Niskavammoista ja -vaivoista kärsiville oma järjestö!

Niskaongelmat, jotka eivät selkeitä retkahdusvammoja: Tapaturman seurauksena tulleet - Kulumat/rappeumat - Välilevyongelmat - Tension neck - Muut niskavaivat

Tarvitsevatko niskavammaiset/-vaivaiset oman etujärjestön?

Äänestys päättyi 15 Maalis 2010, 08:02

Kyllä
4
80%
Ei
1
20%
En osaa sanoa
0
Ei ääniä
 
Ääniä yhteensä : 5

Niskavammoista ja -vaivoista kärsiville oma järjestö!

ViestiKirjoittaja riverman » 14 Tammi 2010, 08:02

Niskavammojen osalta vakuutusongelmat liittyen mm. diagnosointiin, kuntoutukseen, työkykyarvioihin ovat lisääntyneet merkittävästi ja olen seurannut vuosia aivovammaisten vastaavia ongelmia jotka ovat olleet megalomaanisia, mutta viimeisten parin vuoden aikana olen tehnyt havainnon, että Suomessa niskavammoista ja -vaivoista kärsivät ovat vähintään yhtä huonossa asemassa kuin aivovammaiset. Vammoja vähätellään, kuvausmenetelmät ovat edelleen niin karkeat ettei vammoja aina havaita ja niskavammoja aivovammojen tapaan myös psykiatrisoidaan.

Mielestäni nyt olisi aika perustaa Suomen Niskaliitto ry jonka alle voitaisiin muodostaa pari eri yhdistystä eli whipflash -ryhmälle oma ja muista niskavaivoista kärsiville oma yhdistys, Nämä muodoistaisivat yhdessä Niskaliiton.

Nyt pitäisi löytää ne tekijät jotka potkaisisivat homman käyntiin. Kommentteja kiitos!
:?:
Protecting Rights, Not Wrongs!
riverman
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 5
Liittynyt: 13 Tammi 2010, 09:38
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja fedja » 14 Tammi 2010, 18:36

Hyvä idea ja liitolle voisi olla tilausta.

Tosin monet retkahdusvammaiset kuuluvat aivovammaliittoon/-yhdistykseen, koska usein aivovammaa mukana. Ongelmana oman yhdistyksen ylläpitämiselle ja/tai uudein perustamiselle retkahdusvammaisilla on ollut vammaisten huono toimintakyky ja diagnosoimattomat aivovammat, jotka aiheuttivat paljon ristiriitoja yhdistysläisten kesken.

Minulla on sellainen tuntuma, että retkahdusvammaisten oikeusturva on ollut ja on edelleen paljon huonommassa jamassa kuin aivovammaisten. Samoin tunnistettavuus, diagnosointi ja hoito. Hyvä tilanne ei ole aivovammaisillakaan kyllä.

Minulla on ideoita ja ajatuksia, mutta ei toimintakykyä ja energiaa. Jos toimijoita löytyy niin mikä ettei. Jos jollakin lailla olisin mukana tuollaista perustamassa, niin haluaisin käydä aika laajat keskustelut liiton päämääristä ja tavoitteista, ja ihan konkreettisista toimintasuunnitelmista.

Mikä on liiton etu yhdistykseen verrattuna?
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 15 Tammi 2010, 00:14

Jep, erittäin tarpeellinenhan tuo olisi. Puhuinkin tästä muutaman sanan Rivermanin kanssa puhelimessa tänään ennen fyssaria. Tosin oma tilanteeni samanlainen kuin Fedjalla, että osaamista, intoa ja näkemystä olisi taatusti, mutta tällä hetkellä oma kunto rajoittaa merkittävästi liiton puuhanaisena toimimista.

Haasteeksi muodostuu hommien hoitaminen virtuaalisesti, koska meikäläisesti ei tällä hetkellä ole varteenotettavaksi ja uskottavaksi edustajaksi tässä kunnossa. Myöhemmin kyllä! Mutta pallotellaan, kuten Fedja kirjoitti, ajatuksia liitosta puolin ja toisin. Sana on vapaa, antaa tulla mielipteitä ja näkemyksiä. Kiitos! :) :)
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

niskaliitto

ViestiKirjoittaja puzzihouzu » 15 Tammi 2010, 00:34

Hei kaikille ja terveiset insure jaksolta!!!

Näin "uutena" niskavaivaisena suosittelisin pyrkimystä rakentaa aivovammaliiton sivuhaaraksi, aika monella tuntuu olevan kumpikin ja liittyvät läheisesti toisiinsa.

Vai ?????
Dementikkokerhon ryhmäkuva otettiin lämpökameralla.
puzzihouzu
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 3
Liittynyt: 15 Tammi 2010, 00:27

Re: niskaliitto

ViestiKirjoittaja riverman » 15 Tammi 2010, 00:59

puzzihouzu kirjoitti:Hei kaikille ja terveiset insure jaksolta!!!

Näin "uutena" niskavaivaisena suosittelisin pyrkimystä rakentaa aivovammaliiton sivuhaaraksi, aika monella tuntuu olevan kumpikin ja liittyvät läheisesti toisiinsa.

Vai ?????


Aivovammaliitto ja yhdistykset ovat sääntöjensä mukaan traumaattisten aivovamman saaneiden yhteistyöjärjestöjä. Aivovammaliitolle on ollut viime vuosina vaikeata ymmärtää edes aivovammaisten epäoikeudenmukaisen kohtelun laajuutta, joten niskavammaisia joilla ei ole diagnosoitu aivovammaa en lähtisi tähän suuntaan viemään.

Aivovammaliiton edunvalvontatyö perustuu konsensukseen ja heidän edunvalvontaryhmän jäsenenä on mm. professori, neurologi Juhani Wikström, joka on legendaarinen valtiokonttorin entinen ylilääkäri. Wikström tuli tutuksi koko kansalle muutama vuosi sitten ulos tulleesta MOT:n "Aivovamma -arpajaiset" ohjelmasta, jossa käytiin aika hyvin läpi Wikströmin työ vakuutuslääkärinä ja silloisen TEO:n asiantuntijalääkärinä. YLE:n arkistosta saattaa löytyä kirjallinen versio ko. ohjelmasta.

Konsensus olisi kaunis asia, mutta fakta on kuitenkin se, että aivovammaisten osalta kohtelu on koventunut eli epäoikeudenmukaisuudet lisääntyneet viime vuosina. Niskavammaiset ovat vähintään yhtä huonosti kohdeltu ryhmä suomalaisessa vakuutusoikeusjärjestelmässä, Kelassa jne kuin aivovammaiset.

Niskavammaiset tarvitsevat oman vahvan edunvalvontajärjestön.

Mulla on aivan samat ongelmat kuin tähän ketjuun kirjoittaneilla muillakin. Parasta olisi saada hankkeeseen mukaan pari alan ammattilaista jolloin myös liiton/yhdistyksen asema muodostuu heti alussa painavaksi.

Nostin asian esille pohdittavaksi ja toivon, että kenties vuoden parin sisällä Suomessa toimisi niskavammaisten oma etujärjestö.
Protecting Rights, Not Wrongs!
riverman
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 5
Liittynyt: 13 Tammi 2010, 09:38
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Zarru » 15 Tammi 2010, 17:59

Tervetuloa palstalle Puzzihouzu :D

Olisihan se ihanteellista että molemmat vammat kulkisivat tarvittaessa käsi kädessä myös diagnosoinnin osalta, sekä myös edunvalvonnan osalta, mutta totta on että omana yhdistyksenään näkyvyyttä ja kuuluvuutta oletettavasti tulee enemmän.

Mutta hyvässä yhteistyössä kaikki yhdistykset toki mielellään toimiviksi, sillä kuten Puzzipöksy ;) mainitsi nämä usein liittyvät toisiinsa, aivovamma ja niskavammat, mukaan lukien sekä retkahdusvammat että esim. ligamenttivammat, ja miksei myös kaularanka-asiatkin, niskan sisällähän sekin kulkee.
Zarru
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 74
Liittynyt: 28 Maalis 2009, 22:29

Re: niskaliitto

ViestiKirjoittaja fedja » 15 Tammi 2010, 21:51

puzzihouzu kirjoitti:Hei kaikille ja terveiset insure jaksolta!!!

Kiitos terveisistä puzzihousu ja teretulemast palstalle! Saitko ihan jees paperit Käpylästä?

puzzihouzu kirjoitti:Näin "uutena" niskavaivaisena suosittelisin pyrkimystä rakentaa aivovammaliiton sivuhaaraksi, aika monella tuntuu olevan kumpikin ja liittyvät läheisesti toisiinsa.


riverman kirjoitti:Aivovammaliitto ja yhdistykset ovat sääntöjensä mukaan traumaattisten aivovamman saaneiden yhteistyöjärjestöjä. Aivovammaliitolle on ollut viime vuosina vaikeata ymmärtää edes aivovammaisten epäoikeudenmukaisen kohtelun laajuutta, joten niskavammaisia joilla ei ole diagnosoitu aivovammaa en lähtisi tähän suuntaan viemään.

Minäkin joskus mietin tuota aivovammaliiton kylkeen perustettavaa yhdistystä, mutta en kyllä sitten oikein tiennyt miten sen kylkeen liittyminen omana yhdistyksenä voisi edistää asiaa. Sosiaali- ja terveysministerille käytiin viemässä terveisiä retkahdusvammaisten asioista. Hänen terveisensä meille oli, että olisi hyvä, että jokin isompi yhdistys/liitto olisi ajamassa asiaa.

Rivermanin mainitsemien ongelmien takia ilmeisesti Hippokampuskin perustettiin. Kyllähän se niin on, että oli minkä tahansa liiton kyljessä tai itsenäisenä yhdistyksenä, niin työ pitää tehdä ihan itse. Joten siinä mielessä ei aivovammaliitosta paljon apua saisi ihan konkreettiseen toimintaan. Yhdistyksen pitäisi retkahdusvammaisten osalta ajaa kaikkien eri tyyppisen retkahdusvamman saaneiden etuja. Niitä kun ei osata tällä hetkellä kunnolla edes erotella.

Terveitä pitäisi saada mukaan toimijoiksi ehdottomasti.

riverman kirjoitti:Aivovammaliiton edunvalvontatyö perustuu konsensukseen ja heidän edunvalvontaryhmän jäsenenä on mm. professori, neurologi Juhani Wikström, joka on legendaarinen valtiokonttorin entinen ylilääkäri. Wikström tuli tutuksi koko kansalle muutama vuosi sitten ulos tulleesta MOT:n "Aivovamma -arpajaiset" ohjelmasta, jossa käytiin aika hyvin läpi Wikströmin työ vakuutuslääkärinä ja silloisen TEO:n asiantuntijalääkärinä. YLE:n arkistosta saattaa löytyä kirjallinen versio ko. ohjelmasta.

Kiitos tiedosta. Tuntuu nämä asiat olevan mukavan kiemuraisia.

riverman kirjoitti:Nostin asian esille pohdittavaksi ja toivon, että kenties vuoden parin sisällä Suomessa toimisi niskavammaisten oma etujärjestö.

Siinä on hyvä tavoite!

Siinä mielessä niskaliittossa olisi synergiaa, että jännitysniskalaisilla ja retkahdusvammaisilla on hyvin samankaltaista oireistoa. Ja uskottavuusongelmia. Samoin kaularankavammaisilla ja retkahdusvammaisilla on samankaltaista oireistoa. Retkahdusvammaisilla on sitten omat omalaatuisuutensa oireistossa + aivovamma monella (myös diagnosoimattomana).
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

Kattojärjestö!

ViestiKirjoittaja riverman » 16 Tammi 2010, 13:49

Niskaliiton etuja olisi myös se, että niskavammat luokitellaan liikkumista rajoittaviksi vammoiksi, joten edellytykset liittyä Invalidiliiton jäseneksi ainakin teoriassa toteutuisivat. Invalidiliitto on erittäin tarkka kriteereistään ja pelkällä aivovammalla ei ole yleensä päässyt paikallisten invayhdistysten jäseneksi.

Invalidiliitto on kooltaan riittävän iso ja sen hallinnossa vaikuttaa useita yhteiskunnassa merkittävässä asemassa olevia henkilöitä, joten sitä kautta asiamme vieminen eteenpäin olisi painavampaa.....

Olen aivan samaa mieltä siitä, että yhteistyötä muiden vammaisjärjestöjen kanssa on tehtävä, mutta aina on muistettava niskavammaisten erityisongelmat. Mielestäni näissä asioissa ei toimi pienemmän pahan periaate, vaan yhdistyksellä on oltava selkeät tavoitteet joista ei lipsuta.

Nämä on vain minun pohdiskeluja jotka perustuu kokemuksiini vammaisjärjestöistä ja parasta jälkeä saadaan kun riittävän moni kertoo omia näkemyksiään ja fiiliksiään. :oops:
Protecting Rights, Not Wrongs!
riverman
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 5
Liittynyt: 13 Tammi 2010, 09:38
Paikkakunta: Helsinki


Paluu Yleinen keskustelu - (Muut niskavammat ja niskavaivat)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron