Kaularankavaivat, onnettomuus ja vakuutusasiat

Niskaongelmat, jotka eivät selkeitä retkahdusvammoja: Tapaturman seurauksena tulleet - Kulumat/rappeumat - Välilevyongelmat - Tension neck - Muut niskavaivat

Kaularankavaivat, onnettomuus ja vakuutusasiat

ViestiKirjoittaja Zarru » 19 Syys 2009, 22:39

Moni tunteekin minut toiselta foorumilta, mutta lyhyesti:

Olin viime vuoden kesällä onnettomuudessa, jonka seurauksena kaularankani myös alkoi prakata, ja viime lokakuisessa magneettikuvauksessa siinä todettiin kolme välilevynpullistumaa ja selkäytimen ahtauma.

Pullistumiin ei puututtu eikä niitä enää nyt otetuissa uusissa kuvissa näkynytkään, mutta ahtauma leikattiin Töölössä toukokuussa, kolmen nikaman laminektomia eli takakaaren poisto.

Nyt jostain mystisestä syystä mulla on UUSI ahtauma leikatun kohdan alapuolella, neurologien mukaan pahempi kuin ennen leikkausta, ja juu, oireet, eli voimattomuus, puutuminen ja kivut ovat voimakkaampia(käsissä, jaloissa, takaraivossa, niskassa).

Uudet kuvat ovat Töölössä neurokirurgien katsottavina, odotan mitä he sanovat, mutta edessä lienee uusi leikkaus.

Pari asiaa.

Minusta on erittäin kummallista, että vakuutusyhtiö pesi kätensä täysin kaularankavaivoistani, sillä perusteella että siinä on ollut ennestään kulumaa. Mutta vaivat ja vammat siinä ilmenivät vasta onnettomuuden seurauksena!

Samoin ihmettelen neurokirurgien haluttomuutta laittaa paperille se, minkä he ovat myöntäneet mulle suullisesti, eli että tottakai onnettomuus laukaisi viat ja teki tuhoa.

Myöskään Whiplashista ei ole kukaan puhunut mitään, se kai sentään olisi luokiteltu ihan uudeksi vaivaksi, vai olisiko vakuutusýhtiö senkin vääntänyt jotenkin niin että ei korvata mitään siihen liittyvää.

Taisi Helena Huhmar Invalidiliiton kuntoutuskeskuksesta kommentoida aivovammakartoituksen yhteydessä että olisi myös Whiplashin oireistoa, mutta muut eivät ole asiaa kommentoineet.

Minusta on äärettömän väärin, että vakuutusyhtiö ei korvaa mitään kaularankaan liittyvää. Onko mahdollista esim. osakorvaus? Tyyliin vaikka 60% vammoista katsottaisiin johtuvan onnettomuudesta jne.

Miten saada myös tuo Whiplash huomioiduksi, nyt se on jäänyt muiden vammojen jalkoihin.
Zarru
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 74
Liittynyt: 28 Maalis 2009, 22:29

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 20 Syys 2009, 14:02

Moi, Zarru!

Eikös toi sun tapaturmas tapahtunut töissä eli ollut työtapaturma? Vai muistanko väärin? Joka tapauksessa, voisit lukaista tämän seuraavan ketjun. Tolla ketjun kolmannella sivulla on linkit ja lainaukset myös tuohon asiaa koskevaan lakiin ja mielenkiintoista keskusteluakin siitä.

Pysyvän haitan korvaus
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

ViestiKirjoittaja Zarru » 21 Syys 2009, 12:39

Juu, en aja hevosia työkseni :lol: eli ei ollut työtapaturma, vaan vapaa-ajan tapaturma. Työnantajalla oli meille työntekijöille vakuutus, joka kattaa myös vapaa-ajan tapaturmat.

Mikä siinä on, että lääkärit eivät tunnu olevan näissä vakuutusasioissa aina potilaan puolella? Siis vakuutusyhtiöiden omat lääkärit eivät varmaankaan olekaan ;) mutta siis muutkaan.
Zarru
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 74
Liittynyt: 28 Maalis 2009, 22:29

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 21 Syys 2009, 14:43

Zarru kirjoitti:Juu, en aja hevosia työkseni :lol: eli ei ollut työtapaturma, vaan vapaa-ajan tapaturma. Työnantajalla oli meille työntekijöille vakuutus, joka kattaa myös vapaa-ajan tapaturmat.


Just. Vai niin se olikin. Ikä ei siis selvästikään tuu yksin...

Välillä noilla lääkäreillä tuntuu olevan vaikeuksia laittaa asioita kirjalliseen muotoon yhtä selvästi kuin keskustellessa. Samaan ilmiöön törmäsin kyllä kiropraktikkonikin kanssa, kun häneltä piti lääkärille lausuntoa saada. Se, mitä oli suusanallisesti puhuttu, ei kyllä mielestäni siitä lausunnosta käynyt ilmi. Kummasti sekin muuttui lähinnä munkkilatinan ja poliitikon kielenkäytön yhdistelmäksi... :shock: :roll: :shock:


PS. Mutta enivei, mahtaisko noi Aivovammaliiton hemmot osata sua kuitenkin neuvoa, vaikka vapaa-ajan tapaturmasta oliskin kyse? Tuossa toisessa ketjussahan niitä ylistettiin ja kuulosti, että niillä olis aika paljon tietoa näistä kuvioista...
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

Re: Kaularankavaivat, onnettomuus ja vakuutusasiat

ViestiKirjoittaja fedja » 21 Syys 2009, 16:24

Zarru kirjoitti:Nyt jostain mystisestä syystä mulla on UUSI ahtauma leikatun kohdan alapuolella, neurologien mukaan pahempi kuin ennen leikkausta, ja juu, oireet, eli voimattomuus, puutuminen ja kivut ovat voimakkaampia(käsissä, jaloissa, takaraivossa, niskassa).

Tosi tympeää toi, että uusi ahtauma ja entistä pahempi.

Zarru kirjoitti:Minusta on erittäin kummallista, että vakuutusyhtiö pesi kätensä täysin kaularankavaivoistani, sillä perusteella että siinä on ollut ennestään kulumaa. Mutta vaivat ja vammat siinä ilmenivät vasta onnettomuuden seurauksena!


Zarru kirjoitti:Samoin ihmettelen neurokirurgien haluttomuutta laittaa paperille se, minkä he ovat myöntäneet mulle suullisesti, eli että tottakai onnettomuus laukaisi viat ja teki tuhoa.

Tuota voi yrittää siten, että pyytää kirjaamaan neurokirurgia asian lausuntoon.

Zarru kirjoitti:Myöskään Whiplashista ei ole kukaan puhunut mitään, se kai sentään olisi luokiteltu ihan uudeksi vaivaksi, vai olisiko vakuutusýhtiö senkin vääntänyt jotenkin niin että ei korvata mitään siihen liittyvää.

Whiplash ei sinänsä kuvaa mitään. En oikein tiedä, että miten tuo nyt diagnosoidaan. Huhmar ei minun, eikä monen muunkaan kohdalla ole laittanut Whiplash-diagnoosia, vaan aivovamman jälkitila ja kaularankavamman jälkitila. Jossakin lausunnossa on selkäytimen venähdysvamma. Whiplash-diagnoosilla ei yleensä ottaen tunnu olevan juuri mitään painoarvoa juuri missään. Ortonissa se on ihan oikea kunnon diagnoosi. Ts. siellä ihmiset tajuavat diagnoosin ja oireiston yhteyden. Joten, jos on aivovamman tai kaularankavamman jälkitiloja, niiden pitäisi olla "painavampia" diagnooseja. Tällä hetkellä käsitykseni on tämä, mutta sehän voi muuttua, jos saan lisätietoa.

Zarru kirjoitti:Minusta on äärettömän väärin, että vakuutusyhtiö ei korvaa mitään kaularankaan liittyvää. Onko mahdollista esim. osakorvaus? Tyyliin vaikka 60% vammoista katsottaisiin johtuvan onnettomuudesta jne.

Miten saada myös tuo Whiplash huomioiduksi, nyt se on jäänyt muiden vammojen jalkoihin.

Ei oikeastaan mitään tietoa edellä olevista kysymyksistä. Hyvä olisi, jos saisit kysyttyä esim. Huhmarelta, että mikä merkitys on sillä onko papereissa Whiplash-diagnoosia vai ei.
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja Zarru » 06 Joulu 2009, 00:11

Jepulis, nyt tilanne siis se että joudun tosiaankin uuteen kaularankaleikkaukseen Töölöön.

Ja sain viimein Töölöstä myös paperille jotain, kun neurokirurgian erikoislääkäri kirjoitti lausunnon. Varovainen se on mutta edes jotain. Keskustelussamme hän oli kanssani samaa mieltä siitä, että ei ole oikeudenmukaista vakuutusyhtiön kieltäytyä korvaamasta mitään tuolla perusteella.

Whiplash on varmaan mulla myös, mutta sitä tosiaan ei ole mihinkään kirjattu ja se harmittaa. Tosin monivammatapauksissa varmaan useinkin joku vaiva/vamma jää toisten jalkoihin tai kokonaan huomioimatta.

Valitus on lähdössä Tapiolaan saamani lausunnon kera, vielä pohdin että lähetänkö sen vasta kuntoutusjaksoni jälkeen, jos saisin Käpylästä myös kaularangasta jotain lisälausuntoa.

Vaan olen tosiaan ihan surkeana kun Huhmarin tapaamista odotin kuin kuuta nousevaa, eikä hän olekaan enää siellä :(
Zarru
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 74
Liittynyt: 28 Maalis 2009, 22:29


Paluu Yleinen keskustelu - (Muut niskavammat ja niskavaivat)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron