Mitäs sitten lähtis koittamaan?

Niskaongelmat, jotka eivät selkeitä retkahdusvammoja: Tapaturman seurauksena tulleet - Kulumat/rappeumat - Välilevyongelmat - Tension neck - Muut niskavaivat

Mitäs sitten lähtis koittamaan?

ViestiKirjoittaja tiiamarianne » 18 Huhti 2014, 13:20

Nyt tarttisin apua, vinkkejä tai jotain tiedonhippusia!

Viimeset kaksi kuukautta käsien ja toisinaan myös jalkojen puutumista/tunnottomuutta, niskat ja yläselkä melkoisen jumissa, ehkä jonkinlaista hermosärkyä ranteissa/sormissa/leukaperissä.
On venytelty, joogattu, liikuntaa kevyestä rajumpaan, on oltu liikkumatta ja levätty, voltarenit sun muut voitehet testattu, lihasrelaxantteja (sirdalud 6mg), lämpöhoitoa ja osteopaatin käsittelyä. Aloitin myös B12 kuurin joka ehkä jonkinverran on tuntunut tuoneen aaltomaista lämpöä, tai sitten vain kuvittelen.

Yhä vaan puutuu. Tuntuu että toi puutuminen tulee jonkinlaisena "kohtauksena" = puutumista käsissä (pikkurilli, nimetön, kämmensyrjä), jaloissa, kasvoissa, tärinää, korvien kohinaa, huimausta ja sekavaa oloa. Päänsärkyä ei oikeastaan ole ollut. Työlekuri diagnosoi jännitysniskan(joka on ollut tiedossa jo monta vuotta, koskaan ei vaan näin pahaksi äitynyt), osteopaatin mukaan tosiaan kaula ja niskalihakset todella pinkeenä, selkälihakset jumissa ja rangassa oli fasettilukkoja. Mitään psykosomaattista tämä ei ole, en kärsi paniikkihäiriöstä enkä enää edes ahdistu näiden "kohtausten" tullessa kun tiedän etten kuitenkaan pyörry tai sekoa.

(Jännä homma on myös se, että näitä puutumisia alkoi tulemaan n. 6kk sitten kun aloitin e-pillerit. Jokaisella taukoviikolla juurikin tätä samaista oloa jota nyt kestänyt pidempään. Nyt oltu kohta 2kk ilman pillereitä. Ilmeisesti nekin voi aikaansaada jotain häiriötiloja tai jopa vaurioita. En tiedä liittyykö asiaan, mutta otinpas senkin seikan esille.)

Paljon oon googlaillut ja löytänyt tarinoita samanlaisista oireista. Ilmeisesti aika "tavallinen tarina" tämä mun. Nyt vaan en tiedä että mihin suuntaan sitä lähtis seuraavaksi. Mihin te olette menneet tällaisten oireiden saattelemana, mitä kannattaa ottaa huomioon tai kokeilla, mitkä on ollut niitä huteja?
(Huomasinkin Tension neck topickin juuri, taidanpa lukaista sen ainakin!)
Avatar
tiiamarianne
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 2
Liittynyt: 18 Huhti 2014, 13:14
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mitäs sitten lähtis koittamaan?

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 18 Huhti 2014, 19:05

Moi, TM, ja tervetuloa palstalle!

Vai on sulla jaloissakin puutumisia? Minusta oikea osoite lähteä liikkeelle olis hyvän fysiatrin eli fysiatrian erikoislääkärin tutkimukset. Taidat tarvita siihen tt-lääkäriltä lähetteen, jollet itse maksaen halua suoraan mennä.

Ja jos käsissä on hermosäryn tyyppistä, niin olis varmaan hyvä MRI-kuvata kaularankakin. Mutta fysiatri siihen sitten tarvittaessa kirjoittaa lähetteen, fysiatrin manuaalinen tutkimuskin jo kertoo paljon. Että minusta sieltä suunnasta tuota vyyhtiä kannattais lähteä purkamaan!

Ja vilkaisepa tätä, olen kerännyt hiukan tietynlaista tietopakettia näistäkin asioista tänne: https://sites.google.com/site/alasairas ... inkkilista
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

Re: Mitäs sitten lähtis koittamaan?

ViestiKirjoittaja tiiamarianne » 28 Huhti 2014, 18:56

Kiitos vastauksista. :)

Tänään kävin röntgenkuvauttamassa leuan, niskan ja lantion. Lääkäri laittoi fysiatrin sijaan niihin lähetteen. Kävi hyvä tuuri, sattui sellainen lekuri joka on meinannut erikoistua fysiatriaan ja tiesikin sitten aiheesta paljon.. Katsotaan mihin tämä johtaa. :)
Avatar
tiiamarianne
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 2
Liittynyt: 18 Huhti 2014, 13:14
Paikkakunta: Helsinki


Paluu Yleinen keskustelu - (Muut niskavammat ja niskavaivat)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa