Autonominen dysreflexia

Niskan retkahdusvamman voi saada paitsi peräänajokolarista, myös kaatumisesta ja putoamisesta, esim. polkupyörällä tai ratsailta pudotessa

Autonominen dysreflexia

ViestiKirjoittaja Usi » 21 Helmi 2009, 23:09

Autonominen Dysreflexia

...on myös tunnettu sanalla Hyperreflexia , se on mahdollisesti henkeä uhkaava tila joka on huomioitava ja hoidettava heti kiireellisenä sairaustapauksena.

Se alkaa siitä kun selkäydinvamman saanut henkilö ( yli T5-6) Autonomisen hermoston yliaktivoituu

Lue täältä
http://www.apparelyzed.com/autonomic.html

täältä
http://www.terveyskirjasto.fi/xmedia/duo/duo91694.pdf

tai tästä
http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/e ... ku_p_auth=Minula on siis todettu tämä vammamekanismi ja se on todella haasteellinen, silti minä en ole halvaantunut mikä tekee sen tunnistamisen vaikeaksi.
Käpylässä läääkäri huomasi sen kun vatsa ei toimi ja verenpaine on korkeella kohtauksenomaisesti. Myöskin muuta oiretta oli.
Elä päivä kerallaan joskus minuutti, pidä huolta lakimiehestä ja puolusta oikeuksiasi"
Mulla on oikeus elää hyvää elämää
Usi
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 11
Liittynyt: 18 Helmi 2009, 01:33
Paikkakunta: Joensuu

minulla

ViestiKirjoittaja mv79 » 03 Kesä 2010, 00:20

aamulla kun herään on sydämmen tykytystä hikoilua lihakset hapoilla saattaa jyskyttää päässä nää alkoi kun loukkasin selän ja niskan minulla oli jo rintarangasssa en muista mikä nikama mutta samalla kohtaa un tossa kuvassa, välilevyn pullistuma ja scheurman ,en tiedä onko oikeasti kirjoitettu,
nikama ollut jo vuosia kipeä,on paljon muitakin oireita.kukaan ei tiedä mistä nämä aamuoireet johtuu.tiedätkö kuka osaisi selvittää onko minulla tämä.
mv79
Vakkariniskoittelija
Vakkariniskoittelija
 
Viestit: 84
Liittynyt: 12 Marras 2009, 16:26
Paikkakunta: lpr

hei

ViestiKirjoittaja adalmiina » 31 Touko 2011, 18:40

Kirjoittelin tänne jo pari vuotta sitten, ja koska sairausjakso on taas jo kolmatta kertaa päällä,palasin takaisin (uudella nimimerkillä tosin.Tuo autonominen hyperrefleksia kuulostaa kovasti samalta kuin sympatotonia,sellaisen kohtauksen nimittäin kuvittelin saaneeni kolme viikkoa sitten,kun olin yksin pienen tyttäreni kanssa kotona.OMT-fysioterapeutin mielestä myös...Lyhyesti sanottuna luulin kuolevani.Pulssi nousi yhtäkkiä tosi korkeaksi,iho meni kanalihalle,hikipisarat tulivat kaikkialta läpi,jopa käsivarsien päältä - nehän eivät juuri koskaan jumpatessakaan hikoa-,hengitys oli tiheätä ja roikuin tajunnan rajamailla.Sain huudettua suoraa AAA huutoa tyttärelleni alakertaan,hän tietysti säikähti ja rupesi itkemään,kun näki äitinsä makaavan lattialla sikiöasennossa ja erittäin heikossa hapessa.Jos tilanne olisi jatkunut viel minuutin tai pari,olisin soittanut ambulanssin (tulo kestää,olisivat löytäneet kuolleena,varmaan),mutta hermosto pikkuhiljaa rauhoittui,pulssi normalisoitui ja ikäänkuin 'laskeuduin' normaalitasolle - no,normaalitasolla en ole kolmeen kuukauteen ollut,kun hermosto totaalisekaisin taas...
Että tällainen kiva kokemus, ekaa kertaa elämässäni oikeasti pelkäsin,että sydän pettää,kauaa se ei olis enää moista kohtausta kestänyt.Minulla on noita halvausoireitakin kyllä aina silloin tällöin ollut - en jaksanut lukea noita juttuja kokonaan läpi...Diagnoosina edelleen autonomisen hermoston toimintahäiriö tai tension neck.Ensi viikolla taas uudelle fysiatrille...
adalmiina
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 11
Liittynyt: 31 Touko 2011, 18:12

ViestiKirjoittaja fedja » 31 Touko 2011, 21:32

Adalmiina. Onko sinulla ummetusta? Ummetushan voi laukausta tuollaisen kohtauksen, jos on selkäydintasolle tullut vammautumista. Itsellä paraikaa vaikea ummetustilanne ja hermosto on ärtynyt koko ajan. Hikoilen öisin ja mitä kummallisimmista paikoista. Verenpaine koholla, pulssi koholla jne.
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja adalmiina » 01 Kesä 2011, 10:23

No juurikin, vatsavaivoja,kun kohtaus tuli.Tiedän myös kaksi muutakin tapausta,joilla on paha ripulikohtaus saanut aikaan samanlaisia oireita.Yhdistän kyllä nämä asiat selvästi toisiinsa,mutta että vaatiiko sit selkäydinvammankaan...en tiedä.Järkyttävä oli kohtaus kyllä,eikä koskaan aiemmin ole moista ollut,vaikka olis millainen suolisto-ongelma ollut.Ei soisi pahimmalle vihamiehellekän moista olotilaa ja lapsen hätää.
adalmiina
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 11
Liittynyt: 31 Touko 2011, 18:12

ViestiKirjoittaja adalmiina » 01 Kesä 2011, 10:29

Niin - tuo verenpaine on meikäläisellä kyllä koholla ja kunnolla silloin,kun meinaa taju lähteä.Yläpaine huiteli 195:ssä kun se viimeks mitattiin - tosin sitä seurasikin paha tärinäkohtaus ja tajunnanhämärtyminen...onneks mies antoi ensiapua ja nosti taas niskasta kohti kattoa ni tärinä loppui hetkellisesti - sai hieman voimia ja hengitys helpottui...Alkaa pikkuhiljaa kyrsimään tää tilanne,mut onneks nyt ollu jo yli viikon parempi olo, ei normaali,mut parempi.Ja ens viikolla reissuun,ja meikä lähtee,vaikka kuinka invalidi olisin!
adalmiina
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 11
Liittynyt: 31 Touko 2011, 18:12

ViestiKirjoittaja fedja » 01 Kesä 2011, 11:57

Tuo vatsahomma. Kannattaa tutkailla, että onko suoli täynnä. Ainakin suolen täysinäisyys ja suolen venyttyminen voi laukaista tuon kohtauksen. Yhtäkkinen ripuli saattais minun päättelyn mukaan olla sitäkin, että suoli yrittää saada tavaraa ulos, koska sitä on suolessa niin paljon. Jos sinulla aina nuo pahat kohtaukset liittyvät vatsavaivoihin, niin tuohon puoleen, kyllä kannattaa kiinnittää huomiota.

Itselläki tuo suolisto laukaisee tilan, jossa tuntuu, että taju lähtee. Hengitys tuntuu vaikealta. Nykyään tajuan, missä vaiheessa ei kannata enää syödä, kun tilanne on paha. Ei pääse ne hirveimmät tilat enää tulemaan päälle, mutta esim. nyt on päällä lievempi jatkuva autonomisen hermoston häiriö suoliston takia, ollut useamman viikon.

Hyvä sun olis kyllä päästä tsekkaamaan jollekin retkahdusvammaa tuntevalle fysiatrille, että voiko taustalla olla tuo sinun lamppuonnettomuus vaikuttamassa autonomisen hermoston häiriöön noin vahvasti.
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18


Paluu Vamman tunnistus, diagnosointi, hoitoon pääsy - (Whiplash)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron