Whiplashgruppens film o nyhetsblogg, referointia

Niskan retkahdusvamman voi saada paitsi peräänajokolarista, myös kaatumisesta ja putoamisesta, esim. polkupyörällä tai ratsailta pudotessa

Whiplashgruppens film o nyhetsblogg, referointia

ViestiKirjoittaja fedja » 23 Loka 2009, 11:50

http://blogg.whiplashgruppen.info/

Tässä ketjussa on referointia Kian ja Chrisin ruotsinkielisistä blogikirjoituksista. Suhtautukaa asiasisällön käännöksiin siten, että ne voivat sisältää tulkintavirheitä.

Blogikirjoitus (julkaistu 7.10.2009)
http://blogg.whiplashgruppen.info/?p=1389
Whiplashoperationer

Ruotsissa Lundin sairaalassa haettiin 3 miljoonaa kr. tutkimukselle, jossa oli tarkoitus seurata erilaisen hoitometodien vaikuttavuutta niskavamman/Whiplash-vamman saaneille. Tarkoituksena oli metodeina ottaa mukaan triggerpistekirurgia ja yläniskan jäykistysleikkaus. Näin ei sitten tapahtunutkaan, vaan tutkimussuuntaa muutettiin. Tutkimuksessa haluttiinkin tutkia metodia, jossa puristuksissa olevia hermoja vapautetaan niskassa.

Blogikirjoituksessa niskan retkahdusvamman saaneet jaetaan kahteen luokkaan.

A. Niskan retkahdusvammaisiin, joilla vamma ei näyt Röntgen-kuvissa
- Näitä potilaita on operoitu blogikirjoituksen mukaan triggerpistekirurgialla Nebraskassa Åke Nystömsin toimesta

B. Niihin, joilla päävamma ja kognitiiviset oireet aiheuttavat suurimpia vaikeudet, ja joilla yläniskan instabiliteetti näkyy Röntgen-kuvissa
- Näille potilaille on tehty yläniskan jäykistys operaatioita Montazemin toimesta. Spina Center jäykistysleikkaukseen menevät kuuluvat tähän ryhmään.

Blogin kirjoittavat haluavat selvittää mitä tapahtui 10 ruotsalaiselle potilaalle, jotka lähetettiin triggerpistekirurgiaan Skånen alueelta Nebraskaan. Blogista löytyy linkki Åke Nystömsin puhelinhaastatteluun, jossa asiaan haetaan vastausta.

Blogissa kerrotaan myös, että Whiplashkomissionen poisti WAD 4 luokituksen 2005. Blogin kirjoittavat kysyvät Whiplashkomissionen puheenjohtajalta miten diagnosoidaan vammautuneet, jotka ennen kuuluivat WAD 4 luokkaan. Kysymys on esitetty 4 vuotta sitten, mutta kysymyksen esittäjät eivät ole vastausta aiheeseen vielä saaneet.

Kirjoituksessa tuodaan vielä esille, että niskan retkahdusvammaisia ei saisi pitää yhtenä yhtenäisenä ryhmänä, vaan heidät tulisi diagnosoida sen mukaan minkälainen vamma heillä on (kuvaus ylhäällä miten). Whiplash sana pitäisi blogikirjoittajien mielestä poistaa kokonaan retkahdusvamman diagnosoinnista, koska se ei kuvaa vammaa tarpeeksi hyvin.

http://blogg.whiplashgruppen.info/?p=1389

Kiitokset DD:lle käännösavusta ! :)
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 24 Loka 2009, 03:06

Hyvä käännös, kiitos! :) Täytyisi yrittää aktivoitua itsekin. Ensimmäisenä skeptikko-kriitikko-akateemikko herättää kysymyksen: millä perusteella kuvissa näkyy jotain? Siis meinaan, että miten potilaiden luokittelu esim. röntgenlöydösten perusteella on mahdollista, jos ns. kauheus on katsojan silmässä? Eli yksinkertaisesti: yksi lääkäri näkee kuvissa oireita selittävää mutta 5 muuta ei. Kas, tässäpä vasta pulma. Ja iso pulma onkin. Miten taataan se, että potilaat on todella luokiteltu faktaperustein, koska se mihin luokkaan kuuluu, saattaapi riippua lääkäristä about 99-prosenttisesti.

Ja tämä tietenkään ei nyt tässä blogikirjoituksessa ollut the pointti, mutta siinä vaiheessa, jos/kun retkahdusvammasta saadaa jotain tieteellistä faktaa, asia voipi vaikuttaa hoitosuositusten laatimisessa/uudistamisessa sekä käytännön kuntoutuksessa. Tää jää lista potilaita, joilla ei ole mitään vikaa missään mutta oireita vaikka koko kansalle jaettavaksi. Ja taas palataan sinne henkiselle puolelle ja haetaan niitä psyykkisiä oireita. Jne. kyllä te tiedätte, mitä siitä seuraa, ei tartte varmaan avata... :(

Tarkoitukseni oli siis herättää keskustelua jälleen aiheesta.
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja fedja » 24 Loka 2009, 09:30

Sama kysymys kiinnostaa minuakin TV. Epäilen, että sieltä puuttuu ryhmä tai ryhmät, jossa on selkäytimen venähdysvamman jälkeinen hermoston shokkitila tai selkäytimen venähdysvammassa tullut selkäydinkalvojen+ligamenttien repeäminen. Eli epäilys on, että noista luokituksista jää tuommoiset ryhmät kokonaan pois. Useimmiten Whiplash-trauman jälkeen sanotaan, että riskiryhmässä ovat ne, joilla on käsiin ja alaselkään tulevia särkyjä. Entä sitten, kun jalat oireilevat pahasti myös ja paineet päässä yms. Ja missään kuvissa ei näy mitään. Siinähän tarvitaan sitten ihan spesiaalista manuaalista diagnosointia.

Seuraavaksi pitää ottaa selvää, miten Röntgen-kuvasta näkee yliliikkuvuuden. Olen käsittänyt, että ihan normaali Rtg-kuvasta sitä ei näe.

Jatkamme tutkimuksia ü!!!
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja fedja » 24 Loka 2009, 09:58

Väsäsin ruotsiksi kirjoitukseen kysymyksen ü.

edit: Jos jotakuta kiinnostaa, niin voisi CCJ-ketjuun tai johonkin muuhun ketjuun suomentaa CCJ-sivuilta tekstiä.
http://www.ccjinjury.info/nackskador/diagnost.htm

Erityisesti kiinnostaa se, että miten Rtg-kuva pitää ottaa, että siitä näkee yliliikkuvuuden ja mitä muuta uutta tuossa Suomeen verrattuna on tuossa diagnostiikka ketjussa.

EDIT: Näin omin silmin kommenttini sivuilla, mutta kun eilen illalla katsoin, ei sitä löytynyt. Eli se siitä sitten.
Viimeksi muokannut fedja päivämäärä 25 Loka 2009, 11:52, muokattu yhteensä 1 kerran
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja Pandora » 24 Loka 2009, 11:45

Niin ja entä sitten, jos käsissä ei ole särkyä, mutta ne oireilevat muutoin esim. tavaroiden tippumista, jäykkyyttä, voimattomuutta jne.

Jännä juttu tosiaan, että jalkojen oireiluja ei olla otettu huomioon tässä ajatuksessa.

Luokitukset ovat aina todella ongelmallisia.
Pandora
Kiivas niskoittelija
Kiivas niskoittelija
 
Viestit: 240
Liittynyt: 01 Heinä 2009, 23:21

Niskatrauman oireisto ja tutkimus/diagnosointimenetelmiä:

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 25 Loka 2009, 04:06

Sain flown! ;) Dodii, tässäp tulee! Mä voin puuhastella parhaani mukaan ton diagnosointi-osion kanssa. Laitan nämä nyt tänne jokatapauksessa ja jatkelen kunnon mukaan. :)

--
NISKAVAMMAN DIAGNOSOINTI

Oikean diagnoosin saaminen on tärkeää, koska sen avulla hoito voidaan kohdistaa. Toimenpiteet riippuvat siitä, minkä tyyppinen vamma on. Väärä diagnoosi voi johtaa väärään kuntoutusmuotoon ja näin ollen pahentaa potilaan tilaa. Ruotsissa sosiaalihallitus on tehnyt tätä varten ns. potilasluokittelun.
(Toim. huom! Tämä on tunnetaan Suomessa Käypä hoito -suosituksena).

Jos potilaalla on vielä 3-6 kuukauden jälkeen onnettomuudesta oireita jäljellä tai kuntoutus ei ole tuottanut tulosta, vakavan niskavamman mahdollisuutta ei voi vähätellä. Vakavat vammat on tärkeää sulkea pois, jotta kuntoutuksessa päästään eteenpäin.

AKUUTTI KIPU TRAUMAN JÄLKEEN

Potilaat, joilla on kipuja tai muita oireita niskavamman saamisen jälkeen täytyy ohjata lääkärin tutkimukseen. Ensimmäinen lääkärikontrolli sisältää mm. seuraavat toimenpiteet:
- onnettomuuden dokumentointi
- KAIKKIEN oireiden dokumentointi
- röntgenin arvio/tarve
- spesialistin arvio/tarve
- annetaan alustava WAD-luokitus
- luodaan alustava kuntoutussuunitelma

WAD-luokitus ei ole tässä vaiheessa pysyvä/lopullinen, vaan vaikuttaa ainoastaan siihen, miten jatkohoito toteutetaan. Ennustetta voidaan päivittää myöhemmin uudelleen. Potilaalle annetaan whiplash-tyyppisen vamman jälkeen diagnoosi S. 13.4. eli kaularangan nyrjähdys/venähdys. Tämä riittää aluksi, mutta diagnoosia tulee tarkentaa myöhemmin kunkin potilaan perusteella erikseen.

85-93 %:lla whiplash-vammadiagnoosin saaneista on hyvä ennuste. Nämä hyvän ennusteet saaneet paranevat ajan kanssa ilman sen kummempaa kuntoutusta. Ne joilla on pysyviä oireita tai joiden oireisto pahenee, ohjataan uudelleen terveydenhuoltohenkilökunnan luokse/kuntoutukseen.

PYSYVÄ JA/TAI PAHENEVA OIREISTO

Pysyvästä tai pahenevasta oireistosta kärsivät potilaat ohjataan uudelleen terveydenhuoltoon ja heidän kohdallaan kartoitetaan riskitekijät pitkittyneeseen oireistoon. Jos kipu jatkuu yli kuukauden tai potilaalla on vaikeuksia selvitä arjesta tai työstä, suositellaan potilaan hoitamista primääriterveydenhuollossa tai vaihtoehtoisesti kipuspesialistilla.

Huom! Jos potilaalla on vielä 3-6 kuukauden jälkeen onnettomuudesta oireita jäljellä tai kuntoutus ei ole tuottanut tulosta, vakavan niskavamman mahdollisuutta ei voi vähätellä.

RADIOLOGISET TUTKIMUKSET

Murtumat, nikamasiirtymät ja muut muutokset välilevyissä voidaan sulkea pois radiologisin toimenpitein. Toimenpiteiden avulla saadaan kuvaa myös hermojuurten, verisuonten, kuluman sekä kaularangan luonnollisen lordoosin muutoksista. Niskaa provosoivilla testeillä suljetaan pois myös erilaiset epänormaalit liikkuvuudet kaularangasta (Toim. huom! Kuten yli/aliliikkuvuus).

Whiplashtyyppisen trauman jälkeen radiologisissa perustesteissä harvoin havaitaan mitään poikkeavaa/oireistoa selittävää. Tilanne voi olla toinen, mikäli niskan/pään asentoa pystytään muuttamaan testauksen aikana. Tämä tarkoittaa siis *funktionaalista tutkimusta, jossa _saatetaan_ nähdä rangassa siirtymiä, yliliikkuvuutta, sijoiltaanmenoja, nikamaliukumia yms.

(*Toim. huom! Joko lääkärin käsin suorittamia tai radiologisia tutkimuksia, jossa oireita provosoidaan esiin muuttamalla niskan ja/tai pään asentoa, kutsutaan juuri funktionaalisiksi eli toiminnallisiksi.)

Provokatiivisia testejä tehtäessä pitää olla erittäin varovainen, sillä potilaalla saattaa olla vaikea niskavamma! Lisäks näitä tutkimuksia voi olla hankala toteuttaa akuutin kipuvaiheen aikana, jolloin lihakset ovat pahasti krampissa!

Röntgenkuvaus
Tietokonetomogradia (CT)
MRI (magneettikuvaus)
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

Re: Whiplashgruppens film o nyhetsblogg, referointia

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 25 Loka 2009, 04:46

Päätinpä huvikseni, ihan kokeilun vuoksi käyttää tuota Googlen käännöspalvelua. Sitä voi kukin itse kokeilla osoitteessa http://www.translate.google.fi/?hl=fi#

Lopputuloksena on monesti aika pökkelö-kieltä, mutta kyllä siitä hyvällä mielikuvituksella jonkunlaisen selvän saa. Kokeilen tässä käännöstä Fedjan alla mainitsemaan ja referoimaan artikkeliin:

fedja kirjoitti:Blogikirjoitus (julkaistu 7.10.2009)
http://blogg.whiplashgruppen.info/?p=1389
WhiplashoperationerGooglen käännös ruåtsista suåmeksi:

"Whiplash Operations"
Blogged aikana Neck Surgery, uutiset artikkeleita, Ruoska ryhmä elokuvasivuksi, Ruoska komissiolle Kia keskiviikkona 7 lokakuu 2009 at 9:41 pm

Illan Tehtävä tutkimuksessa otettiin ylös tutkimuksia, joissa / on
tarkoitus toteuttaa Ruotsissa niskavaurioita / whiplaskadade.

Yksi tapa on Ake Nystöms kynnyspistetason leikkausta.

Lund sairaala, vastaava Operations jäsen Säveland haetaan rahaa tutkimuksia sekä vakauttaa leikkaus kranicocervicalaleden
ja käynnistää kohta leikkaukseen. Ne hoitavat kahta kirurgisia menetelmiä.

Ohjelmassa todettiin, että Lund ei aio tehdä jokin näiden menetelmien
mitään tutkimusta, mutta he ovat valinneet toisen menetelmän, että he pitävät
"Superior", eli vapautettu pyydettyjen hermo hänen niskaansa.

Huomionarvoinen: 31. toukokuuta 2006 tehtiin neurokirurgi Lundissa on yksi
Arthrodesis on Niskavammat / epävakaus ylemmän niskaan.

Lue lisää: Ingrid
kirurgian Lundin sairaalassa

Tämä operaatio menetelmä on sama kuin Lund myöhemmin haetaan rahaa
tekemät tutkimukset, mutta nyt muut tiedot.

Päätös jakamista 3 miljoonan Valtioneuvosto myönsi
tunnistamiseksi yksittäisten arviointien kirurginen hoito kroonisen
niskavammojen

Yksi asia ihmetyttää on se, mitä tapahtui 10 potilasta alueella
Scanian kustannuksella, lähetettiin Ake Nyström Omahassa, Yhdysvalloissa
Trigger point leikkaus?

Kuten me tiedämme, kukaan ei edes tänään (vaikka se on useita vuosia, sillä nämä
leikkaus) on vaatinut seurantaa kirurgisten tuloksista huolimatta
että tämä oli ajatus alusta alkaen.

Olemme tehneet puhelin haastattelussa Ake Nyström, kuuntele haastattelu:

Aken Nyströmin

3 miljoonaa tutkimuksen rahoitus on riittävä missään tutkia tuloksia
tahansa näistä kirurgisia menetelmiä.

On tarvitaan paljon enemmän rahaa kuin meidän niskavaurioita olisi
lujasti ratkaistu, ja yksi tai useampi hoidot auttaa
Meille myönnettiin 3 miljoonaa on pieni alku, ja me toivomme, että yhä
rahat jaetaan niskan vammoja.

Jälleen kerran olemme kokeneet suurta hämmennystä.

Mikä on "Ruoska"? Emme tiedä enää.

For us, "sanoo ainoa tapa saada vahinkoa, mikään vahinko niskaan
olet.

On olemassa eri ryhmien termi "Ruoska", ryhmä, jossa kipu
hallitsee, kun mikään näkyy x-ray, ja se on näillä potilailla Ake
Nyström toimivat.

Sitten on ryhmä, jossa "pää", kognitiivisia oireita ovat hallitsevia ja jos
HAKU epävakaus röntgenkuvat, on näillä potilailla Montazem
toimia ja olla mukana tutkimuksessa Spine Center.

Ruoska komission vuonna 2005 vei 4 WAD-luokituksen niskavaurioita.
Tämä poistaa ryhmä sanoi, että se olisi käsiteltävä ja diagnosoida mitä
mitä ne ovat, ja tämä on, jos se puuttuu.

Katso kysymyksiin Ruoska komission lehdistötilaisuudessa:

Presskonferens
Toukokuu 2005 Whiplash komissio

Mikä on diagnoosin kuin aiemmin WAD 4?

Emme ole saaneet vastausta tähän, mutta, vaikka on kulunut 4 vuotta sitten
ensimmäisen kerran kysyi Björn Rydevik, puheenjohtaja Ruoska komission asiantuntijat.

Lue edellinen email vaihtaa:
Professori Björn Rydevik

Tycko Tullberg sanoo haastattelussa toimeksiannossa Review, että: "samaa vaivaa
ei voi soittaa 2 eri tekniikoita. Sama potilas voi olla hyvä
molemmat menetelmät "(hän viittaa kynnyspisteen leikkaus ja Arthrodesis).

Mitä meistä on erilainen näille ryhmille on kuvattu edellä.

On erittäin tärkeää kaikille, tiedotusvälineet, lääkärit, vakuutusyhtiöt,
Vakuutuskassa ym. lopettaa niputtaa meidät yhdeksi konserniksi. Me
on diagnosoitu oikein, meidän vahinko on saatava oikeus
hoito. Sana on Ruoska oksa pois, pään vamma on nimetty mitä
että ei, ei ole asetettu sana "Ruoska".

Tänään kohdellaan ja käsitellään yhtenä homogeeninen ryhmä, mutta ainoa asia, joka on
yhteisiä yleensä, että meillä on Niskavammat samalla tavalla kautta
Whiplash trauma.


Jes, ja hyvä TV, että jaksoit kääntää! Mulla meni hetki, ennenkuin tajusin että se oli käännös ja vielä toinen hetki, ennen kuin hiffasin mistä se oli käännös. Eli jos muistat, niin laita jatkossa ihmeessä alkuun linkki ja kommentti, että tämä on käännöstä tämän linkin tekstistä, niin me hitaammatkin pysytään mukana! :roll: :wink: :roll:
Viimeksi muokannut DirtyDeeds päivämäärä 25 Loka 2009, 17:35, muokattu yhteensä 1 kerran
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 25 Loka 2009, 05:22

Jaa joo! Katos, linkki jäi. Meikä laittelee! Ü
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja fedja » 25 Loka 2009, 11:49

Hyvä TV!

Erittäin tärkeää on linkkien laitto. Nuo sivut ovat Copyright -sivuja ja minulle on aiemmin huomautettu siitä, etten ole tarpeeksi selvästi laittanut mistä sivulta lainaus/suomennus on otettu. Eli jokaiseen referointi/lainaus/käännös -viestiin tarkasti linkit.

Yksi tapa, miten tuota copyright-ongelmaa ei tule, on se, että referoi tekstistä tärkeimmät kohdat suoran käännöksen sijaan.

Itse kokeilin google-suomennosta kanssa aiemmin, mutta sen verran pökkelöä tekstiä tulee, että sama melkein suomentaa sanakirjan kanssa.
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 25 Loka 2009, 13:02

Jeps, täytyy muistaa linkit, se riittää. Ja ne pitäis viel laittaa muotoon "tämä teksti on käännetty/referoitu x.y:stä" ja sit siin suositellaan olevan maininta, et "käännös on tulkinta ja kääntäjä ei vastaa mahd. virheistä". Siis jos haluaa suojata taustat oikke hyvin. Vaikka toikin on asiaa, jonka kuka tahansa meistä vois päästänsä kirjoittaa, ni silti. Ü
Viimeksi muokannut tahdonvoimaa päivämäärä 25 Loka 2009, 14:06, muokattu yhteensä 1 kerran
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

vamman tunnistus

ViestiKirjoittaja chilli » 25 Loka 2009, 13:12

Heippä!

Nyt pitää kirjoittaa englanniksi, suomenkieleni ei funkkaa tänään:-(

Have you seen the programs which were sent i the Swedish Television for 3-4 weeks ago?

part 1
http://svtplay.se/v/1711228/uppdrag_granskning/del_6_av_16
starts after 4 minutes

http://svtplay.se/v/1719815/uppdrag_granskning/del_7_av_16
starts iafter 37.47 minutes

Please listen carefully what the doctor- chiefdoctor of SPINE CENTER in Stockholm Tycho Tullberg says in the interview concerning the different gorups of patients. This is one of the most interested thing in the program. (in my opinion)
I think it was in part 2.


I was yesteray in a conferens here in Stockholm.

From Finland there were Raija Mikkonen ( who is wellknown for all of us) but the big suprise was the neurolog Helena Huhmar from Finland.

I don´t know how "wellknown" she is in Finland, or what kind of reputation she has, but this woman had a great "luento", and one of the doctors? said after the program when we were talking that": At last someone - a neurologhist, who understands the problems the whiplashinjuries people have". She made a great succes.

I have tried to search for her in Google and found one clip from the finnish Television. It seems like she was working in "silence" and seems like she was not interested in PR or something like that.

Do you know anything more about her?

There was also Dr Trond Stokke from Norway who talked about the radiofrequency treatment which was very interesting.

The public was from Danmark, Norway and Finland, and I met " vanhan niskamvamma potilaan Suomesta".Wink wink :-)

Concerning the translations of our pages it is very very difficult to translate the pages. You almost have to be a doctor to get the translations right, otherwice there can be a small small miss in the translation and the whole sentence can be wrong. Google translations often seems to be very "funny"-

If you have any questions, ask them in finnish here, and I wll try to answer them. Maybe my finnish is better after some days :-) Yesteday and today the languages, norwegian, english, swedish and finnish are mixed up, depending of yesterday.

Sorry for my english.

/chilli
www.whiplashgruppen.info
http://blogg.whiplashgruppen.info
http://www,ccjinjury.info
chilli
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 6
Liittynyt: 14 Heinä 2009, 09:06

Re: vamman tunnistus

ViestiKirjoittaja fedja » 25 Loka 2009, 13:56

chilli kirjoitti:Have you seen the programs which were sent i the Swedish Television for 3-4 weeks ago?

part 1
http://svtplay.se/v/1711228/uppdrag_granskning/del_6_av_16
starts after 4 minutes

http://svtplay.se/v/1719815/uppdrag_granskning/del_7_av_16
starts iafter 37.47 minutes

Please listen carefully what the doctor- chiefdoctor of SPINE CENTER in Stockholm Tycho Tullberg says in the interview concerning the different gorups of patients. This is one of the most interested thing in the program. (in my opinion)
I think it was in part 2.

Thank you a lot for informating us! Those would be interesting to see.

chilli kirjoitti:I don´t know how "wellknown" she is in Finland, or what kind of reputation she has, but this woman had a great "luento", and one of the doctors? said after the program when we were talking that": At last someone - a neurologhist, who understands the problems the whiplashinjuries people have". She made a great succes.

I have tried to search for her in Google and found one clip from the finnish Television. It seems like she was working in "silence" and seems like she was not interested in PR or something like that.

She is well-known amongst us in this forum ü. She has been working in "silence" but have helped a lot many neck injuried. Basically she is the only neurologist in Finland who is specialised in this injury in Finland and understand it very well.

chilli kirjoitti:Concerning the translations of our pages it is very very difficult to translate the pages. You almost have to be a doctor to get the translations right, otherwice there can be a small small miss in the translation and the whole sentence can be wrong. Google translations often seems to be very "funny"-

That is true. But we have such a big will to know about what you do in Sweden, so we say in the beginning that there might be missundestanding in referations.

chilli kirjoitti:If you have any questions, ask them in finnish here, and I wll try to answer them.

I set up a special chain in this forum to you Chilli. Now we can ask you questions here or in Chillis chain ü.
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja fedja » 25 Loka 2009, 14:04

Chilli:Sellainen kiinnostaa, että alussa referoidun blogikirjoituksen mukaan vammautuneet jaetaan kahteen ryhmään. Ne joilla on Rtg-kuvassa instabiliteetti ja ne joilla tätä ei löydetä.

Kysymys 1.
Mihin ryhmään sinun mielestä kuuluvat ne, joilla on alusta asti oireita käsissä, jaloissa, koko selässä, päässä (valo-/ääniherkkyys, säryt, kognitiiviset ongelmat), mutta esim. fMRI ei näytä instabiliteettia, eikä mikään muukaan kuvaus?

Kysymys 2.
Jos halutaan nähdä instabiliteetti Röntgen-kuvassa, niin pitääkö tämä ottaa jollakin spesiaalitavalla?

Tällä palstalla on vammaisia, joilla on vaurio selkäytimen kalvoissa ja ligamenteissa tai hermoston shokkitila joka sisältää yllä olevat oireet. Nämä eivät välttämättä näy missään kuvissa, mutta oireisto on erittäin invalidisoiva.
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja chilli » 25 Loka 2009, 16:29

fedja kirjoitti:Chilli:Sellainen kiinnostaa, että alussa referoidun blogikirjoituksen mukaan vammautuneet jaetaan kahteen ryhmään. Ne joilla on Rtg-kuvassa instabiliteetti ja ne joilla tätä ei löydetä.

Kysymys 1.
Mihin ryhmään sinun mielestä kuuluvat ne, joilla on alusta asti oireita käsissä, jaloissa, koko selässä, päässä (valo-/ääniherkkyys, säryt, kognitiiviset ongelmat), mutta esim. fMRI ei näytä instabiliteettia, eikä mikään muukaan kuvaus?

Kysymys 2.
Jos halutaan nähdä instabiliteetti Röntgen-kuvassa, niin pitääkö tämä ottaa jollakin spesiaalitavalla?

Tällä palstalla on vammaisia, joilla on vaurio selkäytimen kalvoissa ja ligamenteissa tai hermoston shokkitila joka sisältää yllä olevat oireet. Nämä eivät välttämättä näy missään kuvissa, mutta oireisto on erittäin invalidisoiva.


Hei taas, ja kiitos omasta "huoneesta" :-))

Yritän vastata niin hyvin kun osaan, mutta enhän ole lääkäri :-(
Ja sit tämä kielihomma. Antakaa anteeksi yritän parhaani :-)

Ensiksikin:
Ne "ryhmät"- sehän on näin että tämä ruotsalainen lääkäri Åke Nyström (joka on USAssa ja tekee niitä triggerpoint-leikkauksia) ei leikkaa potilaita joilla on MR´ssa näkyviä vammoja! Siis: on olemassa eri ryhmiä ja täällä Ruotsissa meitä kutsutaan "whiplashskadade" joka meidän mielestä on ihan väärä sana/nimi. Sen takia tämä koko whiplashproblematiikka on jotenkin kauhean epäselvä, ainakin täällä.


Nyt englanniksi;

This is very important! If you have pictures made by MR and there can be seen something, he does not make any operations!
He examinates the patients with his hands, and asks the patient how she/feels! You can see in the program (part 2 I think) how he talks to the girl patient. He says something like
"the pain is not here"- (and points the neck) " but it is here" and he points the head !!
This makes me very confusied- What he says- if you are very critical is that the whole thing is about how YOU EXPIERIENCE the pain!! Strange saying from a professor who makes these operations. I really don´t understand the saying! Or does he mean that the ones with the pain (his patientcategory) have brain problems?

Check it out!


Kysymys 1:
I think that maybe maybe the pain in the hands, feet etc is bigger than the immeadtly pain in the neck. Maybe the patient "tarrautui esim. rattiin kun oli se kolari"??

One of my first and biggiest problem from my big (I had a near death expiience in that accident)- was the fever feeling in my feet and eyes, my
dizzines and my "exploding" head. I didn´t know where I was etc...
I was stiff in my neck and had pain, but that wasn´t the biggiest problems!

I also think (hope I am not totally wrong)- that the problems with eyes, ears and the cognitive problems are neurological and come from the brainstem.(hjärnstam- aivorunko??)

We, my "partner"(whiplashgruppen.info) don´t "buy" the argument that the big problems with our head, cognitive probs. ex are caused of pain.

We think that these problems come from the brainstem.

Of course if you have lot of pain you get dizzier and you get problems with the cognitive- but the major course is that something happened to your brainstem.
The doctor Åke Nyström(triggerpoint) means that when he has made the surgery to his patients, they don´t have anymore any cognitive problems. But this is not true!

Bak to the cognitive problems and brainstem:
Maybe it is that you, in some way, have to do an examination where
you have to measure? (mäta, mitata?) the brainstem streaming activity??
I don´t know if these kind of examinations can be done?? I hope you understand how I mean?

Kysymys 2
Hm... Hm.. ajattelen...Tehdäänkö Suomessa läpivalaisu röntgeniä?
My "partner" Kia means that the openmouth X-ray should show quite a lot.

When it comes to these different kinds of x-rays- MR- fmri-"genomlysning-"läpivalaisu"- I am not that good at these different methtods( I get confusied).

My "partner" knows more about them, but I cannot ask her right now beacuse she is on holidays :-)


Nyt paussaan.

I hope I have not confusied you? I myself get often confusied...

Terveisin Tukholmasta!

/chilli
ja kiitos huoneesta, mutta älkää kysykö liian monta kysymystä..:-))
chilli
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 6
Liittynyt: 14 Heinä 2009, 09:06

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 25 Loka 2009, 17:06

Hej Chilli!

Tack för ditt intresse och samarbetemögligheter! Jac tycker att det är jätte fint att få mångsidiga och multikulturella åsikter/ perpect i detta forumet. Jag tycker också att vår svenska-finska-engelska är fungerande kombination men kanske är det bäst att fråga och svara på engelska eller finska. ;) So in English.

I think open mouth x-rays/röntgen is not very common way of diagnosing any necktraumas in Finland. As a matter of fact I haven't heard anyone talking about it in this foorum. Please, people, correck me if I'm wrong. :) In many cases no x-rays are taken immediately after injury, if these's no need to suspect frakture or dislokation in a cervical spine! If pain persists or getting worse some doctors may want to see x-ray pict.
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

Seuraava

Paluu Vamman tunnistus, diagnosointi, hoitoon pääsy - (Whiplash)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron