Helena Huhmar, 7.11.2007, Video MTV3

Niskan retkahdusvamman voi saada paitsi peräänajokolarista, myös kaatumisesta ja putoamisesta, esim. polkupyörällä tai ratsailta pudotessa

Helena Huhmar, 7.11.2007, Video MTV3

ViestiKirjoittaja fedja » 06 Marras 2009, 17:34

Kysyin MTV3:lta saisiko näitä vanhoja videoklippejä aivovammasta näkyviin. Tänään tuli ilmoitus, että nyt pitäisivät olla näkyvissä ü. Videoklipit löytyvät alla olevasta osoitteesta.

MTV 3, 7.11.2007
- 7.11. Aivovamma koettelee perhettä -
http://www.mtv3.fi/uutiset/45min/jaksot.shtml?577727

Helsinkiläinen Jarmo Niinikoski - teollisuustyönantajien entinen päällikkö - kaatui suorin jaloin kotonaan kesäkuussa vuonna 2006.

Niinikoski sai aivovamman, jonka seurauksena hän menetti liikunta- ja puhekykynsä. Hän ei pysty myöskään syömään itse, vaan ravinto annetaan hänelle letkulla.

Vammautumisensa jälkeen Niinikoski on ollut vaimonsa Eija Orpanan laskujen mukaan hoidossa yli kymmenessä sairaalassa. Hänen kuntonsa on vaihdellut rajusti. Sairaaloissa Niinikoski on saanut muun muassa keuhkokuumeen ja eristystä vaativan MRSA-bakteeritartunnan.

Viimeksi hoitopaikka vaihtui perjantaina 2.11. Invalidiliiton Käpylän kuntoutuskeskuksesta Myllypuron pitkäaikaissairaalaan.

Perhe on toivonut, että isä saisi hoitoa kotona, mutta siihen Helsingin kaupunki ei ole suostunut. Niinikosken työkyvyttömyyseläkkeestä menee 80 prosenttia laitospaikan maksuun huolimatta siitä, että hänellä on kaksi alaikäistä lasta.

Vaimo käy taistelua kaupungin terveydenhuollon järjestelmää vastaan saadakseen miehelleen inhimillistä ja kohtuuhintaista hoitoa. Niinikoski kertoo omista ajatuksistaan sen minkä pystyy apuvälineinään kirjaintaulu tai tietokone.
    * 45 min Extra:
    * Invalidiliiton Käpylän kuntoutuskeskuksen neurologi Helena Huhmar kertoo aivojen toiminnasta ja aivovammapotilaiden kuntoutuksesta.
    * Toimittaja Marja Juonala haastattelee.
    Netti-tv Katso Netti-tv:stä


Video: Helena Huhmar kertoo aivojen toiminnasta ja aivovammapotilaiden kuntoutuksesta. Videon kesto n. 5 min.
http://www.katsomo.fi/?progId=3594#114016

Video: Niinikoskesta kertova osuus alkaa 18min kohdalta. (Alussa ikävästi silloinen Tuusulan koulusurmatragedia.). Videon kesto n.10min.
http://www.katsomo.fi/?progId=3595&itemId=852#114104
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

Paluu Vamman tunnistus, diagnosointi, hoitoon pääsy - (Whiplash)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron