Niskatko?

Niskaongelmat, jotka eivät selkeitä retkahdusvammoja: Tapaturman seurauksena tulleet - Kulumat/rappeumat - Välilevyongelmat - Tension neck - Muut niskavaivat

Niskatko?

ViestiKirjoittaja niskainen » 02 Syys 2014, 17:14

Tervehdys!

Ensiksi hieman taustaa, eli olen suht normaalit elämäntavat omaava 25-vuotias mies. Olen kärsinyt noin 4 vuotta erilaisista oireista, ja saanut mm. paniikkihäiriö, masennus ja tension neck cum vertigo diagnoosit, myös lievää asentohuimausta havaittu. Elämäni on suht kiireistä työni takia, ja joudunkin olemaan n. 60% ajasta muualla kuin kotipaikkakunnalla (myös yöt), ja olenkin huomannut hieman uupumuksen merkkejä (en ole kerennyt edes lomia pitämään) ja pieni stressi päällä kokoajan, koska perheenlisäystä on luvassa 2kk päästä =)

Minulla alkoi tuossa muutama viikko sitten tuntumaan molemmilla ohimoilla outoa paineentunnetta, sekä jatkuvaa kipua ja polttelua lapojen seuduilla, myös jonkinverran tuikkivaa päänsärkyä havaittu, joka tuntuu yleensä samoilla kohdilla, mm. päälaella oikealla puolella.

Kävin myöskin pariviikkoa sitten terveystarkastuksessa, jonka työnantajani vaatii joka 5. vuosi. Siellä ei ollut mitään vikaa missään, kuulo, näkö, paineet ja verikokeet kaikki kunnossa. Edellisen kerran käynyt reilu vuosi sitten omasta toimesta, jossa otettiin myös kilpirauhaskokeet, ja nekin olivat ok.

Eilen kuitenkin oli todella surkea olo joka johtui luultavasti itseaiheutetusta ahdistuskohtauksesta, ja sainkin varattua ajan lääkärille, jolle kerroin hartioista, paineentunnusta, päänsärystä ym. jonka perusteella lääkäri teki erinäisiä kokeita, mm. katsoi silmien reagoinnin valoon, tasapainon, näkökentän, kasvojen tuntemukset sekä koordinaatiokyvyn. Nämäkin olivat kaikki kunnossa, ja lääkäri totesi että "ei sinussa mitään lääketieteellisesti ole vialla, joten uskoisin niskojen olevan pääsyy", ja sainkin lähetteen OMT fysioterapeutille.

Lisäyksenä vielä, että aika useasti tuntuu myös että leuan lihakset olisi jotenkin jumissa, ja puhuminen tuntuu hankalalta. Kuulemma narskuttelen öisin hampaita, joten johtuisiko siitä?

Jotenkin tuntuu uskomattomalta, että tällaiset oireet johtuisivat niskoista!? Mitäs mieltä kotilääkärit ovat, tai onko kohtalotovereita joilla samankaltaista?
niskainen
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 3
Liittynyt: 09 Kesä 2013, 20:01

Re: Niskatko?

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 07 Syys 2014, 19:34

Hei, niskainen!

Välitän erään toisen henkilön vastauksen kysymykseesi:

Kuulostaa hyvinkin niskasta johtuvasta vaivasta . ihan samoja vaivoja mullakin ja vuosia ravasin kaiken maailman kokeissa ja sopeuduin kipujen mukaa . viimeisenä alettiin tutkia niskaa ja sitten olikin jo todella huonossa kunnossa . Juurikin lapaluiden kohdalle vaikuttaa eniten , kun olisi joku panssari päällä , kivikovaksi vetää lihakset ja sitäkautta aiheuttaa kaula ,pään , leukojen alueen kummallisia kipukohtauksia ja puheenki puuroutumista . Kyllä siinä sitten paniikki iskee , lihakset ei rendoudu millään ja unet jää todella vähiin . Tuntuu että jonkun täytyisi nyrkillä hakata niitä lihaksia .koska hieronta ei auta mitään . laukasee vaan ainakii minulla hermosäryt ja sähköiskut pitkin hermoratoja käsivarsissa . Kannattaa vaatia ne mangneetti kuvat niskasta . että ei pääse liian pitkäkke etenemään ja osataan sitten kuntouttaa oikein .
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

Re: Niskatko?

ViestiKirjoittaja Maikelnait007 » 04 Marras 2014, 19:26

Joku hyvää konsti, millä pääse niskakipusta helpoiten eroon, jos on vaikka yön huonosti nukkunut. Varmasti tapahtuu monella ja aika usein:) kiitos vastaneille :)
Maikelnait007
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 4
Liittynyt: 04 Marras 2014, 18:36


Paluu Yleinen keskustelu - (Muut niskavammat ja niskavaivat)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa