Hysteerikko rintakipuineen! Fiksummat auttakaa...

Niskaongelmat, jotka eivät selkeitä retkahdusvammoja: Tapaturman seurauksena tulleet - Kulumat/rappeumat - Välilevyongelmat - Tension neck - Muut niskavaivat

Hysteerikko rintakipuineen! Fiksummat auttakaa...

ViestiKirjoittaja Mimosa » 20 Tammi 2010, 02:35

Heippa vaan kaikki!

Ja ihanaa että löysin tälläisen sivuston...luulin jo tulevani hulluksi. :roll:

Elikkäs semmosta lähtisin heti kysymään että kuuluuko tähän tension neckin vaivoihin mahdollisesti rintakipuilu?
Ollut muutaman kerran todella raastavaa, aivan kuin joku repisi rintaa auki ja kurkkua vetää sekä leuassa puutumista sekä muita tuntemuksia.
Noi rintakivut tuntuu välillä puukon iskuilta ja viiltämiseltä sekä tasaiselta repimiseltä, vähän kuin ruokatorvessa olisi jotain todella suurta. Samalla käsiä viiltää olkavarsista sekä tuntuu puristusta käsivarsissa, sormia viiltää tai pikkurillit ja nimetön kouristavat (enemmän oikeassa kädessä). Kipuilu kestää yhtä mittaa tunteja jopa pari päivää. Ylävatsakin kipuili ja yläselässä kipuilua, puristavaa tunnetta selkärangan takana lapojen välissä. Nyt viimesimmän kerran kun rinta tuntui "laukeavan" tuli takaraivolle "suonenvetoja" ym. erikoisia tuntemuksia, nykimisiä ja olkapäitä nipisteli. Sitä helpotusta sitten kestikin sen pari tuntia vaan kunnes uudestaan alkoi. Tasaista huimausta ollut koko ajan, sen ja muita täsmääviä oireita löysin sivustoa selailemalla mm. sumean olon, eripari silmät, epätodellinen olo...

Nämä rintaoireet täsmäävät myös sydänperäiseen rintakipuun/iskeeminen sydänkipu mikä pistää aika pahasti mietityttämään ja pelottamaan. :(
http://www.pokehot.net/luennot/huhmari/ ... rminen.PDF
mm. kuva sivulla 3 täsmää kipukohtiini aika hyvin paitsi onneksi tuntemuksia enemmän oikeassa kädessä, jos vasenta kättä yhtä pahasti kouristaisi ja kipuilisi niin joutuisin varmaan muuttamaan ensiapuun saadakseni mielenrauhan! :oops:

Mutta olisi mahtavaa jos saisin muutaman mielipiteen asiasta, sillä lääkärissä ovat kovasti sitä mieltä että kaikki johtuisi mun päästä mikä ei ole enää mielestäni mahdollista sillä olen psyykannut itseäni olemaan panikoimatta mutta silti kivut jatkuvat tasaisen piinaavasti ja asteikolla 1-10 ne ovat 8.5 tai 9 eli todella kovia!
Lääkärit eivät mielestäni ole myöskään tutkineet vaivojani tarpeeksi tai ainakaan valaistaneet tästä mahdollisesta sairaudesta mitään.

Kiitos jo etukäteen!!!
Mimosa
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 4
Liittynyt: 20 Tammi 2010, 01:56

Re: Hysteerikko rintakipuineen! Fiksummat auttakaa...

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 20 Tammi 2010, 15:20

Mimosa kirjoitti:Mutta olisi mahtavaa jos saisin muutaman mielipiteen asiasta, sillä lääkärissä ovat kovasti sitä mieltä että kaikki johtuisi mun päästä mikä ei ole enää mielestäni mahdollista sillä olen psyykannut itseäni olemaan panikoimatta mutta silti kivut jatkuvat tasaisen piinaavasti ja asteikolla 1-10 ne ovat 8.5 tai 9 eli todella kovia!
Lääkärit eivät mielestäni ole myöskään tutkineet vaivojani tarpeeksi tai ainakaan valaistaneet tästä mahdollisesta sairaudesta mitään.


Moi, Mimosa!

Tämä ei ole ihan mun "alaa", mutta vastaan nyt kuitenkin jotain. Ensinnäkin, tuon tyyppiset lääkärien kommentit sä voit jättää ihan omaan arvoonsa. Jostain kumman syystä monella lääkärillä on tapana ruveta väittämään potilaan oireita kuvitelluiksi, jos heidän oma osaamisensa ei riitä ongelman diagnosointiin. Ja jos olet käynyt vain yleislääkärillä, ne eivät kovinkaan paljon tunnu TULE-ongelmista ymmärtävän.

Toivotaan, ettei kyseessä ole sydänperäiset jutut. Olen kyllä lueskellut näiltä foorumeilta, että rintarangan alueen ongelmat voivat aiheuttaa kaikenlaisia puristuksia ja tuntemuksia rintaan, myös hengittäminen voi ajoittain tuntua vaikealta. Samoin rintarangasta lähtevät sisäelimiä hermottavat hermot, joten voisi esimerkiksi selittää tuon sun ylävatsakipuilun?

Nämä on tietysti arvailuja, mutta jos sulla on sekä niska että rintaranka täysin jumissa tai niissä on muuta ongelmaa, sekin voinee aiheuttaa kaikki noi sun oireesi.

Minkälaisillä lääkäreillä olet käynyt ja minkälaisia tutkimuksia sulle on tehty? Joko olet käynyt fysiatrian erikoislääkärillä?
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

ViestiKirjoittaja elmotin » 20 Tammi 2010, 16:57

Minulle tuli myös ensimmäisenä mieleen, että todennäköisin aiheuttaja on rintaranka. Rintaranka jäykistyessään tilapäisesti tai pidemmäksikin aikaa voi aiheuttaa pahojakin rintakipuja, jotka voivat säteillä yläraajoihin. Kivun aiheuttaja voi olla myös kireä rintalihas, pectoralis major tai pectoralis minor.

Minulla oli äkillinen rintakipu n. 4 vuotta sitten ja koska rintaranka on deesattu, niin tuli tietysti sydän heti mieleen. Sitten tajusin venyttää rintalihasta, ja kipu helpotti. Vaiva on uusinut aina silloin tällöin ja kohdallani ymmärrettävä, koska toisen puolen pectoralis majorista on iso osa poistettu, joten "jämälihas" joutuu koville, samoin vasemman puolen pectoralis.

Kivun voi toki aiheuttaa hermokin, mutta yleensä lienee yhteydessä ainakin jompaan kumpaan edellisistä. Vaikea näin näkemättä neuvoa, mutta täysin turvallista on ainakin rintalihasten varovainen venyttely seinää vasten. Jos se auttaa edes vähän, niin silloin ainakin osa kivuista johtuu rintalihaksista. Olisi kiva, jos kokeilisit tuota venyttelyä, ja jos se ei auta, niin voisin neuvoa vaihtoehtoja. :)

Hyvin, hyvin harvoin ihminen pystyy kovat kivut itselleen tekemään kuvittelemalla!! Nimittäin kipuja voi ajatuksillaan jne. pahentaa, mutta kokonaan uuden kivun keksiminen on niin kieroutunutta, ettei tavallinen tallaaja tule edes ajatelleeksi, että: "Hei keksinpä itselleni rintakivun". Eli unohda Mimosa lääkärin tyhmät höpötykset! Et sinä ole kipujasi keksinyt.

Tosissaan yleislääkäreillä ei ole tule-vaivojen tuntemusta, heitä ei ole koulutettu siihen. Yleislääkäreiden koulutuksessa painotetaan sydän- ja verisuonitautien jne. osaamista. Minusta on todella huvittavaa se, että yleislääkäri opiskelee saman verran ihmisen anatomiaa ja fysiologiaa kuin fysioterapeutit, mutta käyttävät siihen tuplasti enemmän aikaa. Tämä on syy siihen, miksi aina neuvon ihmiset varsinkin selkäkivuissa ensin fysioterapeutille/naprapaatille ja jos siitä ei ole apua, niin vasta sitten lääkärille 8)
elmotin
Palstan virallinen fysioterapeutti
Palstan virallinen fysioterapeutti
 
Viestit: 71
Liittynyt: 24 Tammi 2009, 19:48

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 20 Tammi 2010, 17:39

Kelpaako, elmotin, muuten uusi nimike ja kuva? :P :? :P Vai pitääkö muuttaa?
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

ViestiKirjoittaja elmotin » 20 Tammi 2010, 21:09

Teksti oli ihan ok, kuvassa ehkä vähän toivomisen varaa, kun ei ihan ole minun tyylinen :D
elmotin
Palstan virallinen fysioterapeutti
Palstan virallinen fysioterapeutti
 
Viestit: 71
Liittynyt: 24 Tammi 2009, 19:48

Re: Hysteerikko rintakipuineen! Fiksummat auttakaa...

ViestiKirjoittaja Mimosa » 20 Tammi 2010, 22:42

Kiitos vastauksista!

Ajattelinkin jo että nyt tässä sitten hulluja ollaan ku kipuja mukamas keksitään...

DirtyDeeds kirjoitti:
Minkälaisillä lääkäreillä olet käynyt ja minkälaisia tutkimuksia sulle on tehty? Joko olet käynyt fysiatrian erikoislääkärillä?


Yleislääkäreitä tullut asian tiimoilta tavattua, jotka sitten todenneet että niskat jumissa ja määränneet joko norflexia tai sirdaludia.
Silloin ei vielä ole oireet olleet näin pahoja joten olen tyytynyt diagnoosiin ja muutaman tabletin silloisiin pahimpiin kipuihin napannut ja unohtanut asian. Kunnes vaiva on hiipinyt takasin uusin paaaaaaaaaaljon pahempien oireiden kera, enkä osannut edes yhdistää näitä uusia oireita vanhaan ongelmaani. Sitten hoidettiinkin jo melkein pelkästään sitä mielenterveyttä, "hullu kun olen kipuineni".

Tänään vaihteeksi kävin lääkärissä, joka tosin oli tämä nuppilääkäri johon aika oli varattu jo muutama viikko sitten. Onneksi tämä lääkäri on "vanhalta ammatiltaan" pediatri joten hyvällä omalla tunnolla valittelin sitten kaikkia fyysisiä oireitani. Ihan mukavasti tämä lääkäri minut tänään tutkikin ja aikasemmin oli otettu labrakokeitakin, joten niiltä osin asioiden pitäisi olla kunnossa! :D Päädyttiin sitten siihen että ryhtini on huono: leuka painuu alaspäin ja hartiat pyöristyvät mukana. Laittoi lähetteen fysiatrille johon menenkin juoksujalkaa ensi tilassa.

Tänään olen sitten loppupäivän tarkkaillut ryhtiäni ja arvatkaa vaan kuinka kipeänä tällä hetkellä on koko selkä!!! :cry:
Mutta kipu on jollain tavalla positiivista sillä selässä on aivan uudet paikat nyt kipeänä joten olen tosissani ollut kroppani kanssa huonossa asennossa ja nyt siellä jotain alkaa vihdoin tapahtumaan. Pahin rintakipuilukin on hieman hellittänyt. Jos vaikka tänä yönä saisi univelat hoidettua kahdelta viime yöltä...

elmotin: kaikki venyttelyohjeet ovat enemmän kuin tervetulleita! :D

Mutta nyt buranaa ja sirdaludia huiviin ja untenmaille.
Mimosa
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 4
Liittynyt: 20 Tammi 2010, 01:56

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 20 Tammi 2010, 22:42

elmotin kirjoitti:Teksti oli ihan ok, kuvassa ehkä vähän toivomisen varaa, kun ei ihan ole minun tyylinen :D


No, jos löydät jonkun sopivan, niin vaihdetaan. Sen pitäis vaan mielellään olla kirahvi-henkinen... :P

Tällaisen tietysti haluaisit, mutta kun tässä ei ole kirahvia...
Kuva

Näissä on, muttei näissäkään mitään sen ihmeempää ideaa:
Kuva Kuva
Viimeksi muokannut DirtyDeeds päivämäärä 20 Tammi 2010, 23:08, muokattu yhteensä 2 kertaa
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

Re: Hysteerikko rintakipuineen! Fiksummat auttakaa...

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 20 Tammi 2010, 22:47

Mimosa kirjoitti:Laittoi lähetteen fysiatrille johon menenkin juoksujalkaa ensi tilassa.

No niin, nyt alkaa kuulostaa hyvältä... Ja toi leuan/pään painuminen eteenpäin - se on juuri tyypillistä silloin, kun niska ei jaksa oikealla tavalla kannattaa päätä. Eli sopii jännitysniskan oirekuvaan oikein hyvin.
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 21 Tammi 2010, 00:00

Moro Mimosa ja teretulemas palstalle meikäläisenkin puolesta!

Täältä vielä aiempien keskusteluiden valossa yksi kenties helpottava mielipide: vaikuttaa todellakin tuki- ja liikuntaelinperäiseltä. Täällä on kerrat jos toisetkin itketty kylki- ja rintakivun takia ja syynä on todellakin niska/kaularanka ja sen heikkous. Samall tavalla tuo leuan painaminen rintaan provosoi kaikkia oireita ja myös heti kun asennon hallinta pettää, eli oon huonossa ryhdissä vaikka koneella, oireet pahenee. Joskus auttaa tulehduskipulääke, joskus hermokipulääke mutta parasta apua on tosiaan tuottanut sinnikäs oma harjoittelu.

Hyvä, että olet menossa vaivasi kanssa oikeaan suuntaan eli fysiatrille. Kuten Elmotinkin sanoi, kipujen kuvitteleminen ja niiden luominen itselleen on todella vaikeaa, lähes mahdotonta ja useimmiten kyseessä on aivan todellinen tuntemus, jota valitettavasti yleislääkärit ei osaa diagnosoida. Ei heitä ole koulutettu rangan toimintaan niin hyvin, että he ymmärtäisivät esimerkiksi rangan vaikutuksen hermojen toimintaan, sisäelinten toimintaan tai ylipäänsä rangan merkityksen aivan kaikelle ihmisen hyvinvoinnille. Surkeeta, mutta tavallinen yleislääkäri alkaa yleensä etsiä rintakivun aiheuttajaa sydämestä, huimauksen aiheuttajaa aivoista, selkäkivun aiheuttaa virtsrakosta, käsikipua keuhkoista/sydämestä ja kasvon puutumista vaikkapa poskiontelovaivasta.
Mutta harvemmin lääkärille tulee mieleen, että nuo kaikki oireet voi johtua rankaperäisistä vaivoista.

ämä johtuu ihan vaan siitä, että heidät koulutetaan "hienoissa" oppilaitoksissaan tuohon näkökulmaan ja tuki- ja liikuntaelinvaivoja käydään läpi tosi vähän. Surkeeta jep. Kuinka monelta turhalta/väärältä diagnoosilta ja lääkekuurista vältyttäisiinkään, jos näkökulma olisi laveampi. :)

Tsemppiä sulle Mimosa!
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja elmotin » 21 Tammi 2010, 11:29

Mimosa: Perinteinen rintalihasvenytys on esim. oviaukossa niin, että olkavarsi on hartian jatkona, jolloin olkanivelessä ja kyynärnivelessä on 90 asteen kulma. Siitä sitten nojaat varovaisesti eteenpäin, jolloin rintalihaksiin pitäisi tulla venytys.

Jos tuo ei auta, niin tässä vaihtoehto, jolla parannetaan rintarangan liikkuvuutta:

Tee pyyhkeestä tai lakanasta tiukka rulla. Laita rulla lattialle ja mene makaamaan selällesi rullan päälle niin, että rulla on lapaluiden kohdalla poikittain. Pidä polvet koukussa ja laita kädet niskan taakse. Vie päätä kohti lattiaa rullaten rullan yli, ikään kuin rullan yläreunassa olisi sarana, jonka yli taivutat. Pysy hetki ala-asennossa, ja tuo rauhallisesti pää takaisin alkuasentoon. Rullan paikkaa kannattaa laittaa eri kohtiin, jotta tulisi käytyä kaikki nikamavälit. Muista pitää lanneranka mahdollisimman paikoillaan, jotta liike kohdistuisi rintarankaan.

Noilla kahdella pitäisi aika hyvin päästä alkuun.
elmotin
Palstan virallinen fysioterapeutti
Palstan virallinen fysioterapeutti
 
Viestit: 71
Liittynyt: 24 Tammi 2009, 19:48

Re: Hysteerikko rintakipuineen! Fiksummat auttakaa...

ViestiKirjoittaja fedja » 22 Tammi 2010, 11:58

Mimosa kirjoitti:Heippa vaan kaikki!

Elikkäs semmosta lähtisin heti kysymään että kuuluuko tähän tension neckin vaivoihin mahdollisesti rintakipuilu?
Ollut muutaman kerran todella raastavaa, aivan kuin joku repisi rintaa auki ja kurkkua vetää sekä leuassa puutumista sekä muita tuntemuksia.
Noi rintakivut tuntuu välillä puukon iskuilta ja viiltämiseltä sekä tasaiselta repimiseltä, vähän kuin ruokatorvessa olisi jotain todella suurta. Samalla käsiä viiltää olkavarsista sekä tuntuu puristusta käsivarsissa, sormia viiltää tai pikkurillit ja nimetön kouristavat (enemmän oikeassa kädessä). Kipuilu kestää yhtä mittaa tunteja jopa pari päivää. Ylävatsakin kipuili ja yläselässä kipuilua, puristavaa tunnetta selkärangan takana lapojen välissä. Nyt viimesimmän kerran kun rinta tuntui "laukeavan" tuli takaraivolle "suonenvetoja" ym. erikoisia tuntemuksia, nykimisiä ja olkapäitä nipisteli. Sitä helpotusta sitten kestikin sen pari tuntia vaan kunnes uudestaan alkoi. Tasaista huimausta ollut koko ajan, sen ja muita täsmääviä oireita löysin sivustoa selailemalla mm. sumean olon, eripari silmät, epätodellinen olo...

Onpa sinulla samankaltaista oireistoa kuin minulla. Jotenkin kuulostaa kalvoärsytykseltä (dura), kun noin laajalle oireet leviävät. Minullakihan oireisto leviävät jalkoihin asti niskasta. Rintarangassa pallean ja niskan kiristys kulkevat itsellä käsikädessä. Pallean tienoilla takana ja edessä on jatkuva puristus. Kurkun puristusta yms myös täällä. Nuo kouristukset ja viiltokivut liittyvät minulla kalvoärsytykseen. Rannetta myös nykii minulla. Viiltokivut sormiin ovat tuttuja.

Onko tapahtunut mitään liukastumista, kaatumista tai kolaria ennen oireitten alkua, jossa niska olisi voinut revähtää? Onko korvakipuja, silmäoireita?

Jos ei, niin hyvinkin voi tulla oireisto niskasta tai rintarangasta. Kurkkuoireet yms. kuulostaa niskasta johtuviksi, mutta en tiedä voiko rintarankaongelmat aiheuttaa samantyylistä oireistoa.

Fysioterapeutille jos menet, niin kannattaa panostaa fysioterapeutin valintaan. Kalvo-osaajat ovat harvassa. Neuraalikudososaajata yleisempiä. Tosin sitähän ei tiedä mitä kautta apua alat saamaan, että toimiiko ihan perus kuntoutusliikkeet. Jos ei, niin sitten kalvo-osaaja fysioterapeuttia tai klassista osteopaattia kannattaa kokeilla.
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja Zarru » 17 Helmi 2010, 19:45

Mimosa, onhan suljettu pois se että kaularangassasi olisi vikaa?

Kaularankavaivaisena en alkaisi taivuttelemaan päätäni varsinkaan taaksepäin.

Toivottavasti löydät asiantuntevan lääkärin, heitä saisi enemmänkin olla.
Zarru
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 74
Liittynyt: 28 Maalis 2009, 22:29


Paluu Yleinen keskustelu - (Muut niskavammat ja niskavaivat)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa