Naama edeltä rinteeseen 1,5 vuotta sitten

Niskan retkahdusvamman voi saada paitsi peräänajokolarista, myös kaatumisesta ja putoamisesta, esim. polkupyörällä tai ratsailta pudotessa

Naama edeltä rinteeseen 1,5 vuotta sitten

ViestiKirjoittaja miniukko » 01 Elo 2013, 00:23

Tullessani rinteen ulkopuolelta takaisin rinteeseen en huomannut lumikissan ajamaa vallia, josta putosin rinteeseen n. 1,5 metrin korkeudesta niin että suksien kärjet tökkäsivät ja lensin naama edeltä jäiseen rinteeseen. Koska tuli sivusuunnasta ja rinne oli hyrkähkö, vaimentui osa energiasta vinon kohtauskulman ansiosta. Päässä oli kypärä. Kokosin kamat ja jatkoin ja kun ei kukaan oikein tuijotellutkaan niin päättelin että naamankin on kai ihan normaalin näköinen. Laskin vielä pari päivää, ainoa minkä huomasin oli että jyrkänteessä lievässä sumussa hetikohta tapauksen jälkeen oli tasapaino hyvinkin haussa.
Sen jälkeen on sitten ollut kaikenlaisia epämääräisiä, mutta lievähköjä oireita. Puutumisia, varsinkin oikean käden pikkurillin ja nimettömän, jotka neurologi diagnosoi hermopinteeksi kyynärpäässä, jonka sitten MRT todisti vääräksi. Pääkipuja korvien takana, takaraivossa ja jossain silmien takana otsassa. Yhdessä vaiheessa heräsin n. 2kk putkeen joka aamu päänsärkyyn joka hellitti vasta illasta. Pää ja niska on kummatkin kuvattu erikseen MRT:ssä, ei löytöjä. Fysioterapiaa pariin otteeseen, ei apua. Osteopatiaa pään alueella kertaalleen, se tuntui auttavan.
Reilun vuoden ajan totaalinen yläselän ja niskan lihasjumi, niin ettei tuntunut minkäänlaista kipua vaikka miten voimakkaasti hieroi. On ollut myös näköhäiriöitä, "ylimääräisiä" valoja, jotka selvästi lisääntyy samalla kun huomaan lihas
Välillä ollut jaksoja ettei tunnu mitään. Kesäkuussa kävin pelaamassa pesäpalloa, kiertoliike ei selvästikään hyväksi. Nyt kesäloman aikaan aika paljon fyysistä rasitusta ja myös kierros golfia, oireet palailleet jonkin asteisena sekä lokalisoitumassa selkeämmin niskan alueelle. Siellä tuntuu myös välillä jokseenkin keskellä kaularankaan jotain pistävää kipua. Menee kyllä nopeasti ohi. Niskalukkoja välillä ja kivuliasta kääntää päätä oikealle. Lievää säteilyä myös päähän ja lisääntyneesti näköhäiriöitä.
Nyt taas paranemaan päin.
Tässä nyt yrittän hakea oikeanlaista itsehoitoa, että sais tuota jännitystä vähenemään. Venyttelyä, selkä ja niskajumpaa ja muutenkin niin paljon liikuntaa kuin mahdollista.
Arvelisin luettuani tätä foorumia hieman, että näillä päästään jonkin asteiseen Whiplash kategoriaan. Mitään diagnoosia ei tunnu kyllä saavan ja täällä Saksassa ei myöskään fysiatreja näyttäisi olevan.
Miltä nämä oireet kuulostaa asiaa tuntevampien korvissa?
miniukko
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 1
Liittynyt: 31 Heinä 2013, 23:16

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 01 Elo 2013, 04:31

Moi!

Muut kommentoinnit jätän muille näissä whiplash-asioissa, mutta täällä on erään foorumilaisen kokemuksia whiplash-vamman hoidosta Saksassa: http://niskavamma.munfoorumi.com/viewtopic.php?t=450

Toivottavasti siitä on jotain apua!
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

ViestiKirjoittaja torvelo » 01 Elo 2013, 08:19

moi

pelottavan samanlaiset oireet.
itseläni niska vamma jonka sormituntumalta ensin todensi omt-fyssari ja joka varmentu fmri:ssä molempien alarialigamenttien katkeamiseksi ja nikama siirtymäksi. lisänä tapaturmasta (keski-)vaikea aivovamma.
oireet pahenivat oleellisesti n. vuosi tapaturmasta jolloin asiaa ruvettiin tutkimaan lääkärissä.

-torvelo-
torvelo
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 522
Liittynyt: 23 Loka 2010, 17:49
Paikkakunta: keskinen Suomi


Paluu Vamman tunnistus, diagnosointi, hoitoon pääsy - (Whiplash)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron