Samanlaisia oireita kellään?

Niskaongelmat, jotka eivät selkeitä retkahdusvammoja: Tapaturman seurauksena tulleet - Kulumat/rappeumat - Välilevyongelmat - Tension neck - Muut niskavaivat

Samanlaisia oireita kellään?

ViestiKirjoittaja mikäihme » 20 Touko 2018, 18:41

Hei!
Kirjoittelen tänne ekaa kertaa. Muutama viikko sitten alkoi oikean puolen käden (sormet) ja jalan pistely. Kädessä oli myös heikkouden tuntua. Olkapäähänkin pistää toisinaan. Niskat on rutissu ja naksunu jo pitkään, ja oikealla puolella kaularangan vieressä on tuntunut "jotain ylimääräistä", mikä ei kuitenkaan ole ollut kipeä. Tinnitys on aivan jatkuvaa. Painetta tuntuu kallonpohjassa ja korvissa, varsinkin oikeassa. Nyt on niska ja jopa kaula kipeytyneet niin, että kävelykin sattuu. Tuo "jokin" niskassa tuntuu laajentuneen, muttei edelleenkään ole käsin kokeiltaessa kovinkaan kipeä. Pään CT tehtiin ja se oli ok. Kaularangan magneettitutkimus on tulossa, mutta kiinnostaisi kovasti, onko kenelläkään ollut samankaltaisia oireita ja mistä ovat johtuneet.
mikäihme
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 1
Liittynyt: 20 Touko 2018, 18:31

Re: Samanlaisia oireita kellään?

ViestiKirjoittaja veskuk » 06 Tammi 2019, 22:05

Moi,

minulla ei ole tuntopuutoksia ollut käsissä, mutta oikeassa kädessä vähän heikkoutta mm. nostamisliikkeen kanssa ja hartiassa outoa lihaskireyttä joka ei hieronnassakaan lähtenyt. Niskassa kaularangan oikealla puolella samoin tuntunut jännä ylimääräinen pallura ja lievä aristus tai outo tunne siinä kohtaa. Lisäksi pieni pistoksen tunne oikeaan yläselkään/hartiaan kun päätä on taivuttanut vähän takasivuviistoon. Minulla on aika liikkuvat nikamat ja notkeutta on aika hyvin, niin on tuntunut hassulta, että moni paikka tuntuu silti olevan jumissa.

Noh, nämä kaikki korjaantui kun naprapaatti sai kaularangan (fasetti?)lukkoja avattua. Itselläni tuo käsittely varsin jännästi ojensi koko yläkropan ryhtiä ja lantiossakin asti toistuvat jumitukset väheni. Nyt on yritystä ollut vahvistaa kaulan lihaksia ja opetella pitämään kaularanka pitkänä ja suorana eikä röhnöttää mutkalla.
veskuk
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 1
Liittynyt: 06 Tammi 2019, 21:53


Paluu Yleinen keskustelu - (Muut niskavammat ja niskavaivat)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron