. Jälkimmäinen voi sun niskan mahd. liikerajoitteet korjata, mitkä eivät yleensä pelkällä hieronnalla laukea.
Minä olen käynyt viisi kertaa OMT-fysioterapiassa. Niska menee koko ajan huonompaan kuntoon, en kylläkään tiedä että mistä syystä. Eräs lääkäri sanoi, että ensimmäiset 4-5 OMT-kertaa voivat todellakin pahentaa tilannetta. Voi olla, että minulla pahentavat ne kotiharjoitukset. Nyt on alkanut niidne seurauksena lannenikamakin nuljua. Aika inhoittavan tuntuista. Menen seuraavan keran eri fysioterapeutille.
campus
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 27
Liittynyt: 27 Loka 2011, 15:13

ViestiKirjoittaja kojootti » 29 Loka 2011, 15:22

Kannattaa kyllä kuunnella omia tuntemuksia . ei hoidot saa tehdä vointia jatkuvasti huonommaksi. OMT ei kaikille sovi mutta lääkärit eivät sitä kiellä koska joillekin se auttaa. Multa se kiellettiin kokonaan kun menin täysin jalattomaksi erään hoitoreissun jälkeen. Kesti kolme kuukautta toipua :shock:
kojootti
kojootti
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 446
Liittynyt: 03 Maalis 2011, 14:34


Paluu Yleinen keskustelu - (Muut niskavammat ja niskavaivat)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa