Uutena täällä minäkin, mahdollinen leikkaus edessä

Niskaongelmat, jotka eivät selkeitä retkahdusvammoja: Tapaturman seurauksena tulleet - Kulumat/rappeumat - Välilevyongelmat - Tension neck - Muut niskavaivat

Uutena täällä minäkin, mahdollinen leikkaus edessä

ViestiKirjoittaja miimu3x » 31 Loka 2013, 14:41

Kaikki alkoi kuten monella muullakin. 8.9 heräsin aamulla järkyttävään kipuun vasemman lavan kohdalla joka vaan päivän mittaan ylty. 9.9 Diacoriin jossa "lihasjumiin" kipupiikki ja norflex relaxanttipiikki, 3 pv s.lomaa ja eväiksi panadolia ja panacodia. Noh eihän näistä mitään apua. Kipu senkun ylty ja säteili vasempaan käsivarteen ja kohta jo sormet puuduksissa. Ti naprapaatille (vikatikki) ei mitään, to osteopaatille, ei mitäään, paheni vaan ja seuraavana yöna niin kipeenä että oksensin puolet yöstä. Kotiin jäin vielä ei muuta voinut, en ollut nukkunut neljään yöhön. Kävelin vaan ympyrää ja luulin sekoovani kivusta. 13.9 uudestaan lääkäriin jolla ei muuta lisättävää ,sairaslomaa 2 vko lisää ja suositteli kalevalaista jäsenkorjaajaa. Kävin ja hän sai pahimman säteilykivun lavan seudulta helpottamaan. Ei tehnyt mitään jäsenkorjausta koska olin niin kipeä. En tiedä mitä teki mutta helpotti kuitenkin. Käsivarsi edelleen niin kipeenä, piti kannatella koko ajan, joten päätin hyödyntää vakuutusta joka työn puolesta on ja sain ajan 30.9 käsikirurgille joka oireista ja joistain liikekokeiluista päätellen epäili välilevyn pullistumaa kaularangassa. Pisti lähetteen magneettikuviin jonne pääsin samana päivänä. Seuraavana päivänä sain tiedon että kaularanka oiennut, kaularangassa c5-c6 välissä oikea voittoinen protruusio ja lievää alkavaa oikean juuriaukon kaventumaa. C6-c7 vasenvoittoinen prolapsi joka komprimoi vasenta c8 hermoa lateraali recessissä. Näillä eväillä ole töissä jos voit älä jos et voi sanoi käsikirurgi...vältä pään ääriliikkeitä, älä kumarru eteenpäin äläkä nosta tai kanna mitään. Ok. Olin 3 vko töissä ja viime viikon ti, 22.10 neurokirurgin vastaanotolle joka totesi selvää lihasheikentymää ja refleksien heikentymää vasemmassa kädessä ja järkyttyneenä ihmetteli miksi olen ollut töissä diagnoosin jälkeen ja määräsi 15.11 asti täyslepoon. 12.11 seuraava aika hänelle jolloin kliinisten testien perusteella päätetään leikataanko vai ei.
Niskakipua jota ei alussa juurikaan ollut on pahentunut ja uusi tunne on järkyttävä paine niskassa vasemmalla puolella. Pyörryttää.Iltaisin kaula turvonnut ja sivuilla ikäänkuin olisi "kaulusrengas" kaulassa solisluiden "kuopat" ikäänkuin pulleat...äh vaikeeta kuvailla... Käden puutuminen tuntuu jatkuvalta pahenee selkeästi istuessa...
Ei kai tässä muuta voi kun odotella...Pelottaa...
Kiitollinen kaikesta palautteesta ja vertaistuesta jota jo paljon sain luettuani aiempia kertomuksia. Noin muuten täysin terve, liikuntaa harrastava 40v nainen, 3 lapsen äiti.
miimu3x
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 3
Liittynyt: 31 Loka 2013, 13:36

ViestiKirjoittaja miimiimi » 01 Marras 2013, 11:05

Koitahan jaksaa. Mikäli leikataan uskon että auttaa. Mut leikattiin kolmisen vkoa sitten. Elämä voittaa.
miimiimi
Vakkariniskoittelija
Vakkariniskoittelija
 
Viestit: 129
Liittynyt: 22 Touko 2013, 13:03

ViestiKirjoittaja miimu3x » 01 Marras 2013, 15:53

Kiitos, eihän tässä muuta voi ja luettuani nuita tarinoita täällä olen kyllä saanut avun vaivoihin todella nopeaan.

Kauanko sinulla on vaivoja ollut ja osaatko sanoa, jos tilanteessani päädytään leikkaukseen, kuinka kauan leikkausta joutuu sitten vielä odottaan... riippuu tietysti varmaan myös tilanteen vakavuudesta.

Entäs mikä teillä muilla ollut tapa hoitaa konservatiivisesti? Täysin vuodelevossa?tukikaulus?
miimu3x
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 3
Liittynyt: 31 Loka 2013, 13:36

Re: Uutena täällä minäkin, mahdollinen leikkaus edessä

ViestiKirjoittaja c5-6-väliuus » 13 Marras 2013, 22:23

Mihin päädyitte neurokirurgin kanssa? Minulla keväällä leikattiin c5-6 väli, onnistunut ratkaisu. Heti alkoi elämä helpottamaan. Fysioterapiaa ennen ja jälkeen leikkauksen ja tukikaulus oli käytössä ennen leikkausta ja kivunhoitona tarvittaessa leikkauksen jälkeen. Reilun kuukauden odotin leikkausta lähetteen saatuani, soitin ja ilmoittauduin peruutuspaikkajonoon ja pääsin pikkuisen nopsemmin operaatioon.
c5-6-väliuus
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 5
Liittynyt: 10 Huhti 2013, 21:53

Re: Uutena täällä minäkin, mahdollinen leikkaus edessä

ViestiKirjoittaja miimu3x » 14 Marras 2013, 00:21

Leikkausjonoon laittoi. Tosin hyvä asia on se että refleksit vasemmassa kädessä oli hereillä, kun 3 vko sitten ketään ei ollut kotona. Tähän väliin suositteli fysioterapiaa ja kipuun akupunktiota. Pe ensimmäinen akupunktioaika, toivottavasti auttais edes vähän. Lääkäri sanoi että jos hyvin menee niin voisin selvitä ilman leikkausta. Tämä kipu on vaan niin raastavaa...
Millainen sinulla oli se c5- c6 väli?
miimu3x
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 3
Liittynyt: 31 Loka 2013, 13:36

Re: Uutena täällä minäkin, mahdollinen leikkaus edessä

ViestiKirjoittaja c5-6-väliuus » 14 Marras 2013, 15:50

Hyvä että sait leikkauslähetteen :) mutta etkö saanut kunnon kipulääkitystä?
Minulla oli nikamaväli onnettomuuden seurauksena niin huonona, että leikkaus oli välttämätön. Välilevy oli revennyt ja massaa tursusi rikkinäisen takaligamentin läpi selkäytimen puolelle ja oikea juuriaukko ahtautunut. Oireilu alkoi juuri oikean lavan, hartian ja käden kipuna. Niska kipeytyi sitten pikkuhiljaa lisää koko ajan. Välilevyongelmaa ei osattu edes epäillä ennen kuin pökerryin fysioterapiassa niskaa tutkittaessa. Oireet sekoittuivat muihin saamiini vammoihin.
c5-6-väliuus
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 5
Liittynyt: 10 Huhti 2013, 21:53


Paluu Yleinen keskustelu - (Muut niskavammat ja niskavaivat)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa