Lymfaterapia ja akupunktio

Fysioterapia - OMT - Kraniosakraalinen terapia - Neuropsykologinen kuntoutus - Neurokirurgia - Lääkkeet - Luontaishoidot

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 20 Kesä 2011, 21:53

Olen kyllä käynyt ap:ssa, vaikken enää moneen vuoteen CST:n löydettyäni. Enkä tosiaan tiedä varmasti mutta villi arvaukseni on, että perustuu samaan kuin mikä tahansa muukin hermotason hoitomuoto. Eli yksinkertaisesti siihen, että hermopäätteiden stimulointi rauhoittaa yliaktiivista (autonomista) hermostoa ja että hoito ylipäänsä auttaa myös psyykkiseen rentoutumiseen. Uni ja väsymys ovat tärkeitä parantavia mekanismeja (ja toisaalta pitkään jatkuessaan myös merkkejä siitä, että hermostossa on jotain krenkkaa), joten tuollainen teoria vois toimia... Tiedä sitten! ;)

Omat kokemukset CST:stä ovat samankaltaisia. Alussa nukuin jopa 12-18 h hoidon jälkeen. Keho "palautui" sinä aikana. Pikkuhiljaa hoidonjälkeinen järkyttävä väsy alkoi muuttua inhimilliseksi ja mitä paremmassa kunnossa olen, sitä vähemmän hoito väsyttää.

Käynti perusturvajohtajan luona ja kuntapäättäjä mukana saa kannatusta! :) Ymmärtääkseni fedja on ollut näissä edunvalvonta-asioissa erittäin aktiivinen ja muistan nähneeni jotain laskelmiakin siitä, kuinka paljon retkahdusvammapotilaan (+ mahdollinen aivovamma) viivästynyt diagnosointi ja huolimaton/puutteellinen/puuttuva kuntoutus kustantaa yhteiskunnalle verrattuna siihen, että homma hoidettaisiin alusta loppuun asti kunnolla. Tosin osittain kyse on aivan oikeasti siitä, että me ollaan täällä suomessa valovuosia jäljellä retkahdusvammatietämyksestä (sekä diagnosoinnista että kuntoutuksesta) muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

Esimerkiksi Ruotsissa tilanne tuntuu olevan huomattavasti parempi. Meillä toki vakuutusyhtiöiden (ja tietyiltä osin myös Kelan) järjetön, epäinhimillinen ja epäoikeudenmukainen toiminta sekoittaa pakkaa entisestään vaikeuttaen hoitoonpääsyä ja kuntoutusta. Useampi vaikutusvaltainen taho sen on ääneen todennut, että jos kaikki moniammatillista erityiskuntoutusta tarvitsevat niskavammapotilaat hoidettaisiin asianmukaisesti (+ päälle vielä mahdollinen aivovamma ja sen seuraamuksset), varat loppuisi kesken ennen kuin päästäisiin edes alkuun. Erittäin surullista.

Nähtävästi ratkaisu tähän on leikkiä, ettei koko retkahdusvammaa ole olemassa tai että se on aina miedointa mahdollista sorttia 95 prosentissa, eikä sen uskota voivan aiheuttaa niitä hermo- ja kipuoireita, joita kuitenkin vakavasti loukkaantuneilla tuntuu poikkeuksetta olevan.

Vammat aliarvioidaan, potilas leimataan "pöpipääksi" ja jätetään oman onnensa nojaan. Harvoja alan asiantuntijoita tuntuu oikeasti kiinnostavan muu kuin säästöt ja se, ettei tarvitse polttaa omia näppejään oikeuscaseissä niissä harvoissa tapauksissa, joissa joku loukkaantunut jaksaa asian viedä käräjille huippujuristin avustuksella. Niskavammakenttää tuntevia juristejakaan ei Suomessa montaa ole.

Sori tilitys... Alkaa ottaa pattii, kun tätä palstaa on pidetty monta vuotta ja tuntuu, ettei mikään ole muuttunut niistä ajoista, kun täällä ensimmäisen kerran asioista keskusteltiin. :(
Viimeksi muokannut tahdonvoimaa päivämäärä 20 Kesä 2011, 22:07, muokattu yhteensä 1 kerran
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja JT » 18 Syys 2012, 16:30

Akupunktiota on tullut testattua taas kertaalleen, kyllä sillä kummasti vaan kipu pysyy hetken poissa. Edellisen kerran (siis kahdeksan vuotta aiemmin, aika pian kolarin jälkeen) parhaimmillaan oli useampi päivä ettei juuri Tramaliin koskea tarvinnut, hyvin toimi silloin.

Vaan tuo Lymfa, siihen tutustuin tänään ensimmäistä kertaa, ja luultavasti viimeistä myös.

Ihan sellaista kevyttä käsittelyä, varovaista alkua kun ei tiedä miten "uusi tapaus" reagoi hoitoon, ja niskaan koskematta. Siinä pöydällä makoillessa oli vielä ihan ok olo, vaan sitten kun piti istumaan nousta niin kiva loppui siihen. Huimausta, päänsärky kerrasta sellaiseksi etten muistanut niin kovaa olevankaan, hetki olon tasoittelua ja hoitsun tukemana sänkyyn. Tukevat lääkkeet ja tunti unta.

Ei terapeuttikaan osannut arvata tuollaista reaktiota, ei kuulemma ikinä ole noin voimakkaasti kukaan reagoinut. Nyt viitisen tuntia tapahtuneesta, alkaa olo olla jo jotakuinkin siedettävä.

Tällaisia terveisiä Käpylästä, perjantaihin asti kuntoutuksessa. :roll:
JT
Kiivas niskoittelija
Kiivas niskoittelija
 
Viestit: 202
Liittynyt: 16 Elo 2012, 12:07
Paikkakunta: Keski-Suomi

ViestiKirjoittaja anzqu » 20 Syys 2012, 13:00

Minulle tuli vastaava, tosin miedompi reaktio ensimmäisestä LymphaTouch hoitokerrasta. Olo oli ok niin kauan kun oli makuullaan, mutta kun piti vaihtaa vatsalta selälleen, niin isku järkyttävä huimaus ja pahoinvointi. Ja illalla niskahartiaseudun LymphaTouch käsittelyn jäljiltä neste pakkautui alaselkään. Olotila piti juoda pois. Siis vettä vettä vettä ja vielä kerran vettä. Suosittelivat seuraavalla kerralla juomaan jo ennakkoon tai varaamaan vesipullon matkaan.
anzqu
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1221
Liittynyt: 31 Maalis 2011, 17:43

ViestiKirjoittaja JT » 20 Syys 2012, 16:30

Juu, kyllä tuosta juomisesta juttua oli, eikä tosiaan unohdettu. Varmaan hyvän matkaa toista litraa meni vettä, muutama lasillinen heti istumaan noustua, vaan kivasti humahti pää kipeäksi. Kyselivät että "paljonko arvioisit asteikolla 1-10 kivuksi", vihjasin että "jossain 16-18 mennään".

Oli aika järkyttynyt fyssari tuosta reaktiosta, jostain syystä ei sit tänään oikein käsittelyjä halunnut jatkaa, vaan lähinnä tarkasteltiin istuma/seisoma-asentojen oikeellisuuksia ja juteltiin mukavia.

Jotain puhu mahdollisesta ligamenttivauriosta? Jos vaikka sais lähetteen/suosituksen funktionaaliseen MRI:hin, siinä (kai?) jotain voisi näkyä?
JT
Kiivas niskoittelija
Kiivas niskoittelija
 
Viestit: 202
Liittynyt: 16 Elo 2012, 12:07
Paikkakunta: Keski-Suomi

ViestiKirjoittaja anzqu » 20 Syys 2012, 17:57

Lähetteen kyllä saa, mutta maksaja onkin sitten eri stoori. Funktionaalinen MRI maksaa omakustanteisena siellä 1650e paikkeilla. Minä sain TE-toimiston mukaan maksamaan oman käyntini työ- ja toimintakykytutkimuksina ja sain lähetteen neurologi Helena Huhmareelta.

fMRI:ssä tosiaan näkyy ligamenttivauriot, sillä normaalissa MRI kuvassa ihminen makaa liikkumattomana ja fMRI:ssä pää taivutetaan ääriasentoihin ja jokaisesta asennosta otetaan oma kuvasarja. Minultakin saatiin tuota kautta kiinni alarialigamenttivaurio, joka vahvisti omat kiputuntemukseni vasemmalla puolella yläniskaa, syvällä pään sisällä. Ja nimenomaan tuo risa puoli on se joka reagoi lymfaturvotuksena fysioterapian jälkeen, minulla keräten nestettä nieluun toispuoleisesti.

Vantaan Magneetti tekee fMRI-kuvausta ja tällä viikolla kuulin, että myös Turun Pulssi tekee sitä. Lähete pitää olla että saa Kela-korvauksen.
anzqu
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1221
Liittynyt: 31 Maalis 2011, 17:43

ViestiKirjoittaja JT » 28 Syys 2012, 12:59

anzqu kirjoitti:Minä sain TE-toimiston mukaan maksamaan oman käyntini työ- ja toimintakykytutkimuksina ja sain lähetteen neurologi Helena Huhmareelta.

Laittelin sähköistä postia henkilökohtaiselle Kuntoutusneuvojalle TE-keskukseen, kysyen ko. kuvauksen maksujuttuja. Ei oikein innostunut aiheesta, vaikka en vielä edes hintaa vihjannut.

Tässä vaiheessa en lähde maksusitoumusta tekemään kuvantamiseen, koska asia kuuluu hoidollisin tehtäviin, eli tarkoitan tällä
terveydenhuollon (terveyskeskus -> lähete K-S KS) osuutta. Tilanteessasi on vaadittu enemmänkin toimintakyvyn ylläpitämiseen liittyvää kuntotutumista kuin lähityökyvyn
edistämistä/ylläpitoa ja se ei ole julkisen työvoimapalvelun alaista.

Mitähän tuo olisi Suomeksi? Ei nyt oikein osaa yhdistellä asioita, itselle ymmärrettäväksi.[/quote]
JT
Kiivas niskoittelija
Kiivas niskoittelija
 
Viestit: 202
Liittynyt: 16 Elo 2012, 12:07
Paikkakunta: Keski-Suomi

ViestiKirjoittaja anzqu » 28 Syys 2012, 13:06

Eli suomeksi TE-toimisto ei voi maksaa kuntoutuksia (toimintakyvyn ylläpitoa). Ainoastaan tutkimuksia, joilla selvitetään työkykyä.

Ota yhteys ammatinvalintapsykologiin ja pistä se miettimään minkälaiseen työhön sinulla muka olisi toimintakykyä jäljellä. Jos sitä kautta lähtisi työkykytutkimukset käyntiin. Minä en ole koskaan ollutkaan yhteydessä mihinkään kuntoutusneuvojaan vaan kokoajan TE-toimiston ammatinvalintapsykologiin.
anzqu
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1221
Liittynyt: 31 Maalis 2011, 17:43

ViestiKirjoittaja JT » 28 Syys 2012, 14:32

Hmm. Tässä vuosien mittaan on tuota työkykyarviointia harrastettu, on työkokeilua, kuntoutustutkimusta jossa työkykyä arvioida piti, jos vaikka mitä.

Työkokeilun tuloksia on luettu kuten piru raamattua, eli otettu huomioon vain se että puolipäiväisenä sai työt tehtyä, mutta ei sitä että tuon puolipäiväisen työn jälkeen nukkui lähes kaiken loppuajan.

Viimeksi vuosi takaperin piti olla pariviikkoinen työkyvyn selvitykseen liittyvä kuntoutustutkimus, vaan olivat sitä mieltä ettei kannata kahta päivää pitempään minua kiusata. Heiltä loppui eväät kesken, eivät tienneet mitä pitäisi edes selvitellä, varsinkin kun "ainoa tulos" minkä olisivat hyväksyneet olisi ollut joko täyspäiväisiin töihin tai opiskelemaan uutta ammattia ja sit töihin. Ei ollut yhtään aivovammatapausta aiemmin edes nähneet, ja jossain vaiheessa ihmettelivät että "ai tuo on noin pahasti haittaava juttu", ja sitten ilmeisesti heille edullisempaa oli keskeyttää kuin antaa "työkyvyttömän" leima otsaan?

Näissä mainituissa tutkimuksissa, ja niiden raporteissa, järjestään joko vähätellään ongelmia tai jätetään oleellista huomioimatta. Se, että hetken pystyy keskittymään heidän juttuihin, antaa täysin toisenlaisen kuvan jaksamisesta, eikä tähän edes haluttu näemmä ottaa kantaa.

"Yhteiskunta ei toimi siten että osa väestöstä ei käy töissä", oli aika perustavanlaatuinen kommentti jonka eräässä vaiheessa antoivat, kertoi aika hyvin ko. tutkimuksen tavoitteista. Onneksi sentään jossain määrin kuuntelivat kun kerroin mitä vammasta seuraa ja miten "helposti" kotiaskareetkin sujuvat.
JT
Kiivas niskoittelija
Kiivas niskoittelija
 
Viestit: 202
Liittynyt: 16 Elo 2012, 12:07
Paikkakunta: Keski-Suomi

ViestiKirjoittaja anzqu » 28 Syys 2012, 16:04

Jt, piti käydä lunttaamassa tuo sinun tausta ja samat on diagnoosit kuin minulla tätä nykyä, juuri TE-keskuksen maksamien tutkimusten jälkeen. Ja tästä eteenpäin sieltä ei enää apua tule, kun TE-keskus ei voi maksaa kuntoutusta.

Nyt kun pääsin jyvälle tilanteestasi, en kyllä keksi mitään tahoa, joka voisi lähteä maksamaan kallista fMRI-kuvausta :( Sairaanhoitopiiri ei lähde, koska normineurologit luottavat että alarialigamenttivauriot näkyvät tavallisessa MRI-kuvassa (juu, ei näkynyt minullakaan kuin vasta funktionaalisessa) ja terkkulat säästävät joka kunnassa erikoissairaanhoidon menoissa.

Toisaalta vaikka ligamenttivamma todettaisiinkin, ei sille ei kai pysty tekemään oikeastaan mitään. Tästä en vielä tarkemmin tiedä, odottelen vasta kutsua neurokirurgille vamman tiimoilta. Ainoa selkeä muutos ligamenttivamman jälkeen on niskan manipulointikielto. Ja minulle tuli niskatuen käyttökäsky jo ennen ligamenttivamman löytymistäkin.

Nyt on siinä tilanteessa, että tutkittu on ja pitäisi kuntouttaa. Asia erikseen kuka maksaa vai maksaako kukaan.
anzqu
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1221
Liittynyt: 31 Maalis 2011, 17:43

ViestiKirjoittaja torvelo » 29 Syys 2012, 08:14

JT, olen myöskin ksks:n potilas. en jaksanut lukea kaikkea, vastaan mihin muistan. sain maksarin (ksks neuronplk) käpylään mistä tuli epäilys yläniskan vauriosta. sen pohjalta silloinen neurologi haki ylilääriltä maksaria fMRI. koska oli hyvinkin todennäköistä että vaurio yläniskassa. niin olikin ja sen jälkeen sain siirron, eli hoitovastuu siirrettiin TK. sieltä kipulääkkeen justeeraus, muu kuntoutus 1xvk fysioterapia(selän manipulaatio ettei tule tensioita ja akupunktio. tosin tensiot alkaa muodostua jo n. 5 pv jumpasta.) ja 1 x vk neuropsykologi. nämä kelan kuntoutusta.

-torvelo-

vastaukset sinnepäin, kait. ollut raskas viikko
torvelo
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 522
Liittynyt: 23 Loka 2010, 17:49
Paikkakunta: keskinen Suomi


Paluu Hoidot ja kuntoutus - (Whiplash)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron