whipflash todettiin miten etenen?

Niskan retkahdusvamman voi saada paitsi peräänajokolarista, myös kaatumisesta ja putoamisesta, esim. polkupyörällä tai ratsailta pudotessa

whipflash todettiin miten etenen?

ViestiKirjoittaja crash_ » 05 Touko 2010, 01:26

Eli olen 21v nainen ja ajoin kolarin 20.4. Kolarista asti on särkenyt päätä, muisti pätkii,puutuneisuutta/voimattomuutta vas emmalla puolella etenkin hartia ja käsi.Selkä aivan jumissa,alaselkää särkee koko aika

Ajoin kolarin ulkopaikkakunnalla jossa minua hoidettiin heti kolarin jälkeen.Ambulanssilla sairaalaan ja illalla kotiutettiin sukulaisten luo. Paluu omaan kaupunkiin ei heti onnistunut ja kävin viikko myöhemmin uudestaan ulkopaikkakunnan sairaalassa jossa lähinnä todettii voi voi mene kotikuntaasi magneetti kuvauksiin. Antoivat lähetteen.

Kolaripäivänä ja seuraalla kerralla ku kävin mitään diagnoosia ei annettu eli ei todettu edes aivotärähdystä joka oli jo itsestään selvä.Mitään lääkkeitä yms reseptejä eivät antaneet.

Omaan sairaalaan pääsin Su iltana 02.04 kun kaverini ajoi minut kotiini yli 5h kestäneen matkan. ja minut otettiin yöllä sisään heti saavuttuani vuodeosastolle
seuraavana päivänä oli magneetti kuvaus päästä ja niskan alueelta

Tulokset sain pari tuntia myöhemmin:
Raju aivotärähdys ja whipflash. Pääsin heti kotiin reseptin kanssa (panakod ja norflex)

Edelleen särkee päätä 24/7 ja ajoittain pahenee. Vasen puoli käsi/hartia ihan voimaton ja niskat jumissa. Pää ei käänny kunnolla ja selkää kivistää varsinki alaselkää. Lääkkeet tekee vain väsyneeksi.

Jos oireet jatkuvat vielä kk:päästä mentävä kuulemma takaisin.
Kuinka tästä jatkan? autovakuutus korvaa tietenkin lääkärin menot mutta mites tulevaisuudessa? Voiko tästä kehittyä pahempaa tai pysyvää.
crash_
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 14
Liittynyt: 05 Touko 2010, 01:12

ViestiKirjoittaja CH » 05 Touko 2010, 21:49

Hei, Crash - ja tervetuloa vaivaisten joukkoon! ;) Aikamoinen täräys on varmasti ollut! :shock: Laskeskelin, että onnettomuudestasi on aikaa pari viikkoa. Tilasi on siis varmaan vielä aika akuutti, ja tulevaisuudesta on vaikea sanoa. Mutta sinun kannattaa ehdottomasti palata sinne, mistä olet alun perin apua hakenut. Ja mikäli tuntuu, ettet saa sieltä riittävää ohjeistusta ja ymmärrystä, tältä foorumilta kannattaa kysyä vinkkejä, mistä hakea apua seuraavaksi.
CH
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 280
Liittynyt: 06 Helmi 2009, 20:11

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 05 Touko 2010, 22:19

Tervetuloa palstalle!

Kuulostaa hurjalta. :( Mutta onneksi olet ajoissa liikkeellä. Muutama tarkennus.
- Kerrohan ensin, mistä päin olet kotoisin?
- Iskitkö pääsi lujasti johonkin?
- Kuka sinulla totesi nuo vammat? neurologi? Fysiatri? Jos jaksat, kirjoittele diagnoosia vaikka tänne, niin voidaan koittaa auttaa tulkata ja miettiä, mistä on tarkemmin kyse.
- Saithan tukikaulurin?
- Olethan malttanut levätä? Olethan sairaslomalla ja vältät äärimmäistä rasitusta. Se on nyt tärkeintä tässä aluksi.

Myös kantamiset, nostamiset ja raskaat ponnistukset kannattaa jättää terveemmille. Myös niskan venyttämistä, äkkinäisiä liikkeitä ja hoitoja kuten hierontaa ja fyssareita tässä vaiheessa pitäisi mielellään vältellä.

Vastaan sinulle tarkemmin hieman myöhemmin. Onneksi kuntoutusennuste on positiivinen, kun apua saa ajoissa. :D :D Ja retkahdusvamman akuuttioireet voivat olla tosi rajuja jopa kuukausia, mutta jos tila menee huonommaksi koko ajan, on syytä huomioida myös mahdollisen hermovamman mahdollisus. Sitä kuntoutuetaan sitten hieman eri tavalla, kuin pelkkiä lihasvammoja. Minulla on takana pari erittäin vakavaa niskavammaa, mutta 2 vuodessa ja liian myöhään aloitetulla harjoittelulla olen siltikin kuntoutunut hyvin. :)

Tsemppiä!
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja crash_ » 17 Touko 2010, 21:21

Hei! anteeksi näin myöhäinen vastaus olo ollu aika heikko. Ajoin kolarin lahdessa ja itse asun oulussa. Oulussa olen jo käynyt magneetti kuvauksissa (n.2 viikkoa kolarin jälkeen pääsin vasta ouluun omalla kyydillä) ja mitään hälyytävää ei kuulemma näkynyt ja siihen se sitten jäi, resepti annettii ja käskettii kotiin lepää. Uusi tarkastus n.kk päästä. Oulussa lääkäri totesin whipflashin ja pahan aivotärähdyksen. Antoi reseptin Panacodeja ja norlfexiä. Selkä edelleen tosi kipeä, vasen käsi aivan voimaton,koko vasen puoli todella heikko ja pää ei vieläkään käänny vasemmalle. Lääkärit olleet aika vaisuja. Mitään hälyytävää ei kuulemma ole mutta mitään muuta ei ole sanottu ku se whipflash ja aivotärähdys. Päätä särkenyt kolarin jälkee koko aika. Meinaa ja turtua kipuun. Pahantuulisuutta on koko aika ku särkee vaikea nukkua ja kun unesta saa kiinni tulee helposti nukuttua 12-16h putkeen herään syön juon ja taas samanlainen pätkä unta. Koko aika väsyttää.

http://www.facebook.com/photo.php?pid=3 ... =683102371

edit: Lisäsin linkin tähän millanen minun audini tai se mitä siitä jäi jäljelle kolarin jälkeen niin se varmaan antaa viittausta kuinka pahasti kolahti.
crash_
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 14
Liittynyt: 05 Touko 2010, 01:12

ViestiKirjoittaja fedja » 17 Touko 2010, 23:41

Hei crash. Tervetuloa palstalle.

Kannattaiskohan sinun lähteä suorilta käymään Helsingissä neurologi Jukka Turkalla tai Helena Huhmareella. Maksaa Turkka yli 200e, mutta jos on vakuutus, niin sieltä pitäisi saada korvattuna käynti. Onko sinua tutkittu aivovamman osalta? Se olisi tärkeä tutkia tarkemmin siihen tarkoitetuilla testeillä kuin vain sanoa, että on lievä aivotärähdys.

Oulussa ymmärtämys vammasta lääkärikunnassa on aika vähäistä, joten voisit paremmin päästä eteepäin etelän lääkärien avulla. Etelässä Helsingissä kannattaisi samalla käydä KuntoutusOrtonissa fysiatrilla tai fysiatri Penttisellä Treella, jotta saisit niskan tilanteen tutkituksi myös ja pääsisit eteenpäin.

Itsellä on n.13 v kokemus Oulusta.
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja crash_ » 24 Touko 2010, 01:20

Päänsärky jatkunut edelleen ja nyt ruvennyt selkää särkee aika pahasti vasemmalta alhaalta läheltä lantiota. Onkohan ihan normaalia? Huomenna menen käymään vakuutusyhtiössäni selvittelee mitä korvataan mitä ei.
Niskat edellen pahasti jumissa ja vasen puoli todella voimaton. Huomasin eilen että en pysty puristaa vasenta kättä nyrkkiin. Tuntuu että hauiksessa ei voimaa/ei tapahdu mitään kun jännittää sitä.
crash_
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 14
Liittynyt: 05 Touko 2010, 01:12

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 24 Touko 2010, 23:55

Moi!

crash_ kirjoitti:Päänsärky jatkunut edelleen ja nyt ruvennyt selkää särkee aika pahasti vasemmalta alhaalta läheltä lantiota. Onkohan ihan normaalia? Huomenna menen käymään vakuutusyhtiössäni selvittelee mitä korvataan mitä ei.
Niskat edellen pahasti jumissa ja vasen puoli todella voimaton. Huomasin eilen että en pysty puristaa vasenta kättä nyrkkiin. Tuntuu että hauiksessa ei voimaa/ei tapahdu mitään kun jännittää sitä.


Ensinnakin sorry multa puuttuu lainapuhelimesta aakkoset ja pilkku. Argh. :(

Hienoa etta selvittelet asiaa. :)

Ei tuo koskaan hyvalta kuulosta etta oireet leviaa. Usein retkahdusvammalle on tyypillista etta koko hermorunko venahtaa kovassa toyssyssa. Eli oireita voi olla koko kropassa. Minullakin oireili koko vartalo ylaniskasta lantioon asti. Paheni vahitellen. Ja hoitojen mukaan sitten helpotti.

Onko vasymys helpottanut? Paasaantoisesti kannattaakin tos in levata kun nukuttaa.Keho saa aikaa toipua.

Tsemii!
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja crash_ » 25 Touko 2010, 16:29

Eilen sitten kävin pohjolassa tekee vahinko ilmoituksen itsestäni nyt ihan kirjallisena. Alkuun sanotaan että jäi p**** maku suuhun niitten toiminnasta. Asiat jota korvataan on lääkärinkulut,lääkkeet ja pysyvistä haitoista joudutaan neuvottelee?!? Mulla sattuu olemaan vielä voimassa pohjolassa myös oma tapaturma vakuutus ja se akka sanoi että siitä voit koittaa hakea sitten korvauksia jos jää pysyviä vaurioita. Korvaussumma on max 5000e pysyvästä vammasta ja hermovauriot ei kuulemma ole nii pahoja että siitä hirveesti maksettaisiin.

Jos käy niin että en voi jatkaa omalla alalla nii pohjola maksaa uudelleen koulutuksen. Tästä kysyin niin he kuulemma arvioivat mihin ammattiin olen kykenevä. Eli en edes itse saa valita haluamaani alaa. Kiva. Niin ja sitten vaatteet jotka "tuhoituivat" siinä kolarissa on harkinnan alla jos niitä korvataan. Meni suht uudet farkut ja sinisalon uus mp takki. Molemmat veressä ei lähde pesussa ja reikiä/repeytyneet useasta kohdasta. Aurinkolaseja ei kuulemma korvata. Niin ja pakko oli kysyä jos ois henkilähtenyt paljon olis äiti saanut musta rahaa kun on lähiomainen kuulemma hitusen alle 9000e arviolta. Aika halpa on mun elämä.

Eilen illalla loppui sitten reseptilääkkeet ja kävin tänää tossa paikallisessa arvauskeskuksessa.(en ole oulussa vaa ulkopaikkakunnalla nyt) Kyseinen hoitaja? vai oliko ihan lääkäri en osaa sanoa ei voinut uusia reseptiä mutta antoi 1kk kuurin 1000mg särkylääkettä (en muista nimeä) ja lisäksi vielä 600mg buranaa siihen päälle. Saan/pitää ottaa kumpaakin yhden samaan aikaa jos pahalta alkaa tuntuu. Tukivyö nyt päällä selkä todella kipee, huomaa heti ku lääkitys loppui. Tämä hoitaja/lääkäri suositteli uutta magneettikuvausta selästä ja hakeutumaan fysiatriseen hoitoon/kuntoutukseen. Hänenkään mielestä kaikki ei taida olla ihan ok.

Päätä särkee edelleen vasenkäsi voimaton,niskat jumissa,ei pysty nukkuu eli siis oireet eivät ole hävinneet....

Tämmöstä tänään mitäköhän huomenna
crash_
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 14
Liittynyt: 05 Touko 2010, 01:12

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 25 Touko 2010, 22:17

no voi kurjuus. :( vaihtoehtona vois olla menna hyvalle yksityiselle nopeesti tai sit menna julkisen kautta mutta hitaasti. fedjalla lienee eniten kokemusta oulun seudun systeemeista mutta kokemukset eivat mairittele. itse tunnen tampereen.

ylipaansa tarkeaa olisi nyt ottaa iisisti ja paasta nopeasti osaavaan kuntoutukseen. harkitse vakavasti penttisia tampereella tai jos on syyta olettaa etta paan tilanne on paHempi niin helena huhmaretta.

ja jos huonosti kay eli et toihisii enaa kykyne niin se Pohjolan joutuu tarkastamaan noita korvauksiaan. jossei muuta niin lakimiehen valityksella sit. mutta siita lahdetaan etta kuntoudut tietenkin. me nuoret toivutaan hirveen hyvin. :)
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja CH » 25 Touko 2010, 22:54

Älä liikaa huolehdi ammatillista tulevaisuuttasi tässä vaiheessa. Tai pakkohan noita vakuutusjuttuja on tietty käydä läpi, mutta keskity enimmäkseen nyt vain siihen, että saat apua ja kroppasi toipuu. Tuota Pohjolan kommenttia "hermovammat ei oo niin pahoja" en oikein ymmärrä. Eikö hermovammat nimenomaan oo aina aika pahoja? :?

Jos vain resursseja löytyy, suosittelen yksityiselle menoa. Ehkä Fedjalla on tosiaan vinkkejä siitä, minne Oulun päässä kannattaa mennä - tai jos pystyt matkustamaan etelään päin, Tahdonvoimaan vinkit ovat erittäin varteenotettavia! Toivottavasti saat apua!
CH
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 280
Liittynyt: 06 Helmi 2009, 20:11

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 26 Touko 2010, 14:32

Jep, komppaan CH:ta. Ei huoli pois toistaiseksi huomisesta, ja keskittyminen tähän päivään. Hermovamman paranemisessa saatta mennä jopa 2 vuotta, joten ei ole vielä mitään syytä pelätä työkyvyttömyyttä. kuntoutuksen avulla tehdään pieniä ihmeitä, kunhan vain löytyy taho, joka osaa ohjata kuntoutuksen. Siihen kannattaa keskittyä nyt. :)

Tsemppiä sinulle Crash!
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja fedja » 26 Touko 2010, 22:16

Komppaan CH:ta ja Tahdonvoimaa...tulee kertausta.

Varmaan tärkeintä mitä voit tehdä tulevaisuutesi eteen on se, että hakeudut sellaiselle lääkärille, joka ymmärtää vammasi päälle l. osaa diagnosoida oireiston ja suositella oikeanlaista kuntoutusta. Vaatteet ja muu rekvisiittakin on pikku juttu siihen verrattuna, että tuletko itse kuntoon.

Tärkeä olisi myös, että pääset MRI-kuviin niin pian kuin mahdollista. Aivovamma mahdollisuus tulisi tutkia myös. Tuo että särky siirtyy lannerankaa ja on käden voimattomuutta, kertoo siitä, että vamma on vakavampaa laatua, mutta jos oikeanlaista kuntoutusta alat saada mitä pikimmiten, niin toivoa on ja kovasti.

Jos sinulla on vakuutus, sinun pitäisi voida käyttää yksityistä lekuria. Vakuutusyhtiön pitäisi maksaa kulut. Julkisella puolella saattaa hoitoon ohjaus kestää kuukausia tai vuosia. Yksityisellä puolella pääsee hoitoon joskus jopa parissa viikossa.

Eikö vakuutusyhtiö korvaa fysioterapiaa? Kuulostaisi kummalliselta, jos ei. Onko kyseessä liikennevakuutus?

Oulusta en valitettavasti voi suositella ketään lekuria, mutta jos et pysty tai tässä vaiheessa halua lähteä etelään lekurille, niin voin pari nimeä antaa, jotka olen kokenut eniten osaaviksi.

Ota joku terve ystävä tai omainen hoitamaan asiaasi! Jos sinulla on aivovammaa yhtään mukana, niin se voi vaikeuttaa asioiden hoitoa.

Tsempit!!
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja crash_ » 29 Touko 2010, 00:45

Saatekirje saapui postitse tänään OYS:sista-

En jaksa koko 3 sivua kirjoittaa mutta laitan pari mielenkiintoista kohtaa

"Epikriisi sanellaan potilasta näkemättä, epikriisi perustuu potilaskertomuksiin.
20.4 21-vuotias nainen ajanut kolarin hollolassa.Osunut puihin osittainen amnesia tapahtumasta."

Joo eli tää lääkäri joka tän on kirjoittanut ei ole ikinä edes nähnyt mua.

"Päijät-hämeen keskussairaalassa tehty pään ja kaularangan CT, lantion ,vasemmanreiden ja thoraxin natiiviröntgenkuva sekä abdomenin UÄ tutkimus, näissä tutkimuksissa ei trauma löydöksiä. Potilas kotiutettu muutaman tunnin seurannan jälkeen."

Onse kumma ku kerran kaatusin pyörällä ja selvisin pelkillä mustelmilla nii pidettii koko yö tarkkailussa mutta ku kolarin ajaa passitetaan melkee heti kotii

"Tapaturman jälkeen ongelmaksi muodotunut vasemman yläraajan ja ala raajan turruus, jatkuva pääkipu joka ei normaaleilla särkylääkkeillä helpota. Lyhyitä muistikatkoksia. On myös ollut huomattaaa väsymystä ei jaksa pysyä hereillä paria tuntia enempää päivässä."

Samat oireet jatkuu paitsi vasen jalka ei enää kipeä

"Hakeutunut uudestaa päijät-hämeen keskussairaalaan 28.4
muistikatkosten,väsymyyden,päänsäryn ja asemman puolen tunnottmuuden ja oimattomuuden takia. Siellä todettu neurol. status normaaliksi ja suositellaan hakeutuan jatkotutkimuksiin omalla paikkakunnallaan."

Mulle vaa todettii et voi voi sua ei oida täällä hoitaa hoida ittes ouluu. ei avusteta kyydin järjestämisessä. yksin ei uskaltanu junalla tai bussilla lähteä

"3.5 saapunut kirurgian päivystykseen kyynärsauvoihin tuettuna kävelee
asiallinen ja orientoitunut. Päänsärkyä koko aika lisäksi jonkinlaista huimausta. Rombergia testattaessa hienen kallistaa taakse päin.
Mimiikka on symmetristä,puhe selvää pupillit symmetriset verenpaine status normaali"

Kaveri ajoi mut lahdesta ouluun kiitoksen hänelle velkaa.Sinä iltana ku menin "aikaa" varaamaan heti otettuu sisään osastolle ja yöksi. aamulla oli kuvaukset


"postkommootionaalisten oireiden vuoksi tehty pään ja kaularangan MRI-tutkimus. 3.5 aivolöydös todetaan normaaliksi, samoin kaularangan magneetissa ei minkäälaista aktuellista patol. löydöstä"

Eli siis nyt siellä ei ole mitään vikaa vai? Mulle sanottiin että mitään hälyyttävää ei ollut mutta seurataan tilannetta.

"Potilaalle kirjoitettu sairaslomaa ja kirjoitettu resepti panakod ja norflex.
Kontrollia neurokir ei sovittu. Jos oireet jatkuvat suositeltu kontrolli omalle TK-lääkärille joka voi tehdä sitten tar. lähetteen neuroligian puolelle aivoammapoliklinikalle jatkotutkimuksiin"

Oulun TK-lekurit on oikeesti näitä vedetään hatusta diagnoosi mikä sulla on. TK:oohon on aivan sairaan pitkät jonot ja asiantunteia lekureita ei ainakaan kontinkankaalta oo mun kohdalle osunu.

Eli miten tästä nyt jatkan. Aikaa koitan saada hyällä tuurilla menee heinäkuuhun ja sit ain odotetaan ja uusitaan reseptiä kerran kk:ssa.
Jos nyt kuvissa ei ookkaan mitää nii eivät varmaa mihinkää jatko tutkimuksiin laita. Totee taas varmaa et pitkää oi olla kipee mut kyl se siitä ohi menee, muistat vaan ottaa lääkkeet....
crash_
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 14
Liittynyt: 05 Touko 2010, 01:12

ViestiKirjoittaja CH » 29 Touko 2010, 16:07

Kieltämättä noista vähän paistaa läpi se, että "kun ei kerran kuvissa mitään näy, niin ei auta kuin seurata tilannetta..." Mihin tämän jälkeen suuntaatkin apua hakemaan, koko tämän prosessin läpi sun kannattaa muistaa se, että KUKAAN ei voin minkään kuvan tai mittauksen perusteella kertoa SULLE, miten SÄ voit ja miltä susta tuntuu. Tällaiset vammat on määriteltävä nimenomaan potilaan omien tuntemusten mukaan. Inhottavaahan se on, kun usein ei pysty kuvailemaan olotilojaan muuten kuin oudolta kuulostavin, epämääräisin ilmauksin - mutta se ei tee oireista yhtään sen merkityksettömämpiä! Yllättävän moni on myös joutunut kokemaan sen, että niskaperäiset olotilat yritetään selittää psyykkisiksi, vaikka sitähän ne eivät tietenkään ole (vaikka pitkittyessään saavatkin mielen matalaksi). Tosin sun oireet kuulostavat kyllä hyvin konkreettisilta eivätkä yhtään epämääräisiltä!

Luepa vielä noita edellisiä vinkkejä siitä, mistä voit hakea asiantuntevaa apua. Sitä on kyllä tarjolla! Äärettömästi tsemppiä sulle, Crash!! Kuva
CH
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 280
Liittynyt: 06 Helmi 2009, 20:11

ViestiKirjoittaja CH » 29 Touko 2010, 16:13

PS. CH:sta tuli näemmä edellisen postin myötä "kiivas niskoittelija"! Jeah! Kuva
CH
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 280
Liittynyt: 06 Helmi 2009, 20:11

Seuraava

Paluu Vamman tunnistus, diagnosointi, hoitoon pääsy - (Whiplash)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron